Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wersja Minecrafta - jaka?

DeQUK

Która wersja MC  

156 użytkowników zagłosowało

1. 1. Która wersje wolisz ?

• 1.5.x
      11
    • 1.6.x
      3
    • 1.7.x
      75
    • 1.8.x
      67

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 170
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@TheMolka.

w 1.8 ludzie często mają problemy z silnikiem, dlatego też mało osób stawia serwery na tej wersji.

A mięszanie 1.7 z 1.8 nie ma sensu.

Jeżeli mój post podoba ci się wciśnij: napispng_wpwaara.png Dzięki

Opublikowano

Moim zdaniem serwery z dwoma wersjami na raz 1.7.x - 1.8.x mogą liczyć na największą ilość graczy... Jednak że mieszanie tych dwóch wersji może spowodować wiele bugów

Opublikowano

Moim zdaniem serwery z dwoma wersjami na raz 1.7.x - 1.8.x mogą liczyć na największą ilość graczy... Jednak że mieszanie tych dwóch wersji może spowodować wiele bugów

Grywalność to jedna z ważniejszych rzeczy, jednak na nią się składają m.in czy dana wersja dobrze współgra z hardwerem, czy przypadła do gustu graczowi itd, więc to raczej rzecz względna :) Raczej chciałbym konkret, ale dziękuje za zabranie udziału w "debacie".

CAMDNAx.png

Opublikowano

Grywalność to jedna z ważniejszych rzeczy, jednak na nią się składają m.in czy dana wersja dobrze współgra z hardwerem, czy przypadła do gustu graczowi itd, więc to raczej rzecz względna :) Raczej chciałbym konkret, ale dziękuje za zabranie udziału w "debacie".

Jeżeli jesteś w stanie poprawiać błędy z silnika to polecam 1.7+1.8

Bo ciężko znaleźć silnik z poprawionymi bugami z 1.8

Jeżeli mój post podoba ci się wciśnij: napispng_wpwaara.png Dzięki

Opublikowano

Nie baw się z wersjami poniżej 1.7.4. Mają nieciągnienia, często crashują serwer. 1.8.4 to według mnie jedyna grywalna wersja. ­

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||­

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Opublikowano

Jeżeli jesteś w stanie poprawiać błędy z silnika to polecam 1.7+1.8

Bo ciężko znaleźć silnik z poprawionymi bugami z 1.8

Hmm, jeżeliby patrzeć to możliwe,że ta wersja miałaby jedną z większych grywalnośći, ale jednakby także trochę ograniczała. Istnieje także większa liczba cheaterów na wersjach 1.7.x 

CAMDNAx.png

Opublikowano

Zależy, na jakim serwerze miałbym grać. Jeśli na zwykłym, to 1.7, jeśli RPG... 1.8.­

Opublikowano

Ja od pewnego czasu jestem za 1.8. Czemu? Na przykład Tablist r4e42ra.png

Ta tablista jest cudowna ^_^ stawiałem u siebie taką na 1.7 i była do dupy, każda linia pokryta statusem pingu (zielone bloczki po prawej)

A tutaj, pieknie, jeden nick i cały widok dodatku jakiego oczekiwałem kiedyś.

1.8

• textury 3D
  • lepsza optymalizacja
  • brak błędu z 1.7 i nikt nie wyłączy Ci serwera
  • Mniej hacków
  • Mniej cziterów
  • więcej możliwości

1.7

• więcej hacków z dnia na dzień
  • dużo dzieciaków
  • mało do dodawania tutaj jest
  • sporo graczy

Tak więc ja swój serwer stawiam na 1.8

Lepiej pomęczyć się troszkę więcej niż siedzieć na gównianym zbugowanym silniku, chociaż lubię 1.7

TEMAT

Opublikowano

1.8 - Najlepsza - Dlatego, że najlepiej zoptymalizowana, mniej ścina, mniej zamula, więcej FPS, pof!

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Choć mówią mi: Synthious, weź ćpanie odstaw... - Ja tylko chcę pizdę mieć #AnnaGrodzka

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Poniedziałek, wtorek, środa, czwartek, wiesz co jest pięć?

Opublikowano

1.8 lepsze, ale mało pluginow, większe serwery są na 1.7 więc wąwątpię, że zdobędziesz popularność na tym.ze 70% osob musiało by zmieniać wersję.

