Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Plugin] LightAntibot - lekka i skuteczna ochrona przed atakami botów

NSOfficial

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ITXndBF.png

AKTUALNA WERSJA PROJEKTU: 1.7

ZALECAM AKUTALIZOWANIE ZE STARSZYCH WERSJI.

Wtyczka powstała z powodu przybywających tematów na tym forum odnośnie ataków botów.

Co do samego pluginu, jest bardzo lekki jak nazwa wskazuje i posiada dwa systemy ochrony przed takimi atakami.

• Weryfikacja adresu IP gracza przez wymóg dodania serwera na listę w grze. (inaczej: spingowanie serwera)

• Limitowanie ilości połączeń na sekundę.

• Weryfikacja gracza poprzez pasek smoka (nie wymaga BarAPI itp.)

• Szybka weryfikacja proxy (asynchronicznie, bez lagów)

Domyślna konfiguracja:

pingMessage: '&cAby wejsc na ten serwer musisz zostac zweryfikowanym.(N)&cDodaj serwer
  na liste i odswiez ja, aby wejsc.'
limitJoinsPerSeconds: 5
throttleMessage: '&cZbyt wiele osob loguje sie w jednej chwili.'
bossbarCaptcha: false
bossbarMessage: '&7Napisz na czacie &a{CODE}&7, aby go odblokowac.'
chatBlockedMessage: '&cCzat jest zablokowany. Przepisz poprawnie kod z paska smoka
  aby go odblokowac.'
bossSuccess: '&aUdalo Ci sie poprawnie przepisac kod.'
proxyCheck: false
proxyMessage: "&cNie mozesz uzywac serwerow proxy aby wejsc na ten serwer."

Wyjaśnienie:

pingMessage - wiadomość, która jest wyświetlana graczowi aby dodał serwer na listę

limitJointsPerSeconds - maksymalna liczba wejść graczy na sekundę (wpisanie -1 wyłącza funkcję)

throttleMessage - wiadomość, którą gracz widzi gdy zbyt wiele osób loguje się w tym samym momencie

bossbarCaptcha - definiowanie, czy ma być włączona weryfikacja gracza przez pasek smoka

bossbarMessage - wiadomość na pasku smoka

chatBlockedMessage - wiadomość zanim się odblokuje czat/przy złym kodzie

bossSuccess - wiadomość po poprawnym przepisaniu kodu

proxyCheck - wlacza/wylacza sprawdzanie proxy

proxyMessage - wiadomosc dla osob, ktorych IP jest zablokowane (proxy)

W wiadomościach (N) oznacza nową linię tekstu.

Wtyczka jest bardzo lekka i nie będzie powodować żadnych spadków wydajności nawet na najsłabszych serwerach.

POSIADASZ BUNGEECORD?:

Jeśli posiadasz BungeeCord, wgraj LightAntibot do folderu plugins w BungeeCord oraz na serwerze Lobby.

Pamiętaj, aby wyłączyć w konfiguracji LightAntibot na serwerze Lobby wymóg pingowania serwera.

NIE CHCESZ OTRZYMYWAĆ AKTUALIZACJI?:

Otwórz plugin programem WinRAR, otwórz plik plugin.yml oraz zmień nazwę pluginu z LightAntibot na LightAntibot_nonupdate.

TO DO:

- możliwość wejścia podczas ataku graczy, którzy grali już wcześniej DODANE

- dodatkowa ochrona w postaci kodu na mapce/pasku smoka aby móc pisać na czacie (do włączenia opcjonalnie) DODANE

- obiektowość (soon)

R3RirRd.png

http://www.nssv.pl/xayanix/LightAntibot.php

2N99TN9.png

https://www.virustotal.com/pl/file/6872485a7a54178da9f4eea560ed647e35233f00c3072fc7f8f1a8cbc3f464b8/analysis/1444230272/

8HiJ61c.png

https://github.com/Xayanix/LightAntibot/

Masz propozycję co mogę dodać lub zmienić w pluginie? Pisz niżej...

Dostałem sporo wiadomości na PW dotyczących pisania indywidualnych pluginów.

Wybaczcie, ale nie mogę dla każdego napisać pluginu ze względu na to, że posiadam też swój spory serwer

i poświęcam mu dużo czasu.  Sorry :C. Aktualizacje tego pluginu na pewno będą, a jak będę miał czas i pomysł to będą i nowe pluginy.

