Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Darmowy bot muzyczny idealny na serwer

Gość matej654321

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 178
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Witam,

Jest możliwość uruchomienia więcej niż jednego music bota?

Ogólnie mi się nudziło i zainstalowałem owy bot. Miałem wcześniej zainstalowany wtedy vnc, więc szybko mi to poszło i nie musiałem martwić się o błędy, gdyż żaden nie wystąpił. Ogólnie to można postawić botów tyle ile się zechce i poustawiać profile by nie kolidowały ze sobą. Jednakże, żeby to wykonać bez pulpitu zdalnego by trzeba było całkowicie przebudować bota. Tak jak wcześniej wspominałem po każdym odtworzeniu bota w nowej karcie leci ten sam dźwięk jak ustawiony w panelu.

Opublikowano

Mam problem wszystko ładnie instaluje ale nie odtwarza muzyki (radioparty) a jak sprawdzam statusem czy bot działa jest napisane "Bot jest uszkodzony" jakieś rady ?

btw dasz radę zrobić tak aby na chat pisało "Aktualnie gramy  "mpcforum - cosfajnegompc.mp3" 

Opublikowano

@Problem

./botstart.sh: line 60: mopidy: command not found
Bot poprawnie uruchomiony!
Możesz teraz zalogowac sie do panelu 91.*******:6680

Wszystko zrobiłem zgodnie z poradnikiem !!

LQyn8jq.png

Opublikowano

Wie może ktoś czemu nie zapisują się zakładki w "Stream's" albo gdzie są ustawienia strony "pliki" edytuje sobie ręcznie i będzie po sprawie :v

Opublikowano

Pobralem bota od nowa (wczesniej dzialal dobrze) na tym samym systemie, wszystko zrobilem dobrze i wyskakuje mi 

Twoj bot muzczny ("xxx") polaczy sie z "xxx":""  haslo na serwer ""!

ERROR: The gobject Python package was not found.

Mopidy requires GStreamer (and GObject) to work. These are C libraries
with a number of dependencies themselves, and cannot be installed with
the regular Python tools like pip.

Please see http://docs.mopidy.com/en/latest/installation/ for
instructions on how to install the required dependencies.

Traceback (most recent call last):
  File "/usr/local/bin/mopidy", line 9, in <module>
    load_entry_point('Mopidy==1.1.0', 'console_scripts', 'mopidy')()
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/pkg_resources.py", line 337, in load_entry_point
    return get_distribution(dist).load_entry_point(group, name)
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/pkg_resources.py", line 2279, in load_entry_point
    return ep.load()
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/pkg_resources.py", line 1989, in load
    entry = __import__(self.module_name, globals(),globals(), ['__name__'])
  File "/usr/local/lib/python2.7/dist-packages/mopidy/__main__.py", line 10, in <module>
    import gobject   # noqa
ImportError: No module named gobject
MoĹźesz teraz zalogowac sie do panelu xxx:6680

Opublikowano

Pobralem bota od nowa (wczesniej dzialal dobrze) na tym samym systemie, wszystko zrobilem dobrze i wyskakuje mi 

Twoj bot muzczny ("xxx") polaczy sie z "xxx":""  haslo na serwer ""!

ERROR: The gobject Python package was not found.

Mopidy requires GStreamer (and GObject) to work. These are C libraries
with a number of dependencies themselves, and cannot be installed with
the regular Python tools like pip.

Please see http://docs.mopidy.com/en/latest/installation/ for
instructions on how to install the required dependencies.

