Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

BluePlemiona - Bot do plemion

bluefine

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Suwak dodany do listy :D

Jezus Maria, przepraszam :D No to zajmij się czymś i czekamy na update :)

W FarmHelperze jak brakuje jednostek żeby wysłać według szablonu to bot dalej próbuje wysyłać na kolejne wioski i w logach jest pokazane "Brak jednostek itd". Nie można tego zatrzymać poza wyłączeniem całego programu. Ogólnie te przyciski stop nie mają zastosowania, bo jak się ataki wysyłają czy coś to konsola ma priorytet tak jakby.

Przykre jest to, że użyłem superfarmera na św 100 i wysłałem ponad 180 ataków, a wyszło tak, że połowa wiosek była graczy i nagle wszyscy zaczęli do mnie pisać o co chodzi, czy łamię PON'a/sojusz itd... Masakra

• Odpowiedzi 170
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zapomniałem o tym że ktoś mógł nie zmienić nazwy wioski i została wioska barbarzyńska bot sprawdził nazwę i wysłał atak myśląc ze to barba, postaram się jak najszybciej dodać by sprawdzał czy posiada właściciela 

Opublikowano

Zapomniałem o tym że ktoś mógł nie zmienić nazwy wioski i została wioska barbarzyńska bot sprawdził nazwę i wysłał atak myśląc ze to barba, postaram się jak najszybciej dodać by sprawdzał czy posiada właściciela 

Nazwy są inne niż wioska barbarzyńska. Ale tak jakby mapa się nie zaktualizowała na to, że barby zostały przejęte ;( Przykra sytuacja się przez to zadziała.

W sumie to nawet z lenistwa funkcja wyszukania barb w pobliżu wioski i odjąć od nich te wioski, które są już w asystencie farmera i wysłać na nie zwiad żeby się dodały do asystenta :D O czymś takim od zawsze marzyłem :D

Opublikowano

Niestety nie poproszę plemion o to aby baza się szybciej aktualizowała :D

A przy okazji uwaga bo bot obecnie sprawdza po nazwie wioski a nie po właścicielu co jest głupie wiec morze wam zaatakować gracza

Opublikowano

Update 1.5.0.0

-Rozszerzylem zakres wyszukiwania kodu ataku

-Suwaki do zakresu wyszukiwania
-nowa opcja gdy sie skoncza wojska w szablonie A to Wysylaj z B i na odwrót
-FarmHelper dziala na osobnym wątku co daje mozliwość zatrzymania go
-Przycisk do pobierania listy graczy (obecnie bez uzyteczny w zakładce -->inne na dole)
-oraz inne rzeczy o których pewnie zapomniałem :D

update 1.5.0.1
-mała poprawka w farmhelperze
Opublikowano

Farmerhelper działa wyśmienicie farmi mi juz 2 dzien 24/h na serwerze i żadnych błędów jedynie wywala jak zrobisz jakis udate bo caly bot sie crashuje ale wystarczy pobrac aktualizacje i gitarka 

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Najlepiej jak by słał co "wybrany czas - np. 5-20 minut" na wybrane barby ataki , a gdy np. barba wbije mur wyzej to automatycznie stopował słanie do danej barby.
Tak najwiecej idzie wyfarmic jak sie ma okolice gdzie wszyscy farmią.

Opublikowano

Fajny update :)

Będzie dzisiaj jeszcze następny? :D

Zobaczę co się uda dopiero wróciłem do domu

tak btw dzięki za pozytywne opinie bardzo motywuje to do działania :)

zakiq na jakim serwerze 2008 ? tak z ciekawosci

Opublikowano

Naprawdę jestem pod wrażeniem, kawał dobrej roboty. Wszystko śmiga niemal idealnie, niestety na 102 świecie FarmingHelp wysyła mi ataki podwójnie. Na innych światach nie sprawdzałem. Czy ma ktoś podobnie?

Opublikowano

Naprawdę jestem pod wrażeniem, kawał dobrej roboty. Wszystko śmiga niemal idealnie, niestety na 102 świecie FarmingHelp wysyła mi ataki podwójnie. Na innych światach nie sprawdzałem. Czy ma ktoś podobnie?

