Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy warto obejrzeć...?

indywidualistaA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Postanowiłem założyć temat, który jest skierowany do osób mających pytanie "Czy warto obejrzeć... ?". Przeglądając forum spotkałem kilka tematów z tym ów problemem. Uważam również, że to zlikwiduje w przyszłości ilość zakładanych tematów.

Dwie zasady dla odpowiadających:

• Prosiłbym nie odpowiadać na zasadzie "Tak, warto obejrzeć." Lub "Nie, nie warto."
  • Przy odpowiedzi dobrze byłoby wspomnieć o zaletach serii. Jeśli jednak, ktoś uważa, że dany tytuł nie jest wart oglądania, również należy to uzasadnić.

Dziękuję za uwagę oraz miłego oglądania ;)

gfgdf

• Odpowiedzi 116
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Szczerze ci powiem, że pomysł mi się poda, a więc ja się dołączam to zamysłu :)

Tutaj macie moje "Plan to watch" : http://myanimelist.net/animelist/Pitbull01&status=6&order=0

I pytanie brzmi co warto z tego obejrzeć? Nie ukrywam, że duża część tych pozycji wymaga od takiego lenia jak ja, zaangażowania większego niż wpisanie tytułu na jakąś stronę z odcinkami i tyle.

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

@PitBull !

Myślę, że takie coś może cię zadowolić:

Suzumiya Haruhi no Yuuutsu ( powodzenia przy endless 8 :D )

Shinsekai yori

Mahouka Koukou no Rettousei (LN jest super :P, anime też niczego sobie, zwłaszcza OSTy)

Hataraku Maou-sama! (przyjemnie się ogląda)

Grisaia no Kajitsu (szczerze powiedziawszy, na pewno wybija się po za schemat)

gfgdf

Opublikowano

Czy warto obejrzeć te serie : 

Muv-Luv Alternative: Total Eclipse

Avenger

Coppelion

Mobile Suit Gundam

"Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara"

Opublikowano

Avenger

Coppelion

Mobile Suit Gundam

Muv-Luv (cóż, mi się akurat seria podobała, więc ja polecam. Zwłaszcza, że OP jest świetny jak i bohaterowie. Świetna animacja w 3D mechów - za to wielkie brawa. Jest również romans, ale można się jedynie domyślać kto w końcu "wygrał" bitwę miłosną. Podobno VN bije na głowę serię TV, co nie znaczy, że źle się oglądało) Reszty nie oglądałem 

@Lolek123145

gfgdf

Opublikowano

Szczerze ci powiem, że pomysł mi się poda, a więc ja się dołączam to zamysłu :)

Tutaj macie moje "Plan to watch" : http://myanimelist.net/animelist/Pitbull01&status=6&order=0

I pytanie brzmi co warto z tego obejrzeć? Nie ukrywam, że duża część tych pozycji wymaga od takiego lenia jak ja, zaangażowania większego niż wpisanie tytułu na jakąś stronę z odcinkami i tyle.

Samurai 7, Shinsekai Yori, Mahouka, Hataraku, Tsubasa Chronicle, Zetman, Majin Tantei, Junketsu no Maria, Nurarihyon no Mago.

Z tych wypisanych aczkolwiek, Majin Tantei to nic innego jak lekko zapychacz czasu bo już dość stare jakości słabe itd i ani w hd onlajnów bodajże nie było.

Jeśli zaś patrzyć pod kątem 'lenia' to z tych wyżej wymienionych warto: Mahouka, Hataraku, Tsubasa Chronicle, Nurarihyon no Mago. Są dość lekkie i łatwo wchodzą z tym że w Tsubasa trzeba przeczekać starcik a w Nurarihyonie jakoś 12 epów 1szego sezonu.

Avenger

Coppelion

Mobile Suit Gundam

Coppelion-nie.

Muv-Luv-można.

Gundam-zależy który, każda seria to prawie kolejne powtórki, więc polecam tylko jedne z tych nowszych czyli Gundam 00 i 00 2nd.

Avenger-nie mam pojęcia.

Opublikowano

Gokukoku no Brynhildr - rok minął od tej produkcji. Obejrzałem jeden odcinek, jednak znów z jakiś powodów nie kontynuowałem oglądania. Jest sporo komentarzy negatywnych, a mało co pozytywnych.Brać się za to ? 

gfgdf

Opublikowano

­@indywidualistaA Według mnie nawet dobre anime do połowy. Dosyć przyjemnie się oglądało. Anime pod koniec + zakończenie mi się wcale nie podobało  1 OP <3

@Hemingway Lepsze według mnie niż anime wyżej - Gokukoku no Brynhildr. Dałem je do ulubionych. Dobre lub nawet bardzo dobre, ale też do połowy. Od jakiegoś właśnie 14 odc. do końca tak trochę cienko, ale dało się oglądać. Zakończenie mi się podobało.  2 ED <3

Opublikowano

Czy warto obejrzeć "No Game No Life" ?

