Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dlaczego w minecrafta gra coraz mniej osób?

I'm_rudy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

<3 <3  

Dlaczego w minecrafta gra coraz mniej osób?

<3 <3 

> Swoje odpowiedzi proszę pisać w postach ;-)

508w00.jpg  LICZĘ NA +

Piszesz coś do mnie dodaj @I'm_rudy

• Odpowiedzi 130
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

­Powodem są dzieci.

Teraz na każdym serwerze, możemy zobaczyć słownictwo "kto doda do wyspy?", "to jest moje, nie tfoje.". Uwierz mi, były takie przypadki. :)

Opublikowano

Mysle ze to glownie przez to ze minecraft idzie w zlym kierunku. Jest to juz kopia tekkitow i innych paczek z technic launchera. I robi sie to nudne. Sama osobiscie rzadko juz zagladam do MC, nie ma tez nawet dobrych serwerow MC (a jesli sa to malo ich jest). Teraz przenioslam sie na lol'a.

Przepraszam za brak polskich znakow.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Mówicie że mało osób gra w MC, chyba tylko polskie cebule  nie grają.

Raz na mineplexie widziałem 40k osób.

Opublikowano

­Powodem są dzieci.

Teraz na każdym serwerze, możemy zobaczyć słownictwo "kto doda do wyspy?", "to jest moje, nie tfoje.". Uwierz mi, były takie przypadki. :)

Żebyś widział, jak wygląda sytuacja w lolu =D

Anyway również uważam, że powodem takiego stanu rzeczy, są dzieci. Mnie bardzo irytuje gdy np. gram na SkyWars i nagle jakichś dwóch, czy nawet trzech kolegów robi sojusz i wygrywają to nie fair (Oczywiście, sojusze są zakazane).

­

Opublikowano

Mówicie że mało osób gra w MC, chyba tylko polskie cebule  nie grają.

Raz na mineplexie widziałem 40k osób.

Wybacz, ale ja spadki graczy widze tez na takich zagranicznych serwerach jak mineplex czy hivemc. Spadki graczy na serwerach dotycza nie tylko polakow, ale calego swiata. Kiedys gralo tam wiecej osob, teraz jest mniej.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

­

@MarekPL1

Nie zgodzę się, minecraft nie ma pegi, może w niego grać każdy i rybka komuś do tego.

Co za problem wyłączyć chat? W*****a mnie już takie patrzenie na tą grę.

Wiem. Niestety, taka jest prawda. @Kacki to wytłumaczył. :)

@topic

Drugim powodem są serwery Pay2Win (co oznacza - Płać, aby wygrać).

Opublikowano

Bo CS:GO taki fajny, wow, jest popularny, to trzeba w niego grać! wow!

Sam sobie kupiłem cs:go taki fajny woow!

Mysle ze to glownie przez to ze minecraft idzie w zlym kierunku. Jest to juz kopia tekkitow i innych paczek z technic launchera. I robi sie to nudne. Sama osobiscie rzadko juz zagladam do MC, nie ma tez nawet dobrych serwerow MC (a jesli sa to malo ich jest). Teraz przenioslam sie na lol'a.

Przepraszam za brak polskich znakow.

Też mam takie zdanie że idzie w złym kierunki...

Ja gdy pierwszy raz grałem w minecraft jarałem się że klocka zniszczyłem, lepianke z dirta zrobiłem i przetrwałem jedną noc... A teraz wszystko prościej konie i te inne nie potrzebne dodatki....

Powodem są dzieci.

Teraz na każdym serwerze, możemy zobaczyć słownictwo "kto doda do wyspy?", "to jest moje, nie tfoje.". Uwierz mi, były takie przypadki.  :)

Dzieci też uważam że dzieci! :P

Na hardcorze widziałem, że ktoś pisał "Admin dasz mi działke?", "Admin ile kosztuje działka?"...

508w00.jpg  LICZĘ NA +

Opublikowano

Jak Dla mnie to już jest po prostu przeżytek dużo YouTuberow się na tym wybiło a kiedy zauważyli że MC już nie posiada tyle wyświetleń co kiedyś i wymyślili coś innego i zaczeli nagrywac CS:GO  a ludzie że po po prostu chcą być jak ci YouTuberzy też w to zaczeli grać a MC odłożyli na Bok ;P jak dla mnie dlatego :)

ZuA2vj6.png

Opublikowano

Wydaje mi się, że liczba graczy nie maleje jednak dokonuje się swoisty podział: na polskich serwerach gracze są przeważnie młodymi, jeszcze piszczącymi chłopcami mającymi po 12, 13lat natomiast starsi gracze bardzo często przenoszą się na zagraniczne serwery, gdzie panuje całkiem inna atmosfera i można czerpać przyjemność z gry.

Opublikowano

­

Sam sobie kupiłem cs:go taki fajny woow!

Też mam takie zdanie że idzie w złym kierunki...

Ja gdy pierwszy raz grałem w minecraft jarałem się że klocka zniszczyłem, lepianke z dirta zrobiłem i przetrwałem jedną noc... A teraz wszystko prościej konie i te inne nie potrzebne dodatki....

Chętnie bym zaczął grać od wersji Bety, lecz nikt się nie przenosi do wcześniejszych wersji.

