Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co sądzicie o legalizacji paramałżeństw w USA

Wojciech..

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 125
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja mieszkam w Polsce, co mnie obchodzi jakieś USA? Niech robią sobie co chcą, tylko z daleka ode mnie.

P.S. Proszę żadnych kłótni w tym temacie, bo go zamknę. Każda opinia jest subiektywna, możecie się z nią nie zgadzać, ale zachowajcie to dla siebie.

Opublikowano

co sądzę? Jakbym publicznie napisał na forum to co myślę to zapewne dostałbym perma więc napiszę tylko, że cieszę się, że jesteśmy krajem z natury nietolerancyjnym.

Opublikowano

Jakoś specjalnie mnie to nie dotyka, tym bardziej, że nie mam z tym nic wspólnego na co dzień. 

Sama legalizacja jednak również mi nie przeszkadza, przeciwna jestem jedynie adopcji. Miłość to miłość i nic nam do tego, człowieka i tak nie zmienimy - jeśli mają jakieś popędy to będą je mieli bez względu na zakazy. Teraz jedynie dostaną papierek. 

~ ~

Opublikowano

Są państwa gdzie wychowują się dzieci w rodzinach homoseksualnych ale tam takie coś jest czymś normalnym i nikt takiego dziecka nie szykanuje.

W Polsce by to nie przeszło.

Opublikowano

Mi to zwisa ,dopóki nie wyciągają łapska po dzieci to niech zawierają te związki homoseksualne. Wgl. dopóki ci ludzie nie chcą mieć dzieci to niech tworzą związki jakie chcą nic mi do tego.

bez gif

Opublikowano

Są państwa gdzie wychowują się dzieci w rodzinach homoseksualnych ale tam takie coś jest czymś normalnym i nikt takiego dziecka nie szykanuje.

W Polsce by to nie przeszło.

Co kraj to obyczaj. 

Chciał nie chciał, świat nie jest jeszcze otwarty na takie adopcje, zawsze znajdą się ludzie, którzy dziecku jednak dokuczać będą. 

Według mnie powinno mieć ono prawo zarówno do matki jak i ojca, więc nie powinniśmy wybierać im rodzin homoseksualnych.

~ ~

Opublikowano

Cóż, zgodzę się, że nie we wszystkich krajach bym wprowadził prawo adopcji dla par homoseksualnych.

Jednak są kraje gdzie to się przyjęło, jest to wynikiem wielu lat działań i nauki. U nas nie uczy się, że człowiek homoseksualny to taki sam człowiek jak osoba heteroseksualna, tutaj promuje się wrogość. Zawsze lepsze jest wychowywanie w kochającej rodzinie dwóch panów niż wychowywanie się w rodzinie w której panuje agresja. 

Opublikowano

Ponieważ to nie jest fizycznie możliwe. @Wojciech..

Zawsze lepsze jest wychowywanie w kochającej rodzinie dwóch panów niż wychowywanie się w rodzinie w której panuje agresja. 

Bzdura .Lepiej jak to dziecko trafi do domu dziecka.

bez gif

Opublikowano

Cóż, zgodzę się, że nie we wszystkich krajach bym wprowadził prawo adopcji dla par homoseksualnych.

Jednak są kraje gdzie to się przyjęło, jest to wynikiem wielu lat działań i nauki. U nas nie uczy się, że człowiek homoseksualny to taki sam człowiek jak osoba heteroseksualna, tutaj promuje się wrogość. Zawsze lepsze jest wychowywanie w kochającej rodzinie dwóch panów niż wychowywanie się w rodzinie w której panuje agresja. 

Dlaczego stawiasz normalną rodzinę że jest w niej agresja? Jest masa przypadków gdzie dzieci są molestowane gwałcone u homo. Nigdy nie chciałbym się wychowywać w rodzinie homoseksualnej. 

kogo to interesuje? 

Bzdura .Lepiej jak to dziecko trafi do domu dziecka.

są pary który nie mogą mieć dzieci. 

Osoby chore psychiczne nie powinny miec prawa opiekowania się dziećmi.

Deus vult

Opublikowano

Jakim prawem coś co nie jest w stanie wydać potomstwa na świat ma rację bytu? 

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

są pary który nie mogą mieć dzieci. 

I wtedy albo adoptują dziecko albo użyją jakiejś metody typu in vitro.

ponieważ to jest decyzja bytu czy chce mieć dzieci czy nie. i to jego życie ,a nakazu płodzenia dzieci nie ma.

bez gif

Opublikowano

Mówisz, jakby człowiek był stworzony tylko do "produkcji" dzieci :)

Opublikowano

@Wojciech.. Jak w każdej grupie społecznej - zdarzają się wyjątki, a akurat o takich przypadkach (Ja) w tej grupie nie słyszałem. To w rodzinach heteroseksualnych nie ma takich przypadków? 

http://www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/1467617,Debica-26letnia-matka-wyrzucila-dziecko-z-okna-Niemowle-nie-zyje

"W heteroseksualnych parach, gdzie dziecko przychodzi na świat naturalnie, istnieje w głowach rodziców coś co można określić mianem swoistego "firewall". Czysta i bezwarunkowa miłość bez seksualnych podtekstów.. W przypadku par homoseksualnych i adopcji dzieci, dajmy dla przykładu - parę gejowską adoptującą córkę, mamy do czynienia z sytuacją gdzie dwóch mężczyzn zamieszkuje z "obcą kobietą", której nie chroni żadna biologiczna "blokada". Mężczyzni Ci przejawiają zainteresowanie ciałem dziewczynki, odczuwają pożądanie i chęć poeksperymentowania z kobiecym ciałem... Gwałt w takim przypadku jest tylko kwestią czasu."

Mówisz, jakby człowiek byłby stworzony tylko do "produkcji" dzieci :)

według natury tak

Deus vult

Opublikowano

@Wojciech.. Przeczytałeś informacje z jakiegoś katolicznego bannera wywieszonego w centrum Poznania?

Masz okazję go przedłużyć. Mniejszości seksualne istniały już od dinozaurów, i jest to jeden ze sposobów które daję natura na stabilizowanie populacji ludzkiej. 

Opublikowano

@Wojciech.. Przeczytałeś informacje z jakiegoś katolicznego bannera wywieszonego w centrum Poznania?

Masz okazję go przedłużyć. Mniejszości seksualne istniały już od dinozaurów, i jest to jeden ze sposobów które daję natura na stabilizowanie populacji ludzkiej. 

To po co im dzieci? 

automasakra?

Deus vult

Opublikowano

Mówisz, jakby człowiek był stworzony tylko do "produkcji" dzieci :)

Ale to w naszym interesie leży to, aby przedłużyć gatunek ludzki.

Ciesze się, że w Polsce nie toleruje się tych podludzi i mam nadzieję, że nigdy nie zostanie to zalegalizowane. 

pozdrawiam.

Społeczność LGBT w Polsce nie wnioskuje o adopcję dzieci tylko o ochronę par homoseksualnych.

http://paradarownosci.eu/12-postulatow-parady-rownosci

ta, od tego sie zacznie. 

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...