Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak uchronić się przed DDosem?

PabloTL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

elo

testowałem dzisiaj serwer i kolega na skype powiedział że tak mi zddosuje serwer że padnie. nagle na serwer wbiła taka ilość botów że mnie wyrzuciło. pomoże ktoś z rozwiązaniem problemu z ddosem?

Q8eOMob.png

Opublikowano

Zainstaluj skrippyyty na antybotia polecam! Dziala w 100%!

@AntyWarn @AntyBLEZUR @AntyDZIECI_SKRIPT

Zainstaluj plugin antybot @filippop1

A najlepszym rozwiązaniem będzie ustawienie online-mode=true w server.properies

PS: Atak botów to nie DDos....

hex.svg

PLAYBASE - Nowoczesna lista serwerów gier

Opublikowano

@★Kapisz★ nie zawsze ten plugin działa :) Istnieje pewne proxy które działa na normalnych adresach IP

Tak jak pisałem wyżej AntyBot Filippopa albo EnderLock

EDIT: Aktualnie pisze swój plugin na weryfikacje przez strone. Ale wątpie czy wrzuce na forum.

hex.svg

PLAYBASE - Nowoczesna lista serwerów gier

Opublikowano

@PolskiRiko

@booterxyz

Te pingowanie serwera by @filippop1 już jest do ominięcia, przed każdym dołączeniem bota na serwer następuje refresh i można wbić

@topic

Enderlock, - grupa osób mogła by sobie dodać około 300 nicków w 15 minut ;P

Blokowanie proxy tak. Tylko lipka jak ktoś z polskiego będzie walił.

Są boty - PREMIUM.

Najlepiej polecam:

1. Wpisać /stop
Opublikowano

Ma początek dowiedz się co to ddos bo botowanie serwa to nie żaden ddos a zabawa gimbusów, którzy myślą że pobiora program z neta to są fajni...

@antywarn polecam zastosować whiteliste. Na forum/stronie gracz się będzie zgłaszał to dodasz go do wl i wszystko załatwione. A jak nie chcesz wl to poszukaj w necie jakiegoś antybota

r9wfFzB.png

Opublikowano

Ma początek dowiedz się co to ddos bo botowanie serwa to nie żaden ddos a zabawa gimbusów, którzy myślą że pobiora program z neta to są fajni...

@AntyWarn polecam zastosować whiteliste. Na forum/stronie gracz się będzie zgłaszał to dodasz go do wl i wszystko załatwione. A jak nie chcesz wl to poszukaj w necie jakiegoś antybota

a dasz linka do takiego z whitelista?

Q8eOMob.png

Opublikowano

Chodziło mi o to że ustawiasz whiteliste w wiadomości o braki dostępu (wl) ustawiasz wiadomość o tym że gracz musi do Ciebie napisać aby wejść na serwer. To najbardziej efektywny sposób lecz niestety dość zły..

r9wfFzB.png

Opublikowano

a masz jakiś inny pomysł? :/ nie chce wydawać pieniędzy na ofertę bungee :/

Dostałeś już odpowiedź więc po co refreshujesz?

Q8eOMob.png

Opublikowano

Odpowiadam na pytanie w Twoim przypadku: z tego co zaobserwowałem korzystasz z kawałka maszyny od jakiegoś hostingu gry. Nie musisz martwić się DDosem, bo to jest problem hostngu. Jeśli przez atak nie masz dostępu do serwera to jest również ich wina. Oni odpowiadają za to by Twoj serwer działał 27/7/365.

Co do botów włącz white listę lub używaj wersji Premium.

Jeżeli nie "podpadiesz" nikomu nie musisz martwic się o ataki DDos Dos czy też boty, dlatego bądź "grzeczny" i nie relamuj się na innych serwerach, nie denerwuj kolegow i koleżanek kolegow :).

Wydaję mi się, ze osiągnąłeś bardzo satysfakcjonująca odpowiedź dlatego głosuje za zamknięciem tego wątku.

---------------------------------

Dziękuję, Pozdrawiam

HOMER12

Jeśli Ci pomogłem, możesz dać mi like  :yay:  ;) 

Potrzebujesz dodatkowej pomocy? Napisz do mnie na PW  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...