Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

BluePlemiona - Bot do plemion

bluefine

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a jestes w stanie wprowadzic mozliwosc dodania odstepów losowych miedzy farmieniem ( wpisywanych recznie np od 200-1000ms) poprawi niewykrywalnosc . Oraz czy da sie zrobić zeby np posiadajac 50 wiosek farmiących , bot wysyłał po kolei lk  z kazdej :)  sam od pierwszej do ostatniej . Np wybierajac grupę

• Odpowiedzi 170
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

a jestes w stanie wprowadzic mozliwosc dodania odstepów losowych miedzy farmieniem ( wpisywanych recznie np od 200-1000ms) poprawi niewykrywalnosc . Oraz czy da sie zrobić zeby np posiadajac 50 wiosek farmiących , bot wysyłał po kolei lk  z kazdej :)  sam od pierwszej do ostatniej . Np wybierajac grupę

Chodzi ci o farmhelpera czy superfarmera, w farmhelperze jest opcja dodaj losowe 1-200ms

nie wiem co to jest grupa na plemionach możesz opisać czy coś ? nigdy nie miałem więcej niż jedną wioskę :D

Opublikowano

Chodzi ci o farmhelpera czy superfarmera, w farmhelperze jest opcja dodaj losowe 1-200ms

nie wiem co to jest grupa na plemionach możesz opisać czy coś ? nigdy nie miałem więcej niż jedną wioskę :D

Tworzysz grupę mając premium i do grupy dodajesz np. same wioski z offem i nazywasz je off. Wtedy się łatwiej połapać. 

Kolejna propozycja ode mnie, która jest mi mega potrzebna :D

Da radę zrobić tak żeby po dostaniu zastępstwa można było działać na bocie? Bo obecnie wymagasz tego żeby zalogować się, podać świat. Jak się wejdzie i zaloguje na świat, a potem chce się wejść na zasta to otwiera się nowe okno, które jest poza botem. 

Opublikowano

Jak poza botem jakim prawem :D

Później ogarnę te grupy, na razie te kontynenty robię.

Moge np zrobić że tworzysz sobie listę wiosek z których wysłać ataki z farmera, tylko nie wiem czy to nie będzie bez sensu gdy wszystkie wioski zaatakują te same w tym samym czasie, chyba ze dodam jakieś opóźnienie zanim przejdzie do kolejnej

Opublikowano

tak jak Filip wspomniał , ustawia sie to w KP . Byloby genialnie jakby bot farmił po kolei z kazdej wsi z wczesniej wybranej grupki . Myślę ze da sie to wprowadzić skoro już takie cuda jak kliny wprowadziłeś :) Tak odstepy wiem że są 1-200 ale na niektorych swiatach o ile juz nie wszystkich minimalny liczba farmien to 5 na sekunde . Wysylajac np 5k atakow z kilkunastu wsi , moze byc strasznie podpadajace dla supportu ze wszystkie leca praktycznie co 200ms . Dlatego taki interval ktory sami mozemy sobie okreslic miedzy akcjami nie spowoduje podejrzen

Opublikowano

tak jak Filip wspomniał , ustawia sie to w KP . Byloby genialnie jakby bot farmił po kolei z kazdej wsi z wczesniej wybranej grupki . Myślę ze da sie to wprowadzić skoro już takie cuda jak kliny wprowadziłeś :) Tak odstepy wiem że są 1-200 ale na niektorych swiatach o ile juz nie wszystkich minimalny liczba farmien to 5 na sekunde . Wysylajac np 5k atakow z kilkunastu wsi , moze byc strasznie podpadajace dla supportu ze wszystkie leca praktycznie co 200ms . Dlatego taki interval ktory sami mozemy sobie okreslic miedzy akcjami nie spowoduje podejrzen

Uwierz mi, że jak masz 40 wiosek, którymi chcesz farmić to to spowoduje podejrzenia. Jak będziesz miał 40 wiosek i prawie grabieżce dnia, a najlepszy ma 1000 wiosek i walczył o grabieżce to zaraz cię dowalą. 

