Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gość Sil√eR

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 107
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@indywidualistaA

Niby też czekałem na ­Schwarzesmarken ale to jest spin-off Muv-luv właśnie :(  Może nie koniecznie niemieckie, ale w ogóle lubię militaria. Jeden z plusów: dziewczyny w mundurach xD

@kosteczki112

Oo, dzięki wielkie. Zapomniałem sobie o tym. Dodam na początku tematu.

Opublikowano

Musaigen no Phantom World

Anime które podobno nie jest ecchi, ale pokazuje walory dziewczyn <3

I już w pierwszym anime pokazali, jak zmienić tą scene, o której mówił  Silver

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

­@1373230489-U611928.pngVereX.

Tyle przeglądałem livecharta i tego nie zauważyłem do tej pory o.O Od @indywidualistaA musiałem się o tym dowiedzieć xD Niby nie ma podane ecchi w gatunkach, ale faktycznie to nie jest ecchi? o.O Może co najwyżej lekkie. Zobaczyłem PV, opening oraz kilka scen z odcinka. Pierwsze wrażenia?  

(Opening, on akurat mi bardzo przypadł do gustu, czyli dobry znak bo Ja pod tym względem jestem mega wybredny... w wersji BD pewnie znikną te kwadraciki czyli już będzie więcej ecchi)

https://www.youtube.com/watch?v=QCuXWA428Wo

(Nawet ciekawe moce, pojedynki zresztą też, ładna kreska, ładna animacja. Czyżbym wyrzucał jakiś haremik? To chyba .. niezbyt dobrze?)

https://www.youtube.com/watch?v=7-7T6qJsr2U

Wracając do tej sceny o której @1373230489-U611928.pngVereX. napisałeś, zamiast facet hop na babkę, to babka hop na faceta? ... i nawet wstając nie zasadziła mu kopa, to na plus Z dwojga złego to lepiej, cieszyłem się, szkoda tylko, że później ten sam gostek dostał się niechcący pod spódniczkę innej... ta jak go wzięła i nim rzuciła to mu chyba wszystkie kości połamała  krótki pokaz sztuk walki fajnie wyglądał, jednakże w kościach wyrzucam schematy... znowu ;_; 

Co mi się podoba jeszcze? Seiyuu nie takie złe. Czemu? 

- Yukino z Yahari, Hiiragi Shinoa z Owari no Seraph, Kagura z Fairy Tail (jedna osoba)

- Iki Hiyori z Noragami, Sanka Rea z Sankrea (druga osoba)

Opublikowano

­@1373230489-U611928.pngVereX.

Wracając do tej sceny o której @1373230489-U611928.pngVereX. napisałeś, zamiast facet hop na babkę, to babka hop na faceta? ... i nawet wstając nie zasadziła mu kopa, to na plus Z dwojga złego to lepiej, cieszyłem się, szkoda tylko, że później ten sam gostek dostał się niechcący pod spódniczkę innej... ta jak go wzięła i nim rzuciła to mu chyba wszystkie kości połamała  krótki pokaz sztuk walk fajnie wyglądał, jednakże w kościach wyrzucam schematy... znowu ;_; 

Co mi się podoba jeszcze? Seiyuu nie takie złe. Czemu? 

- Yukino z Yahari, Hiiragi Shinoa z Owari no Seraph, Kagura z Fairy Tail (jedna osoba)

- Iki Hiyori z Noragami, Sanka Rea z Sankrea (druga osoba)

Chodziło mi, że nie ma tego twojego łapania za cyca xD Wybronił się.

Mi tam ta nowa co do nich dołączyła przypomina w głosie Shiraishi <3

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

@1373230489-U611928.pngVereX.

Ludzie już dodają do internetu różne filmiki i napisy, że to ich waifu .....

Ja już mam przeczucie, że będzie to moja ulubiona seria w tym sezonie xD

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

Pozazdrościć, mnie taki chłam odpycha. :v

W sumie czekam tylko na dwa tytuły (z czego, któryś z nich będzie słaby - lub oba), dokończenie emisji God Eater (5 marzec, Zzz) oraz ostatni movie Code Geass Boukoku no Akito, part 5 (30 dni).

Słaby coś ten sezon, spodziewałem się przynajmniej jednego porządnego anime, a tu wszystko takie mdłe, bez polotu.

Urobuchi, ratuj!

417711489342956987022.png

Opublikowano

Wczoraj obejrzałem pierwszy odcinek. No więc ecchi bez echhi :D Jako, że za tą serię jest odpowiedzialne studio KyoAni, to nic dziwnego, że kreska jak zawsze b.dobra. Tylko, że ja z tym studiem coś się nie lubimy xD i albo to będzie coś dobrego,albo pójdzie na drop po 5 odcinku...

