Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Włamanie na serwer, ale jak?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@CreFile święta prawda po prostu ten zzzl zazdrości graczy,mapy czy coś że rozpierdalają czyjąś prace w którą ktoś włożył swój cenny czas  ! 

95 punktów karnych mam i zakaz pisania chu**** wie go na ile.

• Odpowiedzi 76
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja zaczynam z nowymi serwerami i mam automatyczne przekazywanie logów z ddosow na policję wiec ddosow się nie boję ;-) a poza tym nie mam żadnych pluginów oprócz pisanych własnoręcznie wiec wisi mi to

Właściciel projektów ProjectPC

- xTermy

Opublikowano

Po pierwsze moje pluginy nie mają keyloggerów, backdoorów i innych tego typów rzeczy... Po drugie sami reklamowaliście się u nas (mówiliśmy, żebyście przestali), groziliście to w końcu Zbucki się wkurzył i rozwalił jeden z pod serwerów... A tak poza tym to czekaj na perma za udostępnianie danych osobowych :*

Opublikowano

Jeżeli w pluginie znajdował się keylogger to szybciej podawał bym do sądu twórcę plugina, niżeli osoby, które Ci się rzekomo włamały.

Jeżeli DoSowali Ci serwer to za to również grozi kara.

Każde przeszkadzanie komuś w jego pracy jest karalne.

Jeżeli zarabiałeś na tym serwerze pieniądze, powyżej 100zł to tym bardziej, jeżeli prowadziłeś ten serwer dla gromadki stivków, to nie.

Tyle ode mnie.

Pozdrawiam i

86744.jpg?st=a2Z96uh6KRLvoUpDDoLwOw&e=14

K2yjCFw.png

Opublikowano

Jeżeli w pluginie znajdował się keylogger to szybciej podawał bym do sądu twórcę plugina, niżeli osoby, które Ci się rzekomo włamały.

Jeżeli DoSowali Ci serwer to za to również grozi kara.

Każde przeszkadzanie komuś w jego pracy jest karalne.

Jeżeli zarabiałeś na tym serwerze pieniądze, powyżej 100zł to tym bardziej, jeżeli prowadziłeś ten serwer dla gromadki stivków, to nie.

Tyle ode mnie.

Pozdrawiam i

86744.jpg?st=a2Z96uh6KRLvoUpDDoLwOw&e=14

"Jeżeli zarabiałeś na tym serwerze pieniądze, powyżej 100zł to tym bardziej, jeżeli prowadziłeś ten serwer dla gromadki stivków, to nie."

No tak... możesz poprzeć to argumentem jakimś czy coś? Czy to 100 zł to z dupy wyjęte? a tak poza tym, jeżeli zarabia na serwerze więcej niż 3191 (chyba) zł rocznie to musi się rozliczać :D Ciekawe czy to robi... hmmm

Opublikowano

Polskie prawo, jeżeli chce się zarobić na smsach 2k na czysto ludzie muszą wydać razem 7k :D

Niespodzianka

<

Opublikowano

Po pierwsze moje pluginy nie mają keyloggerów, backdoorów i innych tego typów rzeczy... Po drugie sami reklamowaliście się u nas (mówiliśmy, żebyście przestali), groziliście to w końcu Zbucki się wkurzył i rozwalił jeden z pod serwerów... A tak poza tym to czekaj na perma za udostępnianie danych osobowych :*

Cytuje "groziliście" można spytać jakie to były grozby i kiedy gdzie to miało miejsce ?.

Oj joj dane osobowe, podałem twoją szkołę 1 gimnazjum.

"Jeżeli zarabiałeś na tym serwerze pieniądze, powyżej 100zł to tym bardziej, jeżeli prowadziłeś ten serwer dla gromadki stivków, to nie."

No tak... możesz poprzeć to argumentem jakimś czy coś? Czy to 100 zł to z dupy wyjęte? a tak poza tym, jeżeli zarabia na serwerze więcej niż 3191 (chyba) zł rocznie to musi się rozliczać :D Ciekawe czy to robi... hmmm

Aha ciekawe ile na beta testach przez tydzień można zarobić ?.