Traceback (most recent call last):
  File "/usr/local/bin/mopidy", line 9, in <module>
    load_entry_point('Mopidy==1.1.0', 'console_scripts', 'mopidy')()
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/pkg_resources.py", line 337, in load_entry_point
    return get_distribution(dist).load_entry_point(group, name)
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/pkg_resources.py", line 2279, in load_entry_point
    return ep.load()
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/pkg_resources.py", line 1989, in load
    entry = __import__(self.module_name, globals(),globals(), ['__name__'])
  File "/usr/local/lib/python2.7/dist-packages/mopidy/__main__.py", line 10, in <module>
    import gobject   # noqa
ImportError: No module named gobject
MoĹźesz teraz zalogowac sie do panelu xxx:6680

Rozwiązanie problemu

Instalacja pakietów

apt-get install python-gst0.10 gstreamer0.10-plugins-good gstreamer0.10-plugins-ugly gstreamer0.10-tools

i otrzymuje taki komunikat 

INFO     Starting Mopidy 1.1.0
INFO     Creating dir /root/.local/share/mopidy
INFO     Creating dir /root/.config/mopidy
INFO     Loading config from builtin defaults
INFO     Loading config from command line options
INFO     Creating file /root/.config/mopidy/mopidy.conf
INFO     Initialized /root/.config/mopidy/mopidy.conf with default config
INFO     Loading config from builtin defaults
INFO     Loading config from /root/.config/mopidy/mopidy.conf
INFO     Loading config from command line options
INFO     Enabled extensions: mpd, http, stream, m3u, youtube, softwaremixer, file, musicbox_webclient
INFO     Disabled extensions: local
WARNING  Found local configuration errors, the extension has been automatically disabled:
WARNING    local/media_dir must be set.
WARNING  Please fix the extension configuration errors or disable the extensions to silence these messages.
ERROR    Unable to run command provided by disabled extension local

U mnie VPS ma 64 bit'y a przypadkiem zainstalowałem x86 a więc zainstalowałem te x64 i wyskoczył mi błąd (nadpisywałem pliki x x86 na x64) z /root/Music że nie ma pliku library.json.gz następnie wpisałem komendę 

mopidy local scan

i wszystko ładnie pięknie się wczytuję 

btw Nie wiem czy powinienem instalować wyżej podane pakiety ale poszedłem na łatwiznę i tak zrobiłem (znalezione na forum od mopidy) ale piszę co ja zrobiłem bo może komuś się przydać :)

*/

Jak coś daje pliki z dropbox'a

DL : http://www32.zippyshare.com/v/yP5l9B8t/file.html

Skan : https://www.virustotal.com/pl/url/d4e371f443594ac1172ee4d71f7001ce23771c25702309e51e3b3577615e76ec/analysis/1440763305/

Opublikowano

Ja mam cos takiego. Jak mam zainstalować tego Pythona?

lbA1nzd.png

Proszę o instrukcję jak zaktualizować Pythona. Komenda apt-get upgrade & update nie działa

Desktop: ASRock Z77 Pro 3 | [email protected] (4.2Ghz OC) | ASUS GeForce GTX 970 Strix OC 4GB | Corsair Vengeance 4x4GB 1600Mhz

Notebook: Lenovo | Intel Lynx Point | [email protected] | GeForce 840M 2GB | 6GB RAM 1600Mhz

Mobile: Xiaomi Redmi Note 4X

Opublikowano

Bot sam w sobie nie jest zły, lecz mam pewien problem. Po uruchomieniu muzyka leci przez kilka sekund, po czym następuje cisza i finito  ^_^

Opublikowano

Bot sam w sobie nie jest zły, lecz mam pewien problem. Po uruchomieniu muzyka leci przez kilka sekund, po czym następuje cisza i finito  ^_^

A jakimiś błędami tobie sypie ? bo u mnie wszystko jest normalnie jeden bot działa ponad 17h a drugi 2 dni

Opublikowano

Po pewnym czasie bot przestaje grać. Czym to może być spowodowane? Wyskakuje mi jakiś błąd z library i streamer.

