Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Włamanie na serwer, ale jak?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na wstępie proszę o nie zamykaniu tematu przez administrację, jeśli zły dział proszę o przeniesienie.

Witam,

Chciałbym wam opowiedzieć pewną historię która przydarzyła mi się w tamtym tygodniu o włamaniu i atakowaniu botami mój serwer przez niektórym bardzo znany serwer xfas*.

Więc dorzeczy w tamtym tygodniu wystartował mój serwer minigames z autorskimi mapami i grami.Serwer był reklamowany tylko na forum a grało na nim trochę graczy, nie pamiętam kiedy ale chyba 2 dni od startu przyszedł na mój serwer jeden z administracji xfas* nie pamiętam nicku z propozycją współpracy powiedział że na ich serwerze gra po 360 osób i żebyśmy się do nich przyłączyli jednak ja odrzuciłem tą propozycję on pisał że coś pożałujemy czy coś w tym stylu.Niestety nie mam ss ale na fanpage otrzymałem wiadomość taką samą jak w mc z propozycję współpracy od Jakub k** oczywiście posiadam ss i go podam na samym dolę tematu co dziwnego podał ip ich  serwera i kiedy wpisałem adres tego ip w przeglądarce przenosło mnie na hosting i wyskakuje Ataki typu ddos to przestępstwo.Wracając do tematu kiedy odrzuciłem propozycję naglę był atak botami niestety nie mam ss, kiedy serwer był atakowany wyłączyłem wszystkie serwery i po 1 godz włączyłem.Od włączenia był spokój, po 2 dniach kiedy stworzyliśmy tryb chestpvp, dostałem w mc wiadomość msg od użytkownika kukuba***** okazało się to to też był administrator xfas* i on też wysłał propozycje współpracy wtedy z ciekawości odpisałem na czym miała by polegać on odpisał że ja przekieruję domenę na ich serwer a oni w swoim lobby stworzą teleport na mój serwer.Ja odmówiłem nie będę pisał dlaczego, nagle pisał że to jest super okazja że nie pożałujemy, żlę robimy że odrzucamy i go wyrzuciłem z serwera nagle były ataki botów, wkurzyłem się wgrałem plugin na na antybot po wgraniu był spokój.Po wgraniu poszedłem się załatwić i po przyjściu zostałem wyrzucony z trybu chestpvp wchodzę na serwer na tryb chestpvp a tu kilka osób lata i po chwili środek spawnu  znikł szybko wyłączyłem serwer i sprawdziłem plik op tam były trzy nicki administratorów z xfas* nie wiem jak to zrobili.Nie mogli się włamać mam bardzo trudne hasło do mc jak i do konsoli.W tedy myślałem że jakoś zgadli hasło oczywiście zbanowałem na ip ich.I po 2 dniach dodaliśmy tryb creative i po 3 godz od startu widziałem w konsoli że chcieli wbić na serwer ale nie mogli bo mieli bana, aż po chwili wyrzuciło mnie z serwera.Wszedłem na serwer i po chwili znów i tak może z 5 razy aż w końcu ustało i wbiłem na serwer latam sobie a tu nagle dostałem bana i szybko wyłączyłem serwer i patrzę do pliku op a tam znowu te same nicki co przedtem otrzymałem na fanpage wiadomości że nie wystartujemy i creative papa.Oczywiście mam ss tych wiadomości. Wtedy chciałem pogadać z całą administracją na ts3 wbiłem na ich fanpage stronę i nie było żadnego kontaktu w końcu wbiłem na ich serwer i poszedłem na pierwszy tryb i na tab było ip ts3 oczywiście nie działał to poszedłem na 2 tryb i tu z kolei 2 adres który nie działa wbiłem na 3 tryb i pojawiło się na czacie ip ts3 i zadziało poszedłem na kanał pomoc serwera i po chwili przyszła jakaś administracja i się pytam czy są administracją xfas* oni powiedzieli że nie i to już nie jest ts3 ich serwera.I się spytałem dlaczego, odpowiedzieli coś w stylu że nie dało się z nimi współpracować, opowiedziałem im historię i odparli że dobrze że się nie zgodziłem,ponieważ by mnie oszukali.

Więc chciałbym się spytać was jak oni mogli się włamać, dać sobie op i jak się przed tym uchronić.

SS:

xxx

Przepraszam za jakieś błędy trochę tego jest więc mogłem zapomnieć kropki lub przecinka itp.

• Odpowiedzi 76
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jest 4 opcje:

- Posiadałeś plugin AzRank - Na kilku wersjach były poważne luki, zrobione umyślnie.

- Posiadałeś jeden z pluginów kukubaczka

- Osoba która ci pisała pluginy zrobiła umyślnie luke.

- Jeden z aktualnych Adminsitartorów współpracuje  z nimi.

Jeżeli mój post podoba ci się wciśnij: napispng_wpwaara.png Dzięki

Opublikowano

Jest 4 opcje:

- Posiadałeś plugin AzRank - Na kilku wersjach były poważne luki, zrobione umyślnie.

