Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Weles

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ten serwer nazywa się Ravie czy Ravia? Bo chyba macie błąd w tytule :)

stara ravia a nowe ravie :D 

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Pogubić się idzie, co jest co. :s

Serwer nabierze jakiegoś rozmachu, czy już tak zostaje jak jest?

Opublikowano

@Bakany

"Ravie" oraz "Ravia" to ten sam serwer z wymianą głosek na końcu dostępny pod domenami Ravie.pl oraz Ravia.eu

Główna nazwa to Ravie.

@Bakany

Serwer w przeciągu ostatnich lat był rozbity na 3 podprojekty:

Ravia S1, Ravia S2, Nawie

Z biegiem czasu wszystkie trzy zostały połączone w 1 z zebranymi wszystkimi rozwiązaniami z powyższych 3 które ludziom najbardziej przypadły do gustu, wtedy aby ujednolicić projekt nazwa została zmieniona na:

Ravie (litera "e" od Enhanced)

@Ironia.

Na serwerze są aktualizacje średnio co miesiąc.

W Tym miesiącu doszła Arena PvP, nowe szkatułki, nowy drop z bossów/metinów/potworów, Kufry które są w prezentacji lecz ich nie było do tej pory.

Aktualizacje od 4 kwartału tamtego roku do jego końca masz opisane w news'ach na stronie:

http://ravie.pl/?p=news

Od tego roku informacje o aktualizacjach są tylko na forum bądź wcale jeśli nie są zbyt znaczące.

Btw. za jakieś 3 miesiące serwer będzie obchodził już swoje 5-te urodziny (     Serwis został otwarty: 4lata 8miesięcy 25dni temu.     )

Kontakt ze mną & moja strona domowa: http://xeer.tech

Opublikowano

Polecam wszystkim osobą które lubią grać na serwerach HARD  ;)

No ja wielbię Hardy, ale nienawidzę zbierać ulepszaczy żeby zrobić sobie zbrojkę od 34/42/48lvla na +9 (bez ulepów to nie hard - wiem)

Tutaj pewnie podobnie?

Opublikowano

No ja wielbię Hardy, ale nienawidzę zbierać ulepszaczy żeby zrobić sobie zbrojkę od 34/42/48lvla na +9 (bez ulepów to nie hard - wiem)

Tutaj pewnie podobnie?

Nie tu są ulepki lv i eq u npc  :)

Opublikowano

Tutaj pewnie podobnie?

W sensie nie ma pierdzielenia z tymi wstęgami / żółciami itd? :D

Opublikowano

Tutaj pewnie podobnie?

W sensie nie ma pierdzielenia z tymi wstęgami / żółciami itd? :D

Nie, to taki trolling :P

Wszystko trzeba dropić jak to na Medium/Hard przystało.

Opublikowano

Dużo osób tu jeszcze gra?

około 200 dziennie 

Rozpoczęcie przygody z metinem2. ??.11.2008

Opublikowano

nie polecam serwera ze wzgledu na XEERA i to jest jedyny powod przez ktory nie marnowal bym nawet 2 minut na sciągniecie clienta  ;)  ;)  ;)  ;) 
To juz lepiej na deneris iść gdzie administracja chociaz zyje, bez kappy pozdrawiam -.-

Opublikowano

nie polecam serwera ze wzgledu na XEERA i to jest jedyny powod przez ktory nie marnowal bym nawet 2 minut na sciągniecie clienta ;);););)

To juz lepiej na deneris iść gdzie administracja chociaz zyje, bez kappy pozdrawiam -.-

1. Muszę przyznać, że jesteś niesamowicie inteligentny, nie argumentując dlaczego nie polecasz Xeer-a.

2. Ten serwer ma o dziwo bardzo aktywną administrację, eventy co tydzień, skontaktować się z adminem żaden problem, szybko odpisuje.

