Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Plugin] LightAntibot - lekka i skuteczna ochrona przed atakami botów

NSOfficial

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przyznam szczerze:z*******y plugin! Dokładnie tego szukalem przez całą moją karierę na MPCforum. Wielki Like dla Ciebie i czekam z niecierpliwością na kolejne pluginy!

---------------------------------

Dziękuję, Pozdrawiam

HOMER12

Jeśli Ci pomogłem, możesz dać mi like  :yay:  ;) 

Potrzebujesz dodatkowej pomocy? Napisz do mnie na PW  

• Odpowiedzi 159
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Unixej, to że coś jest wykonywane nie w głównym wątku to nie znaczy że jest wydajne. Jeżeli wchodzisz już na rejony wielowątkowości, musisz ją umieć wykorzystać poprawnie a nie tak jak w tym pluginie.

Takie sprawdzanie powinno odbyć się na poziomie pakietowym, jeszcze przy Handshake w opcji drugiej (pierwsza to pobranie MOTD), a najlepiej w iptables.

Chciałbym kiedyś usłyszeć od ciebie coś więcej na ten temat, ciekawy jestem czy znasz taką klasę jak Executors.

Do tego druga sprawa:

import org.bukkit.craftbukkit.v1_7_R4.entity.CraftPlayer;

Jak możesz sobie pozwolić na taki import w publicznym pluginie?

Nie umiesz używać refleksji, to po co ci cała klasa ReflectionUtils?

Kolejna rzecz:

private static SecureRandom random = new SecureRandom();

public static String randomCode() {
  return new BigInteger(25, random).toString(32);
}

Po pierwsze, to SecureRandom jest duzo wolniejsze od zwyklego random, ktore by tutaj nie bylo zle.

Po drugie, po co uzywac calej wielkiej i pamięciożernej klasy BigInteger, wystarczy dac prosta funkcje losujaca liczby z przedzialu.

Mógłbym wymieniać dalej i dalej, ale przecież nie chcemy zdemotywować naszego autora.

A plugin niestety, ale był kiedyś taki i pomysł jest zerżnięty.

Opublikowano

Fajny plugin, na moj serwer od 3 dni napierdalają boty(dzień i noc z vps) lecz dalej stałe 20 tps. Pozdrawiam xfówno. //Zbucki

@AntyWarn : Możesz zrobić tak że w ogóle nie pinguje im serwera gdy wbija z directa.

Opublikowano

Na bungeecordzie nie działa :). DarkBoty z neta + polskie proxy + server bungeecord i wszystkie boty wbijają

Opublikowano

Po /reload

Gracze niemoga pisać dodaj że gdy nie możesz pisać to wyświetla się ten kod

Opublikowano

Fajny plugin, zmusza gracza do dopisania serwera w swoj liście serwerow, co z punktu promocji i reklamy jest bardzo korzystne, ludzie którzy by go nie dodali do listy i tak pewnie by odeszli, a ludzie którzy dodali serwer do swojej listy, już nie odejdą tak łatwo w niepamięć.

Pytanie mam,

Mógłbyś wyłaczyć sprawdzania dla graczy posiadajacych OP, lub odpowiednią permissje, czy też dla znajdujących się w tzw. białej liście?

albo najlepiej dla wszystkich graczy którzy już raz wbili na serwer i potwierdzili swoją tożsamość?

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Bardzo dobry AntyBot polecam go :) Ochronił mnie już przed 10 atakami botów na mój serwer :)

Gdybyś dodał opcję wchodzenia np. 5 osób na 1s było by z*********e!

Jest coś takiego :D

UPDATE: Dodano wsparcie BungeeCord.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...