- Posiadałeś jeden z pluginów kukubaczka

- Osoba która ci pisała pluginy zrobiła umyślnie luke.

- Jeden z aktualnych Adminsitartorów współpracuje  z nimi.

1.Azrank tylko był na serwerze lobby,nawet jak by sobie nadali jakąś rangę to i tak żadna ranga nie miała uprawnień  do komendy /op.

2.Nie posiadam żadnych pluginów napisanych przez kogoś.

3.Na serwerze pvp i creative były standardowe pluginy

4.To jest nie możliwe na 100%

Opublikowano

Jesteś administratorem sieci serwerów MC i nie wiesz co to logi? Może wiesz lub nie ale my posiadamy autentyczny w świecie forceop, a tak bardziej sensownie wy sami macie zawsze jakieś luki przez które można czerpać korzyści i nawet zdobyć opa. To wy sami powinniście zadbać żeby takie rzeczy jak ta się nie zdarzały. Zapytaj Pana @Maniec co się stało z jego serwerem przez luke której 3 razy nie naprawił a kilka razy potem dał Sam opa zbuckiemu bo juz miał dosyć, pozdrawiam helper serwerów sieci xfast

MC.XFAST.PL

Opublikowano

Jesteś administratorem sieci serwerów MC i nie wiesz co to logi? Może wiesz lub nie ale my posiadamy autentyczny w świecie forceop, a tak bardziej sensownie wy sami macie zawsze jakieś luki przez które można czerpać korzyści i nawet zdobyć opa. To wy sami powinniście zadbać żeby takie rzeczy jak ta się nie zdarzały. Zapytaj Pana @Maniec co się stało z jego serwerem przez luke której 3 razy nie naprawił a kilka razy potem dał Sam opa zbuckiemu bo juz miał dosyć, pozdrawiam helper serwerów sieci xfast

Nie zrozumiałeś mnie, nie mam logów z powodu  reinstalacji serwera.

Opublikowano

Totalna żenada -.-

======================

Jak nie masz logów, ten plik nadpisuje się cały czas o ile się go nie usunie, sprawdź Administrację oraz pobierz pluginy na nowo z Bukkita a nie od byle kogo

TEMAT

Opublikowano

Teraz ma prawo oddać was do sądu

Czy plug kukubaczka maja kayloggery?

CPU i5 6600k 4,1GHZ | RAM HyperX SAVAGE 16GB RAMGPU ASUS GTX 1070 ROG STRIX 8GOC |

SSD1 Samsung EVO 850 120GB| SSD2 ADATA SP600 120GB |HDD Toshiba 1TB

Reklama serwera minigames w starym stylu Kliknij tutaj

Opublikowano

Teraz ma prawo oddać was do sądu

Czy plug kukubaczka maja kayloggery?

Żenada włamali się do nas dlatego że nie chcieliśmy się do nich przyłączyć.

Opublikowano

Żenada włamali się do nas dlatego że nie chcieliśmy się do nich przyłączyć.

pisz mi na pw

CPU i5 6600k 4,1GHZ | RAM HyperX SAVAGE 16GB RAMGPU ASUS GTX 1070 ROG STRIX 8GOC |

SSD1 Samsung EVO 850 120GB| SSD2 ADATA SP600 120GB |HDD Toshiba 1TB

Reklama serwera minigames w starym stylu Kliknij tutaj

Opublikowano

Prawo podania Ich do sądu miał od czasu pierwszej groźby, a ataki itp, to już kolejne paragrafy.

Mnie zastanawia to że jak wpiszesz w przeglądarce mc.xfas*** to wyskakują paragrafy o ddos.Pewnie nie tylko mnie to spotkało.

Opublikowano

Mnie zastanawia to że jak wpiszesz w przeglądarce mc.xfas*** to wyskakują paragrafy o ddos.Pewnie nie tylko mnie to spotkało.

spokojnie mnie też to spotkało.... nie umieją po prostu zareklamować normalnie serwera to chodzą po innych serwerach i walą ddosy lub się włamują albo jeszcze coś innego. to jest żenada a nie Administracja ! Dla tej administracji xfast to minecraft jest życiem i bez tej gierki nie mogą żyć. to już pewnie kilkanaście osób tak ucierpiało 

95 punktów karnych mam i zakaz pisania chu**** wie go na ile.

Opublikowano
http://mc.xfast.pl

Klik - dla leniwych :/

Tak jak widać, nie jesteś jedyny, w końcu spotka ich kara, prędzej czy później.

Cytat

“Nie wierzcie w jakiekolwiek przekazy tylko dlatego, że przez długi czas obowiązywały w wielu krajach. Nie wierzcie w coś tylko dlatego, że wielu ludzi od dawna to powtarza. Nie akceptujcie niczego tylko z tego powodu, że popiera to swym autorytetem jakiś mędrzec albo kapłan, lub że jest zapisane w jakimś świętym piśmie. Nie wierzcie w coś tylko dlatego że brzmi prawdopodobnie. Nie wierzcie w wizje lub wyobrażenia, które uważacie za zesłane przez boga. Miejcie zaufanie do tego, co uznaliście za prawdziwe po długim sprawdzaniu; do tego co przynosi pożytek wam i innym."

