Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy warto obejrzeć...?

indywidualistaA

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 116
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Co myślicie o Overlord ?

Cóż pierwsze odcinki pobudzają coraz to większy apetyt na to anime z myślą, że będzie to anime sezonu, jednakże w późniejszym czasie euforia opada i dostajemy dobrego średniaka. Dużo chciałoby się dowiedzieć i z łatwością twórcy zrobiliby 24 odcinki, ale jest to jedynie animacja promująca LN. Ale tak, warto.

gfgdf

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngNerfPixels

Na pewno to nie jest anime sezonu, przynajmniej dla mnie. Czuję ten niedosyt (został jeszcze 1 odcinek) Kreska ładna, bohater OP (Kilka w miarę widowiskowych walk. Przychodzi i rozwala innych xD Jego wygląd trochę mi nie odpowiada) Opening i ending także nie przypadły mi do gustu.

Opublikowano

Czy warto obejrzeć:

Haibane renmei, Stranger (movie), Hotaru no haka(movie), Toki wo kakeru shoujo(movie), hachimitsu to clover

6108514433687761429644.png

Opublikowano

Kaiji Ultimate Survivor jakies opinie?

ja nie oglądałem, ale elity yt już tak:

@top

Napiszcie jakąś opinie, zeby mnie przekonać czy warto, czy nie:

1. Haibane renmei.

2. Toki wo kakeru shoujo

3. Darker Than Black

4. Spice and wolf (powiedzcie mi, czy to anime jest zakończone, czy wymaga sequela)

5. Hotaru no haka

6. Madoka movie 3

7. Hachimitsu to clover

8. Neon genesis evangelion

9. Ghost in the shell

10. Lovely Complex (tutaj też chce wieziec, czy anime jest zakonczone, czy adaptacja obejmuje w calosci materiał źródłowy)

Daje po 3 lajki za opinie, ale nie mogą to byc np. tylko 3 slowa.

Opublikowano

ja nie oglądałem, ale elity yt już tak:

@top

Napiszcie jakąś opinie, zeby mnie przekonać czy warto, czy nie:

1. Haibane renmei.

2. Toki wo kakeru shoujo

3. Darker Than Black

4. Spice and wolf (powiedzcie mi, czy to anime jest zakończone, czy wymaga sequela)

5. Hotaru no haka

6. Madoka movie 3

7. Hachimitsu to clover

8. Neon genesis evangelion

9. Ghost in the shell

10. Lovely Complex (tutaj też chce wieziec, czy anime jest zakonczone, czy adaptacja obejmuje w calosci materiał źródłowy)

Daje po 3 lajki za opinie, ale nie mogą to byc np. tylko 3 slowa.

4.Spice and wolf - zakończone i nie potrzebuje kontynuacji, chociaż nie narzekałbym jakby się pojawiła :P 

3.Darker than black - szczerze powiedziawszy w 1 sezonie nie wiedziałem o co wgl chodzi. Coś, ktoś z kim gdzieś tam, ale nie ogarnąłem dlaczego. Za to 2 sezon oraz OVA pomiędzy sezonami jak najbardziej na +

Reszty nie oglądałem.

gfgdf

Opublikowano

4.Spice and wolf - zakończone i nie potrzebuje kontynuacji, chociaż nie narzekałbym jakby się pojawiła :P 

3.Darker than black - szczerze powiedziawszy w 1 sezonie nie wiedziałem o co wgl chodzi. Coś, ktoś z kim gdzieś tam, ale nie ogarnąłem dlaczego. Za to 2 sezon oraz OVA pomiędzy sezonami jak najbardziej na +

Reszty nie oglądałem.

no ja wlasnie też dlatego wstrzymalem z 2 lata temu darker than black na 4 odcinku, nie ogarnalem o co tam chodzi.

A spice and wolf jest na podstawie mangi, czy novelki, wiesz moze?

Opublikowano

no ja wlasnie też dlatego wstrzymalem z 2 lata temu darker than black na 4 odcinku, nie ogarnalem o co tam chodzi.

A spice and wolf jest na podstawie mangi, czy novelki, wiesz moze?

O ile dobrze kojarzę, to novelka. (manga podobno okrojona)

gfgdf

Opublikowano

­@RoyalvFULL

Z tych, które podałeś oglądałem Ghost In The Shell  (film z roku 95. To jest podobno najlepsza wersja. Możesz też obejrzeć GINTS 2.0 To samo, ale z lepszą kreską - odnowione) Styl cyberpunkowy (co już zapewne wiesz) Główna bohaterka (Kusanagi jest prawie całkiem zcyborgizowana, ludzki mózg w sztucznym ciele, zdolna do nadludzkich wyczynów) 

Kreska jakoś mocno nie raziła w oczy (przynajmniej mnie. Była okej) Trochę walk - strzelanin, klimat też z lekka ciężki (Anime psychologiczne, skupia się na różnych filozoficznych przemyśleniach, rozważaniach: Rozwoju sztucznej inteligencji, co jeśli się połączy człowieka i maszynę? Co z tego wyniknie?) Jest to klasyk. Uznałem, że muszę go znać. Po skończeniu wystawiłem temu anime 8/10, chociaż fun podczas oglądania był średni.

PS. Tak na marginesie. Na podstawie tego anime, powstała jedna z moich ulubionych gier z dzieciństwa - Oni. Minęło już około 10 lat, a dalej lubię sobie od czasu do czasu w nią pograć. Matrix - mój ulubiony film z dzieciństwa też, czerpał inspiracje z GINS. 

