Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy warto obejrzeć...?

indywidualistaA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tu jeszcze mam takie tytuły ^^

Gekkan Shoujo Nozaki-kun? Z tego co piszą na necie to

taki romans, nie romans. Jak jest z komedią?

Hellsing?

Devil May Cry?

Dzięki za pomoc :)

1.Dobra komedia, i to raczej tyle,

2.Hellsing mi się podobał mogę polecić,

3.To nie ten Dante co w grze, jeżeli grałeś w gry to się rozczarujesz, jeżeli nie to możesz obejrzeć.

12038566_974765759232972_778992918771970

• Odpowiedzi 116
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Gekkan Shoujo Nozaki-kun? Z tego co piszą na necie to

Hellsing?

Devil May Cry?

Hellsing ultimate jest specyficzne, ale dobre. Na poczatku mnie nudzilo, potem sie wciagnalem. Duzo akcji, duzo krwi (gore), fabula tez jest, odczujesz to zwlaszcza w ostatnich odcinkach. W 2 ostatnich nawet doszukalem sie motywow filozoficznych, jakichs aluzji czy cos. Tzn. chodzi mi ogolnie o wątki w dialogach.

@top

Pisalem k***a z 30 minut posta w tym temacie, ale mi usunelo... Wiec teraz krotko:

Neon genesis evangelion, znajac spoilera

ze 2 ostatnie odcinki dzieją sie w glowie głównego bohatera

coz, elity tematyki mangi i anime w polsce, czyli moje autorytety: buki i axerfish dali temu anime 10/10, w dodatku jest to klasyk. Czy warto to wiem, bo oni by się nie mylili, ale czy warto znajac tego spoilera to juz nie wiem

Durarara, jesli nie podeszlo mi baccano ze wzgledu na sposob przedstawiania historii i duza ilosc bohaterow pierwszoplanowych, a brak jakiegos konkretnego glownego bohatera. CO do sposobu przestawiania historii to mam na mysli pokazywanie roznych perspektyw oraz pokazywanie roznych momentow w danym np. roku,  w kazdym razie nie jest to plynna, chronologiczna fabula.

Haibane renmei, znajac spoilera

że nie zostaje i tak na koncu wyjasnione,  co kryje sie za murem. Strasznie nie lubie uczucia, kiedy nie są wyjasniane wszystkie tajemnice, ktore byly w serii... No i do tego fakt, ze znam tego spoilera tez mi zepsuje zaskoczenie.. Kurwa.

Hachimitsu to clover, aczkolwiek to na 95% sprobuje bez waszego polecenie/antyreklamy, bo jest to ponoc powazny romans z komedią, nie to co te wszystkie shounenowe romanse szkolne z wieloma schematami, postaciami typu tsundere, lolitami, slodką kreska, komedią opartą na przypalach.. Takich gowien nie tolerujemy w tym dziale jak mawial klasyk.

Tengen toppa gurren lagann jesli nie jestem fanem shounenow, glupich nawalanek co odcinkow, ale raczej glebszej fabuly, jakiegos przeslania, ogolnie jestem koneserem, nie lubie takich anime, ktore maja duzo akcji i są tylko chwilową rozrywką.

Bakuman - nie jestem fanem shounenow, ale ten wydaje sie powazniejszy.

Nie podoba mi sie fakt, ze glowny bohater ozeni sie z kobietą tylko dlatego, ze za gowniarza cos tam jej wykrzyczal pod balkonem bla bla bla jak mi sie uda to bedziesz moja. 0 randek, 0 poprawnie rozwijanych relacji z czasem..

Ale slyszalem, ze oprocz tego anime jest dobre i nie skupia sie mocno na tylko tym "romansie" Nie wiem..

