Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Włamanie na serwer, ale jak?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dzieciaczku z gimbazy za naukę się weź a nie siedzisz przez komputerem i rozpierdalasz serwery. Taki kozaczek w necie a j****a pizda w świecie która jak by zobaczyła właściciela serwera innego to by spierdalała !!!!!!!! J**** xfast a grałem kiedyś na nim ale sobie przyrzekłem że nie zagram tam już po tym jak mi r*******i serwa śmiecie ścierwa jebane !.

Znasz mnie? Widziales mnie kiedykolwiek? Nie. To co się wypowiadasz na mój temat? Poza tym to nie ja rozwalam serwery tylko Zbucki ;)

• Odpowiedzi 76
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

podpinam sie.. Też składano mi propozycje ale to już było nwm może 1-2 miesiące temu. Po odrzuceniu nękano nas botami. @kukubaczek pewnie dla cb nick _Daniel nic nie znaczy ale to właśnie moje/jego serwery atakowałeś. Może ktoś sie pod cb podszywał [ale pwenie nie].

I tu mam pytanie juz może związane z @topic może mniej ale wiecie które pluginy mają backdoory i jak je wykorzystac? Wspomniano o AzRank ale jakoś nie wiem o co chodzi...

PS.Dodam, że moje serwery są co 2 dni atakowane tak przez 2h gdy mnie nie ma ;/

Opublikowano

aż mi się zachciało śmiać to o czym wy piszecie to same bzdury :)

mogę postawić serwer na jakimkolwiek hostingu a i tak nawet nie zniszczycie klocuszka...

ten ichni "force op" to pewnie back door lub poprostu dostali op'a od jakiegoś adma >.<

@Edit

sądząc jak oni się chwalą tym że mają forceop czy jak to się tam zwie mają max 13 lat >.<

na tego waszego xfast'a jestem wstanie wbić z 3000botów w ciągu 10 min ;)

Wiem jak się włamali to jest tak zwany bug fixes który jest od oddawna na silnikach.Posiadam w swoich rękach naprawiony silnik.

Opublikowano

podpinam sie.. Też składano mi propozycje ale to już było nwm może 1-2 miesiące temu. Po odrzuceniu nękano nas botami. @kukubaczek pewnie dla cb nick _Daniel nic nie znaczy ale to właśnie moje/jego serwery atakowałeś. Może ktoś sie pod cb podszywał [ale pwenie nie].

I tu mam pytanie juz może związane z @topic może mniej ale wiecie które pluginy mają backdoory i jak je wykorzystac? Wspomniano o AzRank ale jakoś nie wiem o co chodzi...

PS.Dodam, że moje serwery są co 2 dni atakowane tak przez 2h gdy mnie nie ma ;/

Z tego co mi się wydaje ty też się na xfast reklamowałeś ;) A tak poza tym to twój serwer nie jest atakowany przez nas :X Wiem kto, ale nie będę pisał... (nie z naszej ekipy).

Opublikowano

Oj kuku zjebku. Są serwery, te dobre (lepsze od serwera kukubraczka) i te gorsze które są prowadzone przed administracje która nie ma o tym pojęcia.

Jeden dba by go najbardziej rozreklamować, niszcząc inne serwery i włamując się na konta adminów innych serwerów. A drugi reklamuje na youtube, na forach.

Po paru miesiącach na tym mniej rozreklamowanym jest po 200 osób online, a u tego co niszczy po 10, bo dają VIPy za free. xD

Nie rozumiem Waszej 'idei' rozwalania serwerów, gdy nie umie się rozreklamować serwera. Po prostu jesteście bandą bachorów, próbujących za wszelką cene zarobić hajs na dzieciach.

Nawet Wam już stronę zablokowali. xD

Nie idź na policje, bo nic nie zrobią.

