Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Co sądzicie o nadchodzącym wyłączeniu gry?

kulka5010

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No właśnie marki pousuwać, ewentualnie jedną literkę podmienić Bucatti Veyron, MLaren F1. Jedyny problem to taki że EA może się czepić używania bez ich zgody silniku, modelów... chociaż jak takich serwerów powstałoby setki-a na pewno tak by było jeśli dałoby się zakładać to by im życia nie starczyło na procesy. :D
NFS'a szkoda, zawsze to jakoś fajnie się czas spędziło, porywalizowało, pozdobywało auta a tak teraz to dupa. Nie było na niego konkurenta z tego rodzaju gier.

• Odpowiedzi 149
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ludzie też miałem taki pomysł z tymi prywat serwerami ^^... zrobiłby się kickstartera i kupilo licencje pozwalająca na zrobienie własnych serwerów, oraz zrobienie z pay2win prawdziwego free2play.. Każde auto dałoby się kupic albo za boost albo za kasę z gry, tak samo z częściami wyglądu :3, tryb drift i policja na freewayu oraz wiele więcej!

76561198180869410.png
Opublikowano

Łatwo wam to powiedzieć ale podejrzewam że nie było by to takie proste. Puki co trzeba się pogodzić że world został zabity w okresie rozkwitu.

Wiele osób chce grać w World... znajdą się ludzie którzy jednak będą chcieli to zrobić i zmoduja gre ;3

76561198180869410.png
Opublikowano

Dzisiaj się pobawiłem i jednak tak do końca nie zablokowali możliwości zakładania nowego konta. Można założyć konto na Origin i potem się tym kontem zalogować do gry. Zawsze jak komuś się chce i ma czas się pobawić, może założyć sobie parę kont, ponabijać na nich 3lvl i otrzymane SB wydać na Car Pack'a.  Pewnie i tak część to wie, ale...

A co to prywatnego serwera to pierw trzeba mieś pliki serwerowe. A po drugie EA ma wszelkie prawa do plików tej gry, itd. więc byle jakie założenie gry na tych plikach (oczywiście bez ich zgody, na którą niema szans), wiąże się z kosztownym procesem.

0md2yZl.jpg

Opublikowano

Dzisiaj się pobawiłem i jednak tak do końca nie zablokowali możliwości zakładania nowego konta. Można założyć konto na Origin i potem się tym kontem zalogować do gry. Zawsze jak komuś się chce i ma czas się pobawić, może założyć sobie parę kont, ponabijać na nich 3lvl i otrzymane SB wydać na Car Pack'a. Pewnie i tak część to wie, ale...

A co to prywatnego serwera to pierw trzeba mieś pliki serwerowe. A po drugie EA ma wszelkie prawa do plików tej gry, itd. więc byle jakie założenie gry na tych plikach (oczywiście bez ich zgody, na którą niema szans), wiąże się z kosztownym procesem.

Co prawda to prawda... Ale nie zmienia to faktu ze gracze idiotami nie są i zrobią te pliki...

Bardzo mi się nie podoba co EA wyczynia :|

Graczy juz tak dużo nie widzę... Gra miała taki wielki potencjał... Ale zamiast tego EA wybrało WIELKA KASE :(

@Edit

Był projekt juz związany z tym

... Był on chyba rok temu... U Niemców :_

Projekt podobno działał, tylko miał zmodyfikowane pliki i z niewiadomych przyczyn nagle słuch o nim zaginął w internetach

[*] Need For Hajs Z Worldu

76561198180869410.png
Opublikowano

Wydaje mi się że EA nie wyda plików, jak samo powiedziało, czas na nowe części...

Nad Worldem nie ma co stawiać kreski, lepiej aby nie sprzedawali wszystkich samochodów za darmo. Być może odżyje, nigdy nie wiadomo co takim strzeli do łba.

Jeśli za IGC pojawią się Pagani, McLaren itp. to wieczny upadek Worlda jest pewny.

Opublikowano

Bzdura według mnie nie wyłączają ze względu tego że nie nadążają, według mnie wyłączają tylko dla tego że to nieroby, ile czasu/lat oczekiwaliśmy aby włączyli czat, czy też aby ogarnęli tych co grają na niedozwolonych programach. Moje konto z narzeczonym zostało niedawno nie zablokowane, tylko piszę że są z nim jakieś problemy (ciekawe..). Gra od kilku lat spadła na psy i tyle w temacie, nie będziemy płakać że poszło tyle pieniędzy czy nawet sporo, sporo czasu.

Opublikowano

Wyłączają ze względu na to że aktualne części są na tyle gówniane iż sprzedają się tyle co nic a raczej tyle co oni nie chcą...(zyski pewnie są o wiele mniejsze niż kilka lat temu) Myślą że to wina Worlda... ludzie wolą klasyki i jak nie World to stary MW, Carbon, ewentualnie Undercover, nowy NFS jest dnem. EA spieprzyło sprawę i zamiast próbować tego naprawić wolą obsrać podstawę.

