Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Samoobrona nosicie coś przy sobie?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 137
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@ProRivenn A ja Ci mówię, że to Ty tak twierdzisz. Piękno to pojęcie względne, więc szczerze nie obchodzą mnie Twoje słowa na mój temat. Z dwóch konkretnych powodów - piękno to pojęcie względne oraz nikt sobie twarzy i generalnie całego wyglądu nie może wybrać. Każdy ma inny gust. Przypominam Ci tylko, że jako ExModerator powinieneś pokazywać klasę oraz dawać przykład innym, a nie robić offtopic, który jest tutaj zbędny. Nie jest to w moim obowiązku Ciebie pouczać, ale to już się robi nudne.

A co do tematu - pamietajcie proszę, że przypadki są różne. Ile to się słyszy w telewizji, że ktoś kogoś napadł. Może i Wasze dzielnice są spokojne (czego Wam z góry zazdroszczę), jednak pewnych sytuacji nie jesteśmy w stanie przewidzieć. A nic nie stoi na przeszkodzie by na wszelki wypadek coś mieć. :)

­VeIMQWU.png

Opublikowano

@topic po co? Gdyby była jakaś lepsza broń zalegalizowana to jakiś pistolet półautomatyczny w kieszonkę.

Jeśli ktoś jest za przeproszeniem ''ciota'' i nie umie sie obronić to faktycznie lepiej cos nosić, ja sie do takich osob nie zaliczam.

No jak spotykasz jakiegoś żula i uważasz go za zagrożenie to się nie dziwię, gorzej jak spotkasz kogoś bardziej ruchliwego z nożem to co zrobisz? No chyba, że umiesz te całe takewondo itp. a tak to guzik, a tym bardziej jak kolega jest jeszcze wyższy - oj musiałbyś być bardzo skoczny, by uniknąć takiego pchnięcia. O bandach to ja nie piszę, bo po co? Przecież tylko ciota nie daje rady przy 4 kolesiach.

pyhvh7E.png

Opublikowano

Jedynie co nosze przy sobie to pięści,ogólnie mój kolega nosi tak zwany "kastet" najlepsze jest to że on się nigdy na poważnie nie bił,myśli że wszystkich położy a ja z niego bekę mam :P.

Opublikowano

Czyli jestem ciota bo mam chore więzadła i nie mogę biegać więc noszę przy sobie pistolet na gumowe kule (od wczoraj) którym pacjentowi z dwóch metrów mogę połamać żebra.

Jakbym nie miał go wystarczy kopnięcie w nogę i do końca życia o kulach albo na wózku.

Mów że jestem "ciotą" ale to ty jak "ciota" byś spierdolił

No widze ze mnie znasz, hmm co jeszcze ciekawego o mnie powiesz??

@topic po co? Gdyby była jakaś lepsza broń zalegalizowana to jakiś pistolet półautomatyczny w kieszonkę.

No jak spotykasz jakiegoś żula i uważasz go za zagrożenie to się nie dziwię, gorzej jak spotkasz kogoś bardziej ruchliwego z nożem to co zrobisz? No chyba, że umiesz te całe takewondo itp. a tak to guzik, a tym bardziej jak kolega jest jeszcze wyższy - oj musiałbyś być bardzo skoczny, by uniknąć takiego pchnięcia. O bandach to ja nie piszę, bo po co? Przecież tylko ciota nie daje rady przy 4 kolesiach.

Jesli wiedzialbym ze nie dam rady im czterem to bym po prostu uciekł, chyba logiczne nie? Po za tym zglosil bym sprawe na policje od tego sa.

Opublikowano

W naszym kraju, przy sobie może mieć broń tylko Policja, czy to na służbie czy nie (W domu też.). Natomiast w stanach(Nie wiem dokładnie czy to prawda, że akurat w stanach), ew gdzieś indziej. Jest pozwolenie na noszenie broni, to było po tej Akcji, co psychopata wszedł do przedszkola z karabinem i pozabijał wszystkie dzieci i nauczycieli, a na końcu strzelił sobie w głowę. Była dyskusja, że nauczyciele powinni mieć broń. Z drugiej strony, trochę chore, ale dla bezpieczeństwa jak najbardziej, chociaż nie powiedziałabym tego, jak jakieś dziecko znajdzie broń ....

W Polsce Korwin chciał aby młodzież od 16 lat, czy tam iluś, nosiła broń. Przecież te wszystkie dziewczynki 13-16 lat by się pozabijały "Bo chłopak nie chce z nią być" itp :P.

Po masakrze w szkole podstawowej w Newtown w USA, niemal mieszkańcy tego stosunkowo niewielkiego miasta niedaleko Nowego Jorku postanowili zamanifestować solidarność z bliskimi ofiar. By pokazać, że pamiętają o 26 osobach (w tym 20 dzieciach), które zginęły z rąk 20-letniego psychopaty (Adam Lanza prawdopodobnie popełnił po masakrze samobójstwo) ludzie wyszli na ulicę, by budować kolorowe kapliczki i wystawiać bożonarodzeniowe szopki

Wśród 20 dzieci, które zginęły w masakrze było 12 dziewczynek i 8 chłopców. Oprócz dzieci zginęły 4 nauczycielki, szkolna psycholog oraz dyrektorka szkoły. Najmłodsza z tych kobiet miała 27, najstarsza 56 lat.

