Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Prezentacja] Land Of Freedom 4Story

Eldendron

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a bedzie cos z tego

Zabezpieczenie serwera przed nieautoryzowanym dostępem jest ważne  m.in. ze względu na  ochronę danych, które na nim się znajdują, własności intelektualnej czy czas poświęcony na jego konfiguracje. Administrator systemu jest odpowiedzialny za bezpieczeństwo serwera i powinien wykonać podstawowe czynności zapobiegające nieautoryzowanemu dostępowi.

Dodanie nowego użytkownika

Użycie kluczy SSH

Wyłączenie bezpośredniego logowania na użytkownika root

Utworzenie firewall

Instalacja i konfiguracja Fail2ban

+  Hs i jakis anty ddos ?

Hs zostal dodany i konfigurowany co do zabezpieczen SQL zastosowalismy kilka ciekawych rozwiazan .

Nasz Firewall zostal juz wczesniej skonfigurowany .

Co do Anty-DDos'a posiadamy go na naszym hostingu .

Oczywiscie nie wymienie wszystich sposobow zabezpieczen ktore zastosowalismy badz mamy zamiar zastosowac .

" Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko te z których za szybko rezygnujemy "

• Odpowiedzi 402
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Tak, pełne zabezpieczenia. Obstawiam, że osoby trzecie zaraz się dobiorą do serwera [ np FS i UR ].
Skoro Damian znowu jest GM, to odradzam grania w przeciwnej nacji.

235761444056892195480.gif

Opublikowano

Hmm a ty pewnie jesteś od Blondiego <3? btw. Skąd wiesz, że będę chciał GM w grze ^^? Ja tylko pomagam Eldronowi w szukaniu bugów i naprawianiu ich i pisaniu skryptów <33333. Wracając " że osoby trzecie zaraz się dobiorą do serwera [ np FS i UR ]." UR nie dobierze się ponieważ oni sami mają problemy z bugami więc wątpie, żeby próbowali znów zniszczyć serwer ;D (mam ich DEVA na skype i rozmawiałem z nim  :))a FiveStories ma też taką sama sytuacje ;) Pozdrawiam TS'a Blondiego! :D

Opublikowano

Tak, pełne zabezpieczenia. Obstawiam, że osoby trzecie zaraz się dobiorą do serwera [ np FS i UR ].

Skoro Damian znowu jest GM, to odradzam grania w przeciwnej nacji.

Powiem tak Damian jest czlonkiem zespolu jezeli komus sie to nie podoba niech pokaze co potrafi i otworzy serwer do 4story .

Wasze hejty nie obchodza mnie .

Opublikowano

14 letni developer  mrasnie ^^ fajnie sie panowie bawicie ;D nie  chodzi mi tutaj o sam wiem i wiedze  ktra damian jak widac ma ale o to ze   oboaj nie dorosliscie do prowadzenia servera ;x

serverow  z tego co pamietam bylo z 10 i na kazdym byly rozdawane itemy  ;cc

Opublikowano

14 letni developer  mrasnie ^^ fajnie sie panowie bawicie ;D nie  chodzi mi tutaj o sam wiem i wiedze  ktra damian jak widac ma ale o to ze   oboaj nie dorosliscie do prowadzenia servera ;x

serverow  z tego co pamietam bylo z 10 i na kazdym byly rozdawane itemy  ;cc

Wasze komentarze sa naprawde ponizej krytyki .

Jezeli potraficie tylko krytykowac prosze bardzo ja bardzo chetnie moge sie usunac z Serwerow prywatnych 4Story .

Bo jak narazie poswiecam na to sporo czasu i pieniedzy a w zamian slysze tylko glupie komentarze .

Twierdzisz ze nie doroslismy do prowadzenia serwera a prawda jest taka ze polski serwer nie ma szans na utrzymanie sie wlasnie przez takich ludzi jak wy .

Zawsze znajdzie sie osoba ktora bedzie starala sie wszystko zniszczyc .

Narazie oficjalnie zamykan projekt " Land Of Freedom " .

Niech wykaza sie osoby ktore krytykowaly nas od samego poczatku .

