Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gość Sil√eR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2qa33it.png
@Why Dzięki za przypięcie ;)

Podaję tutaj strony jakby jeszcze ktoś z Was ich nie znał:

https://www.livechart.me/winter-2016/tv

http://anichart.net/winter

http://myanimelist.net/anime/season

http://anime24.pl/sezony/zima-2016/tv/

http://anichart.net/tba

https://www.livechart.me/tba/tv

TBA (czekam)

Dla miłośników SAO # @arko

Wolę bardziej film Kuroko no Basket

- Shingeki no Bahamut 2

- Arslan Senki 2 (jest napisane 2016)

- Nanatsu no Taizai 2 (jest napisane 2016)

- Shingeki no Kyojin 2 (jest napisane 2016)

Steins;Gate 0

- Drifters

- Selector WIXOSS

Dobre produkcje :3 ... Nie wiem co z kolejnym sezonem... SAO?Tokyo Ghoul? Raczej też się pojawią za jakiś czas  http://www.animenewsnetwork.com/news/2015-10-11/funimation-gen-fukunaga-tokyo-ghoul-season-3-set-for-2016/.93865

Gdzie będziecie mogli obejrzeć odcinek? 

https://kissanime.to

http://www.gogoanime.com

- Wszelkie polskie łonlajny

Pozdrawiam ;)

• Odpowiedzi 107
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ofc. czekam najbardziej na g****o SAO(które rewatchuję po raz kolejny, ale tego się k***a wytrzymać nie da, więc robię to od ~3 tyg.+... - miałem napisać hejt recenzję)

Potem na 100% ogarnę film Kuroko no Basket(najlepsze anime sportowe jakie widziałem), Shingeki no Bahamut 2(uwielbiam to anime za kreskę), SNK też zobaczę(bądź co bądź fajnie się oglądało rozpierdalanie ludzi :v ), Nanatsu no Taizai 2(jeśli mi się pierwszy sezon spodoba - zamierzam w weekend przysiąść, przemóc się i zobaczyć co to jest warte), a tak oprócz tego to się będzie ogarniać jakieś shouneny i romanso kupki jak już potwierdzone mniej lub bardziej będzie co się pojawi... ;p

Opublikowano

sebasku√6

NnT - Trochę specyficzna kreska, dla miłośników battle shounen'ów (epickich walk) komedii i z tego co pamiętam było odrobinę... ecchi? Takie krótsze FT w lepszym wydaniu. Polecam wszystkim. Dobrze się przy tym anime bawiłem :3

Opublikowano

Jeszcze się może coś pozmieniać, dojdzie wiele innych serii - także obserwujmy więc ^^ Temat będzie aktualizowany :D

Podaję tutaj strony jakby jeszcze ktoś z Was ich nie znał:

https://www.livechart.me/winter-2016/tv

http://anichart.net/winter

http://anichart.net/tba

https://www.livechart.me/tba/tv

Ja osobiście czekam na te produkcje:

2015/2016

- Ansatsu Kyoushitsu (TV) 2nd Season

- Gate: Jieitai Kanochi nite, Kaku Tatakaeri 2nd Season

- Ajin

- Boku Dake Ga Inai Machi

Te dwa ostatnie fajnie się zapowiadają + jeszcze kilka innych obejrzę. Oby doszły jakieś fajne :D

TBA

Dla miłośników SAO # @arko

Wolę film Kuroko no Basket

- Shingeki no Bahamut 2

- Arslan Senki 2 (jest napisane 2016)

- Nanatsu no Taizai 2 (jest napisane 2016)

- Shingeki no Kyojin 2 .... 2016?

- Steins;Gate 0

Dobre produkcje :3 ... Nie wiem co z kolejnym sezonem... SAO? Tokyo Ghoul? Raczej też się pojawią za jakiś czas.

Ktoś może się ucieszyć z: Kantai Collection: KanColle Zoku-hen (TBA) lub Durarara!!×2 Ketsu (2015/2016) Nie oglądałem wcześniejszych sezonów.

