Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy warto obejrzeć...?

indywidualistaA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gintama?

Jak walki?

Jak humor?

Warto?

niepoważne

drętwy

co kto lubi

@down @1361622928-U485574.pngShanya3

Czy mógłbyś się w końcu SERDECZNIE ODPIERDOLIĆ? "Sam fakt, że jesteś niedorobiony, coś sugeruje"

Komedia w Hellsing Ultimate jest nieśmieszna bo jej tam k***a nie ma, więc jak Cię coś cieszy, to Twój zryty ryj

• Odpowiedzi 116
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Gintama?

Jak walki?

Jak humor?

Warto?

Sam fakt, ze to anime ma 3 miejsce na malu cos sugeruje. Jednakze nie jest to tytul dla kazddego, sprobuj, moze ci sie spodoba.

Hellsing ultimate jest specyficzne, ale dobre. Na poczatku mnie nudzilo, potem sie wciagnalem. Duzo akcji, duzo krwi (gore), fabula tez jest, odczujesz to zwlaszcza w ostatnich odcinkach. W 2 ostatnich nawet doszukalem sie motywow filozoficznych, jakichs aluzji czy cos. Tzn. chodzi mi ogolnie o wątki w dialogach.

@top

Pisalem k***a z 30 minut posta w tym temacie, ale mi usunelo... Wiec teraz krotko:

Neon genesis evangelion, znajac spoilera

ze 2 ostatnie odcinki dzieją sie w glowie głównego bohatera

coz, elity tematyki mangi i anime w polsce, czyli moje autorytety: buki i axerfish dali temu anime 10/10, w dodatku jest to klasyk. Czy warto to wiem, bo oni by się nie mylili, ale czy warto znajac tego spoilera to juz nie wiem

Durarara, jesli nie podeszlo mi baccano ze wzgledu na sposob przedstawiania historii i duza ilosc bohaterow pierwszoplanowych, a brak jakiegos konkretnego glownego bohatera. CO do sposobu przestawiania historii to mam na mysli pokazywanie roznych perspektyw oraz pokazywanie roznych momentow w danym np. roku,  w kazdym razie nie jest to plynna, chronologiczna fabula.

Haibane renmei, znajac spoilera

że nie zostaje i tak na koncu wyjasnione,  co kryje sie za murem. Strasznie nie lubie uczucia, kiedy nie są wyjasniane wszystkie tajemnice, ktore byly w serii... No i do tego fakt, ze znam tego spoilera tez mi zepsuje zaskoczenie.. K***a.

Hachimitsu to clover, aczkolwiek to na 95% sprobuje bez waszego polecenie/antyreklamy, bo jest to ponoc powazny romans z komedią, nie to co te wszystkie shounenowe romanse szkolne z wieloma schematami, postaciami typu tsundere, lolitami, slodką kreska, komedią opartą na przypalach.. Takich gowien nie tolerujemy w tym dziale jak mawial klasyk.

Tengen toppa gurren lagann jesli nie jestem fanem shounenow, glupich nawalanek co odcinkow, ale raczej glebszej fabuly, jakiegos przeslania, ogolnie jestem koneserem, nie lubie takich anime, ktore maja duzo akcji i są tylko chwilową rozrywką.

Bakuman - nie jestem fanem shounenow, ale ten wydaje sie powazniejszy.

Nie podoba mi sie fakt, ze glowny bohater ozeni sie z kobietą tylko dlatego, ze za gowniarza cos tam jej wykrzyczal pod balkonem bla bla bla jak mi sie uda to bedziesz moja. 0 randek, 0 poprawnie rozwijanych relacji z czasem..

Ale slyszalem, ze oprocz tego anime jest dobre i nie skupia sie mocno na tylko tym "romansie" Nie wiem..