Gra w limbo była spoko xD

gfgdf

Opublikowano

Co mogę powiedzieć o Musaigen no Phantom:

• Domyślam się po zapowiedziach, że główny bohater będzie mógł przywoływać te phantomy.
  • Początek openingu przypomina mi rytm discopolo.
  • Jak popatrzyłem na obrazek prezentujący to anime, stwierdziłem, że szkoda, że nie jest ecchi, ale dobrze dla mnie, że byłem w błędzie xD

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

Shoujo-tachi wa Kouya wo Mezasu - co o tym myślicie? Kreska (szczególnie oczy MC) kojarzą mi się z God Eater, nie wiem czemu. Kreska na średnim poziomie jeśli już o niej mowa... Chyba kolejne ecchi bez ecchi z tego co widzę. Główny bohater z pokroju pacyfistów (?). Kolejne anime poświęcone tworzeniu gier, tym razem bishoujo. Z inicjatywą wyszła znikąd tajemnicze dziewczę. To nie może się dobrze skończyć xD

https://www.youtube.com/watch?v=DN2ZnU2Ar6s

gfgdf

Opublikowano

@indywidualistaA

Może trochę podobna do God Eater, ale i tak lepsza kreska, tak myślę :) Kolejny OP, który mi przypadł do gustu (już 2 spodobały mi się z 3 obejrzanych) Ta dziewczyna w długich czarnych włosach przypomina mi Yukino z Yahari. 

edit.

https://www.youtube.com/watch?v=ZElUi4nkoJE

Kolejne. Wyczuwam raj dla moich uszu w tym sezonie <3 Podczas słuchania przypomniało mi się Nagi no Asukara ;)

Opublikowano

Szczerze powiedziawszy to jakiś nudny jest ten sezon :/ Zawsze miałem około 10 serii wybranych które chciałbym oglądnać, a w tym mam z 5?

Jak wygląda oglądanie anime przez osobę, która robi to od kilku lat, w takich sezonach(na moim przykładzie)...

Wybierasz już prawie każde anime, twoje wymagania są prawie zerowe, nie chwytasz się tylko tego czego szczerze nienawidzisz(chodzi mi o gatunki, np. w moim wypadku totalnie ograniczam ecchi bo jest żałosne/nudne). Okazuje się, że masz np. 15 serii. Z tych 15 serii 50% odpadnie po pierwszych 3 odcinkach, bo się okazują totalnym bezwartościowym tworem, zostawiasz tylko to, co ma szansę się dobrze zaprezentować. Zostaje ci koło 7-8 serii... Z tego znowu odpadnie mniej więcej 50% w dalszych odcinkach, bo okaże się, że twórcy zjebali serie, zaprzepaścili to jakieś mniej lub bardziej pozytywne wrażenie zostawione po pierwszych odcinkach... W tej chwili masz około 3-4 serie. Z tego znowu może odpaść 50%(zależy, czy czegoś nie odpierdolą), choć w tym momencie już rzadko się to zdarza. Z tych wszystkich anime jakie ogarniesz, zostają 1-2 serie, które są bardzo dobre, reszta słaba/przeciętna/słabo-dobra. Na rok dla mnie pojawiają się 4-8 serii, które zasługują w 100%, naprawdę, na ocenę równą, lub wyższą niż 8/10. Np. Nanatsu no Taizai, Shigatsu wa Kimi no Uso, Shokugeki no Souma itp... Fajnie byłoby być "gównem" w tym temacie. :v

Z tego sezonu ogarnę wszystko, w czym nie będzie od groma ecchi... Zobaczę(na 90% przynajmniej pierwszy odcinek) Schwarzesmarken, Prince of Stride: Alternative, Itachi Shinden: Hikari to Yami, Hai to Gensou no Grimgar, Divine Gate, Fairy Tail Zero, Ajin i tam jeszcze jakieś 3 tytuły mi się rzuciły w gały, ale to tak 50/50, więc nie chce mi się tego pisać... Co dokończę to już inna sprawa, bo jak przez kilka ładnych lat trzymałem się tego, żeby żadnego anime nie dropać... To się po prostu k***a nie da. :v

Opublikowano

Dagashi Kashi (fajnie wymawia się tą nazwę :D)

Na razie możliwa jest do ściągnięcia jedynie wersja RAW, także pewnie angielskie suby pojawią się dzisiaj wieczorem ew.jakoś jutro.