Nie wiem ile już zdążyłeś się dowiedzieć na temat tego anime, ale myślę, że komuś to się przyda, co tutaj napisałem. Może kogoś zachęciłem do obejrzenia.. albo wręcz przeciwnie ^^

Warto obejrzeć? (Nie pamiętam czy już pytałem wcześniej o jakiś tytuł niżej wymieniony)

Magi? Co prawda już zacząłem oglądać. Zaczynam właśnie 3 odc, ale pomyślę, że spytam Was, co o tym myślicie.

Black Cat

Busou Renkin

Chobits

Sora no Method

Umineko no Naku Koro ni

Yahari Ore no Seishun Love Comedy wa Machigatteiru.

Opublikowano

­@RoyalvFULL

Z tych, które podałeś oglądałem Ghost In The Shell (film z roku 95. To jest podobno najlepsza wersja. Możesz też obejrzeć GINTS 2.0 To samo, ale z lepszą kreską - odnowione) Styl cyberpunkowy (co już zapewne wiesz) Główna bohaterka (Kusanagi jest prawie całkiem zcyborgizowana, ludzki mózg w sztucznym ciele, zdolna do nadludzkich wyczynów)

Kreska jakoś mocno nie raziła w oczy (przynajmniej mnie. Była okej) Trochę walk - strzelanin, klimat też z lekka ciężki (Anime psychologiczne, skupia się na różnych filozoficznych przemyśleniach, rozważaniach: Rozwoju sztucznej inteligencji, co jeśli się połączy człowieka i maszynę? Co z tego wyniknie?) Jest to klasyk. Uznałem, że muszę go znać. Po skończeniu wystawiłem temu anime 8/10, chociaż fun podczas oglądania był średni.

PS. Tak na marginesie. Na podstawie tego anime, powstała jedna z moich ulubionych gier z dzieciństwa - Oni. Minęło już około 10 lat, a dalej lubię sobie od czasu do czasu w nią pograć. Matrix - mój ulubiony film z dzieciństwa też, czerpał inspiracje z GINS.

Nie wiem ile już zdążyłeś się dowiedzieć na temat tego anime, ale myślę, że komuś to się przyda, co tutaj napisałem. Może kogoś zachęciłem do obejrzenia.. albo wręcz przeciwnie ^^

Warto obejrzeć? (Nie pamiętam czy już pytałem wcześniej o jakiś tytuł niżej wymieniony)

Magi? Co prawda już zacząłem oglądać. Zaczynam właśnie 3 odc, ale pomyślę, że spytam Was, co o tym myślicie.

Black Cat

Busou Renkin

Chobits

Sora no Method

Umineko no Naku Koro ni

Oglądałem jedynie Yahari, więc się wypowiem :D

Pierwszy sezon oczywiście, że warto. Głównym powodem jest główny bohater, który "znacznie" się różni od bohaterów których poznałeś wcześniej. A w szczególności jego pogląd na świat. Dziwię się, że jeszcze tego nie obejrzałeś :D:D Pewnie wiesz, iż jest 2 sezon... Szczerze powiedziawszy Zoku jest totalną kichą w porównaniu do pierwszego sezonu, mimo że kreska o wiele lepsza. Bardzo się rozczarowałem. Coś w stylu TG i TG 2.

Również chciałbym dowiedzieć się coś o Umineko no naku koro ni

gfgdf

Opublikowano

­@RoyalvFULL

Z tych, które podałeś oglądałem Ghost In The Shell  (film z roku 95. To jest podobno najlepsza wersja. Możesz też obejrzeć GINTS 2.0 To samo, ale z lepszą kreską - odnowione) Styl cyberpunkowy (co już zapewne wiesz) Główna bohaterka (Kusanagi jest prawie całkiem zcyborgizowana, ludzki mózg w sztucznym ciele, zdolna do nadludzkich wyczynów) 

PS. Tak na marginesie. Na podstawie tego anime, powstała jedna z moich ulubionych gier z dzieciństwa - Oni. Minęło już około 10 lat, a dalej lubię sobie od czasu do czasu w nią pograć. Matrix - mój ulubiony film z dzieciństwa też, czerpał inspiracje z GINS. 

Black Cat

Busou Renkin

Chobits

Sora no Method

Umineko no Naku Koro ni

Magi warto obejrzeć, bo to po prostu świetny shounen, nieschmatyczny jak np. bleach tylko wnoszący coś ciekawego do gatunku. Drugi sezon jeszcze lepszy.

Opublikowano

Magi - Sam niedawno skończyłem i jestem zadowolony, dużo humorku.

Bousou Renkin - Ogołnie fajna bajka, walki, tylko zakończenie takie średnie.

6e5qaevk5b3a_t.jpg

Opublikowano

Przykro mi o tym pisać, ale aktywność w tym temacie stała się znikoma. W ciągu dwóch tygodni zadano 27 pytań o tytuły i tylko osiem z nich doczekało się odpowiedzi (najczęściej jednej), a doświadczenie po wyeliminowaniu tematów zbiorczych do polecenia anime/mang pokazują, że dzięki takiemu zabiegowi aktywność mocno wzrasta, dlatego ten temat również zamykam.

Swoją drogą ten, do niedawna niesłuszny, wątek doczekał się dwóch odpowiedzi w ciągu 5 minut. Taka ciekawostka.

Od dziś pytania o to, czy warto daną bajkę obejrzeć, kierujemy w osobnych tematach (w jednym wątku można spytać o kilka tytułów oczywiście).

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...