Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy jesteś za legalizacją marihuany w Polsce?

Sztalixon

Legalizacja Marihuany w Polsce  

107 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jesteś za legalizacją marihuany w Polsce?

2. 2. Palisz bądź paliłeś trawkę?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja jestem przeciw, i tak można ją kupić prawie wszędzie, a nie wyobrażam sobie co by się działo w większości patologicznych gimnazjów po takiej zmianie :)

Można kupić, ale jesteś pewien co kupujesz? Legalizacja = konkurencja. 

• Odpowiedzi 88
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Legalizacja jest nie potrzebna , ja osobiście wole komuś pokręcić i dostać z tego , lub buchnąć więcej niż on dostanie , mało jest dopalaczy w sklepach, po co jeszcze trawa ? ^^

Opublikowano

Mi akurat obojętnie jak chce mi sie zapalić to pale bo wszędzie mozna to zdobyć jak ktos nie chce to nie pali... Oczywiscie wygodniej by było skoczyc do sklepu i kupic 2 na legalu bo by było znacznie szybciej ale jak ktos chce to i tak zdobędzie to co chce czy to jest legalne czy nie!

"Śmierć nas nie rozdziela, robimy się tylko niewidzialni" 

Franco Scaglia – Czarna mewa

Opublikowano

Legalizacja jest nie potrzebna , ja osobiście wole komuś pokręcić i dostać z tego , lub buchnąć więcej niż on dostanie , mało jest dopalaczy w sklepach, po co jeszcze trawa ? ^^

Fajne miejsce zamieszkania, u nas bys tak dlugo nie ruchal ludzi. ;)

Dopy a trawa to roznica.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

Nie ma to dla mnie znaczenia, z drobnymi zadatkami na nie. Znam kilka osób uzależnionych (tak, uzależnionych) i muszę przyznać, że bywają z tego względu irytujący i trochę mi ich szkoda.

c:

Opublikowano

Nie ma to dla mnie znaczenia, z drobnymi zadatkami na nie. Znam kilka osób uzależnionych (tak, uzależnionych) i muszę przyznać, że bywają z tego względu irytujący i trochę mi ich szkoda.

I przez twoich znajomych ma to być zakazane dla innych? Kto będzie umiał z tego korzystać to nic mu się nie stanie, a idioci wykończą się sami. Tak działa wolny rynek.  :lenny:

Opublikowano

a ile osób jest irytujących i uzależnionych (TAK UZALEŻNIONYCH!) od alkoholu i papierosków? Mnie też irytują menele pod sklepem lub osoby palące fajki na ulicy. Ich też wtrąćmy do więzień.

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

Od siebie dodam, że lubię sobie zapalić, dla mnie to czysta przyjemność, relaks i odstresowanie się. W takim stanie nic mnie nie obchodzi, to jest najlepsze, co mogło powstać. I to wszystko zależy od tego, w jakim towarzystwie się człowiek obraca. Jeśli raz zapali z normalnymi ziomkami, którzy popalają raz na jakiś czas, to luzik, nic nie zaszkodzi na zdrowie i psychę. Natomiast jeśli pali się nałogowo, z ludźmi, którzy żyją tym na co dzień, to się nie dziwcie, że staje się ktoś uzależniony. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Cokolwiek by nie pokazali ze marihuana jest dobra bo i tak już jest lecznicza i cholera wie jeszcze jaka to i tak Polska to ciemnogród i nie zalegalizują

Opublikowano

Cokolwiek by nie pokazali ze marihuana jest dobra bo i tak już jest lecznicza i cholera wie jeszcze jaka to i tak Polska to ciemnogród i nie zalegalizują

Nie zalegalizują, bo mafia płaci łapówki. Jak zalegalizują to mafia zbankrutuje. 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Zdarza mi się popalać i lubię to, nie ma w tym nic złego.Jestem za legalizacją bo młodzi jak chcą palić to przeważnie biorą od nie zaufanych źródeł jakieś gówna z dopalaczami. W Polsce legalizacja nie przejdzie bo góra zbiera najwięcej kasy za dilerke, gdyby zalegalizowali to nie dostawaliby prawie nic z tego.

fPySbep.jpg

Opublikowano

Argument z mafią jest raczej mało przekonujący. Właśnie oni mogliby otworzyć się na ten przemysł i rozwinąć skrzydła. Nikt by ich nie stresował. Nawet jeśli pojawiłaby się na rynku konkurencja... to oni ciągle są mafią i mają swoje sposoby.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Nie! Już mnie wkurzają alkocholicy (raz zul na parkingu przed sklepem chciał od mojej mamy kasę (na alkochol) ale oczywiście nie powiedział na co. Mama powiedziała że nie da mu kasy ale ze mu coś kupi. Ten powiedział że on je tylko markowe i ze on pójdzie z mamą a ja przypilnuje jego psa. Normalnie chciałem mu tak wyje**C!!!!)