@topic

Tak, CS:GO jak i League of Legends stają się sławne, lecz nie tak sławne jak Minecraft co tłumaczy ten artykuł:

http://www.mpcforum.pl/topic/1409034-minecraft-najcz%C4%99%C5%9Bciej-ogl%C4%85dan%C4%85-gr%C4%85-na-youtube-w-marcu/

Opublikowano

Jak Dla mnie to już jest po prostu przeżytek dużo YouTuberow się na tym wybiło a kiedy zauważyli że MC już nie posiada tyle wyświetleń co kiedyś i wymyślili coś innego i zaczeli nagrywac CS:GO  a ludzie że po po prostu chcą być jak ci YouTuberzy też w to zaczeli grać a MC odłożyli na Bok ;P jak dla mnie dlatego :)

Wiele youtuberów wybiło się na MC a teraz nagrywa cs:go taki "Stuu" obiecywał że będzie nagrywał MC a minecrafta niema już chyba z miesiąc...

Coraz więcej cziterów, oszustów

Nie ma już jak pograć bo każdy na hackach gra i nie masz szans pograć czysto nawet

Więcej cziterów...

Bo oczywiście jakiś człowiek musiał wymyśleć takie coś jak skrypt do minkruft pvp...

Wydaje mi się, że liczba graczy nie maleje jednak dokonuje się swoisty podział: na polskich serwerach gracze są przeważnie młodymi, jeszcze piszczącymi chłopcami mającymi po 12, 13lat natomiast starsi gracze bardzo często przenoszą się na zagraniczne serwery, gdzie panuje całkiem inna atmosfera i można czerpać przyjemność z gry.

Dzieci na skywars mają sojusz gdy sojusz jest zabroniony...

A na zagranicznych serwerach nie dzieje się coś takiego a też są tam młodsi gracze...

508w00.jpg  LICZĘ NA +

Opublikowano

Bo to Polska, gdzie 99% osób ma w d***e znaczki na grach, regulaminy, zasady i prawa.

Za granicą mało kto zagra w grę widząc ze znaczek pokazuje wymagane więcej lat niż oni sami mają, większość przestrzega regulaminu serwera, zasad gier itp.

Za granicą mało a nawet prawie nikt nie ma jak my tutaj Keinnet, Zyczu, MagicLauncher i innego spiraconego badziewia...

Jeżeli każdy posiada No-Lmit wejść na serwer po nadaniu mu bana to czemu nie pooszukiwać ? Skoro i tak zaraz wejdę na serwer pod innym nickiem?

TEMAT

Opublikowano

Bo to Polska, gdzie 99% osób ma w d***e znaczki na grach, regulaminy, zasady i prawa.

Za granicą mało kto zagra w grę widząc ze znaczek pokazuje wymagane więcej lat niż oni sami mają, większość przestrzega regulaminu serwera, zasad gier itp.

Za granicą mało a nawet prawie nikt nie ma jak my tutaj Keinnet, Zyczu, MagicLauncher i innego spiraconego badziewia...

Jeżeli każdy posiada No-Lmit wejść na serwer po nadaniu mu bana to czemu nie pooszukiwać ? Skoro i tak zaraz wejdę na serwer pod innym nickiem?

To jest akurat błąd serwerów...

Ponieważ większość adminów za cheaty / skrypty bana bez ip i typ sobie wbija na drugim koncie i zabija sobie nadal taka gra -_-

508w00.jpg  LICZĘ NA +

Opublikowano

Nawet gdyby na IP, co Ci to da jak 40% routerów ma zmienne IP po resecie?

Sam mogę dostać bana na IP i co, sięgam ręka za siebie resetuję router, 2minuty i mam inne IP, zmiana nicku to 5sekund pisania i znów mogę wejść

TEMAT

Opublikowano

Większość osób poszło na CS:GO, WOT'a, WOW'a i LOL'a....

Procesor: Intel Core i7-7700K 4.2GHz 8mb Płyta główna: Gigabyte AORUS Ga-Z270X-Gaming 5

Grafika: MSI GeForce GTX 1070 Gaming X 8gb GDDR5 (256 bit) <3 Ram: G.Skill Ripjaws V DDR4 16GB(2x8GB), 3200MHz, CL16 

Dysk HDD: Western Digital Red, 3.5'', 3TB, SATA/600, 64MB cache Dysk SSD: Crucial MX300 525GB Sata3

Chłodzenie: be Quiet! Dark Rock Pro 3 Zasilacz: Corsair RM550X 80+ GOLD 550W Obudowa: be Quiet! Pure Base 600 Window Black/Orange

Opublikowano

Hmmmm ja osobiście wolę tylko starsze wersje od 1.2.5 do 17.2 

Niespodzianka

<

Opublikowano

Nawet gdyby na IP, co Ci to da jak 40% routerów ma zmienne IP po resecie?

Sam mogę dostać bana na IP i co, sięgam ręka za siebie resetuję router, 2minuty i mam inne IP, zmiana nicku to 5sekund pisania i znów mogę wejść

A te UUID czy jak to się tam nazywa zmienia się w zależności na ip?

Bo jeżeli nie czemu nie mogą zrobić banów na UUID (czy jak to się tam nazywa...)?

A po drugie powinni się pogodzić ze swoim banem a nie kombinować...

508w00.jpg  LICZĘ NA +

Opublikowano

Bo przez "dzieci" które nie potrafią grać uczciwie czitują albo oszukują. Nie zachowują kultury oraz zasad ortografii. Wielu osobą się po prostu nudzi z wielu przyczyn, albo znajdą się takie odpały (tak jak wyżej napisałem), albo nie tworzą nic kreatywnego pod względem serwerów. A tak w ogóle to wychodzi wiele gier godnej uwagi. Tak mi się zdaje gdyby minecraft nie był nazwanym grą "gimbusów" to by wiele osób dorosłych zaczęło by grać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...