Opublikowano

1.8 lepsze, ale mało pluginow, większe serwery są na 1.7 więc wąwątpię, że zdobędziesz popularność na tym.ze 70% osob musiało by zmieniać wersję.

O pluginy nie muszę się martwić ;) Mam własne. A co drugiej sprawy to chyba,jeżeli jest więcej serwerów na 1.7 to i tam częściej przesiaduja gracze ;)

CAMDNAx.png

Opublikowano

Wdg mnie MInecraft się skończył na 1.7.2 bo teraz cięzko o serwer z wyższą wersją

Minecraft 1.7.2 DayZ Karabiny tu:
>>  IP: Mr.zink.com.pl

Opublikowano

Wdg mnie MInecraft się skończył na 1.7.2 bo teraz cięzko o serwer z wyższą wersją

Dlaczego ciężko?

CAMDNAx.png

Opublikowano

Bo ich praktycznie nie ma?

Game+Version.borderless.png

Statystyki spigota, 1.8 to już 50% serverów, i rośnie, oby jak najszybciej... a 1.7.10 w końcu spadnie tak jak te 1.6 czy 1.7.2, to kilku % max.

1438614356923701010629.png

Opublikowano

Game+Version.borderless.png

Statystyki spigota, 1.8 to już 50% serverów, i rośnie, oby jak najszybciej... a 1.7.10 w końcu spadnie tak jak te 1.6 czy 1.7.2, to kilku % max.

Ale to nie w Polsce :P W Polsce jest tylko kilka serwerów 1.8. Poza tym nie ma chyba Skripta na 1.8, więc pro programiści nie napiszą swoich autorskich skryptów na swoje autorskie serwery.

8c5d1068523_pisze_w_skript.jpg

@AntyBlezur Bo się znudził ;)

#AntyBlezur

Opublikowano

Ale to nie w Polsce :P W Polsce jest tylko kilka serwerów 1.8. Poza tym nie ma chyba Skripta na 1.8, więc pro programiści nie napiszą swoich autorskich skryptów na swoje autorskie serwery.

8c5d1068523_pisze_w_skript.jpg

@AntyBlezur Bo się znudził ;)

Powiem tak, najlepiej poczekać na 1.9 - wyjdzie wiele poprawek walki, oraz zostaną podobno naprawione bugi z klonowaniem przedmiotów.

Podobno 2.0 ma być wersją huczną więc czekam na 1.9 oraz 2.0

A w polsce znam 4 serwery które korzystają tylko z 1.8

A ponad 20 1.7 + 1.8

minecraft.jpg
Opublikowano

Powiem tak, najlepiej poczekać na 1.9 - wyjdzie wiele poprawek walki, oraz zostaną podobno naprawione bugi z klonowaniem przedmiotów.

Podobno 2.0 ma być wersją huczną więc czekam na 1.9 oraz 2.0

A w polsce znam 4 serwery które korzystają tylko z 1.8

A ponad 20 1.7 + 1.8

Oj uwierz, że nie ;)

Dzisiejszy powód braku aktualizacji na 1.8:

|-----> brak serwerów, ponieważ brak graczy -----|
|                                                |
|----- brak graczy, ponieważ brak serwerów <-----|
Tak poza tym, skąd wiesz, że będzie 2.0, a nie 1.10, o ile w ogóle powstanie?

#AntyBlezur

Opublikowano

Polecam silnik 1.8.3 (zawiera wiele poprawek) - najnowszy silnik ma najwięcej nowości, oraz jest bardziej przyszłościowy od poprzednika.

1.8.3 http://www.mpcforum.pl/topic/1412723-dl-spigot-183-z-najnowsz%C4%85-%C5%82atk%C4%85-aktualnie-brak-b%C5%82%C4%99d%C3%B3w/

Polecam także 1.7.10 by OtekPlay (podobno poprawił, ważniejsze błędy)

1.7.10 http://www.mpcforum.pl/topic/1407515-dl-naprawiony-spigot-by-otekplay/

Moim zdaniem powinieneś zrobić lobby z 2 osobnymi serwerami 1.7 oraz 1.8

Wtedy każdy będzie wybierał to co zechcę, na obu serwerach zalecam zastosować podobne pluginy.

minecraft.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...