Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Co sądzicie o nadchodzącym wyłączeniu gry?

kulka5010

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 149
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

EA pały na hajs wiadomo. Gdzieś czytałem, że wyłączają bo gry się słabo sprzedają(nowe nfs to syf, na fifę 15 ludzie też narzekają w sumie +100zł za grę co rok, co do bfa to nie wiem, ale chyba też nie wyszło) i stwierdzili, że to wina f2p. Więc się żegnajmy.

Opublikowano

EA pały na hajs wiadomo. Gdzieś czytałem, że wyłączają bo gry się słabo sprzedają(nowe nfs to syf, na fifę 15 ludzie też narzekają w sumie +100zł za grę co rok, co do bfa to nie wiem, ale chyba też nie wyszło) i stwierdzili, że to wina f2p. Więc się żegnajmy.

Nie wiem, nigdy nie grałem w Fifę, ale zgaduję, że też gówno. Zwykła piłka nożna na komputer/konsolę, więc co mają ciekawego wprowadzać co rok? Ale taka u nich polityka. Po co wydać grę raz na 5 lat z nowościami, skoro można co rok odgrzewać kotleta z ciut lepszą oprawą graficzną.

Opublikowano

Jeśli chodzi o emulator - nie ma takiej opcji. Wystarczy popatrzeć jak skończyły dotychczasowe projekty np. takich Pokemonów - prawa autorskie, wykorzystanie wizerunku postaci bez zezwolenia, walka o odszkodowanie itd.. Nie. To się nie uda. Tak samo privy. Zaraz zaczną się dochodzenia, sprawy karne od EA i/lub właścicieli marek samochodów, w szczególności, jeśli twórca serwera będzie zarabiał na nim. Byłoby grubo.

No właśnie... gdzieżby EA pozwoliło na to. : )) Tak czy siak szkoda gry.

Prędzej znajdę inną ścigałkę niż miałbym zacząć grać w te ich nowe NFS'y. Fifa tak czy siak nie zyska kupujących za to że zamkną serwery Worlda. Tak samo nowy NFS nie przyciągnie starych wyjadaczy. EA samo pod sobą dołki kopie.

Opublikowano

Trochę śmiech na sali z tą rotacją...

Według mnie mogliby udostępnić wszystkie wozy za IGC lub nawet za darmo by się nimi nacieszyć, no bo co im szkodzi.

Na SB już więcej nie zarobią, bo nie można ich już kupować, a przynajmniej można byłoby sobie pojeździć jakimiś fajnymi wozami za SB którymi nie miało okazji się jeździć.

Opublikowano

Wreszcie w Polsce opublikowali ten artykuł xD

~~

Po pięciu latach czujemy jednak, że gra nie wpasowuje się już w wysokie standardy serii Need for Speed.

Biorąc pod uwagę standardy ostatnich gier z serii NFS, śmiem twierdzić, że jedna z pierwszych gier serii - NFS Porsche, w którego godzinami potrafiłem grać jest lepsza od ostatnich NFSów(nie mówiąc już o Worldzie, którego w rankingu NFSów postawiłbym gdzieś na równi z Carbonem).

349241432911096669131.jpeg
Opublikowano

Wreszcie w Polsce opublikowali ten artykuł xD

~~

Biorąc pod uwagę standardy ostatnich gier z serii NFS, śmiem twierdzić, że jedna z pierwszych gier serii - NFS Porsche, w którego godzinami potrafiłem grać jest lepsza od ostatnich NFSów(nie mówiąc już o Worldzie, którego w rankingu NFSów postawiłbym gdzieś na równi z Carbonem).

Ja zauważyłem, że EA robi większość gier dla kasy. BF Hardline, który wyszedł jest małą grą i podobna mechanika rozgrywki do BF4. Jeśli chodzi o NFS'y to te gry rozpoczynając od the run mają mały świat i są krótkie. Ubisoft robi co najmniej wielkie gry. 

8902314106109971000808.jpeg
Opublikowano

Gówno się nie wpasowuje. Jest zdecydowanie lepsze. Mogę sobie wejść, kupić jakieś autko, stuningować je wizualnie i mechanicznie, a potem wygrywać na klasówkach. A w choćby Rivals? Nałożę lakier, jakieś ''części'' dodam i co mi z tego. Aut też jest śmiesznie mało, kilka tych ''złodziejowych'', a wszystkie policyjne to po prostu te same auta. 

''Nie jesteśmy w stanie dotrzymać tempa rozwijającej się serii'' - obsrałem się ze śmiechu. Gdzie te tempo rozwijana się? Bo ja gów.no widzę.

Opublikowano

Gówno się nie wpasowuje. Jest zdecydowanie lepsze. Mogę sobie wejść, kupić jakieś autko, stuningować je wizualnie i mechanicznie, a potem wygrywać na klasówkach. A w choćby Rivals? Nałożę lakier, jakieś ''części'' dodam i co mi z tego. Aut też jest śmiesznie mało, kilka tych ''złodziejowych'', a wszystkie policyjne to po prostu te same auta. 