]]

Teraz przejdźmy do kinowek:

Kotonoha no niwa - trwa krotko, a ponoc calkiem dobry romans gwarantujacy wizualny orgazm. Czyli wydaje mi sie, ze tak w sam raz na ocene 7-8/10

Stranger - nie wiele slyszalem o tym anime, ale wydaje mi sie, ze to taki dobry, krawy seinen z samurajami, byc moze z przeslaniem

Toki wo kakeru shoujo - po tym sie spodziewam wciagajacej, bardzo dobrej fabuly

Hotaru no haka - wydaje mi sie, ze to dramat, a miejsce akcji to glownie wojna, czy cos. Pewnie jest to dramat powazny i probuje zasmucic widza np. utratą brata, ojca, moze przyjaciela? Jak ten dramat polega na tym, ze

nie ogladalem tej kinowki, nie pamietam teraz tytulu, ale ponoc jest taka kinowka, w ktorej rodzice dziewczynki zostają zmienienie w swinie i ona musi cos robic dla jakiejs wiedźmy, zeby ich odzyskac. [/spoier] jesli na tym polega dramat tej serii to podziekuje, obawiam sie, ze to będzie dla mnie zbyt mocne. Teraz rewatchuje fma:b i ominalem odcinek

w ktorym ojciec zlaczyl swoja corke z psem

po prostu to dla mnie za mocne tresci, pewnie nie tyle co bym plakal, ale bym byl obrzydzony i ciagle o tym myslal..

Ghost in the shell - podobno lepszy cyberpunk nawet od psycho pass, ktoremu dalem ocene 8/10. Czemu by wiec nie zobaczyc? 

Opublikowano

Hellsing?

Devil May Cry?

Gekkan Shoujo obejrzałbym głównie dla gagów i kreski - tak.

Devil May Cry możesz obejrzeć jak nie grałeś, ale i tak średnie wg. mnie - nie.

Hellsing - nie oglądałem, ale w H Ultimate nie ma nic zadziwiającego poza jedną postacią i może.. kolorystyką? - raczej nie.

@Edit

@1361622928-U485574.pngShanya3

Taka dobra komedia że aż nieśmieszna

krwawe walki to maziakowate walki w tym anime

Opublikowano

Gekkan Shoujo obejrzałbym głównie dla gagów i kreski - tak.

Devil May Cry możesz obejrzeć jak nie grałeś, ale i tak średnie wg. mnie - nie.

Hellsing - nie oglądałem, ale w H Ultimate nie ma nic zadziwiającego poza jedną postacią i może.. kolorystyką? - raczej nie.

a to anime musi dziwić, zeby je oglądać?

Hellsing ultimate jest warty polecenia, bo jest dużo krawych walk, dobra komeia i fajny klimat, to wystarczy.

Opublikowano

Hellsing ultimate jest specyficzne, ale dobre. Na poczatku mnie nudzilo, potem sie wciagnalem. Duzo akcji, duzo krwi (gore), fabula tez jest, odczujesz to zwlaszcza w ostatnich odcinkach. W 2 ostatnich nawet doszukalem sie motywow filozoficznych, jakichs aluzji czy cos. Tzn. chodzi mi ogolnie o wątki w dialogach.

@top

Pisalem k***a z 30 minut posta w tym temacie, ale mi usunelo... Wiec teraz krotko:

Neon genesis evangelion, znajac spoilera

ze 2 ostatnie odcinki dzieją sie w glowie głównego bohatera

coz, elity tematyki mangi i anime w polsce, czyli moje autorytety: buki i axerfish dali temu anime 10/10, w dodatku jest to klasyk. Czy warto to wiem, bo oni by się nie mylili, ale czy warto znajac tego spoilera to juz nie wiem

Durarara, jesli nie podeszlo mi baccano ze wzgledu na sposob przedstawiania historii i duza ilosc bohaterow pierwszoplanowych, a brak jakiegos konkretnego glownego bohatera. CO do sposobu przestawiania historii to mam na mysli pokazywanie roznych perspektyw oraz pokazywanie roznych momentow w danym np. roku,  w kazdym razie nie jest to plynna, chronologiczna fabula.

Haibane renmei, znajac spoilera

że nie zostaje i tak na koncu wyjasnione,  co kryje sie za murem. Strasznie nie lubie uczucia, kiedy nie są wyjasniane wszystkie tajemnice, ktore byly w serii... No i do tego fakt, ze znam tego spoilera tez mi zepsuje zaskoczenie.. K***a.

Hachimitsu to clover, aczkolwiek to na 95% sprobuje bez waszego polecenie/antyreklamy, bo jest to ponoc powazny romans z komedią, nie to co te wszystkie shounenowe romanse szkolne z wieloma schematami, postaciami typu tsundere, lolitami, slodką kreska, komedią opartą na przypalach.. Takich gowien nie tolerujemy w tym dziale jak mawial klasyk.