Sam masz serwer nonpremium i jakby ktoś cię podał to już nie masz serwera, bo Mojang ostrzega przy włączaniu konsoli serwera "online-mode=true nie zabezpiecza serwera" (oczywiście to w przetłumaczeniu) czy coś takiego. :P

//@Rayso.

Dzięki za warna ziomek! :P

Opublikowano

Na serwerze nigdzie nie widziałem zakazu niszczenia spawnu czy cuś... Czyli wg Was jak postawię klocka, wykopię stone, czy też może walnę krowę mieczem jest to nie legalne? Bo to też niszczenie mapy, czy też "zabijanie" zwierząt...

Myślałem, że dzieciak taki jak ty może być ogarnięty, ale niestety nie, liczba graczy ci spada, i będzie spadać masz to zagwarantowane.

Twoje dane osobowe znają, i bardzo dobrze, jeżeli nie potrafisz uczciwie żyć to masz za swoje.

A dla was użytkowników dam radę, uważajcie gdzie reklamujecie (ja reklamy serwera, nie umieszczam na tym forum)

Ps.U nas też próbowali, lecz nic nie zdołali, próbowali wiele razy.

Dodałem na wszystkich serwerach którymi zarządzam informację co 5 minut o nich oraz jego serwerze, wam też polecam.

Na serwerach premium, polecam zbanować za czasu całą ich ekipę.

@DoModeratora!

- Jeżeli coś jest w poście nie tak, to napisz mi na pw a sam poprawię. (na tym forum za wszystko jest warn)

Jeżeli mój post podoba ci się wciśnij: napispng_wpwaara.png Dzięki

Opublikowano

Dyskusja już dawno odbiegła od tematu, autor zapytał jak uchronić się przed atakami i na tym się skupcie. 

@M0SLER Wzajemne obrażanie się i zarzucanie ataków na serwer w żaden sposób nie pomaga autorowi. 

Opublikowano

Dyskusja już dawno odbiegła od tematu, autor zapytał jak uchronić się przed atakami i na tym się skupcie. 

Przeczytaj wszystkie posty, a zobaczysz że nie odchodzi, wszystkie tematy są związane z treścią tego tematu.

@Rayso. zajmijcie się kukubaczkem a będzie można normalnie publikować serwery minecraft'a.

Co do tematu:

Trzeba obcaić dzięki jakiego pluginowi dali sobie OP.

Opublikowano

Przeczytaj wszystkie posty, a zobaczysz że nie odchodzi, wszystkie tematy są związane z treścią tego tematu.

@Rayso. zajmijcie się kukubaczkem a będzie można normalnie publikować serwery minecraft'a.

Co do tematu:

Trzeba obcaić dzięki jakiego pluginowi dali sobie OP.

Oni sobie dali op poprzez błędy w silniku.

Opublikowano

Bez logów nic nie zrobisz, nie sprawdzisz jak, chyba że ktoś tak samo zna backdoor z bukkita czy pluginu na owym serwerze.

Jak chcesz się zabezpieczyć zrób jak Ja mam, nikt prócz mnie OP mieć nie będzie, wszystkie komendy typu /pex user /setrank /op /deop i cała reszta administracyjna jest dozwolona tylko i wyłącznie z konsoli.

Jeżeli ktoś na czacie napisze /op NICK to dostanie bana na 5minut a Administracja dostaje wiad że ktoś tą komendę używał, jeżeli nie ma administracji dostaję maila z tą samą informacją.

Dodatkowo, każdy kto wchodzi przechodzi weryfikację:

Przy pierwszym wejściu na to czy jest botem, czy ma huzuni, noduda albo coś innego + killaura + skrypty na PvP

Przy każdym wejściu / każdym logowaniu, test na huzuni ... test na killaure + test na skrypty PvP.

Po tym spadek hakerów jest znaczący, jakoś z 80% do 10/15%

TEMAT

Opublikowano

Zostawcie goscia w spokoju ;) Dobrze zrobil ,pogratulowałbym mu osobiście ,ale nie mam takiej możliwości.Tak to jest jak sie dzieje ,gdy dzieci biora sie za stawianie po elo elo serwerow minkrafta ,bez wiedzy i na pale.