Na co Wy czekacie? Jaką kontynuacje chcielibyście dostać? ;)

Kantai Collection

Steins;Gate

Gate

SnK

Narazie to tyle :P

gfgdf

Opublikowano

Ogółem parę dni temu skończyłem po raz pierwszy SAO oglądać, nie szukałem info na temat trzeciego sezonu, więc po prostu powiedziałem "k***a p******e jebane gówno" (takie wkurwienie jak się dowiedziałem, że nie ma trzeciego sezonu). Teraz wchodzę i tu taki suprice, dostałem orgazmu i jestem podjarany. Dzięki. :x

@chaterchater co xD jak to jak to jak to jak to jak to jak to jak to jak to jak to jak to jak to..........

Dobre produkcje :3 ... Nie wiem co z kolejnym sezonem... SAO? Tokyo Ghoul? Raczej też się pojawią za jakiś czas.

W sumie, to i tak mi wystarczy. xD

Opublikowano

Ogółem parę dni temu skończyłem po raz pierwszy SAO oglądać, nie szukałem info na temat trzeciego sezonu, więc po prostu powiedziałem "k***a p******e jebane gówno" (takie wkurwienie jak się dowiedziałem, że nie ma trzeciego sezonu). Teraz wchodzę i tu taki suprice, dostałem orgazmu i jestem podjarany. Dzięki. :x

to będzie film, a nie trzeci sezon

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano

3 sezon też będzie, ale później.

Ja czekam na kontynuację God Eatera, chce zobaczyć i to anime do końca i może zabiorę się za Ao no Kanata no Four Rhythm, ciekawe czy mi się spodoba, bo już mam serdecznie dosyć haremów. Jeśli Aijn będzie bez cenzury to też raczej zahaczę o tą serię.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Z zimowego:

Ajin wbrew pozorom, przynajmniej wg. mnie po zobaczeniu mangi kilka już nawet lat temu, jest.. jałowy.

Tak więc:

Gate Jietai 2

Kono Subarashii Sekai ni Shukufuku wo! (to jest taki średniakowy średniak jakich pełno nawet w obecnym sezonie tylko tyle że w innym settingu, śledziłem od 1 chaptera chwilkę.. aż zrezygnowałem, no ale zobaczę)

selector destructed WIXOSS - WIXOSS POWAR

Dagashi Kashi głównie dla kreski i bohatereczki

Podsumowując: Ale się naoglądam...

Z TBA:

Drifters, zdecydowanie. Każdy bohater do polubienia (i ich obłęd), gore jest, dark fantasy jest. Scenki ero jak gobliny sobie ludzkie dzie.. też jest.

Nejimaki Seirei Senki: Tenkyou no Alderamin tylko dlatego, że chciałem czytać novelke ale była tak nudna że poleciał drop. W anime będzie lepiej ;p

Re: Zero Kara Hajimeru Isekai Seikatsu dlatego że o dziwo manga mi się bardzo spodobała. Kreska jest git (podobna do dungeon ni deai myślę) do tego obijają nasze laski-bohaterki a później mc cofa i znowu coś podobnego się trafia :D Fabuła raczej na zasadzie save-load, czyli pierwszy wątek to jest od trafienia do miejsca X, później jak to już załatwi dobrze bez cofki to będzie od miejsca Y do miejsca... Czekam dlatego że manga nie miała nowych chapterów po eng od połowy kwietnia. Tyle miesięcy!

ReLIFE nie czytałem bo jakoś mega mnie nie interesuje, ale anime chętnie obejrzę bo głośno o tym już od roku

Shingeki no Bahamut'y dla piknych kolorków i animacji i rudego

The Moon: Tsuki ga Hoshii to Oujo-sama ga Naita krótkie i przyjemne

Podsumowując: ale się naoglądam...

