Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Projekt - Pełne pliki pod serwer survival/easyhc/hc/mediumhc

Oldis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Wczoraj z powodu mojego można powiedzieć lenistwa i tego, że co raz więcej się obijam, postanowiłem coś napisać..

No ale z drugiej strony nie wiedziałem co, przeglądałem MPCForum i widziałem pełno plików serwerowych, które miały w sobie jedno wielkie nic..

Nastała mnie więc myśl, a gdyby tak stworzyć pełne pliki serwerowe z pełną możliwością konfiguracji.. A dlaczego by nie :D?

Na starcie pewnie zapytacie, czy pliki będą po skończeniu do pobrania.. Szczerze? Nie mam pojęcia. Zobaczymy. Ten temat powstał po to byście dali jak coś własne wskazówki co można dodać jeszcze lub zmienić. Jest też to taką moją hmm motywacją, bo będę wiedział, że muszę coś dopisać by tutaj rzucić refresh i pokazać w jakim kierunku wszystko jest prowadzone :D.

Pliki w sobie będą zawierać pełny zestaw do odpalenia serwera wraz z pełną kolorystyką. Zrobię ją pod siebie a jeśli ktoś będzie chciał cokolwiek zmienić to nie ma najmniejszego problemu, wszystko będzie w confgu.

Wstępne SS'y po chwili pisania..

Wygląd chatu:

post-1138987-0-17957400-1456327656.jpg

Permisje:

post-1138987-0-28516700-1456444510.jpg

post-1138987-0-79145200-1456444537.jpg

Wstępna kolorystyka:

post-1138987-0-55672100-1456444506.jpg

post-1138987-0-37646600-1456444571.jpg

Menu dropu oraz sam drop:

post-1138987-0-50505200-1456518357.jpg

post-1138987-0-69311100-1456518362.jpg

Jeśli macie jakieś pytania to walcie śmiało :D

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

• Odpowiedzi 66
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Proponuję żeby w tej paczce znalazł się również gotowy spawn - tylko nie taki z neta, lecz wybudowany specjalnie do pakejdża.

Darmowe kody na 20% zniżki (WWW, VPS and MC) na lvlup.pro

Szczegóły discord: xVendrome#6074 / PW

Opublikowano

W końcu coś sensownego. Zmieniłbym HA na H@ a tak to ładnie ;d Zapowiada się dość ciekawa paczka,mógłbyś zrobić jakieś własne gui czy cuś.

pJIegsk.jpg

Opublikowano

No dobra ale pod jaki tryb robisz te pliki ? 

Dodaj może bany po śmierci.

O

/V\

/''\

Opublikowano

Proponuję żeby w tej paczce znalazł się również gotowy spawn - tylko nie taki z neta, lecz wybudowany specjalnie do pakejdża.

No way. Moje budowanie ogranicza się do wybudowania jednego wielkiego penisa z dirtu :v

W końcu coś sensownego. Zmieniłbym HA na H@ a tak to ładnie ;d Zapowiada się dość ciekawa paczka,mógłbyś zrobić jakieś własne gui czy cuś.

Rangi możesz edytować według własnego gustu w bardzo łatwy sposób. Dodatkowo każdą wiadomość także ;]

No dobra ale pod jaki tryb robisz te pliki ? 

Dodaj może bany po śmierci.

Bany będą dodane i będzie możliwość ich wyłączenia, jeśli ktoś nie będzie chciał.

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Bez sensu robić coś takiego ponieważ zrobi się jeszcze więcej serwerów i ludzie nie będą wiedzieć gdzie grać :/ W taki oto sposób niszczy się społeczność minecraft'a :/ 

Jeśli ktoś ma robić serwer to serwer który będzie dobry a nie z plikami z neta!

To jest i wyłącznie moja opinia ale cóż zrobisz jak uważasz ;)

Opublikowano

Witam!

@TheZahamar

Oldis napisał, że sam nie wie czy będą za darmo te pliki serwerowe może np. sprzedawać za 100 zł,a parę osób je kupi...

Powiem ci dużo serwerów powstaje typu (survival/easyhc/mediumhc).

Bardzo mało jest serwerów HARDCORE.

Co to za różnica jeżeli połowę serwerów maja z neta pluginy z źródeł typu: Bukkit/Spigot i inne dostępne nam fora.

Nie obrażam cię, a ni nic bo to twoja opinia :)

Co do @OldisPL moim zdaniem wgrać do Gildii (jeżeli będą) dobry ranking jak na MCHC.PL / MC.SKKF.NET nie jak w FunnyGuilds.

Bym wgrał jakieś toolsy własne/przerobić bo mało jest dobrych toolsów ;c

Pozdrawiam!

Życzę Powodzenia!

Pa :).

Opublikowano

2UP

Tylko, że przez takie coś niszczy się graczy bo jest dużo serwerów Easy/Medium HC bądź jakiś survival czy coś tego typu a gdzie mini gry ? Gdzie freebuild jak z dawnych czasów gdzie są skyblocki ? Przez takie coś wszystko upada :/ Rozumiem jak by robił paczkę Mini gier ale czm znowu jakiś survival może coś innego by powstało niż tylko gildie itp

Opublikowano

Bez sensu robić coś takiego ponieważ zrobi się jeszcze więcej serwerów i ludzie nie będą wiedzieć gdzie grać :/ W taki oto sposób niszczy się społeczność minecraft'a :/ 

Jeśli ktoś ma robić serwer to serwer który będzie dobry a nie z plikami z neta!

To jest i wyłącznie moja opinia ale cóż zrobisz jak uważasz ;)

Pliki różnią się tym, że będą dopracowane a nie sypiące się pluginy z bukkit.org, które tylko denerwują graczy ;]

Witam!