]]

Teraz przejdźmy do kinowek:

Kotonoha no niwa - trwa krotko, a ponoc calkiem dobry romans gwarantujacy wizualny orgazm. Czyli wydaje mi sie, ze tak w sam raz na ocene 7-8/10

Stranger - nie wiele slyszalem o tym anime, ale wydaje mi sie, ze to taki dobry, krawy seinen z samurajami, byc moze z przeslaniem

Toki wo kakeru shoujo - po tym sie spodziewam wciagajacej, bardzo dobrej fabuly

Hotaru no haka - wydaje mi sie, ze to dramat, a miejsce akcji to glownie wojna, czy cos. Pewnie jest to dramat powazny i probuje zasmucic widza np. utratą brata, ojca, moze przyjaciela? Jak ten dramat polega na tym, ze

nie ogladalem tej kinowki, nie pamietam teraz tytulu, ale ponoc jest taka kinowka, w ktorej rodzice dziewczynki zostają zmienienie w swinie i ona musi cos robic dla jakiejs wiedźmy, zeby ich odzyskac. [/spoier] jesli na tym polega dramat tej serii to podziekuje, obawiam sie, ze to będzie dla mnie zbyt mocne. Teraz rewatchuje fma:b i ominalem odcinek

w ktorym ojciec zlaczyl swoja corke z psem

po prostu to dla mnie za mocne tresci, pewnie nie tyle co bym plakal, ale bym byl obrzydzony i ciagle o tym myslal..

Ghost in the shell - podobno lepszy cyberpunk nawet od psycho pass, ktoremu dalem ocene 8/10. Czemu by wiec nie zobaczyc? 

czekam na opinie jeszcze jakiejs osoby, a i

@1373230489-U611928.pngselweron

mowisz, ze komedia w hellsing ultimate niesmieszna, coz, nie wiem po co takie bzdury opowiadasz, odbior komedii jest subiektywny, zatem jednego rozsmieszy, drugiego nie.

Opublikowano

Gintama?

Jak walki?

Jak humor?

Warto?

4 razy się za to zabierałem. Walki jak w każdym battle shounie, Humer trochę na siłę i jeżeli nie ogarniasz kultury japońskiej to pozostaje ci "śmieszne" tłumaczenie na siłę (w sensie wszędzie wciskane polskie odpowiedniki). Tak więc nie wiem czy warto... mnie osobiście nie kupiło.

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Brać się za któreś z tych dwóch ?

Blood lad

Dantalian no Shoka.

Blood lad - takie trochę nic, kilka zabawnych sytuacji związanych z tym, że główny bohater to taki pseudo otaku, ciekawy zarys intrygi, ale w sumie nic ciekawego, bo standardowo fabuła w połowie urwana.

Opublikowano

Brać się za któreś z tych dwóch ?

Blood lad

Dantalian no Shoka.

Blood lad - takie trochę nic, kilka zabawnych sytuacji związanych z tym, że główny bohater to taki pseudo otaku, ciekawy zarys intrygi, ale w sumie nic ciekawego, bo standardowo fabuła w połowie urwana.

Tak jak napisał Pitbull niby się coś zaczyna ale to tyle, większość czasu poświecono na gagi, humor przedstawiony w blood lad akurat mi pasował. Coś zaczęte ale to tyle jako komedie możesz obejrzeć ale na coś poważniejszego nie ma co liczyć.

Dantalian-a nie oglądałem więc czekaj na opinie innych.

12038566_974765759232972_778992918771970

Opublikowano

Co do komedii w Heling Ulitmate, bardziej poprawnym byłoby nazwać to scenami humorystycznymi, chodź moment z duchem broni Alucarda był straszny :x.

Z duchem broni alucara? Wtf, ogladalem to anime, a nie przypominam sobie tej sceny :P

Opublikowano

Z duchem broni alucara? Wtf, ogladalem to anime, a nie przypominam sobie tej sceny :P

3 Odcinek 18 minuta, wydaje mi się że to się powtórzyło kilka odcinków później ale pewny nie jestem.

// W trumnie przed walką z tym kolesiem co kartami ataktował

"Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara"

Opublikowano

3 Odcinek 18 minuta, wydaje mi się że to się powtórzyło kilka odcinków później ale pewny nie jestem.

to ta akcja jak ten koles co mowil ciagle amen pierwszy raz sie z nimi spotkal?