Słyszałem że anime jest bardzo fajne i podobne do "Sword Art Online".

"Świat nie jest taki okrutny jak Ci się wydaje"

♥ Night Raid ♥ / The Global Elite \ ♥ Night Raid ♥

Opublikowano

Nie widziałem wielu podobieństw do SAO ale jest fajne i można obejrzeć.

"Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara"

Opublikowano

@Herexo

Kreska trochę razi w oczy - te kolory, ale byłbym w stanie dać twórców za właśnie tą odmienność, specyfikę. Jest tam ecchi, można się pośmiać (ale komedia nie jakaś wybitna) widowiskowe gry, inteligentne rodzeństwo - no life (siostra to lolitka. Kompleks siostry. Nie każdemu to może spasować) Przewidywalne. 

"Dziewczyny psy, dziewczyny koty, dziewczyny lisy, dziewczyny anioły, majtki i cycki...."

Co do oceny... mniej niż 5 i więcej niż 7 nie dam.

Przydałoby się, żeby wyszedł 2 sezon (1 sezon kończy się w taki sposóB)

Opublikowano

@Herexo

Kreska trochę razi w oczy - te kolory, ale byłbym w stanie dać twórców za właśnie tą odmienność, specyfikę. Jest tam ecchi, można się pośmiać (ale komedia nie jakaś wybitna) widowiskowe gry, inteligentne rodzeństwo - no life (siostra to lolitka. Kompleks siostry. Nie każdemu to może spasować) Przewidywalne. 

"Dziewczyny psy, dziewczyny koty, dziewczyny lisy, dziewczyny anioły, majtki i cycki...."

Co do oceny... mniej niż 5 i więcej niż 7 nie dam.

Przydałoby się, żeby wyszedł 2 sezon (1 sezon kończy się w taki sposó B)

Nie, nie warty jest ten drugi sezon niczego. No w sumie jak ktoś lubiał naszą.. Jibril to by miał na co popatrzeć jak podbijali Avant Heim.. lol, ani nie pamiętam - czytałem to rok/dwa temu jako moją pierwszą LN która mnie w to wkręciła a już wszystko prawie zapomniałem. No tak czy owak, im dalej tym gorzej - powtarzają się rzeczy, mniej emocji, i (uwaga chaos w spojlerze)

sub-story było o Riku (o dziwo chyba Riku też w one piece był xD) które było mega przynudziaste bo trwało cały tom. Jak dobrze pamiętam podbili te właśnie Flugel, dhampiry i syreny, i coś tam jeszcze, a Riku wprowadzał w przeszłość i ex maszyny. To w sumie chyba Tet opowiadał, jak ten Riku (o dziwo wygląda prawie tak samo jak Sora, podobne umiejętności ma, no i ta ex-machina wygląda też jak siostra Sory) - z Imanity - odegrał ważną rolę w jego życiu. To bodajże też Riku rozłupał tego zioma z deusów co stworzył Flugele. I pod koniec nasi wyzwali deusów (rank 1 jak ktoś nie kojarzy) w tomie 6, który jak dobrze pamiętam chyba był pokazany na końcu sezonu anime kilka sekund w time skipie żeby zrobić smaczka więc cały 7 tom się z nimi bawili. Ogólnie już w tomie 6 mieli połowę tych nacji podbitych, więc słabe się to zrobiło. Szczególnie że biegali z całą prawie tą ekipą od Izuny, elfki, dhampirki na Steph kończąc to za dużo zmian POVów się zrobiło. A więc mieli imanity, flugel, werebeasty, seireny, dhampiry, walczyli z deusami i było coś o ex-machinach co daje nam 5-7 razem. Nie zapominajmy że jeden z tych deusów stworzył Flugele (ten 'master' Jibril), inny walnał dwarfy, a Tet stworzył elfy. Same zaś wątki i gry z flugelami, dhampirami i seirenami były słabe wg. mnie. Bo jakby nie patrzeć dhampiry&seireny poszły na raz w dość durnej grze randkowej

Pragnę również zaznaczyć że Ci nieczytający LN wcześniej już jej na necie nie przeczytają. Gdzieś na początku 2015 została zlicencjowana przez Yen Press' i usunięto wszystkie tłumaczenia po eng które były do 6 lub więcej tomu na necie.

