Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy jesteś za legalizacją marihuany w Polsce?

Sztalixon

Legalizacja Marihuany w Polsce  

107 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jesteś za legalizacją marihuany w Polsce?

2. 2. Palisz bądź paliłeś trawkę?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 88
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Dla jakiegoś celu ktoś to stworzył.. Wiec jestem za.

azbest_6038.png

Elo kochanie masz u mnie branie <3

Opublikowano

Zioło, zioło wzmaga.

Jak dla mnie temat ma jedną stronę. Marihuana? Ok.

Według mnie tylko do leczenia, a nie dla ćpunów i innych bez potrzeby.

Opublikowano

Nie zalegalizują, bo mafia płaci łapówki. Jak zalegalizują to mafia zbankrutuje. 

Mafia zbankrutuje xdd

Uwierz, że mają lepsze sposoby na zarobek niż marihuana.

Nie pale, ale niech legalizują do iluś tam g. W USA gdzieś w różnych stanach legalizują/albo już nawet wszędzie zalegalizowali i kasa leci.

­

1357577137-U262310.png

Opublikowano

opaleno lufejre po przez zamatowanie jej we boniu wodnym nie x­d uwarzam ze emjott powinien byc legalny przeciez zaszkodzic nikomu to nie zaszkodzil co nie. polski kraj pieniodze tez by mial ajak wtedy lepsza jakosc i cena morze tez x­dd

Opublikowano

Powiem tak, papierosy są dostępne dosłownie wszędzie i nawet dzieciak może je kupić. Sam nie pale ale jak widzę, że ktoś sobie stoi obok mnie na przystanku i pali faje to nawet jak odejdę na 10 metrów to czuć jak zajeżdża. A co najlepsze czasem pójde na drugą stronę i z drugiej strony też ktoś jara nieziemsko faje. Na tej podstawie wyobraźcie sobie teraz gdyby ludziom udostępnić narkotyki czy tam tą marihuane lecz z zakazem palenia jej w publicznych miejscach, tak jak to jest teraz z papierosami ;)

Owszem nie mówię tu że maryśka nie powinna być rozpowszechniona ale jak wymknie się to spod kontroli to będzie tak jak z fajkami. Jeden z drugim bedzie stał na przystanku i palił ją, narażając tym samym ludzi dookoła, którzy może nawet nie chcą mieć z tym styczności.

Opublikowano

Medyczna marihuana - tak, powszechna legalizacja - nie. Ile w Polsce jest problemu z pijącą młodzieżą, u mnie w okolicy rok temu na choinkę w podstawówce gnoje przyniosły wódkę to jeden wylądował w szpitalu. Wyobraźcie co by było jakby przynieśli gibony. Przy dzisiejszym poziomie umysłowym młodzieży i dzieci to tylko problemy by z tego wyszły.

Opublikowano

@Dienga

Tylko podaj mi jeden przykład gdzie osoba po zażyciu samej canabis poszła do szpitala! Jeden przykład przedawkowania! Nie podasz mi go bo go nie ma :).

Jeżeli mówicie że marihuana uzależnia to tak zgadzam się bo uzależnia jak wszystko: komputer, słodycze, alko, tytoń wszystko uzależnia w jakimś tam stopniu to prawda. Ale w przeciwieństwie do alko nie można zginąć od samego zażywania jej. Co do raka to jak każda substancja smolista w naszym organizmie może powodować raka. Nie ma żadnego konkretnego argumentu który by kogoś przekonał do całkowitego zakazu THC. A jest wiele +, marihuana ma właściwości lecznicze i stosuje się w terapiach na: jaskrę, stwardnienie rozsiane czy raka. Oczywiście jak każda substancja psychoaktywna ma wpływ na nasze postrzeganie świata, powoduje lekkie zaburzenia koordynacji ruchu. Moim zdaniem powinna być całkowicie legalna +18 oczywiście i traktowana jak alko czyli zakaz wsiadania po niej za kółko i tyle.

"Śmierć nas nie rozdziela, robimy się tylko niewidzialni" 

Franco Scaglia – Czarna mewa

Opublikowano

po legalizacji ilość palaczy spadnie. teraz tyle osob, szczegolnie mlodych, pali dlatego, że jest nielegalna. a jak palenie będize na porządku dziennym to będzie traktowane jak coś normalnego a nie jakieś wow.

Opublikowano

po legalizacji ilość palaczy spadnie. teraz tyle osob, szczegolnie mlodych, pali dlatego, że jest nielegalna. a jak palenie będize na porządku dziennym to będzie traktowane jak coś normalnego a nie jakieś wow.

Do tego wzrosną ceny, bo jak nasz rząd wpieprzy na to podatki, to za 1g będziemy płacić po 50zł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...