Screen z konsoli i programu bardzo by pomógł :)

Opublikowano

Proszę bardzo, mam nadzieję, że pomoże w znalezieniu błędu. Choć może to ja coś źle robię :)

http://www.mpcforum.pl/uploads/images/605741457555419599713.png

Opublikowano

Proszę bardzo, mam nadzieję, że pomoże w znalezieniu błędu. Choć może to ja coś źle robię :)

http://www.mpcforum.pl/uploads/images/605741457555419599713.png

Dobra znalazłem to błąd w kodzie, w momencie gdy bot wyszukuje wioski obok jest też id szablonu i w momencie gdy ktoś ma id szablonu 5 cyfrowe niema problemu ale gdy jest większe lub mniejsze bot źle pobiera dane, postaram się tym zająć jak najszybciej

edit

prace nad atakami w czas idą dobrze :D

7835861270.png

Szansa klina 1/10000 :D

Opublikowano

Kiedy updejt :D

Z tego co zauważyłem to na światach z kościołem bot szwankuje ale da się bez tego przeżyć :D

Wyciąganie listy graczy by było megaaa

Opublikowano

Kiedy updejt :D

Z tego co zauważyłem to na światach z kościołem bot szwankuje ale da się bez tego przeżyć :D

Wyciąganie listy graczy by było megaaa

Prawdopodobnie wieczorem, obecnie walczę z synchronizacja czasu

Opublikowano

małe pytanko.. Ustawiam SuperFarmera - jest git, działa elgancko, ALE jednorazowo, tzn jeżeli wszystko wylicze i zaatakuje - śmiga. Natomiast gdy zaznaczę mu " Powtarzać atak " - nie jest to możliwe. Teraz pytanko :)) czy to błąd świata 102 ( kościół ), ja coś nie halo robię, jest to wina BETY czy może SuperFarmer takowej możliwości nie ma :)

Opublikowano

małe pytanko.. Ustawiam SuperFarmera - jest git, działa elgancko, ALE jednorazowo, tzn jeżeli wszystko wylicze i zaatakuje - śmiga. Natomiast gdy zaznaczę mu " Powtarzać atak " - nie jest to możliwe. Teraz pytanko :)) czy to błąd świata 102 ( kościół ), ja coś nie halo robię, jest to wina BETY czy może SuperFarmer takowej możliwości nie ma :)

Sprawdziłem na 100 działa bez zarzutu, najpierw zaznacz powtarzać a potem atak kliknij

Opublikowano

Mi na św 102 zaczęło działać wysyłanie ataków więc super. A udało ci się zrobić to ułatwienie wbijania hetmana (lista graczy + wysłanie na nich ataków) czy nie? :D 

Opublikowano

Sprawdziłem na 100 działa bez zarzutu, najpierw zaznacz powtarzać a potem atak kliknij

niestety, nic to nie daje. śmiga bardzo ładnie bez zaznaczonego powtarzania. z nim - nie hula wcale

Opublikowano

Wpisz np 20 w pole zaznacz powtarzaj i kliknij atak, i zobacz czy po 20s wyśle atak.

Mi na św 102 zaczęło działać wysyłanie ataków więc super. A udało ci się zrobić to ułatwienie wbijania hetmana (lista graczy + wysłanie na nich ataków) czy nie? :D

Obecnie siedziałem 2 dni nad atakami i synchronizacja, tzn listę graczy już mam tylko muszę zobaczyć jak są liczone kontynenty w plemionach myślę że w weekend to zrobie

Opublikowano

1.6.0.0

-Naprawiono problem z farmhelperem gdy ktoś miał inne id szablonu niż 5

-Usunalem napis done po skonczeniu atakowania w superfarmerze
-Bardzo duże zmiany w atakach. Od teraz nie ustawiamy o ktore wysłać atak tylko a której ma dojść, bot przeliczy wszystko i postara sie wysłać jak najbardziej w czas
-Możliwość ustawienia pingu gdy jest zbyt duże opóżnienie w wysyłaniu ataków
-oraz inne poprawki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...