Opublikowano

Bez logów nic nie zrobisz, nie sprawdzisz jak, chyba że ktoś tak samo zna backdoor z bukkita czy pluginu na owym serwerze.

Jak chcesz się zabezpieczyć zrób jak Ja mam, nikt prócz mnie OP mieć nie będzie, wszystkie komendy typu /pex user /setrank /op /deop i cała reszta administracyjna jest dozwolona tylko i wyłącznie z konsoli.

Jeżeli ktoś na czacie napisze /op NICK to dostanie bana na 5minut a Administracja dostaje wiad że ktoś tą komendę używał, jeżeli nie ma administracji dostaję maila z tą samą informacją.

Dodatkowo, każdy kto wchodzi przechodzi weryfikację:

Przy pierwszym wejściu na to czy jest botem, czy ma huzuni, noduda albo coś innego + killaura + skrypty na PvP

Przy każdym wejściu / każdym logowaniu, test na huzuni ... test na killaure + test na skrypty PvP.

Po tym spadek hakerów jest znaczący, jakoś z 80% do 10/15%

Ok thx za radę, pewnie za niedługo jak wznowie serwer to będą chcieli się włamać.W razie czego jak im się uda to dam ci znać.

Zostawcie goscia w spokoju ;) Dobrze zrobil ,pogratulowałbym mu osobiście ,ale nie mam takiej możliwości.Tak to jest jak sie dzieje ,gdy dzieci biora sie za stawianie po elo elo serwerow minkrafta ,bez wiedzy i na pale.

A tobie aż dam like.

Opublikowano

Możliwe że to tak zwany Force OP.

KOMARA SIE NAOGLADAL I MYSLI ZE TO PRAWDA XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Bez logów nic nie zrobisz, nie sprawdzisz jak, chyba że ktoś tak samo zna backdoor z bukkita

BACKDOOR W PROJEKCIE OPEN-SOURCE XDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Oni sobie dali op poprzez błędy w silniku.

ahahaha xDDD

@topic

co ty chcesz bez zlogow zrobic?

Nikt tutaj nie jest czarodziejem i nie zgadnie jakie masz pluginy, przez co wbili

@anty @Blezur (specjalnie na poziomie MPC):

dodaj wiecej ramu do serwera tak np. 128 gb, bo to jak za malo ramu masz to wiesz mozna sobie /op wpisac i masz opa

Opublikowano

Jeżeli nikt z team'u im nie nadał op, a pluginy posiadasz z zaufanego źródła  to musieli wykorzystać błędy silnika.

Jeżeli mój post podoba ci się wciśnij: napispng_wpwaara.png Dzięki

Opublikowano

ahahaha xDDD

@topic

Nikt tutaj nie jest czarodziejem i nie zgadnie jakie masz pluginy, przez co wbili

dodaj wiecej ramu do serwera tak np. 128 gb, bo to jak za malo ramu masz to wiesz mozna sobie /op wpisac i masz opa

Podałem backdoor z bukkit i pluginów.

Z bukkita nie wiadomo skąd pobrał, sam nie moglem odszukać silnika z bukkita więc pobrałem paczkę aby go zdobyć.

Na 100% nie wiesz czy ma hostingowy silnik czy nie ;)

Co do pluginów także nie masz 100% pewności, lecz autor twierdzi że ma bukkit pluginy ale nigdy nic nie wiadomo

Za tą ostatnią notkę należy Ci się kista piwa do tego zimnego :D

@topic

Może podasz skąd masz pliki, skrypty itd i ich spis :p może jednak dostałeś NC+  z luką na OP

TEMAT

Opublikowano

ahahaha xDDD

@topic

Dojebałeś do pieca w c**j !