Po prostu boli was że na serwie nic ciekawego nie macie wszystko z neta i przychodzicie do innych prosicie kilka razy o przyłączenie a jak ktoś się nie zgodzi to małymi rączkami to rozwalacie.

Opublikowano

Hmm...

Witam, kłócicie się o klocki dobra rozumiem, że to serwery ale pewnie pod hajs (mogę się mylić :) ), sam byłem świadkiem easyhc (byłem tam administratorem), że ten serwer był tylko pod hajs i dlatego odszedłem. Wracając do sprawy jak to czytałem to mi zabrakło słów jak można zrobić takie coś w minecraftcie/w systemach serwerów.

Jak bym chciał to takie xfas* by już nie było tylko bym posiedział około 4-7 dni, i by ciągle by było server closed.Ale, że rozumiem jak gracze lubią/chcą grać na serwerach minecraft to nie będę takiego czegoś robić i nie chcę. No ale xfas* robią sami sobie szkode.

Opublikowano

Cytuje "groziliście" można spytać jakie to były grozby i kiedy gdzie to miało miejsce ?.

Oj joj dane osobowe, podałem twoją szkołę 1 gimnazjum.

Aha ciekawe ile na beta testach przez tydzień można zarobić ?

Dane osobowe były (Imię i nazwisko na facebooku). 

"Aha ciekawe ile na beta testach przez tydzień można zarobić ?"

Uwierz - dużo... Przy dobrych wiatrach to tyle w dzień mogłeś zarobić.

Opublikowano

@GosteczekV Ty dobrze wiesz.

@Adiospomidoros1

,,Gromadka'' Czyli też mnie? Szkoda, że nie mam środków płatniczych (,,maszynka z ovh'') i pieniędzy na zakłócanie komuś łącza internetowego.

Ps. Wiem, że nie mam godmode. Administrator widzi teraz moje ip w prawym górnym rogu mojego posta.

Zrobić mi nic nie możecie, gdyż za to co JEDYNIE zrobiłem (grief mapy na topcraft - @Maniec) nie ma żadnej kary.

@topic

Ostrzegaliśmy. Nie pomogło. Cya.

Proszę o close. 

MC.XFAST.PL

Opublikowano

@GosteczekV

Napisałeś ze reklame dałeś tutaj tylko. Kolejny przykład na to że nie opłaca sie promować serwera na tym forum, prezentacją zachęciłeś konkurencję a oni bezkarnie ci sie włamali na serwer. Kiedys serwery w inny sposób wybijano by grało na nich wielu graczy, mogłeś też komuś podpaść postami które tutaj publikujesz. Jak widzisz ludzka zawiść nie zna granic i radze Ci uważać następnym razem.

Opublikowano

­Uwaga dam challenge każdemu gimbo programiście i hackerowi, dam IP i ma Mnie zbanować i dać Sobie OP.
Osobie która się uda zapłacę 100 zł, i bóg mi światkiem.

A co do topic'u sprawę można zgłosić na policję jest to niszczenie czegoś tam...

Opublikowano

­Uwaga dam challenge każdemu gimbo programiście i hackerowi, dam IP i ma Mnie zbanować i dać Sobie OP.

A co do topic'u sprawę można zgłosić na policję jest to niszczenie czegoś tam...

jest to niszczenie klockow w grze minkraft

ypvrNww.png

Opublikowano

Na serwerze nigdzie nie widziałem zakazu niszczenia spawnu czy cuś... Czyli wg Was jak postawię klocka, wykopię stone, czy też może walnę krowę mieczem jest to nie legalne? Bo to też niszczenie mapy, czy też "zabijanie" zwierząt...

Opublikowano

Chyba tak, bo wtedy jest mniej mobów na świecie i potencjalny gracz który chciałby zabić sobię krówkę to jej nie zabije bo krówki nie ma ;c krówka zabita przez pro elo griefera, przez to taki gracz nie kupi vipa bo gupi serv ni ma krówek i strata moneyów dla serwera

wszystko jasne ;c

ypvrNww.png

Opublikowano

niszczenie spawna itp nie jest karalne ale ddosy juz tak

DORZUCAM SIE DO NAGRODY DLA GIMBOHAKJERA KTORY DA SOBIE OP NA MOIM SERWIE 

Opublikowano

Pomyśl chyba jak jest cuboid to wiadomo że nie wolno niszczyć.Ty wspomniałeś o rozwalaniu to nie było rozwalanie wy po prostu usunęliście mapę.