Kreska naprawdę w pewnych momentach dość nietypowa, chociaż o wiele ładniejsza niż w mandze :P Te cieniowanie pod szyją... Przynajmniej lepsza od Shoujo-tachi, która wg. mnie jest jakby rozmazana/niewyraźna 

Moje losowe screeny xD (spokojnie, żadnych spoilerów..)

http://imgur.com/a/pJrqx

gfgdf

Opublikowano

@TheMadMan9512

@indywidualistaA

Dagashi Kashi, tak, fajna nazwa. Podobnie jak Masashi Kishimoto, też śmiesznie się wymawia :P Co do screenów - o.O Jak Ja oglądałem tego PV to nie wiem. Czemu ona ma takiego zeza? xD 

Opublikowano

@TheMadMan9512

@indywidualistaA

Dagashi Kashi, tak, fajna nazwa. Podobnie jak Masashi Kishimoto, też śmiesznie się wymawia :P Co do screenów - o.O Jak Ja oglądałem tego PV to nie wiem. Czemu ona ma takiego zeza? xD

Od ilości zjedzonych cukierków? xD Nie wiem... Każda postać ma nienaturalne oczy, ale wątpię by to miało przeszkodzić w oglądaniu :P

gfgdf

Opublikowano

Od ilości zjedzonych cukierków? xD Nie wiem... Każda postać ma nienaturalne oczy, ale wątpię by to miało przeszkodzić w oglądaniu :P

Mi nie przeszkadza ani trochę, bardzo fajny znak rozpoznawczy dla tego tytułu.

Kreska jest naprawdę kozacka, szkoda że fabuła 2/10, ale już trudno, oczka wygrywają wszystko.  :love:

// Edit

U3jviuB.jpg

jRP6FAR.jpg

417711489342956987022.png

Opublikowano

@indywidualistaA

Może akurat nie będzie mocno przeszkadzać.

Tak sobie przeglądałem różne PV, co już wyszło. Obejrzałem pierwszy odcinek: Ojisan to Marshmallow. Taka komedyjka 3 minutowa. Nie jest to jakieś mega zabawne czy doskonale, ale da się obejrzeć.

Znalazłem też coś takiego: 

Kreska ładna, Ten OST normalnie ekstra, kolejny zresztą. Główny bohater - Sorata Suzuhara. Coś chyba o mnie, tak myślałem ciesząc się, dopóki nie przeczytałem komentarza pewnej osoby, że w opis anime wdarł się mały błąd?! i to nie chłopak tylko dziewczyna się przenosi w inne miejsce, czas ;( Niemniej jednak bohaterowie mają się jakoś wyróżniać, może na plus? Ktoś już oglądał pierwszy odcinek? Czekam na polskie napisy. Zapowiada się dosyć ciekawie. Jedyne seiyuu, które rozpoznałem na tym zwiastunie to był głos Sasuke :D

@TheMadMan9512

Ja nadal mam w pamięci jak w Blade and Soul zmaścili jeden czy nawet kilka odcinków: te zezy, postacie chodzące w miejscu #bugi i kilka innych brrr. Tyle dobrze, że tutaj na początku wiemy z czym mamy do czynienia. Z drugiej strony może to trochę/bardzo zniechęcić pewną grupę osób.

// Edit. Babka z Dagashi faktycznie trochę kameleona przypomina z tymi oczami. Taki kameleon z rinnenganem, który kocha słodycze xD

­

Opublikowano

Dostępne są już wersje z angielskimi napisami:

• Divine Gate
  • Dagashi Kashi
  • Boku dake ga Inai Machi
  • Ansatsu Kyoushitsu
  • Norn9
  • "Drugi sezon" Gate

nyaa.se

//edit\\

Tak, to zdecydowanie od cukierków ta dziewczyna ma takie oczy xD

UNnnGcP.jpg?2

gfgdf

Opublikowano

świetny gif xD

@indywidualistaA

Co co? Nie tylko Yukino z Yahari, Noe z D-Frag, ale i Rias Gremory dali do Shoujo-tachi wa Kouya :3 

WeV8TCQ.jpg

Mogę się założyć, że ich zachowanie będzie w 99% będzie adekwatne do tego screena, że ta czarnymi włosami będzie się zachowywać jak Yukino z Yahari itp.

Opublikowano

świetny gif xD

@indywidualistaA

Co co? Nie tylko Yukino z Yahari, Noe z D-Frag, ale i Rias Gremory dali do Shoujo-tachi wa Kouya :3 

WeV8TCQ.jpg

Mogę się założyć, że ich zachowanie będzie w 99% będzie adekwatne do tego screena, że ta czarnymi włosami będzie się zachowywać jak Yukino z Yahari itp.

Oj chyba wątpię w to :P Same osobistości są :D

gfgdf

Opublikowano

Dostępne są już wersje z angielskimi napisami:

• Divine Gate
  • Dagashi Kashi
  • Boku dake ga Inai Machi
  • Ansatsu Kyoushitsu
  • Norn9
  • "Drugi sezon" Gate
  • Syf.
  • Kreatywny, być może więcej niż, przeciętniak.
  • Najlepsza seria całego sezonu. Serdecznie polecam - aczkolwiek ja sobie poczekam zanim to dogoni mangę.
  • Syf.
  • Syf. Przecież to jest kurcza dla dziewczyn co najwyżej.
  • Bardzo stabilna seria, prawdopodobnie druga najlepsza w całym sezonie.
HEH.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...