Ostatnio faktycznie jakieś błędy wywala u mnie działają 2 boty na tym samym ID i myślałem że przez to ale jednak nie. Szkoda że autor nie udziela się w temacie myślę że rozwiązalibyśmy problem i udoskonalili tego bota bo na chwilę obecną nie widziałem lepszego bot'a 

ps jeśli ktoś ma bot'a muzycznego z panelem niech poda na pw z góry dziękuję ;3

Opublikowano

Po zepsuciu teamspeaka, postanowiłem na nowo postawić system na Debian 7 Bit 64. Lecz za drugim razem botmusic nie chce się załączyć. O co chodzi? 

Wiem że to nie jest rozwiązanie ale polecam tego bot'a https://github.com/flyth/ts3soundbot/wiki/Installation---Debian-&-Ubuntuja sam z tym botem miałem problemy po jakimś czasie się wyłączał 

gqrN12r.png

@top

wpisz screen -ls i powinny ci się odpalić 3 procesy (nie pamiętam jak się nazywają) jak nie odpalają ci się te 3 procesy znakiem tego że coś z plikami masz ew przy odpalaniu zobacz czy jakimiś błędami nie sypie 

Opublikowano

Zebrało się wiele odpowiedzi więc pora odpowiedzieć na wszystko :D

http://s2.radioparty.pl:8000/rp.mp3- radioparty :) źle podawałem ścieżkę ...

@Autorze da radę zrobić "Teraz gramy - nazwanutki.mp3" ? aby pisało na chacie ?

Jako, że nie znam się na wtyczkach od ts niestety nie jestem w stanie tego wykonać. Chyba że interesuje Cię bot w php który by pisał aktualnie grany kawałek.

Zależy od VPS, wersji systemu, możesz spróbować ustawić priorytet procesowi.

Juz mi dziala tylko że wywala bota (przedtem nie wywalało) czasem po godzinie, czasem po trzech. Vpsa mam dobrego. W htop nie ma nawet 10% zużycia procesora 

Jak wyżej. Dużo zależy od wirtualizacji. 

Po pewnym czasie bot przestaje grać. Czym to może być spowodowane? Wyskakuje mi jakiś błąd z library i streamer.

Jak wyżej.

Wie może ktoś czemu nie zapisują się zakładki w "Stream's" albo gdzie są ustawienia strony "pliki" edytuje sobie ręcznie i będzie po sprawie :v

Stacje są zapisane w pliku .html statyczne jak chcesz zmienić je na twoje raz na dobre zostaje edycja pliku. 

Odpalam Bota na wersje 64bity i nie wchodzi na serwer :<

O to ss z putty:

abfxed.jpg

Odpowiedź w FAQ

Opublikowano

Jest jakaś szansa zmiany Portu połaczenia Bota muzycznego oraz zabezpieczenie przed osobami trzecimi?

Opisane kilka postów wyżej. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam problem bocik ładnie śmiega, wchodzi na serwer, panel działa a nie słychać muzyki. Z mojej strony wszystko dobrze.

Potrzebujesz pomocy z konfiguracją, zabezpieczeniem, bazą danych, stworzenia unikalnego wyglądu - serwerów teamspeak 3? Poniżej kontakt do mnie ;). Gwarancja i zadowolenie.

GG: 67581351

Discord: Hax3ey#4838

PW: Forum

Opublikowano

Mam problem bocik ładnie śmiega, wchodzi na serwer, panel działa a nie słychać muzyki. Z mojej strony wszystko dobrze.

Polecam innego bota a dokładniej sinusbot.

Zjada max 30mb ramu, nie potrzebuje środowiska graficznego, posiada panel www, wysyła nazwy piosenek na czacie :)

Pozdrawiam.

4692515714.png
Opublikowano

Polecam innego bota a dokładniej sinusbot.

Zjada max 30mb ramu, nie potrzebuje środowiska graficznego, posiada panel www, wysyła nazwy piosenek na czacie :)

Pozdrawiam.

Ten też nie potrzebuje środowiska i posiada panel www :> 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...