Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy jesteś za legalizacją marihuany w Polsce?

Sztalixon

Legalizacja Marihuany w Polsce  

107 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jesteś za legalizacją marihuany w Polsce?

2. 2. Palisz bądź paliłeś trawkę?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wyjebane mam w to czy bedzie legalna czy nie, jak bede chcial to i tak kupie xD  tak samo zresztą jest z bronią czy z czymkolwiek innym, nawet małą dziewczynke do wyruchania można kupić, ale tu już trzeba glebszych znajomosci i sporo hasju ;]

­

• Odpowiedzi 88
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

jco cie k***a obchodzi czy ktos lamie prawo czy nie, dopóki nie robi komuś krzywdy?

Nie obchodzi mnie, że łamie sobie prawo dopóki nie stara się szukać atencji z tego powodu. Przyznajesz, że palisz/kradniesz/cokolwiek co łamie prawo = jesteś dla mnie śmieciem. Proste. To trochę tak jak ze związkami homoseksualnymi lub jakimikolwiek. Nie obchodzi mnie to dopóki tego nie pokazujesz publicznie. Dla mnie możesz nawet gwałcić kozę w swoim domowym zaciszu. Jeżeli robisz to na ulicy/chwalisz się tym = jesteś do odstrzału.

LE01E2H.png

Opublikowano

Gdyby była legalna państwo wydało by dużo pieniędzy na uzależnienia później więc nie będzie nigdy w polsce legalna 

ale i tak jak ktos chce palic to pali to nie problem podchodzisz do byle kogo na ulicy i masz 

<p>.

Opublikowano

Gdyby była legalna państwo wydało by dużo pieniędzy na uzależnienia później więc nie będzie nigdy w polsce legalna 

ale i tak jak ktos chce palic to pali to nie problem podchodzisz do byle kogo na ulicy i masz 

Dlatego państwo nie powinno płacić na leczenie takich ludzi. 

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Więc tak - zakazane kusi najbardziej, ale... Jeśli jest zakazane, to jakiś odsetek ludzi nie będzie ryzykować wolności dla popalania. 

Według mnie nie powinna być zalegalizowana z jednego względu; jeśli ktoś będzie chciał zapalić, to i tak zapali. Legalizacja nie jest potrzebna. :)

I tutaj się koleżanko mylisz. Ktoś kto będzie chciał palić zapali, owszem ale co będzie palił? Większość ludzi w Polszy pali zwykłe gówno, które robi kibel z umysłu i w niczym nie przypomina tej cudownej rośliny jaką jest marihuana. Tylko prawdziwy farmer z zasadami jest w stanie zapalić trawkę na dobrym poziomie.

Idąc tokiem myślenia "kto będzie chciał to i tak zapali, nie trzeba legalizować" alkohol, papierosy również powinny być zakazane. Bo dlaczego by nie? To też używki. Swoją drogą, fajki są kilku krotnie szkodliwsze od trawki.

@top?

Legalizacja? Oczywiście, że tak. Jaki jest sens wsadzania gówniarzy za kraty czy znęcanie się na dołku tylko dlatego, że ktoś chciał się wyluzować. Każdy ma czasem gorszy dzień i potrzebuje odskoczni od rzeczywistości. To jest poważny problem, który polski rząd ma głęboko w dupie jak i większość społeczeństwa, bo przecież są ważniejsze rzeczy w kraju jak wojna pisu z po i inne różne cyrki - nie ma czasu na takie drobnostki...  Cóż... wiem jaka jest sytuacja w Polszy ale i wiem również, że doczekam się legalizacji i jestem tego pewny. Nie od razu Rzym zbudowano!

A i żeby było jasne - jeśli chodzi o dilerów, którzy sprzedają to gówno co jest na rynku nieletnim, kara musi być.

Oczywiście to jest moje subiektywne zdanie i każdy ma prawo się ze mną nie zgadzać i krytykować mnie. Bezpodstawną krytykę mogę sobie powiesić obok wychodka.

@Edit

Co ty pleciesz?  Rozumiem bełkot z niewiedzy ale to z tym uzależnieniem to dojebałeś tak, że pogasiło mi się w piecu i muszę rozpalać od nowa :/

Nie obchodzi mnie, że łamie sobie prawo dopóki nie stara się szukać atencji z tego powodu. Przyznajesz, że palisz/kradniesz/cokolwiek co łamie prawo = jesteś dla mnie śmieciem. Proste. To trochę tak jak ze związkami homoseksualnymi lub jakimikolwiek. Nie obchodzi mnie to dopóki tego nie pokazujesz publicznie. Dla mnie możesz nawet gwałcić kozę w swoim domowym zaciszu. Jeżeli robisz to na ulicy/chwalisz się tym = jesteś do odstrzału.