3. Ravia za chwilę będzie kończyć 5 lat, a Deneris ile? 4 miesiące?

Opublikowano

nie polecam serwera ze wzgledu na XEERA i to jest jedyny powod przez ktory nie marnowal bym nawet 2 minut na sciągniecie clienta ;) ;) ;) ;)

1. Muszę przyznać, że jesteś niesamowicie inteligentny, nie argumentując dlaczego nie polecasz Xeer-a.

2. Ten serwer ma o dziwo bardzo aktywną administrację, eventy co tydzień, skontaktować się z adminem żaden problem, szybko odpisuje.

3. Ravia za chwilę będzie kończyć 5 lat, a Deneris ile? 4 miesiące?

Ale po co grać na serwie gdzie jest 200/300 osób i nie ma żadnej reklamy więc nie będzie więcej graczy?

Opublikowano

nie polecam serwera ze wzgledu na XEERA i to jest jedyny powod przez ktory nie marnowal bym nawet 2 minut na sciągniecie clienta  ;)  ;)  ;)  ;) 

Gratulacje inteligencji.

Ja tworzę serwery na zamówienie i nie piszę się do niczego poza tym (reklamowania, gmowania w grze) - jestem TYLKO i WYŁĄCZNIE od spraw technicznych a na serwerach które tworzę mam pewny % udziałów co znaczy nie należą te serwery do mnie - co oznacza, że GM'ów nie wybieram JA tylko zespół osób (co prawda ze mną na czele - ale ja nie mam jednoznacznego prawa głosu) i to samo dotyczy świata gry i planowanych aktualizacjach - jak powiedzą mi, że mam dodać/zmienić to czy tamto to to robię, jeśli mi nie każą to nie robię - jeszcze nie miałem sytuacji abym nie wykonał czegoś co zleceniodawca kazał mi zrobić, więc nie wiem w czym problem.

Co do akurat Ravii - mam na niej 50% udziałów - co znaczy, że także nie mam jednoznacznego prawa do serwera a każda czynność musi odbywać się we współpracy obu osób - ja jestem od strony technicznej, IsAmU od strony reklamy.

A co do GM'ów na Ravii to akurat napisałeś coś o czym nie masz zielonego pojęcia, bo są aktywni i często odbywają się różne Eventy.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Gratulacje inteligencji.

Ja tworzę serwery na zamówienie i nie piszę się do niczego poza tym (reklamowania, gmowania w grze) - jestem TYLKO i WYŁĄCZNIE od spraw technicznych a na serwerach które tworzę mam pewny % udziałów co znaczy nie należą te serwery do mnie - co oznacza, że GM'ów nie wybieram JA tylko zespół osób (co prawda ze mną na czele - ale ja nie mam jednoznacznego prawa głosu) i to samo dotyczy świata gry i planowanych aktualizacjach - jak powiedzą mi, że mam dodać/zmienić to czy tamto to to robię, jeśli mi nie każą to nie robię - jeszcze nie miałem sytuacji abym nie wykonał czegoś co zleceniodawca kazał mi zrobić, więc nie wiem w czym problem.

Co do akurat Ravii - mam na niej 50% udziałów - co znaczy, że także nie mam jednoznacznego prawa do serwera a każda czynność musi odbywać się we współpracy obu osób - ja jestem od strony technicznej, IsAmU od strony reklamy.

A co do GM'ów na Ravii to akurat napisałeś coś o czym nie masz zielonego pojęcia, bo są aktywni i często odbywają się różne Eventy.

Pozdrawiam.

tak jak skarperty dropiące do końca lutego?  ^^  ^^  ^^  ^^  ^^  ^^  ^^  ^^  ^^  ^^

Opublikowano

Gratulacje inteligencji.

Pozdrawiam.

tak jak skarperty dropiące do końca lutego?  %5E%5E.png  %5E%5E.png  %5E%5E.png  %5E%5E.png  %5E%5E.png  %5E%5E.png  %5E%5E.png  %5E%5E.png  %5E%5E.png  %5E%5E.png

Zacznijmy od tego, że Skarpetki akurat ustawiał Mohito i być może zapomniał ich wyłączyć.

A druga sprawa jest taka, jeśli Event jest dłużej to chyba lepiej, prawda?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...