Poza tym nie ma co dukać że gra spadła na psy. Nie spadła, miała kryzysowe momenty ale nowe studio pracowało nad tym aby wszystko wróciło do normy. EA w zamian wszystkich wypieprzyło na bruk, przynajmniej tak się domyślam.

Opublikowano

prosił bym o pobranie i spakowanie klienta world wraz z texturami hd i dać na mega cały folder z appdata włącznie zacznijmy z tym privem ja mam plan potrzebuje waszej pomocy i pomocy programistów i damy 2 życie tej grze nie interesuje mnie co zrobi ea to samo jest z darkorbit 2 servery tylko zamkneli i nic więcej teraz jest plaga serverów na plikach które wyciekły z najlepszego servera jaki był i pare już sporo czasu żyje tyle brak pomysłów i wieje nudą ale ja na nfs w mam tak dobry pomysł że mówie wam mam do tego łeb jak cos ea biore na siebie

PSlqjGC.png

Opublikowano

prosił bym o pobranie i spakowanie klienta world wraz z texturami hd i dać na mega cały folder z appdata włącznie zacznijmy z tym privem ja mam plan potrzebuje waszej pomocy i pomocy programistów i damy 2 życie tej grze nie interesuje mnie co zrobi ea to samo jest z darkorbit 2 servery tylko zamkneli i nic więcej teraz jest plaga serverów na plikach które wyciekły z najlepszego servera jaki był i pare już sporo czasu żyje tyle brak pomysłów i wieje nudą ale ja na nfs w mam tak dobry pomysł że mówie wam mam do tego łeb jak cos ea biore na siebie

Powodzenia, w szczególności, że duża część gry jest na serwerach EA :P

f

Opublikowano

Podziwiam Twój zapał,
EA to nie firma od DO, World też nie jest DO. To że DO odratowali nie znaczy że Worlda się uda, na pewno dałoby się, ale nie spodziewaj się że EA od tak na to pozwoli.-szczególnie jeśli twierdzi że to właśnie przez tą grę hajs się nie zgadza.

Opublikowano

Szkoda, że musieli koordynatorów wyrzucić. Biedni, nagle EA się na oszczędzanie zbierało. Ciekawe na co tak pieniążki zbierało. Szef zapomniał pracownikom zapłacić i się domagają.

Opublikowano

nie obchodzi mnie co ea zrobi jak zobaczy server ich wina

Powinno, jak szybko je zobaczą tak szybko spowodują ich upadek.

Mister,

Prawda, wszyscy z koordynatorów starali się by gra odżyła a tu nagle z dupy info o zamknięciu projektu. :$

Opublikowano

@Uridium, warto też przyjrzeć się Battlefield Play 4 Free, ludzie zaczęliby go grać gdyby był bardziej zbalansowany i nie był takim P2W.

Poza tym, wątpię by EA rościło sobie prawa do tej gry, jakoś Battlefield 2 ma Project Reality, czy ReviveBF2, a mimo tego nic nie słychać ze strony EA na ten temat, dlatego wydaje mi się, że warto prowadzić pracę nad prywatnymi serwami tych gier, a po zamknięciu je uaktywnić.

Opublikowano

Żegnaj NFS WORLD... Będzie mi Cię brakować... :(https://www.youtube....l2xLTMVro#t=155 :(

Czas się pożegnać ludziska :). Miło było mi was wszystkich poznać i się z wami ścigać. Dokładnie pamiętam tę chwilę, jak 5 lat temu spełniło się moje marzenie i założyłem konto na najpiękniejszym NFS'IE jaki kiedykolwiek powstał a teraz go zamykają bezpowrotnie ehh :'). Żegnajcie :)

9218_loveaudi.jpg

Opublikowano

Nie sądziłem, że będę kiedyś pisał coś takiego... EA nie myśli już o przyjemności dla graczy, ich celem jest tylko jak największy zysk.

Zamknięcie serwerów: Battlefield Play4Free, Need For Speed World oraz FIFA World jest najprawdopodobniej spowodowane małymi zyskami z tych gier.

Dla mnie jest to trochę przykre, że te gry się kończą, chociaż osobiście ostatni przestałem grać w NFS World. Mimo wszystko czas spędzony na te gry w pewnym sensie idzie na marne.

Po za tym na pewno nie jedna osoba wydała niemałe pieniądze na jakąś z gier F2P od EA. Znam takie osoby i naprawdę szkoda mi ich. Mam kolegę w klasie, który od samego początku gra w

FIFĘ World i bez przerwy chwali mi się swoimi osiągnięciami, sam dostrzegałem jego zaangażowanie i poświęcenie dla tej gry. Dodam, że ostatnia FIFA od EA także nie zachwyca...

Jest w niej dużo błędów, bugów, serwery są beznadziejne - ogólnie gra jest niedopracowana! EA robi wszystko w kierunku zarobku i już od jakiegoś czasu przestało myśleć o graczach.

Podsumowując: Z grami od EA muszę się pożegnać...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...