Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

BluePlemiona - Bot do plemion

bluefine

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 170
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ehh nie masz asystent farmerea nie noi wsiskasz sb a i wysylaasz np 1lk na wioske ale jak ci sie lk skonczy to pod b masz toporki i wciszkasz b i wysylasz toporki na kolejne wioski :D

Czyli jak się skończą wojska w A to wysyłać B ?

Ogarnij sytuację. Przy wpisaniu w liczbę kratek "15" jest ataków do wysłania=0. W liczbie kratek = 50, liczba ataków do wysłania = 1. Liczba kratek 99999 = Liczba ataków do wysłania 3215. O co tu ku*wa chodzi? Usunąłem wszystko z %appdata% bluebot.

Poczekaj do dziś wieczorem lub jutra będzie kolejny update w którym totalnie przebudowałem system w farmerze ( własnie go kończę )

Opublikowano

Ehh nie masz asystent farmerea nie noi wsiskasz sb a i wysylaasz np 1lk na wioske ale jak ci sie lk skonczy to pod b masz toporki i wciszkasz b i wysylasz toporki na kolejne wioski :D

Czyli jak się skończą wojska w A to wysyłać B ?

Ogarnij sytuację. Przy wpisaniu w liczbę kratek "15" jest ataków do wysłania=0. W liczbie kratek = 50, liczba ataków do wysłania = 1. Liczba kratek 99999 = Liczba ataków do wysłania 3215. O co tu ku*wa chodzi? Usunąłem wszystko z %appdata% bluebot.

Poczekaj do dziś wieczorem lub jutra będzie kolejny update w którym totalnie przebudowałem system w farmerze ( własnie go kończę )

Hmmm ale zastanawia mnie ten mój błąd. To czekam na updejt ;)

Opublikowano
1.4.0.0
-Totalnie przebudowany system SuperFarmera
-Bot już nie korzysta z plików w %appdata% wszystko jest w pamięci
-Obliczanie i pobieranie jest 500x szybsze
-Informacje z jakiej mapy korzysta bot
-Zmieniłem stronę startowa przeglądarki dla bezpieczeństwa żeby nie wyglądało ze bot odrazu ładuje plemiona
-oraz inne drobne poprawki

Bot sam powinien się zaktualizować 

Filmik jak korzystać z nowego superfarmera

https://youtu.be/nt4ao-snkX4

Opublikowano

1.4.0.0
-Totalnie przebudowany system SuperFarmera
-Bot już nie korzysta z plików w %appdata% wszystko jest w pamięci
-Obliczanie i pobieranie jest 500x szybsze
-Informacje z jakiej mapy korzysta bot
-Zmieniłem stronę startowa przeglądarki dla bezpieczeństwa żeby nie wyglądało ze bot odrazu ładuje plemiona
-oraz inne drobne poprawki

Bot sam powinien się zaktualizować 

Filmik jak korzystać z nowego superfarmera

https://youtu.be/nt4ao-snkX4

Z*******y jesteś :D Oby tak dalej. Spróbuj zrobić coś w podobie do menadżera wiosek ~Handel surowcami gdy jest za wiele itd.

Ogarnij to, że wysyła ataki w kolejności od najdalszej wioski znalezionej do najbliższej. Przynajmniej u mnie tak jest, że wysłał najpierw na najdalszą, a później coraz bliższe, a te najbliżej nie, bo zwiadu nie starczyło :D

Opublikowano

Niestety nadal nie wysyła u mnie ataków farmiących.

Swoją drogą - istnieje możliwość wyłączenia jakiś wiosek z farmienia? Powiedzmy, że parę wiosek jest obstawionych, więc nie chciałbym, aby bot je atakował.

PS
Z*******a robota :)

Opublikowano

Swoją drogą - istnieje możliwość wyłączenia jakiś wiosek z farmienia? Powiedzmy, że parę wiosek jest obstawionych, więc nie chciałbym, aby bot je atakował.

PS

Coś u ciebie musi być nie tak skoro u mnie i u kolegi wyżej działa, obecnie niema możliwości wyłączenia wybranych wiosek 

Opublikowano

PS

Coś u ciebie musi być nie tak skoro u mnie i u kolegi wyżej działa, obecnie niema możliwości wyłączenia wybranych wiosek 

Ogarnij to, że wysyła ataki w kolejności od najdalszej wioski znalezionej do najbliższej. Przynajmniej u mnie tak jest, że wysłał najpierw na najdalszą, a później coraz bliższe, a te najbliżej nie, bo zwiadu nie starczyło  :D

Dodatkowo dodaj:

- zebranie listy graczy z przedziału punktowego na kontynencie. Tak żeby nabić sobie hetmana.