Ja bym nie szedł w robienie bota pod serwery żeby mógł chodzić 24/7 tylko dodał mu funkcje, bo chyba autor bota nie chce popsuć atmosfery plemion. Jak każdy zacznie grać na botach to już tworzenie plemion nie bedzie miało sensu, bo aktywnośc na forum będzie zerowa.

Jest cała lista rzeczy do zrobienia.

Co do wysyłania tych ataków, to musi być dodane opóźnienie (najlepiej losowe np. po sekundzie). 

Co do zastepstw to w plemionach jak chcesz wejść na zastępstwo to się otwiera nowe okno lub nowa karta. W twoim bocie nawet po kliknięciu ppm jest możliwość otworzenia tylko w nowym oknie.

Opublikowano

jestem już w połowie drogi do fejkowania 

5329690fae.png

Lista rzeczy do zrobienia jest ogromna więc trochę to zajmie, ale pomysły chętnie przyjmę na nowe rzeczy :D

A co do bezpieczeństwa to może wydawać się to podejrzane gdy będziesz mieć codziennie grabieżce dnia 

Opublikowano

1.8.0.0

-Zbieranie listy graczy na danym kontynencie
-Gracze sa automatycznie posortowani punktami zeby bylo prosciej znalezc wybranych
-Fejkowanie
-Możliwośc atakowania wszystkimi wioskami w superfarmerze (Uwaga! ta opcja jest niebezpieczna i nie ponosze żadnych odpowiedzialności jeśli twoje konto zostanie zablokowane)
-Usunąłem opcje losowe 1-200ms i zastąpiłem ja ręcznym wprowadzaniem wartosci losowania przerwy między atakmi w farminghelp

Opublikowano

Nie do końca o to mi chodziło.

Nie potrzebuję listy graczy, bo już szybciej będzie wysłać ręcznie te fejki.

Zrób coś takiego jak w superfarmerze, że są zebrane coordy, klikasz atak i leci wszystko ;)

1. Już zrobiłeś dla każdego gracza wyciągnięcie wszelkich informacji. Teraz wyciągnij informacje tylko o coordach do pliku.txt czy jak to tam teraz robisz i niech się dodadzą po kliknięciu "Oblicz" do pięknej ramki jak po prawej stronie Farming Helpera. Po wybraniu wojsk i kliknięciu "atak" polecą wojska na wioski podane w ramce.

2. Ping w klinowaniu można ustawić na 0? Czemu mam dane 800?

3. Wyssylanie atakow - robienie synchro jest cudowne. Można sfejkować taranami i będą myśleć, że to grubasy. W 600 milisekund pierwsza próba weszła :) (4 ataki)

4. Myślisz, że jak dodam do ataków wioskę barbarzyńską x100 w tym samym czasie i one się wyślą to dostanę bana? :D

Opublikowano

Chcesz zaatakować wszystkich na danym kontynencie ?

W sumie to nie chodzi o kontynent. Może być takie samo ustawienie jak w super farmerze, że się wybiera ilość kratek wioski od nas oddalonej jako granicę.

Myślę, że w poprzednim poście wszystko wytlumaczyłem :D

Opublikowano

Nie do końca o to mi chodziło.

Nie potrzebuję listy graczy, bo już szybciej będzie wysłać ręcznie te fejki.

Zrób coś takiego jak w superfarmerze, że są zebrane coordy, klikasz atak i leci wszystko ;)

1. Już zrobiłeś dla każdego gracza wyciągnięcie wszelkich informacji. Teraz wyciągnij informacje tylko o coordach do pliku.txt czy jak to tam teraz robisz i niech się dodadzą po kliknięciu "Oblicz" do pięknej ramki jak po prawej stronie Farming Helpera. Po wybraniu wojsk i kliknięciu "atak" polecą wojska na wioski podane w ramce.