Jeśli ktoś chwali się że pali trawę nie jest śmieciem tylko zwykłym idiotą.

; )

Opublikowano

Skoro alko jest legalne (i dostępne wszędzie defacto), to czemu nie marichuana, jak ktoś ma rozum to z nią nie przesadzi, tak jak z alkoholem, czy każdą inną uzależniającą rzeczą, w waszej logice państwo powinno zamknąć całe 40kk obywateli w celach bo przecież mogą się uzależnić od fajek, alko, słodyczy, komputera itd.

Opublikowano

Mam mieszane uczucia... Z jednej strony ogólna dostępność dla palacza, to pozytywna sprawa. Z drugiej strony z automatu ceny pójdą w górę i chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego.

Osobiście uważam, że w naszym kraju w pierwszej kolejności powinno wprowadzić się pełną depenalizacje niż legalizację do której nie dojdzie przez najbliższe kilkanaście jak nie kilkadziesiąt lat.

Zalegalizowanie Marihuany równa się wzrostowi jej jakości dostępnej na rynku. Wątpię aby przy obecnym rządzie doszło do tego, bo mafia, która na legalizacji by straciła, płaci politykom. Takie jest moje zdanie. 

Opublikowano

Skoro alko jest legalne (i dostępne wszędzie defacto), to czemu nie marichuana, jak ktoś ma rozum to z nią nie przesadzi, tak jak z alkoholem, czy każdą inną uzależniającą rzeczą, w waszej logice państwo powinno zamknąć całe 40kk obywateli w celach bo przecież mogą się uzależnić od fajek, alko, słodyczy, komputera itd.

państwo, a raczej rząd korzysta na wszystkich uzależnionych pajacach 

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

­Niech zalegalizują wszystko i niech zacznie działać selekcja naturalna

@Sinlay

Chyba nie rozumiesz jak działa selekcja naturalna. Nie można jej wstrzymać - ona działa cały czas, niezależnie co zrobisz. Zresztą selekcja to nietrafne sformułowanie - powinno się mówić dobór naturalny.

A w temacie:

Nie palę, nie paliłem, ale nic mi do tego co ktoś robi - państwu też nie powinno być nic do tego, ale co ja tam wiem.

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

Dałem w pierwszym tak. Jeśli ktoś chce to kto mu zabroni, poza tym legalizacja zlikwidowałaby czarny rynek i różne "wzmacniane" Bóg wie czym ziele po którym lądują w szpitalach.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngkyr3 Twoja logika mnie rozpierdala zaczniesz dopiero jarać jak zostanie zalegalizowane? A teraz mówisz że to gówno? Jaka tu jest logika?! Jeszcze ten tekst "Idz zajarać blanta bo i tak nic nie osiągniesz w życiu" XDDDDDD Beka z Jana.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngkyr3 Twoja logika mnie rozpierdala zaczniesz dopiero jarać jak zostanie zalegalizowane? A teraz mówisz że to gówno? Jaka tu jest logika?! Jeszcze ten tekst "Idz zajarać blanta bo i tak nic nie osiągniesz w życiu" XDDDDDD Beka z Jana.

Jak będzie legalna to spróbuje. Dopóki nie jest gardzę każdym ćpunem łamiącym prawo. Jestem prostym człowiekiem, łamiesz prawo = jesteś ścierwem.

Metin w nicku, Rocky z blantem w avatarze = "Idz zajarać blanta bo i tak nic nie osiągniesz w życiu". Ez.

LE01E2H.png

Opublikowano

Jak będzie legalna to spróbuje. Dopóki nie jest gardzę każdym ćpunem łamiącym prawo. Jestem prostym człowiekiem, łamiesz prawo = jesteś ścierwem.

Metin w nicku, Rocky z blantem w avatarze = "Idz zajarać blanta bo i tak nic nie osiągniesz w życiu". Ez.

Rozumiem Cie doskonale, po prostu jesteś tym prokuratorem co skazuje dziewczynkę, która nie ma pieniędzy za kradzież batonika, a do tego jeszcze nazwałbyś ją ścierwem. Mam nadzieję, że w końcu się rozwiniesz (w obojętnie jakim kierunku) i zobaczysz, że nic nie jest czarno-białe, a prostotę to masz przy budowie cepa.

