Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[beta]Test serwer nowej wersji

Pan Marcel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prawdopodobnie wylacze dzis serwer, i zostanie on offline przez pare dni. Przeprowadzilem poczatkowe testy, i moge odrazu powiedziec, ze stworzenie tego serwera nie jest tak latwe jak myslalem. Sporo graczy sie zlecialo, jest coraz wiecej online, serwer nie pociagnie bez optymalizacji bazy dancyh. 

czekamy ;)

luffy-impressed-crying-one-piec.gif?w=35

• Odpowiedzi 243
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A najbardziej czekam na gildie i dzialajacy portal oraz te lochy 1/20 bo jak narazie dropi z nich tylko 1exp i sa latwiutkie 

Napisałem coś sensownego lub Ci pomogłem?

Zostaw like

Opublikowano

Chciałem Ci wysłać ss z "buga", ale serwer nie działa. :P­

Wlacze serwer na godzinke, jezeli mozesz to wejdz i zrob tego ss'a

Opublikowano

Chciałem Ci wysłać ss z "buga", ale serwer nie działa. :P­

Wlacze serwer na godzinke, jezeli mozesz to wejdz i zrob tego ss'a

Dobrze, ss podeśle tutaj.

­

­Lv6DMaA.jpg

Mam maga, a mimo to mam "cień" wojownika.

Opublikowano

Wprowadzilem lekka zmiane, ktora chce przetestowac, serwer online na godzine, moze dluzej.

Czasem wywala mnie do logowania, to normalne, czy to u mnie coś?

+ nie mam niektórych grafik z przedmiotu, np nie mam grafiki broni.

EDIT : Z grafikami już w porządku, wystarczyło wejść przez 155.133.27.139 a nie przez sf-game.tk..

­

Opublikowano

Wprowadzilem lekka zmiane, ktora chce przetestowac, serwer online na godzine, moze dluzej.

Czasem wywala mnie do logowania, to normalne, czy to u mnie coś?

+ nie mam niektórych grafik z przedmiotu, np nie mam grafiki broni.

EDIT : Z grafikami już w porządku, wystarczyło wejść przez 155.133.27.139 a nie przez sf-game.tk..

­

Wina serwera, powinno juz wywalac rzadziej. Daj znac rzeczywiscie sie poprawilo.

Opublikowano

Hmm, znalazłem kolejny błąd, tym razem przedmioty z gabinetu magii czasem pojawiają się w zbrojowni.

Dziwne, trudno bedzie zreplikowac tego buga i go naprawic. Zdarzylo ci sie to tylko raz?

Opublikowano

Hmm, znalazłem kolejny błąd, tym razem przedmioty z gabinetu magii czasem pojawiają się w zbrojowni.

Dziwne, trudno bedzie zreplikowac tego buga i go naprawic. Zdarzylo ci sie to tylko raz?

Nie, kilka razy mimo to, ze zuzylem ok 100 grzybow by sie pojawil i zrobic ss.

­

Opublikowano

Serwer zostaje online, optymalizacje pomyslne. Przy prawie 100 osobach online, zuzycie zasobow serwera nie siegalo nawet 10%

Opublikowano

Panie Marcelu na Pańskim serwerze zarejestrowało się już ponad 700, WOW

Zostaw like

Opublikowano

Trzeba pamieac ze na poczatku marca wychodzi serwer gila tez na nowym silniku i z wieloma nowsociami z tego co wiem wiec Panie Marcelu musi sie pan postarac

Zostaw like

Opublikowano

Ponad 1700 zarejestrowanych, ponad 250 aktywnych graczy online. Przed chwila przekonfigurowalem troche serwer, byl off przez pare chwil w przeciagu ostatnich 10 min. Dajcie znac czy serwer dobrze chodzi, czy nie ma lagow.

Opublikowano

"Wewnętrzny błąd w komunikacji z serwerem" Teraz mi to się pojawia :/­

Mam drobny problem z konfiguracja serwera, nie moge zmienic pewnych wartosci, co praktycznie limituje ilosc aktywnych graczy do 256, dlatego resetuje wiele razy serwer, przez to ten error. Jak tylko naprawie wszystko bedzie chodzic jak powinno bez przerwy.

Edit:

Naprawione, serwer powinien utrzymac ponad 750 graczy bez problemu, moze nawet 1k, watpie ze tyle bedzie, ale lepiej miec troche luzu :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...