Mam nadzieje ze teraz jestescie zadowoleni .

Opublikowano

Nie jestem od żadnego blondiego czy jak mu tak. Poprostu grałem u Was już pare razy, wkurza czasem taki Damian co uważa się że pozżerał wszystkie rozumy i mu wszystko wolno. I co że rozmawiałeś z tym Developerem od UR? Może mówić Ci jedno a będzie robić drugie. FS jak bedzie miało konkurencje, napewno, ale to napewno zabiorą się za to.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Ja nie pozdrawiam; te dzieciaki z LOF 4stroy to jakieś dzieciaki; ale to wszyscywiecie. Jak morzna mieć skrut nazwy LOF 4story; tyle rurzu i jeszcze pedofili. Ja osobiście nie polecam tego serwera; bo wiecie; gimba i te sprawy. Najlepieje jest grac na polskim serweze tam zawsze ktos jest i jest stabilny; do 40 expi się łatwo i jest pzy  tym mnustwo frajdy. Po za tym damian to zwykły bambus; nie ma kolegów w realu i wiecie; szuka w necie. ja to bym tak nie mugł bo jestem dorosły i mam jakies mniemanie o sobie; ale też jestem wyjątkowy bo mam Koks w niku; jak coś to mogę kogoś podexpić do 20 na plu; bo nie mam co robić po robocie;  lepsze to niz patrzenie jak jakies dzieciaki chwalą siętutaj dodatkami do serwera kture som zmyslone i wogle jakies gimbusiarskie; Serdecznie nie pozdrawiam tych dzieci z tego timu; i tak nic nie zrobią; a takie kozaki w necie; dobrze ze nie mieszkają na mojej dzielni; bo z kolegami byśmy ich obgadali i jeszcze byśmy się z nich nabijali

Opublikowano

Miesiąc czekałam na otwarcie, a teraz nagle projekt zamknięty? Trochę mnie to zdenerwowało, ale mam nadzieję, że ekipa Land Of Freedom nie podda się i pomimo tylu ludzi, którzy ich krytykują dokończą ten serwer, by było można na nim grać ;) Na pewno jest więcej osób takich jak ja, które chciałyby zagrać, bo uważam że P4story i inne serwery prywatne, którzy wszyscy wciskają nie odpowiadają wielu ludziom i z całą pewnością wolałyby zagrać właśnie na takim LOF. Ja trzymam za was kciuki :) 

Opublikowano

tez bym pogral, czekam juz miesiac i sie doczekac nie moge. jedyny z*******y serverek prywatny. gralem p4 itp, na roznych serverach i ten najbardziej mi sie spodobal. dokonczcie projekt i nie zwazajcie na krytyke, pozdrawiam ! :D

Opublikowano

Postaramy sie to skonczyc jak najszybciej  :)

Opublikowano

Hmm a ty pewnie jesteś od Blondiego <3? btw. Skąd wiesz, że będę chciał GM w grze ^^? Ja tylko pomagam Eldronowi w szukaniu bugów i naprawianiu ich i pisaniu skryptów <33333. Wracając " że osoby trzecie zaraz się dobiorą do serwera [ np FS i UR ]." UR nie dobierze się ponieważ oni sami mają problemy z bugami więc wątpie, żeby próbowali znów zniszczyć serwer ;D (mam ich DEVA na skype i rozmawiałem z nim  :))a FiveStories ma też taką sama sytuacje ;) Pozdrawiam TS'a Blondiego! :D

każdy kto krytykuje ten serwer musi być od blondiego ^^??

Opublikowano

Eldendron jest spoko i nie wiem co wy macie do niego stara sie juz tyle miesiecy zeby postawic server a wy tylko utrudniacie nie chcecie grac to nie piszcie glupich komentarzy bo to zniecheca do pracy a ciekawe co wy byscie zrobili przez ten czas... Ile potrwa to potrwa tworzenie servera a wy myslicie ze to mozna wszystko szybko zrobic. Tyle odemnie i czekam na otwarcie.