@TheZahamar

Oldis napisał, że sam nie wie czy będą za darmo te pliki serwerowe może np. sprzedawać za 100 zł,a parę osób je kupi...

Powiem ci dużo serwerów powstaje typu (survival/easyhc/mediumhc).

Bardzo mało jest serwerów HARDCORE.

Co to za różnica jeżeli połowę serwerów maja z neta pluginy z źródeł typu: Bukkit/Spigot i inne dostępne nam fora.

Nie obrażam cię, a ni nic bo to twoja opinia :)

Co do @OldisPL moim zdaniem wgrać do Gildii (jeżeli będą) dobry ranking jak na MCHC.PL / MC.SKKF.NET nie jak w FunnyGuilds.

Pozdrawiam!

Życzę Powodzenia!

Pa :).

Co do sprzedawania plików nach.

Nie mam zamiaru ich opychać za pieniądze, jak już to za jakieś tam zyski z serwera, by jak komuś projekt nie wyszedł to by strat nie miał aż takich.

Albo będą publiczne albo po prostu jak ktoś do mnie napisze i będzie miał dobry projekt, który nie będzie się opierał na kupieniu hostingu enderchest (Co nie zmienia faktu, że nawet nie odpalą te pliki na hostingach).

Ymm. Ale tutaj wszystko jest pisane od zera.. Także wszystko będzie w configu :D

2UP

Tylko, że przez takie coś niszczy się graczy bo jest dużo serwerów Easy/Medium HC bądź jakiś survival czy coś tego typu a gdzie mini gry ? Gdzie freebuild jak z dawnych czasów gdzie są skyblocki ? Przez takie coś wszystko upada :/ Rozumiem jak by robił paczkę Mini gier ale czm znowu jakiś survival może coś innego by powstało niż tylko gildie itp

Hmm nie głupi pomysł. Napiszę te pliki do końca to może się jakimiś mini grami pobawię :D!

Regulamin sygnatur

Opublikowano

@UP 

Pomysł ten "po prostu jak ktoś do mnie napisze i będzie miał dobry projekt, który nie będzie się opierał na kupieniu hostingu enderchest (Co nie zmienia faktu, że nawet nie odpalą te pliki na hostingach)." 

Jest bardzo dobry :) W taki sposób nie będzie milion serwerów tylko kilka bądź 2-3 które będą lepsze i na pewno pomoże im to w rozwinięciu serwera!

Zmieniamy to aby nie było tylko serwer SV/HC i Easy tylko niech i będzie skyblock, minigry, freebuild, Jakieś dobre PvP które też brakuje :)

Opublikowano

@UP 

Pomysł ten "po prostu jak ktoś do mnie napisze i będzie miał dobry projekt, który nie będzie się opierał na kupieniu hostingu enderchest (Co nie zmienia faktu, że nawet nie odpalą te pliki na hostingach)." 

Jest bardzo dobry :) W taki sposób nie będzie milion serwerów tylko kilka bądź 2-3 które będą lepsze i na pewno pomoże im to w rozwinięciu serwera!

Zmieniamy to aby nie było tylko serwer SV/HC i Easy tylko niech i będzie skyblock, minigry, freebuild, Jakieś dobre PvP które też brakuje :)

Prawda jest taka, że i tak nawet jeśli bym te pliki udostępnił to typowe hmm.. Nie wiem jak to określić by nikogo nie obrazić..

O! Przypadkowe dziecko i tak ich nie odpali, ponieważ na hostingach i tak te pliki się nie odpalą bo wymagają najnowszej javy. ;]

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Niby tak ale i tak lepiej wiedzieć komu się daje niż dać aby każdy z tego korzystał, ponieważ inne serwery które są tracą na tym bo oni w jakiś sposób się starają wprowadzić się nowe rzeczy aby przebić konkurencje a z takimi plikami będzie znowu milion serwerów tak jak z funnyguilds -,- Więc zostaję przy wersji z ciekawym projektem bądź mini grami :)

Opublikowano

Wróciłem zmęczony po całym dniu ale postanowiłem zacząć pisać drop a dodatkowo skończyłem w pełni permisje ;]

Wstępna kolorystyka:

post-1138987-0-71618800-1456444314.jpg

post-1138987-0-59961100-1456444376.jpg

A permisje prezentują się tak ;]

post-1138987-0-81996800-1456444318.jpg

post-1138987-0-98556300-1456444329.jpg

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Kiedy przewidujesz publikacje plików? PS: ładna kolorystyka :D.

Potrzebujesz pomocy z konfiguracją, zabezpieczeniem, bazą danych, stworzenia unikalnego wyglądu - serwerów teamspeak 3? Poniżej kontakt do mnie ;). Gwarancja i zadowolenie.

GG: 67581351

Discord: Hax3ey#4838

PW: Forum

Opublikowano

Kiedy przewidujesz publikacje plików? PS: ładna kolorystyka :D.

Pisze wtedy kiedy mam ochotę, także ciężko powiedzieć kiedy to skończę ;d.

Regulamin sygnatur

Opublikowano

­znowu jakaś zlepka pluginów ze spigota i bukkit deva czy coś autorskiego?

#nowarn czekam na dalsze aktualizacje, paczka prezentuje się świetnie! (boszz)

sygnatura.png

Opublikowano

­znowu jakaś zlepka pluginów ze spigota i bukkit deva czy coś autorskiego?

#nowarn czekam na dalsze aktualizacje, paczka prezentuje się świetnie! (boszz)

Musze Cię zmartwić ale całość kodu była pisana samodzielnie. Nie lubię pracować na czymś, co nie jest moje.

Regulamin sygnatur

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...