• Odpowiedzi 159
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

EasyPeasy to ominol :P :( plugin epicki mam nadzieje ze dodasz system whitelisty  zamiast wywalac kazdego '&cZbyt wiele osob loguje sie w jednej chwili.' to moze byc ale dla osób niezapisanych w whiteliscie pluginu :)

<p><span style="color:#ff0000;">//</span></p>

Opublikowano

EasyPeasy to ominol :P :( plugin epicki mam nadzieje ze dodasz system whitelisty  zamiast wywalac kazdego '&cZbyt wiele osob loguje sie w jednej chwili.' to moze byc ale dla osób niezapisanych w whiteliscie pluginu :)

Wiem, że da się to ominąć ale wystarczy 2GB ram i limitowanie wejść 5/sek. i boty nic nie zlagują (event wykonywany jest asynchronicznie, poza wątkiem serwera - brak bezpośredniego wpływu na TPS).

Aczkolwiek dzięki za pomysł z whitelistą, będzie dodana na pewno w następnym update.

Opublikowano

Najlepszy antybot jak narazie :) Dodaj zapisywanie na liste aby graczy który się zweryfikował omijał limit typa na sekunde

Sorry za spam ale jakbys mogl dodac blokade proxy :) :P

Blokada proxy nic nie da. Istnieje proxy które działa na normalnych adresach IP.

hex.svg

PLAYBASE - Nowoczesna lista serwerów gier

Opublikowano

Najlepszy antybot jak narazie :) Dodaj zapisywanie na liste aby graczy który się zweryfikował omijał limit typa na sekunde

Blokada proxy nic nie da. Istnieje proxy które działa na normalnych adresach IP.

Maksymalnie jutro będzie dodane.

EDIT: Dodane,gdy gracz wejdzie i kliknie myszką to jest dodany do whitelisty.

Jestem otwarty na dalsze propozycje :D

Opublikowano

@booterxyz no nie zły plugin :) może dodasz możliwość przepisania kodu za pomocą komendy /kod z paska smoka ? :) albo mapki ? wiem wiem nie zrobisz tego bo będziesz chciał $$ za to :) 

95 punktów karnych mam i zakaz pisania chu**** wie go na ile.

Opublikowano

@booterxyz no nie zły plugin :) może dodasz możliwość przepisania kodu za pomocą komendy /kod z paska smoka ? :) albo mapki ? wiem wiem nie zrobisz tego bo będziesz chciał $$ za to :)

Mogę zrobić, nie ma problemu.

To jest tylko chwilka. Oczywiście nie będę się bawić w jakieś BarAPI i inne syfy...

Opublikowano

@booterxyz to kiedy to dodasz ? potrzebuję taki plugin na swój serwer ponieważ dużo osób puszcza boty na mój serwer ostatnio :D

Opublikowano

@booterxyz ale jeszcze dzisiaj ? jakoś ci nie ufam bo jesteś właścicielem serwerowni który lubi podpierdzielać graczy i bacdory do pluginów dopisywać

Opublikowano

@booterxyz okej kiedy dasz aktualizacje tego pluginu ? :D nie mogę się doczekać :) 

z kradnięciem graczy to może i kiedyś robiłeś ale nikt o tym nie zapomni jak rozwalałeś inne serwery które się dobrze rozwijały a ciebie swędziały łapki i je rozwalałeś :)

Opublikowano

@booterxyz dodaj może że trzeba przepisać z mapy kod ? 

Opublikowano

@booterxyz ale zawsze możesz zrobić że trzeba najpierw przepisać kod a dopiero po przepisaniu kodu rejestracje :) 

Opublikowano

@booterxyz okej kiedy będzie następna aktualizacja ? 

Opublikowano

WSPIERAJMY NASZE POLSKIE PLUGINY!

2133714442596201097606.png

Dodaj changelog w temacie, gdzie będzie wszystko ładnie napisane co zostało dodane w 

nowej wersji.

Co do pluginu to autorem jesteś ty jako Unixej, booterxyz czy wpisana ksywka Xayanix ?

pingMessage: '&cBy wejsc na serwer musisz przejsc weryfikacje&7, (N)&7dodaj serwer na swoja liste i odswiez go!'
limitJoinsPerSeconds: 5
throttleMessage: '&7Zbyt wiele osob chce wchodzi na serwer w jednym momencie, poczekaj chwile!'
bossbarCaptcha: false
bossbarMessage: '&7Przepisz &c{CODE}&7, aby odblokowac chat!'
chatBlockedMessage: '&cChat jest dla ciebie zablokowany! (N)&7Przepisz kod z paska smoka by odblokowac chat.'
bossSuccess: '&7Udalo ci sie przepisac kod poprawnie!'
proxyCheck: false
proxyMessage: "&7Nie mozesz uzywac proxy na naszym serwerze!"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...