- wysyłanie ataków z zebranych przez siebie coordów (własnych).

Opublikowano

4, 11, 1 w tej kolejnośći.

Następnie 3, 2 , 5

Captcha - chyba ciężko będzie zrobić bypass na tą googlowską captche

Strona - znasz się na tym?

Opublikowano

Polecam dodać gdy będzie pełny spichlerz bot sam go rozbuduje ;D

To później. Obecnie zajmijmy się farmieniem. Dopracujmy system,a potem w sprawy rozbudowy i menadżera wiosek się pójdzie.

Opublikowano

Ogarnąć auto wysyłanie określonej ilości taranów + toporków na barby z murkiem, oraz wysyłanie na barbki bez strat. Bo teraz wysłanie ataku= się strata np 10 lk na 1000 ;/

Oraz coś do klinowania

Opublikowano

ten program dobry jest dla bardziej zaawansowanych graczy co juz maja pare wiosek. Bo ja próbowalem od nowa zagrać to troche nie nadarza. zanim mi sie surowce uzbieraja itp to program sie nudzi i nudzi :P. Pozdrawiam.

GaceekTV_signature_800x250.png

Opublikowano

Na 102 św nie działa atakowanie barb superfarmerem. Próbowałem po 5 zwiada i jest "Wysłano atak" itd. ale nie ma tak jak na innych światach

"33uy3bfu3biaw3iufnanfiuay3

wysłano atak... 08 - 03 -  2016 16-41" itd....

Samo wysłano atak i godzina, a kodu nad nie ma. Coś chyba się zwaliło ;D (Na innych światach jest ok)

Opublikowano

świat 102 posiada kościół nigdy nie grałem na świecie z kościołem możliwe że zmienia coś w kodzie aczkolwiek u mnie na 102 tez działa atakowanie

Każdy atak w plemionach ma swój unikalny kod, "dn7289sd352w376y3hrt879tqw" coś takiego, skoro masz wiadomość ze wysłał atak a brak kodu tzn że bot nie znalazł w kodzie tego, mogę rozszerzyć zakres wyszukiwania lecz może to spowolnić wysyłanie ataków

Opublikowano

świat 102 posiada kościół nigdy nie grałem na świecie z kościołem możliwe że zmienia coś w kodzie aczkolwiek u mnie na 102 tez działa atakowanie

Każdy atak w plemionach ma swój unikalny kod, "dn7289sd352w376y3hrt879tqw" coś takiego, skoro masz wiadomość ze wysłał atak a brak kodu tzn że bot nie znalazł w kodzie tego, mogę rozszerzyć zakres wyszukiwania lecz może to spowolnić wysyłanie ataków

To może dodaj do zakładki farmera możliwość wstawienia własnych coordów żeby wysyłało pojedyńczo. 

Nie wiem o co ci chodziło z rozszerzeniem zakresu wyszukiwania :D Wioski mi wyszukuje poprawnie na mapie ale nie wysyła poprawnie ataków. Może jakieś dodatkowe logi ci pokazać? 

Opublikowano

Dopisałem do listy obecnie jest dłuższa niż bot posiada funkcji :D 

Atak składa się z 2 części w pierwszej bot wysyła zapytanie do serwera o prośbę ataku, serwer mu odpowiada wysyłając ID danego ataku, bot następnie przeszukuje cały dokument w poszukiwaniu tego kodu, i wysyła ponownie prośbę ataku. Dla optymalizacji żeby nie musiał przeszukiwać całego dokumentu zmniejszyłem zakres wyszukiwania, dlatego mógł go nie znaleźć. Więc napisałem że moge zwiększyć zakres w poszukiwaniu kodu lecz może to zmniejszyć szybkość wysyłania ataków 

Opublikowano

Dopisałem do listy obecnie jest dłuższa niż bot posiada funkcji :D

Atak składa się z 2 części w pierwszej bot wysyła zapytanie do serwera o prośbę ataku, serwer mu odpowiada wysyłając ID danego ataku, bot następnie przeszukuje cały dokument w poszukiwaniu tego kodu, i wysyła ponownie prośbę ataku. Dla optymalizacji żeby nie musiał przeszukiwać całego dokumentu zmniejszyłem zakres wyszukiwania, dlatego mógł go nie znaleźć. Więc napisałem że moge zwiększyć zakres w poszukiwaniu kodu lecz może to zmniejszyć szybkość wysyłania ataków 

Da się zrobić suwak do zmiany zakresu? :D A jak nawet to te ataki się szybko wysyłają, a różnica to pewnie będzie jakaś sekunda dwie max :D Póki czegoś lepszego nie wymyślisz to zrób to dla mnie. Myślę, że inni nie ucierpią :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...