Opublikowano

Aktualnie planuje: 

Z zimowego 

• kontynuacje Gate
  • 2 sezon ansatsu
  • Ajin

Z TBA :

• Accel world
  • Chaos:child
  • Granblue Fantasy
  • Shingeki no Bahamut 2
  • Snk 2
  • Steins:Gate 0 
  • Fate/stay night: Heaven's Feel

"Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara"

Opublikowano

@1373230489-U611928.pngselweron

Selector'a Zapomniałem wspomnieć. Obejrzę na 100% :3

Jak chodzi o Drifters - zachęciłeś mnie. Must wach :)

Opublikowano

Tak rozpisując się. 

Na 100%

Selector  - na pewno zobaczę, miło będzie znów poczuć ten klimat, a tym bardziej zobaczyć ponownie Lilith :D

Gate.. -  no cóż, trzeba się dowiedzieć co dalej xD (Wkurza mnie to, że "drugą część" nazywają "drugim sezonem"... )

S;G  - chyba nie muszę więcej mówić ? 

SnK - strasznie ciekawi mnie co stanie się z Anie, oraz chcę dowiedzieć się o co chodzi z tą piwnicą.

Saenai Heroine no Sodate-kata - Bardzo mi się podobało, szczególnie kreska oraz sami bohaterowie. 

Relife - czytałem mangę do 50 rozdziału (?), czy coś koło tego. Fajne i tyle powiem xD nie wiedziałem, że będzie adaptacja :3

Kantai Collection - o co się będę ograniczał ? Pierwszy sezon dobrze wspominam. Film również obejrzę.

Kizumonogatari - ile się na to czekało ? xD Prawie jak Half-life 3 

Takie fifty-fifty, na dwoje babka wróżyła:

Schwarzesmarken - Czy to nie jest coś typu Muv-Luv? Przynajmniej tak mi się skojarzyło z tymi uniformami.

Dagashi Kashi - Zobaczę 1 odcinek i się pomyśli, co dalej.

Divine Gate. 

Joker Game

Resztę nie wiem, się okaże.. 

Zresztą, dopiero sezon jesienny się zaczął, a my już myślimy nad zimą/wiosną. Chociaż teraz za dużo nie ma co oglądać, raptem 4-5 tytułów oglądam :P  

gfgdf

Opublikowano

Z niecierpliwością czekam na S;G 0, bo póki co to jedna z moich ulubionych serii, gdzieś 2-3 miejsce ogólnie. Cieszę się też na SnB 2, bo pierwszy sezon przypadł mi do gustu jako, krótka i ładnie animowana seria z dozą humoru i nawet trochę ciekawą historią. Ostatni tytuł na jaki czekam to kontynuacja NnT, bo był to chyba najlepszy shounen sezonu zimowego 2014/2015, a przynajmniej przyjemnie mi się go oglądało. Reszta wymieniona mnie nie interesuje, bo drrr 1se dropnąłem przy 17 odcinku, a reszta to tytuły, które albo mi nie przypadły do gustu albo są wyjątkowo słabe.

Opublikowano

Steins;gate 0 - obejrzę jak nie będzie miało znacznie mniejszego meanscore na malu. Juz opisywalem moje odczucia wzgledem tego, ze ma sie pojawic sequel, wiec teraz krotko opisze - boje sie, ze zepsuje swoje wspomnienia, ze sequel nie da mi enjoymentu na poziomie 10, tak jak prequel i myśląc steins;gate nie będę mial juz na mysli - o to perelka, tylko o to perelka z kontynuacją nieco gorszą, ale też świetną. Steins;gate 0 moze mi sie mniej spodobać bo to nie będzie moj pierwszy kontakt z serią, nie bedzie dla mnie cos nowego, bo w koncu ogladalem steins;gate, wiec jestem zapoznany z tym uniwersum, jakimiś mechanizmami fabularnymi, czy jak to nazwać. ogladalem tez movie i ova (polecam). Ale coz, jak meanscore na malu będzie powyzej 9 to na pewno obejrze

