Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gość Sil√eR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@1373230489-U611928.pngBasille

A jak Haruchika?

Divine Gate obejrzę przynajmniej jeden odcinek, po tym się pomyśli nad ewentualnym dropem.

Na pewno obejrzę kontynuację Akagami no Shirayuki-hime, nie samym mordobiciem człowiek żyje xD

No i jutro Szwarzesmarken.

Ajin też do obejrzenia. I tak jak wspomniał @TheMadMan9512 Code Geass Akito

gfgdf

• Odpowiedzi 107
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A jak Haruchika?

nope, już wczoraj dodałem do dropów, nawet jeśli to tylko plotka o głównym bohaterze geju to i tak na to już nie znajde po prostu czasu, mam sporo innych anime do nadrobienia chociażby Nana albo Slam Dunk.

Opublikowano

bałem się haruchiki, ale obejrzałem pierwszy ep xD

nawet jakoś nie przeszkada to, że główny bohater jest niby pedałem... dopóki nie będzie jakichś pocałunków czy innych pedalstw, bo wtedy i tak od razu leci drop

i jeszcze jest ta jego przyjaciółka, która też się kocha w tym samym nauczycielu co pedałek, więc 100% pedalstwo to to nie jest, co już jakiś plusik daje :D

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano

Wiecie co to jest? Kolejny ekstra soundtrack (opening? ending?) Zaczyna się wręcz z*********e <3

https://www.youtube.com/watch?v=Id68rbMY0l8

Czekam na pełną wersję :3 

Nooo, w końcu jakiś ciekawy OST :D

bałem się haruchiki, ale obejrzałem pierwszy ep xD

nawet jakoś nie przeszkada to, że główny bohater jest niby pedałem... dopóki nie będzie jakichś pocałunków czy innych pedalstw, bo wtedy i tak od razu leci drop

i jeszcze jest ta jego przyjaciółka, która też się kocha w tym samym nauczycielu co pedałek, więc 100% pedalstwo to to nie jest, co już jakiś plusik daje :D

Tak czy siak, mizerny ten trójkącik miłosny panie @chaterchater . Ciekawe, czy będą sprzeczki między tą dwójką? Kreska mimo wszystko daje radę. No i mam nadzieję, że usłyszymy jakieś utwory 

gfgdf

Opublikowano

Coś się popsuło i nie było mnie słychać, więc powtórzę. Sezon zimowy 2016 to jest jakieś nieporozumienie.. Ta banda jebanych imbecyli, te japonskie karakany które myślą ze mnie zadowolą produkując anime o dziewczynkach..

Ogólnie 85% to drop a produkcje przy których zostałem to:

Boku dake ga Inai Machi - po pierwszym odcinku siedze z siurem w łapie i czekam na kolejne

DRRR Ketsu - ostatni sezon więc mimo wszystko zobaczę skoro poprzednie też zobaczyłem

Dagashi Kashi - kupił mnie pierwszy odcinek i mam nadzieje ze bedzie coś dobrego

Divine Gate - zapowiada się średnio ale jak bedzie żle to po prostu porzuce

Prince of Stride - Alternative - sportówka a jak sportówka to i ja

Ajin - kmwtw

Dimension W - zainteresował mnie motyw

Przysiedziałem trochę i pooglądałem każde anime w sumie tylko tyle mnie zainteresowało, słabiutki ten sezon.

Sezon słaby.. jak każdy inny w sumie, ale mając 7 serii chyba nie masz na co narzekać.

Ujmę to w ten sposób, chciałbym mieć tyle do oglądania co ty.  :v

417711489342956987022.png

Opublikowano

@TheMadMan9512 załamać cię? :)

@1373230489-U611928.pngBasille to i tak ma luksus, że sobie może pozwolić "przejrzeć" każde anime z sezonu, ja już od jakiś 3-4 sezonów jak wybiorę sobie jedną serię z aktualnego sezonu to i tak huk, bo jeszcze tyle do oglądania z poprzednich lat mam. 

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

@TheMadMan9512 załamać cię? :)

@1373230489-U611928.pngBasille to i tak ma luksus, że sobie może pozwolić "przejrzeć" każde anime z sezonu, ja już od jakiś 3-4 sezonów jak wybiorę sobie jedną serię z aktualnego sezonu to i tak huk, bo jeszcze tyle do oglądania z poprzednich lat mam. 

To chyba dobrze? :D

Ja w sumie już średniaków nawet nie tykam bo mnie tylko drażnią, chciałem sięgnąć coś z 2005 i niżej, ale.. kreska i ten dziwnie zryty humor nie pozostawia najmniejszych szans. Podsumowując, jeśli znajdę jakąś perełkę w obecnym sezonie i jej twórcy nie spierdolą - będę super happy.

// Jak masz czym to mnie załam, w końcu i tak już jestem zbyt szczęśliwym człowiekiem, eh? xD

417711489342956987022.png

Opublikowano

Ja tam jeszcze nie zabrałem się za oglądanie. Niech będzie więcej materiału do porównania i wydawania wyroków, albo raczej wyroku, ponieważ Kashi chcę na pewno zobaczyć.

