Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wersja Minecrafta - jaka?

DeQUK

Która wersja MC  

156 użytkowników zagłosowało

1. 1. Która wersje wolisz ?

• 1.5.x
      11
    • 1.6.x
      3
    • 1.7.x
      75
    • 1.8.x
      67

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 170
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wedlug mnie najlepsza wersja jest 1.8.x bo dodaje slime blocki, nowy dungeon, stojaki na zbroje, endermite etc a takze wiele komend ktore sa bardzo przydatne. Wiec podsumujac 1.8.x jest najciekawsza wersja.

Opublikowano

1.5.2 1.4.7 najlepsze czasy minecrafta moim zdaniem , nie jakieś slimebloki lub inne gówna 

Moim zdaniem temat nie jest w odpowiednim dziale , ponieważ nie pytasz jaka wersja jest dobra na serwer , a ten dział nazywa sie Zarzadzanie Serwerem , a nie media czy innego typu działy

życie życie jest nowelą 

Opublikowano

Zdecydowanie wole 1.8 , nowości poprawione bugi ... szczerze , gram na serwerach 1.7 ze względu , że na tą wersje jest więcej serwerów no cóż może kiedyś polskie serwery przeniosą się na wersje 1.8

Opublikowano

Zaś ja nie lubie żadnej z tych wersji :D Wole pograć w minecraft beta 1.3_1 :D

2vua9ex.jpg

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ehzok9.jpg

:)

GIMBY NIE ZNAJO.

Opublikowano

­

Zaś ja nie lubie żadnej z tych wersji :D Wole pograć w minecraft beta 1.3_1 :D

2vua9ex.jpg

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ehzok9.jpg

:)

GIMBY NIE ZNAJO.

Sam nie znasz.

1.8, bo nowe możliwości, więcej opcji dekorowania, więcej bloków itp. A jak wyjdzie 1.9 to najlepiej na 1.9, bo zapowiada się ciekawie.

tenor.gif

Opublikowano

1.5 i wyżej to największe gówna jakie wyszły. Dozowniki, nowe bloki, szmaragdy, c**j wie co, endy i nie wiadomo co jeszcze. Widać, że gdy minecraft był świetną grą to lataliście w pampersach i doiliście cycka od mamy :*

Opublikowano

1.5 i wyżej to największe gówna jakie wyszły. Dozowniki, nowe bloki, szmaragdy, c**j wie co, endy i nie wiadomo co jeszcze. Widać, że gdy minecraft był świetną grą to lataliście w pampersach i doiliście cycka od mamy :*

Proszę o kulturalne wypowiadanie się ;)

CAMDNAx.png

Opublikowano

­Ja polecam 1.7

~ Mniejszej ilości ludzi laguje gra(Więcej bloków większe wymagania itd)

~ Na 1.7 Można wgrać silnik który będzie działa na wersji 1.7 jak i 1.8 tylko nie będzie bloków z 1.8.

~ Ogólnie nie wydaje mi się że 1.7 można crashować server/clienty stoją już bardzo długo i nie widziałem żeby ani jeden serwer się tak po prostu crashował.

­

Opublikowano

cześć @DeQUK xD

@topic wydaje mi się że najlepiej zrobić 1.7 - 1.8. Czemu tak!? Już tłumacze

Dzieki takiemu wyjściu każdy może grać na wersji na której chce:) (Oczywiste jest to że musisz zablokować wszystkie bloki z 1.8 których nie ma na 1.7) 

Co ja tutaj robie...

Opublikowano

cześć @DeQUK xD

@topic wydaje mi się że najlepiej zrobić 1.7 - 1.8. Czemu tak!? Już tłumacze

Dzieki takiemu wyjściu każdy może grać na wersji na której chce:) (Oczywiste jest to że musisz zablokować wszystkie bloki z 1.8 których nie ma na 1.7) 

@dekros123 Wersja 1.7.10 ma już domyślnie zablokowane bloki z 1.8. Weź tylko pod uwagę większą podatność na cheaterów i crashe serwera spowodowane błędami w silniku. 

CAMDNAx.png

Opublikowano

Jak dla mnie to 1.8.x.

Czemu? Nie będę wymieniać co ona wprowadziła, ponieważ zrobili to już koledzy przede mną. Tylko powiem tak, nie mam sensu się cofać ani zostawać na 1.7 trzeba iść na przód. Już mojang myśli nad nową wersją (1.9) a tu jeszcze grają na 1.7. Taka mała uwaga ode mnie powoli wszystkie serwery przechodzą na 1.8.

img.gif

Opublikowano

ale zawsze są np na tej stronie można dostać :http://www.wizardhax.com/2014/11/04/minecraft-1-8-hacked-client-cheat-n-grief-mod-download/

wiec wiesz branie pod uwage mniejszej ilosci cheaterów jest błedem a co do crashy to sie nie spotkałem jeszcze + jeśli pisałeś plugin po 1.7 to musisz kilka pewnie przepisać z powodu zmienionego api troche

Co ja tutaj robie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...