Kizumonogatari - nie wiem czy trzeba będzie to obejrzeć na koncu, czy obojętnie kiedy, w sumie wydaje mi sie, ze wystarczy znać bakemonogatari, zeby obejrzeć kizumonogatari, ewentualnie jeszcze nisemonogatari, bo tam też byl lekko poruszany watek oshino shinobu, ktory domyslam sie w kizumonogatari będzie kontynuowany. moze jesazcze nekomonogatari, ktorego nie ogladalem, domyslam sie, ze nekomogatari jest o hanekawie. Wiec kizumonogatari sobie chyba walne przed monogatari series second season, ktore wstrzymalem na 4 odcinku i przed obejrzeniem dalszych czesci (w tym owarimonogatari, ktore jest ostatnią częścia i wychodzi w tym sezonie). Doceniam strasznie monogatari series, ale są one zbyt ambitne, a ja chce wszystko wyłapywac, wszystkie wnioski, nawiazania, metafory, symbole itp., wiec jakos mi sie nie spieszy do kizumonogatari, tymbardziej dlatego, ze będzie podzielone na 3 czesci

Shingeki no kyojin 2 sezon - nawet nie wiem czy obejrzę to tak szybko. moze kiedyś sobie walne, ale specjalnie mnie do tego nie ciągnie, bo przeczytalem tak z 2-4 tomy (chyba 3) po wydarzeniach z anime, wiec znam spoilery + Próbuje nadgonic wydania polskie, na raziue mam 5 tomow z 7, wiec nie jest źle. nie chce 2-3 raz widzieć to samo jesli chodzi o shingeki no kyojin. Anime bylo bardzo dobre, ale czegos mu brakowalo.

Boku dake ga inai machi - totalnie nie wiem co to jest, ale gatunki mnie zainteresaowaly + pierwowzor, czyli manga ma wysoki meanscore. na pewno zobacze, aczkolwiek martwi mnie to, ze manga nadal jest publikowana, a ja lubie poznawac cale historie, a nie skonczyc niedokonczoną i miec ewentualnie nadzieje, ze jak manga sie skonczy (o ile sie szybko skonczy, moze sie skonczyc nawet za 5 lat) zostanie w calosci zadaptowana. nie cierpie tego uczucia.

Chaos Child - anime twórców steins;gate, dzieje sie w tym samym uniwersum, moze obejrze jak będzie uważane za bardzo dobre, ale z tego co slyszalem inne dziela twórców steins;gate w uniwersum steins;gate nie są tak świetne jak steins;gate, ponoć są po prostu dobre, a dla innych wręcz nudne. No i nie wiem czy chaos child to jest kontynuacja chaos head, czy będe mogl to boejrzec nie znajac chaos head.

Tokyo ghoul sezon 3 - Powiem tak, może obejrze, moze nie, to zalezy od tego jak seria będzie zanimowana (2 sezon byl paskudnie zanimowany), jak będzie się prezentowala względem pierwowzoru (czy znowu będzie streszczać mange i dodawać wlasne wymyslone wątki, sceny i niektore z mangi pomijac) i czy będzie dużo cenzury (jak będzie to poczekam na wersje bluiray. 

Szczerze, wątpie, ze te 3 wymagania zostaną spelnione, wiec raczej nie obejrze. I tak pewnie jpf wyda tokyo ghoul re, wiec będę znal historie, w postaci mangi.

Ginga Eiyuu Densetsu (2017) - szczerze, jaram się. Będzie to remake serii, która jest uznanym klasykiem. nie ogladalem tej starszej wersji, ale poczekam na nową, będzie miała na pewno lepszą kreske, może muzyke, animacje i będzie dostępna z polskim tlumaczeniem i w jakosci HD. Starsza wersja pewnie nie jest, bo w koncu jest stara, watpie, ze bym ją znalazl z polskimi napisami i w wersji hd. To anime musi być fajne, bo jest wedlug wielu uwazane za jeszcze lepsze od code geassa, ktorego uwielbiam. Mam tylko nadzieje, ze to będzie porzadny remake, a  nie spierdolenie serii.