Co ma ram do nadawania sobie rangi na serwerze? Mogę nawet teraz postawić serwer na 64 mb ramu wpisać sobie i c**ja to da nie oszukujmy się taka jest prawda.

Podałem backdoor z bukkit i pluginów.

Z bukkita nie wiadomo skąd pobrał, sam nie moglem odszukać silnika z bukkita więc pobrałem paczkę aby go zdobyć.

Na 100% nie wiesz czy ma hostingowy silnik czy nie ;)

Co do pluginów także nie masz 100% pewności, lecz autor twierdzi że ma bukkit pluginy ale nigdy nic nie wiadomo

Za tą ostatnią notkę należy Ci się kista piwa do tego zimnego :D

@topic

Może podasz skąd masz pliki, skrypty itd i ich spis :P może jednak dostałeś NC+  z luką na OP

Nie wiem czy czytałeś ale " Więc dorzeczy w tamtym tygodniu wystartował mój serwer minigames z autorskimi mapami i grami. " Więc raczej ma coś swojego 

@Top 

Wklej tu nam logi które znajdują się w server.log. 

A co do tematu tych z xfas* to jeżeli napiszą do was o tak ową współpracę to ignorujcie to :). Natomiast jeśli pojawią się jakieś ataki DDoS a posiadacie serwer na hostingu to napiszcie do BOK'u [ Biuro Obsługi Klienta ] O podanie adresów IP czy też zablokowanie ich w stosunku do serwera a jeśli bd mieli jakieś dowody to sprawa na policje i skończy się.

Takie jest moje zdanie/opinia.

Pozdrawiam Easy.

Pozdrawiam Easy.

Opublikowano

Co ma ram do nadawania sobie rangi na serwerze? Mogę nawet teraz postawić serwer na 64 mb ramu wpisać sobie i c**ja to da nie oszukujmy się taka jest prawda.

Nie wyczułbyś ironii, nawet gdyby kopnęła by Cię w d***.

Opublikowano

Pozdrawiam Easy.

japierdole

to jest @anty @Blezur a nie @topic

ps. minimum dla spigota 1.8 jest 200 mb (z pluginami i pelna mapa) (na 1.7 mozna na 100 mb ramu)

@topic

nie masz jakis backupow plikow?

poszukaj, moze twoj hosting tworzy backupy

Opublikowano

dzieciaczku z gimbazy za naukę się weź a nie siedzisz przez komputerem i rozpierdalasz serwery. Taki kozaczek w necie a j****a pizda w świecie która jak by zobaczyła właściciela serwera innego to by spierdalała !!!!!!!! J**** xfast a grałem kiedyś na nim ale sobie przyrzekłem że nie zagram tam już po tym jak mi r*******i serwa śmiecie ścierwa jebane !.

@gornie12

Skończ pieszyc dzieciaku sam mnie pytałes czy nie dałbym Ci botów z serii boty na gownianych serwerach..Taka prawda bawisz się na każdym serwie i pytasz jak tam serwer gimbie.I bronisz się ze nikt Cię pod tym nickiem nie zna i kozaczes ze mogę Ci na skoczyć bo nikt tw serwa nie zna a chętnie go dam aby zajęli się konkurenci (n9.csrv.pl)...

@topic

Co do kukubaczkuff itp.

DDOS - zapewne podczas zabezpieczali się. A masowy atak dla pl policaj bd trudny do wyłapania. Posiadam gdzieś IP zbuckiego i z pomocą policji i dowodami namierzycie go i wygracie sprawe. CENTRUM TECHNOLOGII IP.

Staram sie pomagac innym uzytkownikom.

Obecnie siedze w dziale ELEKTRONIKA-OPROGRAMOWANIE.

Jesli piszesz cos do mnie oznacz mnie

Gdy pomagam w jakims temacie, staram sie doprowadzic do konca.Dajac mi LAJKA mozesz mnie zachecicc ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...