Opublikowano

Z tej grupy tutaj, nikt nie stworzy serwera - bo mają mózgi i wiadomo, że dla Polaków nie warto stawiać serwera. Szczególnie, kiedy Oni stawiają już 89382 serwer, który i tak padnie po 2-3 dniach, albo wyłączą niby na  2 dni a się potem okaże że nowy jest.
FS odrazu zajmie się LOF jak powstanie, Oni dopiero robia. W niecałe 3 dni zrobili system BS a ten cały team LOF juz pare miesiecy usuwaja bugi i dalej nie wiedzą gdzie.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Z tej grupy tutaj, nikt nie stworzy serwera - bo mają mózgi i wiadomo, że dla Polaków nie warto stawiać serwera. Szczególnie, kiedy Oni stawiają już 89382 serwer, który i tak padnie po 2-3 dniach, albo wyłączą niby na  2 dni a się potem okaże że nowy jest.

FS odrazu zajmie się LOF jak powstanie, Oni dopiero robia. W niecałe 3 dni zrobili system BS (brawo) a ten cały team LOF juz pare miesiecy usuwaja bugi i dalej nie wiedzą gdzie.

Pozdrawiam.

Bugi juz dawno naprawilismy .

Teraz wszystko zabezpieczamy.

Powiem ci to grzecznie nie mam ochoty zebys komentowal moj temat ;)

Jezeli padnie to padnie mowi sie trudno nie musisz sie 15000 razy powtarzac .

Co do 89382 serwera bede stawial tyle serwerow ile bede chcial .

Taka osoba jak ty nie bedzie oceniala mojej pracy bo jestem w 100% pewny ze nie masz zielonego pojecia o stawianiu serwerow .

Jezeli cos ci nie pasuje nie sprawdzaj tego tematu , nie komentuj  nikt cie do tego nie zmusza .

Ten temat jest dla osob ktore interesuja sie tym serwerem .

To moze sie pochwalisz i powiesz dlaczego uwazasz ze FS zajmie sie odrazu Land Of Freedom .

Opublikowano

każdy kto krytykuje ten serwer musi być od blondiego ^^??

Nie koniecznie  ^^

Opublikowano

Bugi juz dawno naprawilismy .

Teraz wszystko zabezpieczamy.

Powiem ci to grzecznie nie mam ochoty zebys komentowal moj temat ;)

Jezeli padnie to padnie mowi sie trudno nie musisz sie 15000 razy powtarzac .

Co do 89382 serwera bede stawial tyle serwerow ile bede chcial .

Taka osoba jak ty nie bedzie oceniala mojej pracy bo jestem w 100% pewny ze nie masz zielonego pojecia o stawianiu serwerow .

Jezeli cos ci nie pasuje nie sprawdzaj tego tematu , nie komentuj  nikt cie do tego nie zmusza .

Ten temat jest dla osob ktore interesuja sie tym serwerem .

To moze sie pochwalisz i powiesz dlaczego uwazasz ze FS zajmie sie odrazu Land Of Freedom .

Słuchaj, będę komentował, ponieważ jest to portal publiczny, każdy ma prawo oddać swój głos.

Skoro macie wszystko, to co napisane jest na pierwszej stonie - udowodnij to. :) Widzę Wojna o ogród jest, ale pochwal się tą loterią i innymi duperelami.

Opublikowano

Screnny pokopiowane  pewnie z jakis innych serweruw; oszukisci; zrubcie coś w koncu a nie tylko sie chwalicie jakims badziewiem

Opublikowano

That screen is real, I gave them that s**t. xxx

Yeah.. How to be jirkus in 4 steps:

1 - Be Czech

2 - Make acc on mpc

3 - Flame Polands from google translate

4 - be pro now

// Burned123

Opublikowano

Śmieszy mnie troszkę, że każdy płacze o rozdawanie itemów przez Damiana. Gdy graliśmy z Rychem nie dostaliśmy nic za free, a siedzieliśmy z Damianem na ts3 praktycznie cały czas. Zagram na LoF i myślę, że będę się dobrze bawił, tylko trzeba sb przypomnieć jak gra się w tą grę. Pzdr Wujas 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...