W sumie chyba tylko te serie mnie zainteresowały, biorac pod uwage, ze jestem wybredny to i tak jest ich dużo. 

6108514433687761429644.png

Opublikowano

@xeno4141

a tu zrobią tak epicko SAO i TG, że im będzie ssał Steins;Gate, haha xD ... nie no dobra. To w 99% nierealne. ­

Opublikowano

Ja dalej nie ogarniam o co chodzi z tym movie sao? To ma być w końcu spin-off w stylu fillera który zobrazuje nam wszystko jeszcze raz, czy spin-off w postaci fillera który pokaże nam rzeczy które dzieją się po ostatnich wydarzeniach z anime - czyli same wydarzenia z reala jak to miłość asuny i kirito rozkwita, czy ma to zawierać po prostu kontynuację od ostatnich wydarzeń anime przez krótką chwilę? Ktoś mi to ogarnie, bo mi się nie chce?

• 2 miesiące temu...
Arcymistrz
Opublikowano

Ajin, Dimension W, Boku dake ga Inai Machi, Hai to Gensou no Grimgar. 

Dwa pierwsze na pewno, reszta może. Trochę średni sezon, Spring lepszy. 

Przypięcie tematu z informacjami na kolejny sezon, kiedy inny już się kończy to dobry pomysł. Winter przypinam, kolejny będzie Spring. 

Opublikowano

Jakby co Prince of Stride: Alternative jedno z pierwszych anime tego sezonu (niespecjalnie na ten tytuł czekałem, mimo tego postanowiłem zajrzeć) wyszło kilka godzin temu. Niebawem powinien zostać wrzucony odcinek z ang. napisami 

https://kissanime.to/Anime/Prince-of-Stride-Alternative

http://www.gogoanime.com/prince-of-stride-alternative-episode-1 (tutaj jest w wersji RAW aktualnie)

Przeleciałem przez pierwszy odcinek. Co mogę powiedzieć? Szkolna komedia, opening mi nie przypadł do gustu, nawet całkiem ładne kolorki (od razu przypomniało mi się Mirror's Edge, taki parkour xD) i tak pewnie zaczekam na polskie napisy :)

Wyścig (dla zainteresowanych)

https://www.youtube.com/watch?v=aulRh9nDLHs

Co sądzicie po tych 2 minutach?

PS.

Pozwolę sobie przypomnieć o nadchodzących-najbliższych produkcjach (na, które Ja zresztą osobiście czekam. Tak wrzucam, jakby ktoś był na tyle leniwy, żeby obczaić livechart xD)

Boku Dake ga Inai Machi (1d 20h)

Ansatsu Kyoushitsu (1d 20h)

- Dagashi Kashi (1d 21h) Niby z początku nie podawałem, że zamierzam obejrzeć, ale zerknę ze względu na słodycze <3 główną bohaterkę, te jej oczy itp.

Divine Gate, 2 sezon Gate i Bubuki Ranki dopiero za 2d 17h, 2d 20h i 3h 17h :( .............

Opublikowano

Najbardziej wyczekuję Schwarzesmarken. Polubiłem Muv-luv, więc to tylko przyjemność obejrzeć coś z uniwersum (jeśli mogę to tak nazwać).Ale również nie tylko dlatego.Lubię też niemieckie militaria lub coś, co z tym związane, bo ja wiem czemu? Coś tam liznąłem LN, ale nie za bardzo mam ochotę czytać...

Z innych serii:

Na pewno Gate, aż grzech nie zobaczyć dalszych przygód Itamiego xD

Dagashi kashi - z tych samych powodów, które podał Silver. Te oczy bohaterki muszą coś znaczyć :P

Divine gate - to może być ciekawe

Ajin

gfgdf

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...