2. Ping w klinowaniu można ustawić na 0? Czemu mam dane 800?

3. Wyssylanie atakow - robienie synchro jest cudowne. Można sfejkować taranami i będą myśleć, że to grubasy. W 600 milisekund pierwsza próba weszła :) (4 ataki)

4. Myślisz, że jak dodam do ataków wioskę barbarzyńską x100 w tym samym czasie i one się wyślą to dostanę bana? :D

1. Bylo tak od razu ze chcesz to samo co w superfarmaerze tylko ze na graczy, to się poprawi jeszcze dzisiaj

2. Ustaw sobie jaki chcesz ja mam po prostu 800 pingu na plemionach dlatego tak tam jest wpisane, tylko najpierw po testuj sobie na atakach żeby znaleźć swój idealny ping żeby była pełna synchronizacja co do milisekund 

3. Ciesze się :D

4. Sprawdź xD

Opublikowano

takie pytanie czy ten bot jest legalny i niema za niego bana?:D

takie pytanie czy ten bot jest legalny i nie dostane bana ?:D

takie pytanie czy ten bot jest legalny i nie dostane bana ?:D

Opublikowano

takie pytanie czy ten bot jest legalny i niema za niego bana? :D

takie pytanie czy ten bot jest legalny i nie dostane bana ? :D

Nie jest legalny i możesz dostać bana. Jak masz ładne konto z pp to nie próbuj raczej. Ja się bawię na koncie 700pkt mając 500lk :D Dobiję do 1k i lecę po grabieżcę dnia :D

Opublikowano

Nie jest legalny i możesz dostać bana. Jak masz ładne konto z pp to nie próbuj raczej. Ja się bawię na koncie 700pkt mając 500lk :D Dobiję do 1k i lecę po grabieżcę dnia :D

Tak jak kolega napisał, przy okazji zrób potem screena z grabieżcy :D

edit

Cos takiego ?

3da2ccd5fb.png

Opublikowano

Tak jak kolega napisał, przy okazji zrób potem screena z grabieżcy :D

edit

Cos takiego ?

3da2ccd5fb.png

Musiałbyś objaśnić o co chodzi z tym Szybkim dodawaniem :D

Jeśli chodzi o to, że się wpisze liczbę 100 to się wtedy doda 100 wiosek do zaatakowania to super. Dodaj jeszcze odstęp ms w atakach żeby nie waliło 400 ataków w minutę :D (Teraz zrobiłem 100 ataków w 40 sekund klikając ręcznie przez zakładkę Atak :D )

Opublikowano

Wpisujesz zakres oraz x i y od jakiego ma szukać czyli twoja wioska. Ogólnie jak ktoś jest chętny morze zrobić jakiś poradnik do tych funkcji, ja miałem to zrobić ale jakoś nie mam kiedy

Własnie badam lekka w wiosce będzie zabawa :D

Opublikowano

Wpisujesz zakres oraz x i y od jakiego ma szukać czyli twoja wioska. Ogólnie jak ktoś jest chętny morze zrobić jakiś poradnik do tych funkcji, ja miałem to zrobić ale jakoś nie mam kiedy

Własnie badam lekka w wiosce będzie zabawa :D

No to liczę na updejt z tą funkcją, bo chcę przetestować :D

Dzisiaj klinowanie nie wyszło i straciłem główną wioskę na św 100 ;( To przez to, że miałem ustawiony ping 800 i musiało ominąć to synchro ;(

Kolejny pomysł:

(Jak sobie zapisujesz to zapisz ten podpunkt jako "a)" przy robieniu menadżera wiosek)

- W zakładce budowy żeby się wczytywały zapisane szablony z pliku jakiegoś zeby nie trzeba było zawsze dodawać tych samych rzeczy. I jak w szablonie jest np. ratusz 1 to żeby omijało rozbudowę, gdy już mamy ratusz 10. Tak żeby nie zwariowało :D

Za co się zabierzesz po zrobieniu tych fejków?

/////// Znalazłem błąd.

