Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Weles

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

serwer sie trzyma na serwerze dalej event wielkanocny zapraszam! 1500 w dzien minimum,

wielkanocny w pazdzierniku ? to już admini nie mają pomysłu na eventy? :D ahhhaha i te 1500 osób :D max 100

100 ?

Info ze strony : Na serwerze gra 0 os.[/size]

Dobre i zero :yay:

Wypłata się zbliża z classica, więc jest wyjebka :v
  • Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

23. Prezentacje nieaktywne 7 dni zostaną zamknięte, po upływie następnych 7 dniu prezentacja zostanie wyrzucona do kosza.

Opublikowano

Działa serwer ? Wbiję i sprawdzę :DxD

Lecz wydaje mi się że chyba nie, bo ranking zatrzymuje się ledwo na niecałych 100 kontach...

edit@ nie działa serwer ani klient ! Sprawdziłem bo pobrałem i próbowałem wbić.

@Kubek

837341413742376668518.png

Opublikowano

Planujecie jakieś konkretniejsze aktualizacje czy ograniczacie się do zmiany interface klienta?

Mówią, że starych drzew się nie przesądza, jednak ravia na source ze sklepami offline, 4 zakladkami w eq itp przyciagnela by troche graczy.

Srij9JT.png

Opublikowano

Planujecie jakieś konkretniejsze aktualizacje czy ograniczacie się do zmiany interface klienta?

Mówią, że starych drzew się nie przesądza, jednak ravia na source ze sklepami offline, 4 zakladkami w eq itp przyciagnela by troche graczy.

Polecam sprawdzić: http://ravie.pl/?p=news

​W tym roku Ravia dostała ogrom różnych aktualizacji :)

Kontakt ze mną & moja strona domowa: http://xeer.tech

Opublikowano

Masz na mysli to?

Zwiększono maksymalną ilość łączonych przedmiotów z 200 do 250

- Naprawiono na stronie status "Logowania"

- Zmieniono wartość Wody Mong z 10% na magię na 2% na magię

- Zmieniono logo z "Ravia S1" na "Ravie" w pierwszej misji

- Dodano opis dla przedmiotu "Rola Transformacyjna"

- Zablokowano bugowanie Peleryn Męstwa poprzez stacki ze szkatułek dopełniające Peleryny

- Dodano Skrzynie Ucznia od 1 do 100 poziomu

- Zmniejszono siłę Komendantów Setaou na Urwisku

- Ulepszono drop z Tamuza

- Ulepszono LEKKO drop z Berana Setaou

- Ulepszono LEKKO drop ze Żmija

Inne serwery o takich poprawkach nawet nie informują, bo uwazaja to za blahostkę.

Srij9JT.png

Opublikowano

Masz na mysli to?

Zwiększono maksymalną ilość łączonych przedmiotów z 200 do 250

- Naprawiono na stronie status "Logowania"

- Zmieniono wartość Wody Mong z 10% na magię na 2% na magię

- Zmieniono logo z "Ravia S1" na "Ravie" w pierwszej misji

- Dodano opis dla przedmiotu "Rola Transformacyjna"

- Zablokowano bugowanie Peleryn Męstwa poprzez stacki ze szkatułek dopełniające Peleryny

- Dodano Skrzynie Ucznia od 1 do 100 poziomu

- Zmniejszono siłę Komendantów Setaou na Urwisku

- Ulepszono drop z Tamuza

- Ulepszono LEKKO drop z Berana Setaou

- Ulepszono LEKKO drop ze Żmija

Inne serwery o takich poprawkach nawet nie informują, bo uwazaja to za blahostkę.

Nie ma to jak wziąć JEDEN z 15 postów i to na dodatek ostatni z poprawkami a nie aktualizacjami...

Opublikowano

Areczku, jesli juz zmieniasz prezentacje z Nawie, to nie zapomnij dodac do prezki broni do exp po Trucie, tzw. Tytanów. ;P

Serwer jak najbardziej Polecam ! ;)

Opublikowano

300luda? ciekawe gdzie? na mojego oko od 100 do 200 w wekend max moze

bo 30 to sklepy i boty jeszcze

300-400 to gra w normalne dni, w weekendy po 600+

Opublikowano

300luda? ciekawe gdzie? na mojego oko od 100 do 200 w wekend max mozebo 30 to sklepy i boty jeszcze

Nie planujecie reklamy? Fakt faktem przydałoby się więcej osób na serwerze.

Srij9JT.png

Opublikowano

300luda? ciekawe gdzie? na mojego oko od 100 do 200 w wekend max mozebo 30 to sklepy i boty jeszcze

Nie planujecie reklamy? Fakt faktem przydałoby się więcej osób na serwerze.