Opublikowano

@charlie120

Jeśli podobał ci się Wiedźmin, to myślę, że i tu się odnajdziesz :P Sam zobaczysz dlaczego :D Minusem jest jeden z głównych bohaterów, coś jak Armin z SnK. Jednak pomijając ten element, anime jest dobre. Nastawione  głównie na walki, fabuła jest ale bez  "ochów" i "achów". Ja polecam ;)

gfgdf

Opublikowano

­@charlie120

Średniowieczny klimat, monstra, krew,  nawet dosyć fajny dramacik, walki w miarę dobre - przyjemnie się je ogląda, kreska .. no mi się akurat podobała ^^ Super opening <3 Czytałem, że koniec anime trochę zepsuli, nie pokazali wszystkiego w przeciwieństwie do mangi (jednak nawet nie trzeba czytać mangi, żeby to zauważyć :D Przydałby się 2 sezon) 1 z 2 głównych bohaterów może przeszkadzać. Dziewczyna trochę silniejsza, która ochrania chłopaka.

Trailer zawierajacy drobne spoilery (ścieżka dźwiękowa wzięta z trailera filmu - "Starcie Tytanów" ) ale według mnie wygląda to zajęb* Polecam oglądać tylko do 1:43

Coś innego:

Jak to oceniłem? Myślę, że 7,5-8/10 będzie pasować.
Opublikowano

Claymore warto obejrzeć ?

Jak dla mnie nie, strata czasu... Fabuła nic ciekawego, kreska ssie, zakończenie c*****e(o zakończeniu wypowiadam się na podstawie tego co wielokrotnie słyszałem od osób, które to coś przetrwały), postacie mierne - słabizna... Dropnąłem po paru pierwszych odcinkach bo nie byłem w stanie na ten kał patrzyć. :P
Opublikowano

Claymore warto obejrzeć ?

Z tego co pamiętam ma te "stare" irytujące rzeczy typu zachowania/ruchy bohaterów, jest dość sztywne/przymulające, średnie fabularnie, brak końcówki, ale owszem można dla samego gore, walk, nie wiem dużej ilości płci żeńskiej, klimatu który nie często się w anime powtarza

Opublikowano

To love-ru, warto ? Obejrzałem z 3 razy pierwszy odcinek i przebrnąć nie mogę

nie warto

słaba komedia ecchi z chujowym głównym bohaterem i ciągle powtarzającymi się sytuacjami np. upadnięcie i złapanie za cycek CO ODCINEK xD

1 sezon chyba najlepszy, dalsze sezony to już dosłownie powtórki z poprzednich i czuję się jakbym oglądał po raz kolejny raz to samo (nie licząc nowych postaci hehe)

jak nie możesz przebrnąć nawet przez 1 sezon, to wiedz, że dalsze sezony są jeszcze bardziej c*****e (chociaż niektóre nowe postacie na +)

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano

Tak się ostatnio zastanawiam czy warto się brać za:

Magi: The Labyrinth of Magic i Mikakunin de Shinkoukei

Oczywiscie, ze warto za magi.

Nienawidze shounenow, uwazam, ze są dla dzieci i maja c*****e fabuly, ale magi (i fma:B) dalem wysokie oceny. Magi 1 sezon dalem 8, a drugiemu 9. Jest to battle shounen, ktory lamie wszelkie schematy, nie jest kolejną kopią dragon balla, w ogole sie na nim nie inspiruje (one piece, naruto i chyba fairy tail - autorzy tych mang są z tego co wiem fanami db). Jest to więc w miare oryginany shounen. Tzn. ma tam pewne schematy typowe dla battle shounenow, jak powerupy, jakies ewolucje, techniki itp., ale generalnie jest nieźle z fabułą. Cenie to anime tez za komedie i postaci. Nie raz sie przy tym anime usmialem, polubilem tez wiele postaci. Warto. Jak jestes inteligentnym widzem to wyciagniesz z tego anime tez wnioski, bowiem historia opowiada o czyms konkretnym, mozesz miec refleksje po tym anime.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngShanya3

Nienawidze shounenow, uwazam, ze są dla dzieci

Za to ty jesteś męski i jak na prawdziwego mężczyznę przystało zajmujesz się poważnymi pozycjami takimi jak High School DxD...

Opublikowano

Czy warto zobaczyć :

Nagi No Asukara

LetterBee

Durarara /oba sezony

Little Witch Academia

NHK ni Youkoso

?

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...