Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Marihuana

Xoni

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

chciałbym rozpocząć dyskusję nt. marihuany.

Mieliście z nią styczność? W jakim wieku pierwszy raz zapaliliście? Macie jakieś fajne historie z nią związane? A może jakieś nieprzyjemne? Przypały? Co myślicie o legalizacji lub depenalizacji tego narkotyku w Polsce?

Pzdr. 

PMK3yt4.png

• Odpowiedzi 142
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Miałem styczność, ale postanowiłem to rzucić w pizdu i uwierz mi na dobre to wyszło. Nie ma sensu sobie psuć życia w tak młodym wieku.  ;)

Opublikowano

Nie miałem styczności i raczej nie będę mieć.Jestem za całkowitą legalizacją marihuany.Nie ma sensu, żeby policja zajmowała się tym, że ktoś sobie zapalił jakiegoś jointa.Papierosy i alkohol też są szkodliwe, na szczęście na razie nikt nie chce ich zdelegalizować.W ogóle moim zdaniem państwo nie powinno się wpierdalać w to, co człowiek je, pije lub pali.Chcącemu nie dzieje się krzywda, chce się truć - jego wybór i jego problem.

Opublikowano

Ja też. Nie miałem styczności i raczej nigdy nie będę mieć. Jakaś ta niechęć jest.

Co do osób, które to biorą - Jak to mówią : wszystko jest dla ludzi. Jestem w miarę tolerancyjny-wyrozumiały. Nie mam prawa decydować o życiu innej osoby. 

Dopóki nie robi jakiegoś wielkiego przypału, zapali sobie kilka jointów w swoim zaciszu domowym - to raczej wszystko jest w porządku 

Nie jeden policjant brał / bierze takie coś ale jak wychodzi na miasto - to musi dawać jakiś autorytet xD

Opublikowano

Zdarzyło się zapalić, ale bardzo rzadko. Raczej jakiś specjalnych wspomnień z tym nie mam, nie złapali mnie ani razu itp.

Obojętne jest mi to, czy zalegalizują czy nie. Jak to mówią, wszystko jest dla ludzi...

Ghost1225.gif                               

Pomogłem? To cud! Daj lajka, by uczcić to niecodzienne wydarzenie.

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

Nie pale i nie bede, podobno leczy raka jakaś cząstka jej więc jestem w 100% za legalizacją jej według mnie co Pan Bóg stworzył to dla człowieka aby mógł z tego korzystać więc jak chcą niech jarają.. oby tylko z mózgiem brali :P

Opublikowano

Nie mialem styczności z marihuaną. Przeszkodą ku temu były następujące fakty:

- Marihuana w Polsce jest nielegalna, toteż posiadanie jej jest utrudnione.

- Jest to używka. Oznacza to, że niesie negatywne skutki w zamian za początkowe wrażenia czegoś pozornie idealnego, przyjemnego, zwykłego zielska. Rozumiem, że wszystko uzależnia, że wszystko z czym się przesadza staje się złe, ale po co mam palić marihuane? Wiadomo, dla jej efektów, ale czy one mi się tak potrzebne do szczęścia? Prawdziwe szczęście to rzeczywistość, nie tymczasowa zmiana percepcji naszego organizmu. Chęć zapalenia jest większa z każdym zapaleniem, więc wole w ogóle nie zaczynać. 

Teraz przejde do tematu legalizacji marihuany.

Moim zdaniem człowiekowi powinno się pozwolić robić WSZYSTKO co nie ograniczałoby wolności innych ludzi. Aborcja?  Czemu nie. Dajmy człowiekowi wolność, niech sam decyduje co chce mieć w brzuchu. Eutanazja? Jeśli ma panować wolność to czlowiek powinien móć decydowac o tym, czy chce byc sztucznie przytrzymywany przy życiu, czy też po prostu z życiem chce skończyć. Posiadanie broni? Cóż, teorytyczna możliwość samoobrony jest w pewnym sensie wolnością, więc również byłbym za tym.