Tragedia poruszyła Amerykę. W niedzielę szkołę Sandy Hook odwiedzi Barack Obama, który podczas piątkowej konferencji prasowej nie krył łez. Z kolei mieszkańcy samego Newtown biorą udział w czuwaniach przy świecach, składają kwiaty, zapalają znicze i modlą się za zamordowanych.

Wystawiają też szopki. Dzieci przebrane za aniołki chodziły wokół kołyski, ale nie uśmiechały się przy tym. Ludzie budują kolorowe ołtarze przy drogach, by można było przy nich odmówić modlitwę.

W piątek doszło do masakry w szkole podstawowej w Newtown w USA. Uzbrojony po zęby psychopata urządził krwawą jatkę w kampusie, w którym uczyły się dzieci w wieku od 5 do 10 lat. Nie żyje 20 dzieci (18-ro zginęło na miejscu). 20-letni Adam Lanza miał zabijać metodycznie. Dobijał ranne dzieci. Był zaburzony psychicznie. Wśród ofiar jest też kilku dorosłych. Sprawcą masakry był 20-latek, który ma na sumieniu także zamordowanie matki i brata.

http://www.fakt.pl/masakra-w-amerykanskiej-szkole-w-newtown-psychopata-zabil-dzieci-w-szkole-ludzie-wystawiaja-bozonarodzeniowa-szopke,artykuly,192288,1.html

Opublikowano

Groźnie w c**j myślisz że jestem takim debilem żeby dać się złapać? pistolet jest legalny więc za niego mnie nie zawiną a jeśli w swojej obronie bym pacjenta połamał to ktoś musiałby mi to udowodnić a za frajera raczej nikt mi nic nie zrobi panie starszy grypsujący elektryku z ochronki

Nie dasz się złapać? Przecież nie możesz biegać kaleko.

Trafisz pacjenta w krtań i będzie trup, i co nie będą szukać sprawcy? Wybijesz komuś oko, nawet w samoobronie, to i tak pójdziesz pierdzieć za ciężkie uszkodzenie ciała, chodź w twoim wypadku to najwyżej dom poprawczy, bo tylko popaprany małolat może latać z pistoletem na kulki.

Poza tym, kiedy zamierzasz strzelać do napastnika? Jak dostaniesz już w "ryj" czy przypierdolisz mu prewencyjnie? Pamiętaj o tym ,że "warunkiem dopuszczającym działanie w obronie koniecznej jest to, że zamach musi być rzeczywisty. Zamach musi mieć zatem charakter przedmiotowy, a nie podmiotowy, to znaczy, że zamach musi istnieć w rzeczywistości, a nie w wyobraźni rzekomo napadniętego". Czyli, jak zaatakujesz go prewencyjnie, to z ofiary sam staniesz się napastnikiem.

Przecież posiadanie takiej broni, jaką ma kolega wyżej, jest legalne. A jeśli zrobił komuś krzywdę w obronie własnej to nic mu nie zrobią. Bo co, może ma się komuś dać zadźgać czy coś? Jak się na mnie np. gwałciciel rzuci to też mi jeszcze powiedz że jak mu zrobię krzywdę gazem pieprzowym czy inną rzeczą to pójdę za to siedzieć.Przecież to śmieszne.

Koleżanko droga, to jest Polska, gość zabił w swoim domu napastnika z nożem i odsiaduje 10 lat :) A co bedzie jak jakiś wyrostek z forum zarżnie jakiegoś idiote na osiedlu tylko dla tego ,że ten chciał mu zabrać telefon ^_^

Opublikowano

Trzeba być skrajnie głupim, żeby do SAMOOBRONY, podkreślam SAMOOBRONY nosić kastet albo nóż. I co wy k***a zrobicie z tym kastetem czy nożem, jak was ktoś zaczepi? zaczniecie się jak w jakiejś grze dźgać nożami? albo co zrobicie z kastetem? przecież to tylko metalowa otoczka na dłoń, żeby komuś coś tym zrobić i tak musicie go bezpośrednio uderzyć praktycznie tak samo jak i gołą pięścią, a w tym czasie napastnik wam wbije kose w żebra i elo. Jak dla mnie jedynym sensowym narzędziem do  samoobrony jest pałka teleskopowa oraz gaz pieprzowy, a te noży i kastety to sobie możecie dzieci w grach używać. Chociaż podejrzewam, że nawet pałką albo gazem  nie obronilibyście się w jakiejś krytycznej sytuacji, ponieważ spanikowalibyście i nie wiedzieli co robić, nie mając nigdy styczności z taką akcją. Pomijam już to, że większość z was to grubasy spędzające większość czasu przed kompem z zerową kondycją i umiejętnościami samoobrony więc o czym wy tu w ogóle marzycie. Jak wam ktoś będzie chciał coś zrobić to polecam uciekać.

pozdrawiam jan paweł dwunasty patron dzieci i żołnierzy.