@indywidualistaA

Skończyło się po 3 tomie alternatywą, a obecnie jest 7 czy tam już może 8 tomów

Opublikowano

Do SAO jest podobne tylko dlatego, że bohaterzy grali w gry. Osoby wymyślające to podobieństwa oglądały tylko SAO i Death Note'a. 

Czy warto ? Mi się podobało ale żadnego orgazmu przy tym nie było. Idealne na piątkowe wieczory. Kreska bajkowa, aż tęczowa mimo to, pasuje do tego klimatu. Fabuła poznajemy tylko jej zalążek, niestety zakończyli serię pewnie gdzieś w 1/6 co było w LN (na oko, nie czytałem LN). Bohaterowie też dający się polubić, genialny bohater, genialna loli i parę innych.... Jibril :P Z momentów komedii, to nie pamiętam ale z pewnością sporo ich było. 

gfgdf

Opublikowano

Shingeki no Bahamut: Genesis? ­

Coppelion?

Gunslinger Girl?

True Tears?

Dzięki za pomoc ;)

Opublikowano

Dzięki za pomoc ;)

Wypowiem się tylko o tym, bo reszty(czyt. True Tears/Coppelion za c***a już nie pamiętam, a Gunslinger Girl nie wiem czy kiedyś nie dropnąłem)... Warto się zainteresować tą serią chociażby ze względu na samą kreskę, która jest piękna, nietypowa. Animacje znakomite, czyste, dokładne. Fabuła bardzo dobra, prosta, nieskomplikowana, ale wciągająca. Muzyka genialna, soundtracki np. podczas walk to była czysta zajebistość. <3

Postacie dobre, aczkolwiek nie niesamowite, prawie od wszystkich postaci było czuć coś nowego, nie powtarzały utartych schematów, aczkolwiek nie zapadały zbytnio w pamięć... Początek tej serii nie należy do najlepszych, ale gdzieś tak od 5+ odcinka zaczyna się już rozkręcać... Zapewniam, że rozczarowany tą serią nie będziesz(jeśli lubisz anime nastawione głównie na akcję). :)

Opublikowano

Coppelion?

Gunslinger Girl?

True Tears?

Dzięki za pomoc ;)

Shingeki no Bahamut - zdecydowanie tak. sebasku już w sumie się rozpisał, dodam tylko że czuć tu ten klimat fantasy więc niektórym może nie podejść

Coppelion - da się obejrzeć, ale przeciętny kowalski zobaczy w tym absurd, absurd, absurd, nonsens, brak realistyczności, można określić tę serię jako piknik trzech szkolnych uczenic w post-apo japonii

True Tears - czemu nie, jest dobrze i nieschematycznie zrobione, jedyny problem to zakończenie które pozostawia większość z niesmakiem, czemu? szkoda spojlerować, jakbym miał tę serię przyrównywać to pewnie przyrównałbym ją do Sola

Gunslinger Girl - szczerze powiedziawszy mi nie zaskoczyło, ktoś kto lubi psychologiczne anime i bronie-zemsta fabułę na pewno mu się spodoba. Ale mangę myślę byłoby lepiej zacząć czytać

Opublikowano

Coppelion?

Gunslinger Girl?

True Tears?

Dzięki za pomoc ;)

1.Pozytywne zaskoczenie fajna seria fantasy na jaką czekałem mi osobiście przypadła do gustu w dodatku ma wyjść kolejne sezon na który czekam, jeżeli nie masz nic przeciwko seriom fantasy to polecam obejrzeć,

2.Dropłem to po 3odcinku chyba nie pamiętam nawet, tytuł nie dla mnie,

3.Było dobre ale raczej nic poza tym, jak nie przypadnie ci do gustu po 1odcinkach to nie ma sensu oglądać tego dalej,

4.Oglądało się przyjemnie jakoś do 8-9odcinka bodajże, potem było coraz gorzej, tak jak pisał up zakończenie pozostawia niesmak ale nie ma sensu spoilerować, było dobre ale zakończenie na -.

12038566_974765759232972_778992918771970

Opublikowano

Tu jeszcze mam takie tytuły ^^

Gekkan Shoujo Nozaki-kun? Z tego co piszą na necie to

taki romans, nie romans. Jak jest z komedią?

Hellsing?

Devil May Cry?

Dzięki za pomoc :)

Opublikowano

Tu jeszcze mam takie tytuły ^^

Gekkan Shoujo Nozaki-kun? Z tego co piszą na necie to

taki romans, nie romans. Jak jest z komedią?

Hellsing?

Devil May Cry?

Dzięki za pomoc :)

Gekkan Shoujo Nozaki-kun - Tutaj z moich odczuć masz bardziej relację zwierzątko-właściciel niż jakiś tam romans, ale komedia fajna.

6e5qaevk5b3a_t.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...