Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Darmowy bot muzyczny idealny na serwer

Gość matej654321

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bot Muzyczny

Bez virtualnego pulpitu.

W tym poradniku pokażę Ci jak zainstalować bota muzycznego bez zdalnego pulpitu.

Cały proces przebiega prawie automatycznie :)

Zacznijmy od instalacji. (oczywiście komendy wpisz dopiero będąc w katalogu gdzie ma się zainstalować bot)

apt-get install wget
wget --no-check-certificate https://raw.githubusercontent.com/elipeF/musicbot/master/botinstall.sh
chmod 777 botinstall.sh 
./botinstall.sh

Zostaniesz przeprowadzony przez proces instalacji w którym jedyne co musisz zrobić to potwierdzić instalacje pakietów.

Właśnie zainstalowałeś bota! Prawda, że łatwe? 

Teraz przejdziemy do uruchomienia bota :)

Wklepujemy w katalogu z botem:

./botstart.sh

Naszym oczom ukaże się panel zarządzania botem.

n1qzx9.jpg

Teraz wklepujemy 2 i naciskamy ENTER

Wpisujemy odpowiednie dane i potwierdzamy klawiszem enter. Przykładowa konfiguracja:

da0bpx.jpg

Bot się uruchomi i połączy z waszym ts!

Jeśli chcemy wyłączyć bota w panelu wybieramy opcję nr. 3 i ENTER :)

Oczywiście nie trzeba przechodzić przez ten proces za każdym razem. Wystarczy, że wybierzemy opcję nr. 4  lub bezpośrednio w katalogu z botem wpiszemy

./ostatni.sh 

Teraz pewnie zastanawiacie się jak puścić muzykę. Już śpieszę z wyjaśnieniami. Wystarczy, że wpiszesz w swojej przeglądarce: 

http://ip_twojej_maszyny:6680/musicbox_webclient/index.html#home

ss:

jp29m0.jpg

Myślę, że już sobie teraz poradzisz ;)

Uwaga! Jeśli posiadasz serwer w wersji 64 bit'owej:

Wystarczy na samym początku zamiast komendy:

wget --no-check-certificate https://raw.githubusercontent.com/elipeF/musicbot/master/botinstall.sh

użyć:

wget --no-check-certificate https://raw.githubusercontent.com/elipeF/musicbot/master/ver_64bit/botinstall.sh

FAQ:

1. Bot nie łączy się z serwerem a wszystko na 100% wpisałem dobrze?

Rozwiązanie: Zobacz czy po wpisaniu screen -ls widnieje na liście ts3_bot jeśli nie spróbuj zainstalować inną wersje bot'a

2. Gdzie mam wrzucić muzykę?

Rozwiązanie: Wszystkie pliki muzyczne wrzucamy do

/root/Music

3. WARNING Failed local:track:library.json.gz: Dekoder application/x-gzip

Rozwiązanie: W wyniku usunięcia paru zbędnych opcji bota pojawia się ten komunikat. Nie jest to niczym złym tak ma być.

Changelog:

03.05.2015 - Update drobne poprawki. Podziękowania dla @DJMazii za pomoc w testach bota!

04.05.2015 - Update drobne poprawki. Naprawa 1 istotnego błędu

24.07.2015 - Update. Wprowadzona obsługa youtube

• Odpowiedzi 178
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Super choć osobiście czekam na wersje 64 bit :)

Polecam bota działa naprawdę fajnie :) i nie zabiera dużo procesów :)

Opublikowano

Bardzo podobny poradnik zrobiłem ja, ale widzę, że ty spolszczyłeś to i dałeś inny panel.

Ładny poradnik, może zrobię w wolnej chwili VideoTut'a :)

Opublikowano

Bardzo podobny poradnik zrobiłem ja, ale widzę, że ty spolszczyłeś to i dałeś inny panel.

Ładny poradnik, może zrobię w wolnej chwili VideoTut'a :)

Mniejsze wymagania łatwiejsza konfiguracja :) Cały proces przebiega w pełni automatycznie wystarczy wklepać kilka komend ;) 

Opublikowano

Wszystko dobrze jest, Edit v3

Po zainstalowaniu bota wszystko ok, jednakże pojawiają się dwa błędy z biblioteki:

Yd7wQ7S.png

Ale nie wiem jak to zrobić za pomocą mp3, który jest wgrany /root/Music, który się łączy z plikiem mp3 na vpsie. I jak go włączyć, żeby się pojawił ;)??

Pliki powinny zostać dodane do biblioteki :) browse --> Local media. 

Opublikowano

Jakoś mi na ovh.pl nie działa ten bot, a jakoś jest uruchomiony! :D

Pomoże ktoś ?

Masz takie coś jak FAQ. Bot się nie łączy z serwerem tak? Wpisz screen -ls i daj wydruk 

Opublikowano

Całość naprawdę super.

Mam jednak pytanie - Jest/będzie możliwość puszczania muzyki z Youtube? 

Posiadam na swoim serwerze "płatną wersję bota" i jest taka opcja, a zawsze fajniej przenieść się na darmową :P

CPU: i7 5820k GPU: Asus GTX 660 RAM: G.Skill Ripjavs 4 16Gb MOBO: Gigabyte x99 Gaming 5P CASE: FD Define XL

Klawiatura: Sharkoon SkillerMech SGK1 Mysz: Razer Naga 2012 Headset: Sennheiser HD558 Mikrofon: Novox NC-1 Monitor: Syncmaster TA350

Opublikowano

Całość naprawdę super.

Mam jednak pytanie - Jest/będzie możliwość puszczania muzyki z Youtube? 

Posiadam na swoim serwerze "płatną wersję bota" i jest taka opcja, a zawsze fajniej przenieść się na darmową :P

Tak jest taka możliwość. 

Wystarczy ustawić tak i nie ma problemu.
Opublikowano

takie małe pytanie na jakich potrach to dziala i jak je opisac  xD http://www.vps.me/tutaj mam vps ten darmowy wymaganiea spełnia

wbił mi na serwer ts3 normalnie ale strona niedzała ;/

6680 - Port www.

Opublikowano

Jakie są wymagania tego bocika? (głównie rozchodzi się o minimalną wartość pamięci RAM­ jaka jest potrzebna)

Opublikowano

CPU 600 Mhz
RAM 350 MB
HDD 700 MB (only packets installed!
             you need space for your Music too!)

Opublikowano

CPU 600 Mhz

RAM 350 MB

HDD 700 MB (only packets installed!

you need space for your Music too!)

Niestety wymagania są inne :)

Jakie są wymagania tego bocika? (głównie rozchodzi się o minimalną wartość pamięci RAM­ jaka jest potrzebna)

Na vps z 1 gb ramu działał bez problemowo nie przekraczając 500 mb (odpalony nginx php i inne programy).

Opublikowano

Witam, przy uruchamianiu bota wywala błąd ./botstart.sh: line 60: mopidy: command not found , jakieś pomysły?

Opublikowano

Witam, przy uruchamianiu bota wywala błąd ./botstart.sh: line 60: mopidy: command not found , jakieś pomysły?

Jaki system? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...