Pamiętaj, jeśli czegoś chcesz, to możesz to zrobić. Zaczynając od robienia strony w html, kończąc na wchodzeniu do siedziby Microsoft, jako główny programista Windowsa :)

Opublikowano

Na legalizacji państwo zarobiłoby najwięcej. Jak ? Monopol państwowy na sprzedaż + akcyzy. Natomiast osobiście jest przeciwny i tak za dużo ćpunów jest. Ewentualnie mógłbym zaakcpetować jeśli była by 18+ i zakaz palenia w miejscach publicznych.

Opublikowano

@noIP

Zakaz palenia powinien dotyczyć również tytoniu!

Legalizacja nie spowoduje wzrostu ilości ćpunów. Kto chce i tak teraz pali... tylko, że nielegalnie. U mnie niedawno zrobili tak, że posiadanie niewielkiej ilości trawki jest legalne.

Opublikowano

@noIP

Zakaz palenia powinien dotyczyć również tytoniu!

Legalizacja nie spowoduje wzrostu ilości ćpunów. Kto chce i tak teraz pali... tylko, że nielegalnie. U mnie niedawno zrobili tak, że posiadanie niewielkiej ilości trawki jest legalne.

Jest zakaz palenia tytoniu w miejscach publicznych już od jakiegoś czasu. Dużo mniej osób pali na zewnątrz. 

Legalizacja powoduje łatwiejszy dostęp, niektóre osoby boją sie ryzyka więzienia.

Opublikowano

Up U mnie cały czas palą piją alkohol ale policja nie zwraca uwagi a prawie codziennie patroluje (mieszkam jakiś 1 km od komisariatu

Pamiętaj, jeśli czegoś chcesz, to możesz to zrobić. Zaczynając od robienia strony w html, kończąc na wchodzeniu do siedziby Microsoft, jako główny programista Windowsa :)

Opublikowano

W sumie wiele razy w tv słyszy się, że zabroniono leczyć tym, bo bla bla bla. Ludzie zjarani są weseli, a po alkoholu zaczynają popadać w smutek. Powinni zalegalizować xD

­

Opublikowano

Ach ten marihuaen, wszędzie o nim głośno. Co do topicu jestem, jednakże nie w jakichś niewyobrażalnie wielkich ilościach, oczywiście też od pewnego progu wiekowego.

qNlpLYT.jpg

Opublikowano

Jestem jak najbardziej za legalizacją skoro może to pomóc wielu chorym ludziom i dzięki temu, że będzie ogólnie dostępna może mniej ludzi będzie po nią sięgać z czasem i będzie mniej pogrzebów z przedawkowania. :) 

nE6BLlT.png

Opublikowano

­Wszyscy wiedzą, że zakazany owoc smakuje najlepiej. Jestem na niee ;-)

Czemu? Czemu ludzie muszą ryzykować aby sobie zajarać jointa? Poza tym legalizacja = konkurencja = poprawa jakości. Chyba, że sobie sama hodujesz. 

hYYRv6d.png

Opublikowano

Czemu? Czemu ludzie muszą ryzykować aby sobie zajarać jointa? Poza tym legalizacja = konkurencja = poprawa jakości. Chyba, że sobie sama hodujesz. 

Błąd. Legalizacja = Państwowy monopol . Głupotą byłoby dopuszczenie do powstania wolnego rynku w tej materii.

Opublikowano

Ogólnie rzecz biorąc jest tak, że nasza marihuana jest niebezpieczna. Robi praktycznie to samo, co papierosy - tyle, że wydmuchujesz blado-zielony dym, a nie szary. No i oczywiście jesteś "na haju"

Gdyby sprowadzić maryśkę z Holandii, to wtedy byłoby 1000000 razy inaczej. Mimo wszystko bawi mnie fakt, że ludzie dostają raka płuc od papierosów, lub mają skamieniałe nerki od alkoholu, a i tak rząd nic z tym nie robi, bo zbijają kokosy. Za to marihuana (Holenderska) nie jest ani trochę szkodliwa, nie powoduje zaburzeń ani niewydolności płuc (Brak zawartości tytoniu) nie jest aż tak mocna (Nie jest niczym doprawiana) i jest najzwyczajniej zwykłą odmianą elektycznego papierosa (Polskiego), a mimo wszystko jest zakazana.

Była taka nutka Bas Tajpana, nie pamiętam nazwy... Leciała sobie o tak:

"SADZIĆ, PALIĆ, ZALEGALIZOWAĆ!"

1z67dxt.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...