Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Herbatka - jakie są wasze ulubione?

komu115

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 89
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

­Jaką herbatę pijesz?

Zwykłą liptona, albo owocową (najczęściej malina).

Ile łyżeczek cukru?

3-4.

Masz ulubiony kubek?

Tak. 

Jak tak to jaki?

Mam kubek, który dostałam na urodziny. Pisze na nim "Nikt nie jest DOSKONAŁY...
Oprócz mnie!" ♥

Kiedy pijesz herbatę (rano wieczór itp.)?

Rano przed szkołą mi robi mama. Wracam ze szkoły to sobie robię i idę do łóżka. Gdy wypiję, albo mam zimną robię kolejną. Potem zazwyczaj idę spać, jak się obudzę znów robię herbatę, siadając przed komputerem również robię i wtedy chyba najwięcej wypijam.

Ile kubków i jakiej pojemności dziennie? 

Z 15 dziennie. Nie wiem ile ma pojemności.

czy tylko ja słodzę 4

Nie. :v Kiedyś słodziłam sześć.. I była gorzka :lol: 

Opublikowano

Zazwyczaj pijam herbatę wieczorem, po ostatnim papierosie. Piję różne herbaty, ostatnio popijam turecką czarną herbatę Semai Baba, którą dostałem. Słodzę zazwyczaj 2,5-3 łyżeczki cukru, staram się powoli zmniejszać jego ilość. Najczęściej piję ją w kubku w kolorowe kropki (takie agar io ;p)

qNlpLYT.jpg

Opublikowano

Nie. :v Kiedyś słodziłam sześć.. I była gorzka :lol: 

Doszedłem do momentu w którym wstydzę się sypać więcej przy gościach, więc mam w domu cukier trzcinowy który jest nieco słodszy xD
Opublikowano

Doszedłem do momentu w którym wstydzę się sypać więcej przy gościach, więc mam w domu cukier trzcinowy który jest nieco słodszy xD

Jak jak u koleżanki z klasy jestem to ona jak mi da 3 łyżeczki, a ma jakiś jehowy cukier to muszę sobie chodzić do kuchni po więcej. Zawsze się ze mnie z drugą kumpelką śmieje xD

­

Opublikowano

Właśnie sobie uświadomiłem, że nawet nie patrzę co piję - biorę, co leży na półce, jeśli zwykła to albo pół łyżeczki, albo 0, jeżeli owocowa/zielona to 0. Nie ogarniam jak możecie słodzić po więcej niż 2. D: 

Opublikowano

Cytrynową albo owocową.

Nic, cytrynowa albo owocowa jest już słodka, nie ma potrzeby dodawania, byłaby wtedy za słodka = nie do wypicia dla mnie.

Nie, piję w szklance albo w kubku, obojętne mi to.

Herbatkę piję ciągle, najlepiej taką gorącą :D Przeważnie wypiję szklankę herbatki i po 5 minutach robię sobie następną xD.

Cały kubek bądź szklanki(nie tak, że się wylewa).

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

Herbata (jakaś z lidla:D ) 3 łyżeczki^^ te stołowe, kubek 1 litrowy z Reala, z kilkoma napisami np. "kubek dla przemiłej osóbki"; "dla serdecznej osóbki" itd.(c**j, że to nie o mnie, ale nigdzie nie mogłem znaleźć takiego dużego sagana). Pije jak coś wpierdalam suchego itd. Jak wyjebie tego litrowego to potem sram na 3 drzewo, bo kto normalny wypija litr herby w 5 minut.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

@ref

Pamiętaj, jeśli czegoś chcesz, to możesz to zrobić. Zaczynając od robienia strony w html, kończąc na wchodzeniu do siedziby Microsoft, jako główny programista Windowsa :)

Opublikowano

Loyd - śliwka z cynamonem w największym kubku jaki jest w domu + 2 łyżeczki cukru 1-2x dziennie. No i jak przyjdzie ochota to też gustuje w muffinkowej od Liptona.

Cyrk.png

Opublikowano

@ref :D nie nadążam z czytaniem xD

Pamiętaj, jeśli czegoś chcesz, to możesz to zrobić. Zaczynając od robienia strony w html, kończąc na wchodzeniu do siedziby Microsoft, jako główny programista Windowsa :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dam refa żeby był temat ;D

@ref

Opublikowano

Ja najbardziej lubię pić sypaną Sagę (jedna łyżeczka do takiego standardowego rozmiaru szklanki/kubka), chociaż ostatnio częściej popijam Remseya w torebkach, możliwe że z lenistwa :D Za każdym razem słodzę lekko poniżej dwóch łyżeczek cukru, w przypadku sypanej słodzę tą samą łyżeczką co sypię herbatę. Tak, mam swój ulubiony kubek, taki od Youngstera (Angielski Twoją szansą :lenny: ). Herbatę piję do niemalże każdego posiłku i często podczas grania/uczenia się, pomaga w myśleniu :)

"Wróg mojego przyjaciela jest moim wrogiem"

Opublikowano

Zazwyczaj to Lipton, lubię tez Earl Grey, dwie łyżeczki cukru nie za małe nie za duże (w sumie to potrafię sobie wyliczyć ile będzie idealnie), kubek to ten, który jest czysty xD Ile herbat? z 10 dziennie. Chciałem spróbować Yerba Mate ale sposób przyrządzania trochę za długi.

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Opublikowano

Zazwyczaj Earl Grey, bez cukru, w kubku 0,5l, 0-6 razy dziennie.

Czasem Ceylon Lady Grey, bez cukru.

Rzadziej zwykły lipton, z dwoma lyżeczkami cukru i sokiem z całej cytryny.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...