Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Liga Mistrzów 15/16

Turoczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Kevcio™

W Anglii sezon jest bardziej intensywny, brak przerwy świątecznej oraz 2 puchary krajowe. Nie mówię że to tylko kwestia zmęczenia, bo do tego trzeba też dołożyć kilka innych czynników. M.in. brak formy czołowych zawodników (Hazard, Ivanovic, Fabregas i #costacwel) czy kontuzja Courtois.

pozdrawiam heniuś

• Odpowiedzi 134
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@Kevcio™

W Anglii sezon jest bardziej intensywny, brak przerwy świątecznej oraz 2 puchary krajowe. Nie mówię że to tylko kwestia zmęczenia, bo do tego trzeba też dołożyć kilka innych czynników. M.in. brak formy czołowych zawodników (Hazard, Ivanovic, Fabregas i #costacwel) czy kontuzja Courtois.

Drużynę tworzą zawodnicy, więc do każdego powinniśmy odnosić się indywidualnie z formą, i skoro mówisz że część nie ma formy to chyba raczej to jest główny powód, a nie "zmęczenie drużynowe", bo każda drużyna daje z siebie 100%, ale każdy zawodnik może mieć słabszą formę. 

Głupie tak obwiniać całą drużynę za słaby sezon, skoro to wina indywidualna zawodników, ale odpowiedzialność ponoszą zbiorową lub trener jak w przypadku REALU xD, ale to moje zdanie :p

btw. no Costa to dzik ;p

Opublikowano

podobno Barcelona nie ma kasy na transfery :)

jeśli to prawda to będzie im ciężko grać o mistrzostwo Hiszpanii i Europy

Turan i Vidal dołączą w styczniu (chyba) ale to za mało

Opublikowano

Barca poradzi sobie xD

Biorac pod uwage ich zaplecze tzn. mlodziezowcow to nie martw sie :v

JEŚLI CZEGOŚ NIE DA SIĘ ZROBIĆ, TO PRZYCHODZI WTEDY KTOŚ, KTO O TYM NIE WIE I TO ROBI.

Opublikowano

podobno Barcelona nie ma kasy na transfery :)

jeśli to prawda to będzie im ciężko grać o mistrzostwo Hiszpanii i Europy

Turan i Vidal dołączą w styczniu (chyba) ale to za mało

Wygrała potrójną koronę i przez rok nie robili transferów i nie mają kasy? W co ty wierzysz...

Tak Turan i Vidal dołączą w styczniu, co jest świetną wiadomością. Poza tym mamy kogoś takiego jak Halilovic, Traore, Samper, Roberto, Sandro. 

Kupić Nolito na ławę i dobrego obrońce a Verme wyjebać póki jeszcze się nie zabił i będzie super. 

hYYRv6d.png

Opublikowano

Pary 1/8 finału

KAA Gent – VfL Wolfsburg

AS Roma – Real Madryt

PSG – Chelsea

Arsenal – FC Barcelona

Juventus – Bayern Monachium

PSV – Atletico Madryt

Benfica Lizbona – Zenit Sankt Petersburg

Dynamo Kijów – Manchester City

Chelsea znowu z P$G :)

Opublikowano

Wolfsburg, Real, PSG, Barca, Bayern, Atleti, Zenit, City. Te drużyny przejdą dalej moim zdaniem. 

Arsenal - Barca dwie drużyny prezentujące podobną ideologie piłkarską. Według mnie najciekawsze starcie. Pozdro dla tego kto umieścił Bayern-Juve i Arsenal-Barca w jednym dniu, ale podobno taki jest regulamin (że 2 drużyny z jednego kraju nie moga grać w ten sam dzień czy jakoś tak).

I w końcu szansa przed Messim aby strzelić Cechowi.

hYYRv6d.png

Opublikowano

w tym roku kazdy moze wygrac z kazdym

Nie. Roma nie ma szans i nawet się nie łudźcie. Tak samo Arsenal. Wystarczy aby Busquets był w formie i cały środek pola pod kontrolą. Juve ma szanse? Bayern im piątke przybije. Takie są realia. :)

hYYRv6d.png

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Real - Roma; Juve - Bayern; Arsenal - Barca; PSG - Chelsea; PSV - Atletico; Gent - Wolfsburg; Benfica - Zenit; City - Kijów

Widzę to mniej/więcej tak ^. Mocno zastanawiałem się kogo wybrać z pary PSG&Chelsea, ale ostatecznie postawiłem na Paryżan. W sumie to nie wiem co mnie przekonało, być może Di Maria? ;) PSV również ma szanse. W tym sezonie Atletico nie jest w dobrej formie strzeleckiej. 

Opublikowano

Barca myślę, że spokojnie przy obecnej formie wejdzie do finału. Jeśli Real nabierze rozpędu (w co zaczynam wierzyć), to postawiłbym że dojdą do półfinału/finału. Dla Bayernu dają max. półfinał i tam się zakończy ich przygoda. 

denzel.png

Opublikowano

Same El Clasico, jaki to medialny i kozacki mecz, a w LM? Nic dziwnego, że tak łatwo te drużyny nie mogą się spotkać w finale. Jak obie utrzymają formę, to wszystko możliwe. :)

denzel.png

Opublikowano

Same El Clasico, jaki to medialny i kozacki mecz, a w LM? Nic dziwnego, że tak łatwo te drużyny nie mogą się spotkać w finale. Jak obie utrzymają formę, to wszystko możliwe. :)

I musi też dopisać szczęście, żeby nie trafili na siebie wcześniej.  ;)

Opublikowano

­Czekam tylko na spotkanie Juventusu z Bayernem.

Mam nadzieję, że skończy się wysokim wynikiem i Polak coś postrzela.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

­Czekam tylko na spotkanie Juventusu z Bayernem.

Mam nadzieję, że skończy się wysokim wynikiem i Polak coś postrzela.

Też mam nadzieje, w końcu już zaczęła się walka o następną Złotą Piłę i jeśli chce być po tym sezonie w tej trójcy, to musi pobijać swoje kolejne rekordy i ograniczenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...