''Nie jesteśmy w stanie dotrzymać tempa rozwijającej się serii'' - obsrałem się ze śmiechu. Gdzie te tempo rozwijana się? Bo ja gów.no widzę.

Pierdolenie kota w ogon

346131429274993917524.jpeg

Jakby się ogarnęli to by gra zaczęła przynosić zyski bo część ludzi wróciła, no ale, im ktoś bogatszy tym chciwszy.

Opublikowano

Yhym... Dosłownie kilka dni temu przeszło mi przez myśli, aby jeszcze zajrzeć do tego NFSa. Teraz to już raczej nie będzie miało żadnego większego sensu, więc sobie odpuszczę pobieranie klienta. Sam fakt, iż gra zostanie wkrótce wyłączona, nie boli mnie jednak tak bardzo jak świadomość, że kilka razy dałem się złapać na te ich cholerne promocje i doładować trochę SB. Mam szczerą nadzieję, iż EA wkrótce odczuje negatywne następstwa (czyt. zacznie odnotowywać spadki w zyskach) swoich bezmyślnych decyzji. <_<

Opublikowano

Podobnie jak wy, wydałem sporo hajsu na tą grę. Dostałem bana, a mimo to założyłem nowe konto i grałem, a potem znowu Kupowałem SB. Troche tego hajsu żal, no faktycznie, ale można było się spodziewać, że ta gra nie będzie trwać wiecznie.

W tym wszystkim najbardziej jestem poirytowany tym, że nie dostaliśmy żadnej informacji o przyszłości gier MMO od EA. Nie wiem czy zrobili tak, bo zamierzają wypuścić jakieś zamienniki czy coś, może jakieś nowe tytuły? Cholera wie. Nowe FIFY ssą, jakieś śmieszne dodatki, trochę grafikę polepszyli i tak co roku. NFS to każdy z nas wie, że to po prostu nuda z nowymi mapami. W BF nie wiem, nie gram. Wole CS'a. Medal of Honor? To wgl jest porażka. 

Każda nowa gra od EA jest cienka, a sama firma jakby zmierzała ku upadkowi. Jak będzie zobaczymy. Osobiście nie kupie już nigdy żadnego ich produktu, bo tymi zamknięciami, pokazali tylko, a raczej udowodnili po raz kolejny, jak bardzo mają w d***e nas- graczy.

Opublikowano

Jak dla mnie zachowali się po prostu jak skończone cioty. Nie szkoda mi kasy wydaną na grę, szkoda mi tylko samej gry która miała niesamowity potencjał i graczy, którzy zostali w pewien sposób oszukani, tyle. 

Tak jak pisałem kilka/kilkadziesiąt miesięcy temu, że NFS-World powoli upada a EA doi tylko pieniądze gdzie wszyscy mieli takie pozytywne nastawienie do rotacji samochodów za IGC - wtedy oni już wiedzieli że zamkną serwery. 

To, że ogłosili teraz wyłączenie serwerów i wyłączyli wszystkie płatności to tylko po to, żeby nie wychodzić na kompletnych dupków. Bądźmy że sobą szczerzy, w NFS-W był bardzo duży potencjał, wystarczyło rozwijać grę w prawidłowym kierunku (nie, nie w kierunku portfela). Warto wspomnieć że NFS-W miał świetną optymalizacje, jeszcze nigdy na forum nie widziałem żeby komuś gra dobrze nie działała pod względem wyświetlanych FPS. 

Można było spokojnie doić z tej gry tyle kasy, że nawet w szczytowych momentach świetności NFS-W tyle nie zarabiali, wystarczyła tylko dobra polityka i nie robienie głupich błędów. 

Nie ma co gdybać, najbardziej bawi mnie fala banów, przez którą dużo graczy wróciło do gry - teraz już wiemy że to był zabieg zamierzony. Raz, że wrócili gracze przez to że była fala banów i mogą wreszcie pograć, a dwa że 1/3 cheaterów też z gry nie miała zamiaru rezygnować i być może coś jeszcze wydała. 

Jak dla mnie, zrobili to co w ich stylu czyli przykutasili i nic więcej, jest chociaż nauczka że w gry P2F od EA nie warto wchodzić. 

lownfast

Opublikowano

Każda z tych 4 gier miała GIGANTYCZNY potencjał, lecz został on zaprzepaszczony przez chciwość EA, która prowadziła politykę własnego zarobku, niżeli ulepszania tych gier.

Opublikowano

Każda z tych 4 gier miała GIGANTYCZNY potencjał, lecz został on zaprzepaszczony przez chciwość EA, która prowadziła politykę własnego zarobku, niżeli ulepszania tych gier.

Beki tony bo na mikropłatnościach by więcej zarobili niż na sprzedawanych grach

Opublikowano

Taka trochę beka, teraz zrobili CPP po 500SB i miejsca na auta po 1 SB xD

Jak komuś się nudzi, to może założyć konto, dobić te 500 SB gdzieś na 3lvlu czy jakoś i se otworzyć.

Oh, wait.

Opublikowano

Lepiej byłoby gdyby te CPP było po 1SB.

Swoją drogą, zawsze powinny chodzić po 500, rzadko kto je kupował.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...