A ciebie kavoweciastko  i tak nikt nie będzie chciał zgwałcić więc się nie masz czym martwić.

ps. co za j****y debił wymyślił do przepisania te kody, żeby dodać post? przecież 3/4 tych obrazków to jest k***a rozsypka znaków, z których nic się nie da wywnioskować
Opublikowano

NOSIĆ COŚ DO OBRONY - CIOTA I C**J

SPIERDOL PRZED CZTEREMA TYPAMI LUB DOSTAŃ WPIERDOL I PÓJDŹ Z TYM NA PSY - MĘŻCZYZNA CO SAM SWOJE SPRAWY ZAŁATWIA

przeczysz sam sobie hipokryto

Opublikowano

Jako ,że mieszkam w dużym mieście mam:
3 kastety
2 bejsbole
3 magazynki do broni automatycznej
6 magazynków do broni pół-automatycznej

Walther PPS kal.9mm
7,62 mm Автомат Калашникова 
2 granaty hukowe
2 granaty dymne
no i jak każdy poprawny polak mam ziomków opatrzonych w 3 białe paski i czarne bmw.

Opublikowano

Ja nic nie noszę, jak ktoś mnie zaatakuje to wyjdzie to tylko na dobre. :unsure:

Dlaczego tak mówisz?

@topic noszę tylko telefon hehe

Opublikowano

W naszym kraju, przy sobie może mieć broń tylko Policja

Zależy o jakiej mówimy, bo np na gumowe kule itp można mieć. :p

A ciebie kavoweciastko  i tak nikt nie będzie chciał zgwałcić więc się nie masz czym martwić.

Zdziwiłbyś się co mnie kiedyś spotkało. Zresztą.. nie chce o tym rozmawiać, to moja prywatna sprawa i mój własny problem. I skończcie pisać o mnie. To nie jest temat o mnie i o moim wyglądzie. To już mnie nudzi. Jak wy przed urodzeniem staliście w kolejce po wygląd to gratuluje że mieliście taką możliwość. Bo ja jakoś o takowej nie słyszałam. Nie macie co robić tylko przyczepiać się do kogoś o wygląd, a sami nie potraficie pokazać twarzy ani ujawnić się z imienia i nazwiska. :)

Skończyłam durne rozmowy na mój temat. Kolejne będą przeze mnie reportowane, mam dość takich zachować wobec mojej osoby, a Wy sami robicie tym zbędny offtopic. Bo nie przypominam sobie aby autor prosił o ocenę tego czy jestem taka czy owaka.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Zależy o jakiej mówimy, bo np na gumowe kule itp można mieć. :p

Zdziwiłbyś się co mnie kiedyś spotkało. Zresztą.. nie chce o tym rozmawiać, to moja prywatna sprawa i mój własny problem. I skończcie pisać o mnie. To nie jest temat o mnie i o moim wyglądzie. To już mnie nudzi. Jak wy przed urodzeniem staliście w kolejce po wygląd to gratuluje że mieliście taką możliwość. Bo ja jakoś o takowej nie słyszałam. Nie macie co robić tylko przyczepiać się do kogoś o wygląd, a sami nie potraficie pokazać twarzy ani ujawnić się z imienia i nazwiska. :)

Skończyłam durne rozmowy na mój temat. Kolejne będą przeze mnie reportowane, mam dość takich zachować wobec mojej osoby, a Wy sami robicie tym zbędny offtopic. Bo nie przypominam sobie aby autor prosił o ocenę tego czy jestem taka czy owaka.

Ale to jest forumek o grach, nic tu się nie bierze na poważnie.
  • 1 rok później...
Pomocnik
Opublikowano

gaz pieprzowy tylko do samoobrony chociaz sam nie uzywam

teleskopowka tez mozna typa polamac wiec nie za bardzo

Opublikowano

Jak ktoś się szlaja po nocy to musi. Polska to narazie bezpieczny kraj bez muslimów jak u szwabów.

Bezpieczny kraj jak u mnie w mieście co tydzień ktoś ginie bo został zabity albo same wypadki u mnie xD

Każdy kraj i miasto jest niebezpieczne nie oszukujmy się, to, że nic się nie dzieje nie znaczy, że jest bezpiecznie, zawsze trzeba mieć oczy otwarte

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

Jak ktoś się szlaja po nocy to musi. Polska to narazie bezpieczny kraj bez muslimów jak u szwabów.

Polska nie potrzebuje muslimów, nasze seby są niebezpieczni za nich.

Screenshot_2.jpg

Opublikowano

Ja też nigdy nie zostałem napadnięty ale.. przeważnie mam przy sobie nóż motylkowy xD Często sobie siedzę i kręcę jak to motylkiem, a jakby kiedyś potrzeba to też jakieś ubezpieczenie :lenny:

3t6EGVz.png

Opublikowano

czy to dziwne, że ktoś chce czuć się bezpieczny w swoim mieście? mając pałkę teleskopową/nóż to już jest spoko, bo te gazy pieprzowe też różnie działają. 

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...