Opublikowano

Ja własnie pisze do chostingu lvlup aby też to walneli. Po 2 mam mini zabezpieczenia na psychozjeby i czy ktoś ma bez luk spigota 1.8.4 bee wdzięczny

CPU i5 6600k 4,1GHZ | RAM HyperX SAVAGE 16GB RAMGPU ASUS GTX 1070 ROG STRIX 8GOC |

SSD1 Samsung EVO 850 120GB| SSD2 ADATA SP600 120GB |HDD Toshiba 1TB

Reklama serwera minigames w starym stylu Kliknij tutaj

Opublikowano

niszczenie spawna itp nie jest karalne ale ddosy juz tak

DORZUCAM SIE DO NAGRODY DLA GIMBOHAKJERA KTORY DA SOBIE OP NA MOIM SERWIE 

Oni nie zniszczyli tylko usunęli mapę z danymi graczy

Były ataki ddos,ataki botów, włamania i dawania sobie uprawnień.

Opublikowano

Oni nie zniszczyli tylko usunęli mapę z danymi graczy

Były ataki ddos,ataki botów, włamania i dawania sobie uprawnień.

Możesz dać logi ataków DDOS? Bo nie przypominam sobie, żeby nasza ekipa takie wykonywała :X

PS: Gdzie jest ten regulamin?

Opublikowano

aż mi się zachciało śmiać to o czym wy piszecie to same bzdury :)

mogę postawić serwer na jakimkolwiek hostingu a i tak nawet nie zniszczycie klocuszka...

ten ichni "force op" to pewnie back door lub poprostu dostali op'a od jakiegoś adma >.<

@Edit

sądząc jak oni się chwalą tym że mają forceop czy jak to się tam zwie mają max 13 lat >.<

na tego waszego xfast'a jestem wstanie wbić z 3000botów w ciągu 10 min ;)

post-797478-0-22852600-1429556938.png

Opublikowano

Możesz dać logi ataków DDOS? Bo nie przypominam sobie, żeby nasza ekipa takie wykonywała :X

Co do logów powiedziałem że nie mam z powodów reinstalacji i nie byłem pewny do tego czy wy to robicie ale kiedy wpiszecie http://mc.xfast.plto wyskakują paragrafy o ddos

Opublikowano

Ekhm... Przestańcie w końcu pajacować. Ja też coś dorzucę do tematu:

Panie kuku i Zbucki po co zniszczyliście niewinny serwer? Bo co, hajs się nie zgadza, nikt nie wbija? Zacytuję ze strony podanej wyżej:

§ 1. Kto, nie będąc do tego uprawnionym, niszczy, uszkadza, usuwa lub zmienia zapis istotnej informacji albo w inny sposób udaremnia lub znacznie utrudnia osobie uprawnionej zapoznanie się z nią, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Jak widać, ataki DDoS, niszczenie czyjejś pracy czy nawet serwera jest karalne. To, że odrzucił propozycję współpracy to nie oznacza, że możecie zniszczyć mu serwer. Każdy serwer ma prawo się rozwijać, administracja jak i sam właściciel tego serwera poświęcali dużo czasu nad serwerem a wy tak chamsko i bezczelnie niszczycie.

Koniec pajacowania w tym temacie.

2013-2016

Opublikowano

dzieciaczku z gimbazy za naukę się weź a nie siedzisz przez komputerem i rozpierdalasz serwery. Taki kozaczek w necie a j****a pizda w świecie która jak by zobaczyła właściciela serwera innego to by spierdalała !!!!!!!! J**** xfast a grałem kiedyś na nim ale sobie przyrzekłem że nie zagram tam już po tym jak mi r*******i serwa śmiecie ścierwa jebane !. 

95 punktów karnych mam i zakaz pisania chu**** wie go na ile.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...