Ja w sumie już średniaków nawet nie tykam bo mnie tylko drażnią, chciałem sięgnąć coś z 2005 i niżej, ale.. kreska i ten dziwnie zryty humor nie pozostawia najmniejszych szans. Podsumowując, jeśli znajdę jakąś perełkę w obecnym sezonie i jej twórcy nie spierdolą - będę super happy.

Obadaj np. Toki wo Kakeru Shoujo lub Captain Harlock z 2013 roku. ;) Jeszcze starsze tytuły też mają swój urok.

Opublikowano

­Hai to Gensou no Grimgar,  Dimension W, Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu, Luck & Logic - widział to już ktoś? 

Opublikowano

­Hai to Gensou no Grimgar,  Dimension W, Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu, Luck & Logic - widział to już ktoś? 

Dimension W widziałem i polecam, zapowiada się dobra seria. :)

Opublikowano

@Sil√eR

Hai to Gensou no Grimga - obejrzałem przed chwilą. Co ciekawe postacie niewiedzą, czy znajdują się w grze, czy faktycznie jest to prawdziwe życie. Same postacie nie zbyt oryginalne, ale złe jakoś szczególnie nie są. Podoba mi się kreska, a tło +/- takie OnS. OST jeden mi się spodobał, podobny do jednego z Life is Strange. Myślę, że obejrzę do końca.  Tylko głos Haruhiro nie zbyt mi się podoba... ale cóż

gfgdf

Opublikowano

­@1373230489-U611928.pngBasille

Dimension W

Dziewczyna-robot upskirt xD

AtLkWC4.jpg

ale jaka silna jest, woow :D 

Opening całkiem dobry. Podobno to ten sam band śpiewał opening do Gangsty <3

Czekam na drugi odcinek

tej ale mnie to akurat zniesmaczyło, myślę ze głównym powodem dla którego przy tej serii zostanę jest motyw z ta cała energia oraz to  ze glowny bohater który mi przypadł do gustu już od samego początku wydaje się być takim spk ziomkiem

a co z tym sushi police, oglada ktoś?

Opublikowano

Mnie akurat nie zniesmaczyło, już prędzej ta babka co daje robotę Mabuchi'emu. No kreska wpadło w oko, główny bohater to spoko ziomek (ten jego taniec w openingu xD i pościg <3) fabuła-cyberpunk całkiem okej. ­Wiele osób mówi, że jest podobne do Darker Than Black, nie oglądałem. 

Animacja - mega mi się podobają takie sceny jak ta, w której ona podeszła do niego, zanim go walnęła. 

@1373230489-U611928.pngselweron jest wzywany xD Już się wypowiadałeś, ale może coś więcej dałoby radę? 

Opublikowano

@Sil√eR

Zabieraj sie za ogladanie, bo jedno z lepszych anime jakie kiedykolwiek widziałem, rzadko kiedy daje 10 ale to z całą pewnoscią na to zasługuje.

AHVE2Av.png

Dagashi Kashi - drop

Hai To Gensou No Grimgar - drop

Opublikowano

Jak się podobają nowe OP/ED?

https://www.youtube.com/watch?v=O_ksk8uTJFI

https://www.youtube.com/watch?v=wC8evtmpjgw

https://www.youtube.com/watch?v=lPRxNBeCtDo

Jak dla mnie wszystkie ponadprzeciętną, lepsze niż te co wychodziły do tej pory (teraz jest najlepsza era dla OP/ED xD) Z tych wyżej Bubuki Buranki, dobry OP, ale to co się działo na ekranie, oglądało się momentami z trudem.

@armoro Który najbardziej razi w gały? xD

PS.

Co myślicie o kresce, animacji w 1 odc. Ajin? Ja sam nie wiem co o tym myśleć xD Wiem tylko, że w pierwszych minutach Ajin'a była dobra akcja, strzelanina, wybuchy itp. jednakże w niektórych momentach jakby się zacinało? 

Opublikowano

Hai - Kapa nie polecam.

Dimension W - Fajnie się zapowiada!

Luck & Logic - 0/10 totalnie mi to nie siedzi....

giphy.gif

Opublikowano

Ajin spoko, zostane na dłużej, tak samo jak przy Dimension W

Opublikowano

@indywidualistaA

i ta śmieszna gęba na zdjęciu xD Te "Jej czarne oczy" mi się podobają. Fajnie akurat to autorzy zrobili w połączeniu z tymi włosami, to samo tyczy się naszego głównego bohatera.

PS.

Jakby ktoś szukał napisów do pierwszego odcinka Ajina na animesub 

9PFVryZ.jpg

Nie polecam bo strach xD Czyli jedyna możliwość, możecie obejrzeć epizod po angielsku na łonlajnach - polskich lub zagranicznych. 

Opublikowano

@kosteczki112

a gdzie oglądałeś?

Jak nie tłumaczą czegoś takiego jak: Domo, Dozo, Yoroshiku itp. to jeszcze spoko. Krótkie, łatwe, no problem, ale jak czasami tłumaczom się zdarza kilka zdań nie przetłumaczyć? To już lepiej, żeby sobie zapomnieli o nich i po angielsku zostawili. ­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...