Tengen toppa gurren lagann jesli nie jestem fanem shounenow, glupich nawalanek co odcinkow, ale raczej glebszej fabuly, jakiegos przeslania, ogolnie jestem koneserem, nie lubie takich anime, ktore maja duzo akcji i są tylko chwilową rozrywką.

Nie podoba mi sie fakt, ze glowny bohater ozeni sie z kobietą tylko dlatego, ze za gowniarza cos tam jej wykrzyczal pod balkonem bla bla bla jak mi sie uda to bedziesz moja. 0 randek, 0 poprawnie rozwijanych relacji z czasem..

Ale slyszalem, ze oprocz tego anime jest dobre i nie skupia sie mocno na tylko tym "romansie" Nie wiem..

]]

Teraz przejdźmy do kinowek:

Kotonoha no niwa - trwa krotko, a ponoc calkiem dobry romans gwarantujacy wizualny orgazm. Czyli wydaje mi sie, ze tak w sam raz na ocene 7-8/10

Stranger - nie wiele slyszalem o tym anime, ale wydaje mi sie, ze to taki dobry, krawy seinen z samurajami, byc moze z przeslaniem

Toki wo kakeru shoujo - po tym sie spodziewam wciagajacej, bardzo dobrej fabuly

Hotaru no haka - wydaje mi sie, ze to dramat, a miejsce akcji to glownie wojna, czy cos. Pewnie jest to dramat powazny i probuje zasmucic widza np. utratą brata, ojca, moze przyjaciela? Jak ten dramat polega na tym, ze

nie ogladalem tej kinowki, nie pamietam teraz tytulu, ale ponoc jest taka kinowka, w ktorej rodzice dziewczynki zostają zmienienie w swinie i ona musi cos robic dla jakiejs wiedźmy, zeby ich odzyskac. [/spoier] jesli na tym polega dramat tej serii to podziekuje, obawiam sie, ze to będzie dla mnie zbyt mocne. Teraz rewatchuje fma:b i ominalem odcinek

w ktorym ojciec zlaczyl swoja corke z psem

po prostu to dla mnie za mocne tresci, pewnie nie tyle co bym plakal, ale bym byl obrzydzony i ciagle o tym myslal..

Ghost in the shell - podobno lepszy cyberpunk nawet od psycho pass, ktoremu dalem ocene 8/10. Czemu by wiec nie zobaczyc? 

>Neon genesis evangelion

Polecam xD Ten twój spojler nic ci nie wytłumaczy, a po drugie to wcale nie były wydarzenia w jego głowie. Jeżeli ktoś tak uważa, to znaczy, że nieuważnie oglądał

>Durarara

Słabsze od baccano, ale będzie ci się podobać

>Tengen toppa gurren lagann

Bardzo dobra bajka z mechami

>Bakuman

Ciężko to nazwać shonenem, ale spoko. Niezła bajka, ale ja dropnąłem

>Ghost in the shell

To nie poziom psycho passa, nie obrażajmy tej bajki xD, w sensie ghosta

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

Nazo no Kanojo X ?

Mushishi ?

Persona 4 ?

"Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara"

Opublikowano

Nazo no Kanojo X ?

Mushishi ?

Persona 4 ?

1.Dosyć ciekawe możesz spróbować, chociaż nie każdemu może podejść to co jest w nim przedstawione,

2.Uważam to za dobrą serię, jednych potrafi zanudzić inni będą miło spędzać czas podczas oglądania,

3.Nie znam kompletnie uniwersum Persony więc nie będę się wypowiadał.

12038566_974765759232972_778992918771970

Opublikowano

Hellsing?

Devil May Cry?

1. Nic niesamowitego, ale można spokojnie obejrzeć

2. Hellsing Ultimate możesz spokojnie ogarnąć, komedia, z*******y klimat <3

3. Hmmm... z racji tego, że grałem w wszystkie DMC na konsole/PC powiem, że jest to chujnia - biorąc pod uwagę gry-pierwowzór. Jeśli nie znasz żadnych gier z tego uniwersum, możesz obadać, ale jeśli tak, to nie polecam...

Opublikowano

Nazo no Kanojo X ?

Mushishi ?

Persona 4 ?