- Budda, Kalama Sutra

Opublikowano

Cześć, słuchaj. Jeżeli chcecie się raz a porządnie rozprawić z tą bandą dzieciaków którzy zostali wymienieni w temacie zapraszam do kontaktu. Jest już pewna grupa osób które również mają przez nich problemy ze swoimi serwerami. Sam byłem świadkiem jak zaatakowali jeden z naszych serwerów, dodatkowo bezczelnie przy tym grożąc. Na szczęście luka którą znaleźli została szybko załatana, Oj co ja napisałem, znaleźli? Prawda jest taka że oni nic własnego nie stworzyli, tylko używają rzeczy dostępnej w internecie, to co robią to przechodzi ludzkie pojęcie. Banda pesudo-programistów niszczy inne serwery. Jak oglądaliśmy te "sektory" pisane przez osobę o której wspomniałeś to płakaliśmy ze śmiechu widząc ten kod. I jeszcze takie dno i wodorosty, dzieci które znalazły sobie hobby które polega na niszczeniu cudzej własności grozi na fanpagach. Najlepsze jest to że nie myślą i są bardzo nieostrożni. Tak jak napisałem na początku, jeżeli ktoś miał problemy z tą bandą dzieciaków zapraszam do kontaktu, nie bać się i pisać, najlepiej z przygotowanymi od razu logami z ataków. Im będzie nas więcej tym lepiej. Więcej informacji udzielę w prywatnej wiadomości. 

Opublikowano

Cześć, słuchaj. Jeżeli chcecie się raz a porządnie rozprawić z tą bandą dzieciaków którzy zostali wymienieni w temacie zapraszam do kontaktu. Jest już pewna grupa osób które również mają przez nich problemy ze swoimi serwerami. Sam byłem świadkiem jak zaatakowali jeden z naszych serwerów, dodatkowo bezczelnie przy tym grożąc. Na szczęście luka którą znaleźli została szybko załatana, Oj co ja napisałem, znaleźli? Prawda jest taka że oni nic własnego nie stworzyli, tylko używają rzeczy dostępnej w internecie, to co robią to przechodzi ludzkie pojęcie. Banda pesudo-programistów niszczy inne serwery. Jak oglądaliśmy te "sektory" pisane przez osobę o której wspomniałeś to płakaliśmy ze śmiechu widząc ten kod. I jeszcze takie dno i wodorosty, dzieci które znalazły sobie hobby które polega na niszczeniu cudzej własności grozi na fanpagach. Najlepsze jest to że nie myślą i są bardzo nieostrożni. Tak jak napisałem na początku, jeżeli ktoś miał problemy z tą bandą dzieciaków zapraszam do kontaktu, nie bać się i pisać, najlepiej z przygotowanymi od razu logami z ataków. Im będzie nas więcej tym lepiej. Więcej informacji udzielę w prywatnej wiadomości. 

To co mówisz to prawda nic autorskiego i to na serio banda dzieciaków kiedy wejdziecie na profil Jakub Ko* to pisze że  Studiował na uczelni: Gimnazjum nr.1 im. Jana Długosza w Nowym Sączu.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngnerdian

Po prostu jesteś egoistycznym dzieciaczkiem, który czuję się nietykalny w internecie, ale pamiętaj nikt nie jest anonimowy, jeżeli sprawa faktycznie trafi na policję, to Administratorzy MPCforum podadzą im Twoje ip, i po sprawie na następny dzień są po ten Wasz "gang", tak nazwałem ich gangiem... Dlaczego? Bo nic nie robią pożytecznego tylko niszczą pracę innych i czują się nietykalni, banda idiotów. Mam nadzieję jednak, że sprawa się źle dla Was skończy.

Nie pozdrawiam.

@Blezur

Polecam Administracji forum zbanować użytkowników, którzy się wyśmiewają i przyznają, że DDosują i niszczą pracę innych, ponieważ nie jest to zgodne z Polskim prawem. Pozdrawiam. ;)

Cytat

“Nie wierzcie w jakiekolwiek przekazy tylko dlatego, że przez długi czas obowiązywały w wielu krajach. Nie wierzcie w coś tylko dlatego, że wielu ludzi od dawna to powtarza. Nie akceptujcie niczego tylko z tego powodu, że popiera to swym autorytetem jakiś mędrzec albo kapłan, lub że jest zapisane w jakimś świętym piśmie. Nie wierzcie w coś tylko dlatego że brzmi prawdopodobnie. Nie wierzcie w wizje lub wyobrażenia, które uważacie za zesłane przez boga. Miejcie zaufanie do tego, co uznaliście za prawdziwe po długim sprawdzaniu; do tego co przynosi pożytek wam i innym."

- Budda, Kalama Sutra

Opublikowano

Zgadzam się z poprzednikiem.

Nie polecam takiego zachowania, ponieważ jak ktoś dotknie mojego serwera to bd miał przerabane

Właściciel projektów ProjectPC

- xTermy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...