Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Stawiamy SinusBot'a! - 6 Botów Muzycznych / Łatwa Instalacja

Gorzał

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z logow można wyczytać iż bot już działa i należy restartować panel /bota/vps.

• Odpowiedzi 187
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zrestartowałem vps i dalej to samo.

To pozostaje reinstalacja VPS i ponowne zainstalowane. Jeśli problem będzie się ciągle ponawiał, mogę Ci to sam zainstalować.

Opublikowano

Dla 64 bitowego systemu.

Nie odczytuje Ci pliku albo nie tu wpisujesz.

Opublikowano

Nagle przestał mi działaś sinusbot. Nie można go odpalić żadną komendą. Co może być przyczyną? Jest jakiś sposób bez ponownej instalacji?

Desktop: ASRock Z77 Pro 3 | [email protected] (4.2Ghz OC) | ASUS GeForce GTX 970 Strix OC 4GB | Corsair Vengeance 4x4GB 1600Mhz

Notebook: Lenovo | Intel Lynx Point | [email protected] | GeForce 840M 2GB | 6GB RAM 1600Mhz

Mobile: Xiaomi Redmi Note 4X

Opublikowano

Nagle przestał mi działaś sinusbot. Nie można go odpalić żadną komendą. Co może być przyczyną? Jest jakiś sposób bez ponownej instalacji?

Jakiś screen konsoli ? Jakie komendy używałeś? Nikt nie patrzy się ciągle w twoje putty/htopa i nie analizuje dlaczego może się bot wyłączyć.

Opublikowano

Używałem tych komend zawsze i się odpalał

screen -AmdS bot xinit /opt/ts3soundboard/sinusbot -RunningAsRootIsEvilAndIKnowThat -- /usr/bin/Xvfb :1 -screen 0 800x600x16 -ac

lub tej

screen xinit /opt/ts3soundboard/sinusbot -- /usr/bin/Xvfb :1 -screen 0 800x600x16 -ac

Desktop: ASRock Z77 Pro 3 | [email protected] (4.2Ghz OC) | ASUS GeForce GTX 970 Strix OC 4GB | Corsair Vengeance 4x4GB 1600Mhz

Notebook: Lenovo | Intel Lynx Point | [email protected] | GeForce 840M 2GB | 6GB RAM 1600Mhz

Opublikowano

A najpierw usunąłeś bota z screena? Jak nie usuniesz to nie włączysz go ponownie. Nawet jak Ci z serwera się wyloguje to i tak screen będzie dalej aktywny.

screen -ls

screen -R ID.NAZWA         (np. screen -R 8181.sinusbot )

I później dopiero odpal komendą startową.

Opublikowano

Nie mam sinusbota w screenie ale i tak mi nie odpala komendą

Opublikowano

Nie mam sinusbota w screenie ale i tak mi nie odpala komendą

Zostaje Ci ponowne zainstalowanie bota bądź włącz bota poprzez ./ts3bot

Opublikowano

Zainstalowałem właśnie ponownie i działa ale teraz są lekkie ścinki radia.

Opublikowano

Poradnik bardzo przydatny dla nie kumatych i kumatych bo każdemu się zdarzy że cos zapomni leci + za pordnik ale bociki działaja jak trzeba.

AOWD3IA.png

Opublikowano

Poradzi ktoś na ścinające radyjko? Probówałem zmieniać simple interval w zakresie od 20-140 i zero poprawy.

Maszyna:

Debian 8 64-bit

1 Core

1GB RAM

20GB SSD

Opublikowano

Witam, otóż mam problem. Gdy próbuje odpalić bota występuje ten błąd:

(EE)
Fatal server error:
(EE) Server is already active for display 1
        If this server is no longer running, remove /tmp/.X1-lock
        and start again.
(EE)
Opublikowano

Poradzi ktoś na ścinające radyjko? Probówałem zmieniać simple interval w zakresie od 20-140 i zero poprawy.

Maszyna:

Debian 8 64-bit

1 Core

1GB RAM

20GB SSD

Zainstaluj htopa ( apt-get install htop ) później wywołaj komendę htop i sprawdź czy Ci parametrów za dużo nie wżera - jeśli tak to zmień VPS. :v

Witam, otóż mam problem. Gdy próbuje odpalić bota występuje ten błąd:

(EE)
Fatal server error:
(EE) Server is already active for display 1
        If this server is no longer running, remove /tmp/.X1-lock
        and start again.
(EE)

Restart VPS albo włącz na 2.

Odpalaj lepiej tą komendą: 

screen -AmdS bot xinit /opt/ts3soundboard/ts3bot -- /usr/bin/Xvfb :1 -screen 0 800x600x16 -ac

btw. wystarczy zmienić :1 na :2 jak błąd się będzie ponawiał.

Opublikowano

@up

Restart nic nie pomógł. Jeżeli wpiszę tą komendę to nic się nie dzieje.

Opublikowano

Zainstaluj najpierw pakiet, możliwe iż nie masz pakietu.

apt-get install sudo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...