Reklama już jest od 5 lat, lepszej się nie da zrobić (Tematy: 1295) tyle filmów już jest o Ravii - więc kolejne filmy nic nie dadzą ;)

Opublikowano

Serwer może nie jest tak popularny jak w latach świetności, ale wciąż gra tam przyzwoita liczba graczy, a administracja nie olewa tego serwa. organizuje eventy i aktualizacje.

To jest bardzo dobry serwer, przyćmiony trochę przez balmorę i classic, ale nadal sprawiający mnóstwo frajdy.

Gram i polecam.

Opublikowano

Pytanie tylko czy opłaca sie zaczynać? Szukam ostatnio jakiegoś harda, myślałem o classicu, ale pewny nie jestem. Ravie to prawie to samo right? Chyba największą różnicą jest liczba graczy, poprawcie mnie jeżeli sie myle. Classic na start od zera jest teraz ideałem praktycznie, nie wiem jak z Ravie.

Opublikowano

Pytanie tylko czy opłaca sie zaczynać? Szukam ostatnio jakiegoś harda, myślałem o classicu, ale pewny nie jestem. Ravie to prawie to samo right? Chyba największą różnicą jest liczba graczy, poprawcie mnie jeżeli sie myle. Classic na start od zera jest teraz ideałem praktycznie, nie wiem jak z Ravie.

Classic to serwer robiony całkowicie od zera przeze mnie po 6 latach siedzenia na tych samych plikach.

Ma inne generalnie wszystko od klienta gry po stronę a na serwerze kończąc - niczego charakterystycznego nie znajdziesz do siebie na obu serwerach bo oba były robione od zera i nie ma na nich żadnego pliku wspólnego.

Ravia to bardziej Medium z racji rat X5, większego rozbudowania/nowości itd.

Natomiast Classic jest serwerem robionym całkowicie od zera bez zachowania jakichkolwiek charakterystycznych przez 6 lat elementów które pojawiały się w tym czasie na moich serwerach - jest nowoczesnym, lecz utrzymanym w starym klimacie Metina z lat 2010-2012 (bez nowych systemów, broni, map).

Dodam też, że wszystkie misje, drop w CAŁEJ grze, klient gry był robiony przez nas od zera "na podstawie" elementów globala co nie oznacza jednak, że jest taki sam bo to byłoby nudne, jest to serwer zrobiony po prostu po swojemu ale przemyślany w takim klimacie jak za dawnych lat.

Tak więc ciężko określić który serwer bardziej Ci przypasuje bo oba się różnią jak niebo a ziemia.

PS: Pisząc "od zera" mam na myśli tworzenie całego ekosystemu gry, klienta, strony, skryptów, misji, dropu itd. - nie chcę przez to powiedzieć, że gra została napisana od zera czy coś w tym stylu bo to nierealne, lecz wolę dopisać w razie "W" :)

Opublikowano

Classic to serwer robiony całkowicie od zera przeze mnie po 6 latach siedzenia na tych samych plikach.

Ma inne generalnie wszystko od klienta gry po stronę a na serwerze kończąc - niczego charakterystycznego nie znajdziesz do siebie na obu serwerach bo oba były robione od zera i nie ma na nich żadnego pliku wspólnego.

Ravia to bardziej Medium z racji rat X5, większego rozbudowania/nowości itd.

Natomiast Classic jest serwerem robionym całkowicie od zera bez zachowania jakichkolwiek charakterystycznych przez 6 lat elementów które pojawiały się w tym czasie na moich serwerach - jest nowoczesnym, lecz utrzymanym w starym klimacie Metina z lat 2010-2012 (bez nowych systemów, broni, map).

Dodam też, że wszystkie misje, drop w CAŁEJ grze, klient gry był robiony przez nas od zera "na podstawie" elementów globala co nie oznacza jednak, że jest taki sam bo to byłoby nudne, jest to serwer zrobiony po prostu po swojemu ale przemyślany w takim klimacie jak za dawnych lat.

Tak więc ciężko określić który serwer bardziej Ci przypasuje bo oba się różnią jak niebo a ziemia.

PS: Pisząc "od zera" mam na myśli tworzenie całego ekosystemu gry, klienta, strony, skryptów, misji, dropu itd. - nie chcę przez to powiedzieć, że gra została napisana od zera czy coś w tym stylu bo to nierealne, lecz wolę dopisać w razie "W" :)

W sumie zaciekawiłeś mnie, nigdy nie myślałem o tym w te sposób. Sprawdze Ravie'ę, gdyż taki medium podchodzący pod harda idealnie by mi pasował. Jednak obawiam sie, że z każdym dniem może być tyle samo, lub mniej graczy. Nie oszukując sie server już troche stoi i raczej bliżej tu do końca, a żeby na takim serverze więcej sie pobawić trzeba czasu. Ciężko stwierdzić, dla tego trzeba sprawdzić! Dzięki za odpowiedź;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...