Mushishi polecam jak lubisz spokojne serie, ktore po odcinku analizujesz, wyciagasz konkluzje itp. Jest duza szansa, ze to j seria nie dla Ciebie, jest swietna dla tych, ktorzy ja obejrzeli, ale dlatego ze jest taka swietna mao komu podchodzi.

Opublikowano

Wielkie dzięki Wam za pomoc :D Może coś z tego wybiorę 

­@sebasku√4 

Czym się różni Hellsing od Hellsing Ultimate

Jedynie w Devil May Cry 4 grałem kiedyś

@Andrax

Angel Beats

jedno z lepszych anime. Jest w mojej TOP'ce.

Super OST (szczególnie "My Song" - można się wzruszyć)

kreska w miarę ładna,

fabuła ciekawie opowiedziana

dobra komedia, która zamienia się w tak samo dobry dramat

Polecam 

FMA:B 

Shounen (lepszy od Fairy Tail, Bleach'a....)

OST przyjemne dla ucha (szczególnie 1 i 3 OP)  

też ciekawa fabuła

ładna kreska

dobre walki,

trochę komedii - trochę dramatu

zakończenie mi się podobało. Tak samo jak przy Angel Beats - Polecam (Angel Beats jakoś lepiej mi zapadło w pamięć niż FMA:B)

FMA nie oglądałem, ale słyszałem, że się nie opłaca. O wiele lepiej FMA:B 

Opublikowano

Bez beki tutaj zemnie ;d

Czy warto obejrzeć Golden Time ? Są w niej sceny komedii, dramatu ? :>

dropłem, ale nie pamiętam dlaczego. w sumie to dobrze wspominam

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

@charlie120

Trochę fantasy, lepsza wersja Toradory moim zdaniem (lepsza komedia i dramat niz w Toradorze - mi się podobało) ale tak jak tam -

przewidywalność

Całkiem znośne OP/ED, bohaterowie studenci, ładna kreska. Polecam

Opublikowano

@charlie120

Trochę fantasy, lepsza wersja Toradory moim zdaniem (lepsza komedia i dramat niz w Toradorze - mi się podobało) ale tak jak tam -

przewidywalność

No to mnie zniechęciłeś ;d Jak coś podobnego do Toradory to ja podziękuje mam dosyć takich postaci ^^

IDcncno.png

Opublikowano

­@charlie120

Napiszę może jeszcze raz - trochę inaczej. Pisałem wcześniej szybko, nie zdążyłem poprawić.

To anime od autorki Toradory. Pod względem dramatu i komedii bardziej mi się spodobało niż Toradora. Możesz obejrzeć jakieś 2-3 odcinki i sam zdecydować. O ile mnie pamięć nie myli (postacie - krótki opis): 

Mamy tam głównego bohatera, który nic nie pamięta - potrafi się trochę zabawić, ale płaczę, płaczę... Lubi panikować 
Główna bohaterka - upierdliwy stalker (bywa urocza. Odgrywa dużą rolę w tej komedii) Ktoś napisał - bardziej Himedere niż Tsundere. Poniekąd się zgadzam.
nerda, który kocha 2D, wydziera się czasami po wszystkich - ale to bardziej śmieszne niż irytujące xD
małą, uroczą dziewczynkę (studentkę) która lubi filmować. Łazi cały czas z kamerą
Przyjaciółkę głównego bohatera z dzieciństwa
Kolegę głównego bohatera

Ostatnia trójka najlepsza moim zdaniem

No i zdania co do kreski i OP/ED nie zmieniam
Opublikowano

@charlie120

Bez beki tutaj zemnie ;d

Dużo osób coś narzekało na to anime, bohatera i wgl, jednak mi się podobało i polecam. Tak, są sceny komedii (egzorcyzm xD lub klub herbaciany) oraz dramatu + dobre postąpienie końcowe 2 dziewczyny. Ciekawy motyw rozdwojenia jaźni bohatera. Oraz opening niczego sobie.

gfgdf

Opublikowano

Mushishi polecam jak lubisz spokojne serie, ktore po odcinku analizujesz, wyciagasz konkluzje itp. Jest duza szansa, ze to j seria nie dla Ciebie, jest swietna dla tych, ktorzy ja obejrzeli, ale dlatego ze jest taka swietna mao komu podchodzi.

Nie mam nic do takich serii, więc raczej będzie mi się podobało.

---

Nikt nie jest wstanie wypowiedzieć się na temat persony4 ?

"Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara"

Opublikowano

@charlie120

przewidywalność

lepsza wersja toradory?

w tym temacie nie trollujemy

Nazo no Kanojo X ?

bardzo średnie i obrzydliwe anime dla osób z fetyszem śliny

]]

pierwszy sezon może i jest "powazniejszy", ale w drugim i trzecim sezonie niestety za dużo dali dramatu który jest DOSŁOWNIE NA SIŁĘ WCISKANY GDZIE SIĘ DA.. i wyszło z tego słabe, przedramatyzowane anime z jakimś romansem i  rysowaniem mang w tle xD

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano

Nazo no Kanojo X ?

Mushishi ?

Persona 4 ?

1. Powiem tak: jak lubisz dziwne i.. nieetyczne rzeczy to możesz spróbować

2. Jeśli chcesz poznać kilka historii z jednym bohaterem to jak najbardziej, są one dość luźno powiązane

3. Jak najbardziej, o wiele lepsza niż trinity soul, jedyny 'bul' to myślę kreska ale idzie się do niej przyzwyczaić

Czy warto obejrzeć Angel Beats!, Fullmetal alchemist, Fullmetal alchemist: brotherhood ?

1. Tak, oczywiście.

2.3. Jeśli obejrzysz a po nim walniesz brotherhooda to raz, że uznasz brotherhooda za lepszego, dwa, jak później będziesz je wspominał to będą Ci się wydarzenia mieszały :P aczkolwiek jeśli zaczniesz od brotherhooda to już nie ma sensu zwykłego ruszać.

Bez beki tutaj zemnie ;d

Oczywiście, że warto, aczkolwiek weź pod uwagę fakt iż to skupia się na relacjach (komedia i dramat) grupki osób. Postacie też są dość żywe i połowę łatwo polubić. Nie wiem jak akurat anime się skończyło, ale po pierwszej połowie lub ze względu na mangę polecam

@Edit

@down nieszkodzi, to ich przekona :D

Opublikowano
Mushishi ?

Niedawno zacząłem i powiem ci, że warto.

Odnośnie oglądania FMA, to jeżeli masz oglądać oba, to zacznij od zwykłego, a później Brotherhood, bo odwrotnie nie ma to najzwyczajniej sensu. 

@Edit

Właśnie spojrzałem, że sew to samo napisał :)

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

­@charlie120

Napiszę może jeszcze raz - trochę inaczej. Pisałem wcześniej szybko, nie zdążyłem poprawić.

To anime od autorki Toradory. Pod względem dramatu i komedii bardziej mi się spodobało niż Toradora. Możesz obejrzeć jakieś 2-3 odcinki i sam zdecydować. O ile mnie pamięć nie myli (postacie - krótki opis): 

Mamy tam głównego bohatera, który nic nie pamięta - potrafi się trochę zabawić, ale płaczę, płaczę... Lubi panikować 
Główna bohaterka - upierdliwy stalker (bywa urocza. Odgrywa dużą rolę w tej komedii) Ktoś napisał - bardziej Himedere niż Tsundere. Poniekąd się zgadzam.
nerda, który kocha 2D, wydziera się czasami po wszystkich - ale to bardziej śmieszne niż irytujące xD
małą, uroczą dziewczynkę (studentkę) która lubi filmować. Łazi cały czas z kamerą
Przyjaciółkę głównego bohatera z dzieciństwa
Kolegę głównego bohatera

Ostatnia trójka najlepsza moim zdaniem

No i zdania co do kreski i OP/ED nie zmieniam

Golden Time lepsza wersja toradory?

Nie ogladalem golden time, ale opinia elity internetu (buki itp.) + OGROMNA roznica ocen na malu coś sugerują:

Toradora:

http://scr.hu/1wdk/d992s

+ oceny forumowiczów i kilku youtuberów:

http://scr.hu/1wdk/yptwr

Golden time:

http://scr.hu/1wdk/i7gt3

+ oceny youtuberów i forumowicza:

http://scr.hu/1wdk/i7gt3

Rozumiem, ze kazdy ma swoją opinie, ale skoro w tym temacie mamy zamiar twierdzic co warto obejrzeć, a co nie to róbmy to bardziej profesjonalnie i starajmy sie bardziej uogalniac, obiektywizowac ocene albo po prostu w ogole nie pisac tu postow.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...