Czemu więc nie zalegalizować marihuany? Jestem za wolnością. wolnosć to wybór, nie zakazy i ograniczenia. Rozumiem zasady drogowe, bo nie stosując się do nich mozna wlasnie jak wczesniej wspomnialem ingerować w wolność drugiego człowieka, no, ale k***a mać, w czym przeszkadza ludziom to, ze ktoś sobie chce zapalic trawkę w swoim zaciszu domowym? Moze alkoholu też zabronimy?  

XrgAYyk.png

Opublikowano

Miałem okazję spróbować, jak dla mnie nic wartego uwagi.

Opublikowano

Nie miałem styczności, nie paliłem. Jestem za tym, aby ją w Polsce zalegalizować.

Od dawna mam takie poglądy. Co to kogo obchodzi, że ktoś sobie zapali? 

Papierosy są bardzo szkodliwe i są dozwolone. Alkohol też jest dozwolony, to dlaczego marihuana nie?

Jest to dla mnie niepojęte i nie uważam, aby zwalczać posiadanie jej.

343731479829004887779.png

Opublikowano

W zasadzie to jest tak u niektórych - Raz zapalisz - Nałóg/chcesz więcej i uzależnienie. Nie wiadomo czy tobie się to spodoba jeżeli tak, to powodzenia, ale ja na twoim miejscu bym nie próbowała.

Opublikowano

Nie mam nic przeciwko pomimo tego, że osobiście nie zażywam.
Skoro alkohol i papierochy są legalne to moim zdaniem również maryśka może być ogólnodostępna.

Opublikowano

­Nie miałem styczności, nie mam i nie będę mieć.

Jestem za legalizacją, ponieważ uważam, że kto co robi z własnym życiem to jego sprawa.

Opublikowano

Halo? Policja? Proszę przyjechać na MPC.

Nie, nie mam dojść  :ninja:

Opublikowano

Miałem okazję spróbować i to nieraz. Moim zdaniem wszystko zależy od towarzystwa w którym się pali. Nie jest wcale tak, że od razu chill itp. (chyba, że ja mam inne odczucia) po prostu idzie się wyluzować i popatrzeć troszkę inaczej na świat, myślę również, że placebo tutaj dużo robi :P

Jestem za.  

Opublikowano

Paliłem ganje i to sporo razy. Uważam że powinna być ona zalegalizowana, super chill jest :)

Gimby jakieś tam piszą że po jednym razie można popaść w nałóg haha. A Ty jak wypijesz piwo to od razu stajesz się alkoholikiem?

Opublikowano

Nie palą, to nie wiedzą co jest pięc.

Legalizacja musi być, przynajmniej mafie będą mniej zarabiać i łatwiejszy dostęp do egzotycznych odmian będzie.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Miałem z tym styczność w wieku 15 lat (później też) i o ile pamiętam wtedy to był zwykły "szpan" przed osobami, które tego nie próbowały. Jest fajnie po zakończeniu palenia, bo można się pośmiać ze wszystkiego, ale po jakimś czasie człowiek robi się zamulony jak kij w błocie i po prostu chce mu się spać. Patrząc na swoich znajomych, którzy nie zakończyli z tym przygody i palą do dziś to stali z mega pozytywnych ludzi - głupkami do których nic nie dociera, mówią w kółko to samo i tracą kontakt z rzeczywistością. Można spróbować, bo od tego się nie umiera, ale na dłuższą metę to nie jest dobre. Czy jestem za legalizacją: tak. Byłoby wielkie boom na początku, a później wszystko by ucichło. Jak to się mówi: pomarzyć można, bo na razie idziemy w takim kierunku, że za puszczenie bąka w domu dostaniemy mandat, ale czas pokaże.. :)

Opublikowano

A jak się przesadzi to wtedy jest odlot :v Koszmar ale 1000x straszniejszy :> 

Nie pijcie nigdy makumby! :D 

PMK3yt4.png

Opublikowano

rzadko kupuje, ale jak juz biore to wieksze ilosci 5-10g i spalam to w przeciagu miesiaca

nie wolno przesadzac, zielsko robi gabke z mozgu, a na melanze i tak lepsze scierwo albo mefka

x

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...