Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Samoobrona nosicie coś przy sobie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,nosi ktoś z was jakiś sprzęt do samoobrony?

Od ponad roku noszę przy sobie pałkę teleskopową ,nie raz miałem przypadek że ktoś w weekend w nocy opity buczał,albo naglę podjeżdża samochodem jakiś typ i pyta dlaczego tak się bujam.

Znajomy w większym mieście studiuję to zaraz kupił wiatrówkę śrutową.

Jedni z gazem pieprzowym drudzy nawet z paralizatorami.

Czy tylko w tym kraju nie można swobodnie wyjść wieczorami bo zaraz bójki?

• Odpowiedzi 137
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja mam przy sobie zawsze naturalny gaz pieprzowy w strumieniu.

Za to mój facet kupił sobie jakiś czas temu rewolwer do samoobrony.

Nie uważam to za nic dziwnego, etc. Różne rzeczy się zdarzają - gwałty, bójki, etc. :) Lepiej być zabezpieczonym.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

katane na plecach ..

Wydaje mi się że nasza władza jest z*****a genetycznie i umysłowo żeby zabronić broni palnej.. kiedyś każdy miał i było mniej przestępców niż teraz..

Teraz jak kogoś zabijesz w samoobronie to idziesz siedzieć

Opublikowano

Ja nic nie noszę, nie wiem gdzie wy mieszkacie :D­

Nie wiadomo kogo się spotka na ulicy. Ja przeważnie chodzę wieczornymi porami, poza tym nóż jest bardzo praktyczny.

Opublikowano

Nie wiem gdzie wy mieszkacie ale thug life confirmed imo

Od 22 lat nie latałem z niczym nigdy XDDD

Kto normalny nosi kose albo gaz ze sobą lol

OQqSOv4.png

Opublikowano

Nie wiem gdzie wy mieszkacie ale thug life confirmed imo

Od 22 lat nie latałem z niczym nigdy XDDD

Trzech typów nie załatwisz rękoma bez znajomości sambo bojowego

Opublikowano

Ja też nic nie noszę, mieszkam w takim mieście, że tutaj nie ma co się bać. W dodatku jak gdzieś śmigam autem, to też nie mam się czego bać. Wiem, że są te "Gwałty" itp, szczególnie jak dziewczyna jest piękna itp, ale ja się tam nie boję :P.

Chyba, że ktoś mieszka w Krakowie lub planuję tam mieszkać. :D

Opublikowano

Ręką tez można lecz dużej siły nie trzeba do pały żeby poczuć niesamowity ból,więc wyciągać tylko w ostateczności :P

Też myślałem nad kastetem cenowo jak za darmo ale prawo ssie :P

Gaz,paralizator budżetowy słaby,nóż nie dla mnie 

Opublikowano

A dlaczego nie? :)

Powiedziałabym coś, co mnie kiedyś spotkało, ale jednak nie chcę rozgłosu takiego tutaj. Bo przez pewną sytuację nosze przy sobie zawsze gaz pieprzowy. Tak czy siak są różne sytuacje - gwałty, napady, czasem na kogoś jakiś pies się rzuci czy coś. Zawsze to bezpieczniej mieć coś przy sobie, dla własnego poczucia bezpieczeństwa.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Jak chodzisz jakiś nieogarnięty albo sie wozisz to nie dziw się że ktoś ci chce wpierdolić...

Żyje 20 lat i nigdy nie miałem takiej sytuacji, tak nosze ze sobą desert eagle blaze FN lub na zmiene glock fade

Ludzi gdzie wy k***a żyjecie WTF 

175001456602037225492.gif

Opublikowano

Na wakacje chcę kupić teleskopówę i gaz pieprzowy, na razie starczała mi moja proteza podudzia - jak komuś z niej przypierdoliłem to od razu był dźwięk łamanych kości :v 

PMK3yt4.png

Opublikowano

­

21 lat życia i nigdy nie zostałem napadnięty. Gdzie wy k***a mieszkacie?

To, że Ty nie zostałeś napadnięty, nie oznacza, że takie rzeczy się nie zdarzają...

Nic przy sobie nie nosze - jeśli ktoś napadłby mnie i tak nie mógłbym się obronić, co najwyżej gazem pieprzowym, a i tak mógłbym zostać oskarżony o napaść.

Opublikowano

Zależy gdzie mieszkacie, wiadomo.

Rozumiem dziewczyny, natomiast facetów nie.

Niemniej jednak, jak ktoś się źle z tym czuję, gdy nie ma niczego do obrony, może to nosić, ale z nożem to przesadzacie.

Opublikowano

enjoy jak was niebiescy złapią i znajdą nóż, czy kastet xD

Dzięki! Sprawa wygląda tak, że w Polsce możesz sobie nosić miecz samurajski czy maczetę, ale nie wolno Ci machać tym w miejscach publicznych. :)

Opublikowano

Dzięki! Sprawa wygląda tak, że w Polsce możesz sobie nosić miecz samurajski czy maczetę, ale nie wolno Ci machać tym w miejscach publicznych. :)

To noś ze sobą chociażby kastet lub pałkę teleskopową. Kilka/kilkanaście godzin na komendzie zawsze spoko.

Mam gaz, i raz się przydał.

10s7llx.png

By

Maxio!

Opublikowano

mojego znajomego zabrali na komendę za posiadanie kastetu w pasku (jako klamra)

"W Polsce na posiadanie kastetu wymagane jest zezwolenie wydawane przez komendanta powiatowego Policji, o czym mówi art. 9 ust. 3 w związku z art. 4 ust. 1 punkt 4 podpunkt a) "Ustawy o broni i amunicji" z 21 maja 1999 (t.j. Dz.U.2004.52.525) (ponadto kastet jest traktowany przez prawo karne jako tzw. niebezpieczne narzędzie, m.in. art. 159 - zaostrza sankcję karną za bójkę z użyciem niebezpiecznego narzędzia), za niestosowanie się do tego przepisu ustawodawca przewidział karę aresztu albo grzywny."

Opublikowano

za bardzo panikujecie jak jestescie swoi to nikt nie ruszy ;]]]] 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...