W zakładce "Ataki" miałe mtaką sytuację, że puściłem najpierw 100 ataków (Całe wojsko), a potem sobie obliczyłem o której mi wojsko wróci i o której powinno zostać wysłane żeby było takie prawie automatyczne wysyłanie na nabicie grabieżcy. Niestety bot zachował listę ataków do wysłania ale ich nie wysłał mimo, że wojsko było w wiosce. Dodałem jedną wioskę żeby sprawdzić czy się bot scrashował czy coś ale nie... Bot działał i wysłał ten jeden atak, a cała lista poprzednio zrobiona nadal jest i czeka na coś -,-

Trzeba zrobić takie sprawdzanie czy wojsko jest w wiosce czy coś ;(

Opublikowano

1.Dlatego mówiłem że najlepiej po testować sobie na atakach żeby dostać swój idealny ping

2.Do menadżera jest bardzo długa droga

3.To działa na zasadzie 

obecnyczas + czasdrogi + ping > data dotarcia

skoro były w liście a nie wysłały się ten warunek nie został jeszcze spełniony, poszukam błędu może coś znajde

jak skończę to, to miałem zamiar zrobić jakiś mechanizm sprawdzania czy spichlerz jest pełny.

Opublikowano

Kolejne klinowanie mam do zrobienia. 1 off i gruby, w drugim ataku gruby. Odstęp ms 100. Jak się nie uda to raczej wiocha stracona ;D 

Ej jest problem. W "Inne" jak jest to klinowanie to jest wioska do wybrania. Mam dwie wioski, a ID do wybrania jest jedno. Co zrobić?

Ogólnie to klinowanie chyba nie działa, bo nic się nie pokazuje w konsoli ani ten licznik na dole zakładki "Inne" się nie odlicza.

////////// Nie było tematu. Wiocha będzie stracona, bo sprawdzając czy to wogóle działa będąc w innej wiosce odpaliłem chłopów, a się odpalili w tej atakowanej. Chyba skrypt jest ustawiony na najwyższą wioskę w profilu...

Opublikowano

U mnie wszystko normalnie, tylko nie mam kilku wiosek żeby sprawdzić jak u mnie zbiera je. a licznik faktycznie nie działa

edit

tak w ogóle teraz pomyślałem o tym że przecież nie wszyscy maja taki sam czas jak u mnie xD, to się naprawi :D

Opublikowano

U mnie wszystko normalnie, tylko nie mam kilku wiosek żeby sprawdzić jak u mnie zbiera je. a licznik faktycznie nie działa

edit

tak w ogóle teraz pomyślałem o tym że przecież nie wszyscy maja taki sam czas jak u mnie xD, to się naprawi :D

Wrzuć w końcu to fejkowanie graczy :D

Postaram się być top 1 w grabieżcy przez pierwsze minuty nowej doby :D Screena raczej nie wrzucę, bo będę spał :D

Przy 400 atakach wyskoczyła captcha. Generalnie przez bota nie da się jej przejść jak wyskoczy "Wybierz znaki drogowe" itd. Mimo, że się dobrze zaznacza to się nie da tego przejść i wkońcu daje ci kod do skopiowania i wklejenia poniżej, a tego też się nie da przejść ;D Trzeba się zalogować na przeglądarce normalnej i wszystko działa.

No to będzie 400 ataków w pierwszej minucie po północy. Ciekawe czy ktoś to pobije...

Opublikowano

edit

Wrzuć w końcu to fejkowanie graczy :D

Postaram się być top 1 w grabieżcy przez pierwsze minuty nowej doby :D Screena raczej nie wrzucę, bo będę spał :D

Dziś nie dam rady wrzucić sporo rzeczy do zrobienia, a samego fejkowania szkoda wrzucać

Opublikowano

Synchronizacja prawie na najwyższym poziomie, wziąłem poprawkę na:

-ping

-Czas wykonywania kodu

-Czas odpowiedzi serwera

-Różnice czasu twojego a serwera plemion

-Czas drogi jednostek do 3 miejsc po przecinku

-Przyciąganie grawitacyjne na marsie xD

oto rezultat:

Ustawiłem żeby każdy atak miał być 10 sekund 100ms

1ba4f09d92.png

Wynik #1 ~47ms różnicy

25c5d07285.png

Wynik #2 ~66ms różnicy

f3547227c5.png

Wynik #3 ~68ms różnicy

1b5f84d7f7.png

Wynik #4 ~102ms różnicy

39df579e0e.png

Wynik #5 ~40ms różnicy

f81a3b6458.png

ta różnica wynika z pingu który jest bardzo ciężko trafić w jakim wam odpowie serwer, ale myślę że jest na dobrym poziomie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...