Pomijam już to, że rząd słuchasz jak owieczka pasterza.

Czym się różni ćpun przed i po? Niczym. No chyba, że narusza te Twoje wielkie wartości. Mam nadzieję, że sąsiad również nie jest jebanym ścierwem, bo gra o jeden decybel za głośno w nocy.

No i poproszę o logiczne uzasadnienie tylko ,, nie, bo prawo teraz zabrania i nie wolno, ale później może pozwoli, bo tak ''.

pyhvh7E.png

Opublikowano

Rozumiem Cie doskonale, po prostu jesteś tym prokuratorem co skazuje dziewczynkę, która nie ma pieniędzy za kradzież batonika, a do tego jeszcze nazwałbyś ją ścierwem. Mam nadzieję, że w końcu się rozwiniesz (w obojętnie jakim kierunku) i zobaczysz, że nic nie jest czarno-białe, a prostotę to masz przy budowie cepa.

Pomijam już to, że rząd słuchasz jak owieczka pasterza.

Czym się różni ćpun przed i po? Niczym. No chyba, że narusza te Twoje wielkie wartości. Mam nadzieję, że sąsiad również nie jest jebanym ścierwem, bo gra o jeden decybel za głośno w nocy.

No i poproszę o logiczne uzasadnienie tylko ,, nie, bo prawo teraz zabrania i nie wolno, ale później może pozwoli, bo tak ''.

b8 lol ludzie serio są głupi

c**j mnie obchodzi co kto pali, co kto robi, niech se nawet dziewczynki 8 letnie ruchaja. dopóki mnie to nie dotyczy = c**j mnie to. po prostu dajecie sie prowokowac jak male poorlaki z hltv

jestem za legalizacja, wszystko (dosłownie) jest dla ludzi, niech żyje anarchia

@Szymon2727 twitch kiddo spotted

LE01E2H.png

Opublikowano

Nie pale, wszystko mi jedno, ale te osoby co chcą palić, niech palą sobie w domu, nie przy dzieciach, żeby same siebie truły, a nie innych.­

IKrxRzt.gif

he he.

Opublikowano

b8 lol ludzie serio są głupi

c**j mnie obchodzi co kto pali, co kto robi, niech se nawet dziewczynki 8 letnie ruchaja. dopóki mnie to nie dotyczy = c**j mnie to. po prostu dajecie sie prowokowac jak male poorlaki z hltv

jestem za legalizacja, wszystko (dosłownie) jest dla ludzi, niech żyje anarchia

Czyli jesteś żałosnym grubasem, który lubi p******** głupoty? Słabo Ci wyszło, na przyszłość dodaj chociaż kappe, bo tak to bez śmieszku.

pyhvh7E.png

Opublikowano

Jeżeli ktoś się chce naćpać i tak to zrobi, idiotów nie brakuje. Niech będzie to legalne, ale przy okazji odprowadzany od tego podatek. Dilerzy mają kasę na czysto, a pieniędzy na leczenie ludzi brak.

Jednakże uważam, że najlepsza zabawa jest po % :)

gfgdf

Opublikowano

­

Trawa jest dla słabych, tylko mocarz!
Polska nie jest na to gotowa, jak i cebulaki.

Opublikowano

Obecnie kazdy szczeniak moze isc do osiezlowego dilla i kupic mj ( lub jakas maczanke, dopa, takich najlatwiej wyruchac ).

Jesli wprowadzono by ograniczenia kupna dziennego wraz z legalizacja, problem by sie skurczyl.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

Jestem za

Trawka jest w obrocie tak czy siak, a nie szkodzi bardziej niż papieroski. Czarny rynek zostałby uregulowany, państwo dostałoby zastrzyk gotówki za podatki i akcyzy. "Straszni przestępcy", którzy zostali zatrzymani za posiadanie tegoż towaru mogliby wyjść na wolność z więzień (jeśli stosuje się tą karę za to przestępstwo/wykroczenie). Legalizacja pociągnęłaby za sobą spadek przestępczości związanej z marysią.

Mam wrażenie, że przeciwnicy legalizacji mówią NIE, bo chcą żyć w swoich marzeniach, gdzie nie ma narkotyków i innych używek. Ciekawi mnie ile osób umarło przez alkohol, a ile przez trawkę. Może warto zdelegalizować wódę, piwo i papieroski? Hmm?

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...