Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PC do 3,6k

Juri.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Popieram tutaj Trolla ( :) ) , nvidia wydaje częściej sterowniki , sam mam amd i odkąd mam sprzęt ( już będzie pare miechów ) to nie dostałęm nowych sterowników.

Poza tym nawet miałęm z nimi spore problemy , musiałęm wszystko czyścić i instalować od nowa ( i to z trzy razy ) .

Więc , jeśli chodzi o kartę na przyszłość , to śmiało można brać tu GTX 960 4GB .

J9rrz3v.png

• Odpowiedzi 105
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Napisałem dokładnie, tam gdzie się pamięć liczy, tam gdzie nie ta karta dalej jaka jest, nie zmienisz tego.

Przyszłościowa karta, sterowniki wydawane co kwartał albo i nie, bo do dziś nie ma jeszcze oficjalnych od amd, u nvidii mniej-więcej co miesiąc.

Podaj mi przynajmniej jeden powód (oprócz szyny pamięci) dlaczego 290 jest bardziej przyszłościowa od 960? 

No tak, dawanie 290 do ledwo co ciągnącego  zasilacza, brawo alpen, możesz już wyjść.

jest przyszłościowa dlatego, bo nawet w podanej przez ciebie stronie, okazuje się, że jest wydajniejsza o 25% ponad 35% rzeczywiście, beznajdziejny argument, troll plz za co ten kidmod? na każdym forum lekko znającym temat, każdy powie to samo, że gtx 960<r290 definitywnie i nic tego nie zmieni, nawet twoje głupie gadanie, sterowniki to jedyna rzecz, która jest za gtxem, ale nie sądze, żeby warto byłoby brać nieprzyszłościową gtx960 ze względu na to.

Opublikowano

jest przyszłościowa dlatego, bo nawet w podanej przez ciebie stronie, okazuje się, że jest wydajniejsza o 25% ponad 35% rzeczywiście, beznajdziejny argument, troll plz za co ten kidmod? na każdym forum lekko znającym temat, każdy powie to samo, że gtx 960<r290 definitywnie i nic tego nie zmieni, nawet twoje głupie gadanie, sterowniki to jedyna rzecz, która jest za gtxem, ale nie sądze, żeby warto byłoby brać nieprzyszłościową gtx960 ze względu na to.

Napisałem dokładnie tyczy się jedynie gier gdzie się liczy pamięć, a takich gier będzie przybywać a nie ubywać, dalej twój argument jest bezsensowny.

Czy ja mówię, że 290 jest zła? Nie, nie zabraniem jej wyboru, ale mówienie 290 > 960 pod każdym względem jest głupotą.

­

Opublikowano

Napisałem dokładnie tyczy się jedynie gier gdzie się liczy pamięć, a takich gier będzie przybywać a nie ubywać, dalej twój argument jest bezsensowny.

przecież r9 290 to tez karta 4gb, o czym ty mówisz teraz?

Opublikowano

przecież r9 290 to tez karta 4gb, o czym ty mówisz teraz?

Nie wiem jak tobie to wytłumaczyć, ale o dziwo w watch dogs tam gdzie pamieć się liczy jakoś 960 o wiele słabiej nie wypada od 290 pomimo szyny, coś jeszcze?

­

Opublikowano

Nie wiem jak tobie to wytłumaczyć, ale o dziwo w watch dogs tam gdzie pamieć się liczy jakoś 960 o wiele słabiej nie wypada od 290 pomimo szyny, coś jeszcze?

na prawdę nie wiem, czy warto dyskutować z tobą o oczywistej sprawie, r9 290 to karta o wiele lepsza od gtx 960 i i nie ma co tutaj dyskutować, wystarczy poszukać sobie byle jakich testów żeby zobaczyć tą różnicę, dyskutowania na temat r9 290 vs gtx 960 to czysta głupota i strata czasu.

gtx 960 4gbo to konkurent 280x, a na pewno nie 290.

#

co do watchdogs, autor raczej nie będzie grał tylko w tą jedną gre, a wystarczy spojrzeć na porównanie crysis http://www.pcgameshardware.de/Geforce-GTX-960-Grafikkarte-259742/Tests/4-GB-Test-Vorteile-Benchmarks-1154370/

żeby zobaczyć przepaść
Opublikowano

Ojojojojojo , po co dyskutować , jak autor napisał wyraźnie , że nie będzie dopłacał do R9 290 .

Więc w cenie ok. 1200 , nic więcej jak GTX 960 4GB nie znajdziemy.

Ps. Sorry za błąd.

J9rrz3v.png

Opublikowano

Ojojojojojo , po co dyskutować , jak autor napisał wyraźnie , że nie będzie dopłacał do R9 290 .

Więc w cenie ok. 1200 , nic więcej jak GTX 960 4GB nie znajdziemy.

autor WYRAŹNIE napisał, że może dołożyć do r9 290..

Opublikowano

No to dajcie mi już ten gotowy zestaw, bo tu zmieniacie to, tu to i już się pogubiłem ;x Dajcie tą R9 skoro jest lepszy.

Nowicjusz
Opublikowano

Takich "koszyków" jak na morele tam nie ma :P?

Nie ma podawania linków do koszyku, naciskasz na każdym "kup teraz" i trafia do koszyka - jak w każdym sklepie

Tylko popatrz, ile zamówień ma morele, a ile x-kom, bez porównania.

xkom - WSZYSTKICH OPINII: 26906

morele - WSZYSTKICH OPINII: 25921

Czy to duża różnica ?

biorąc pod uwagę różnice między r9 290 a gtx 960, to różnica między r9 290 a gtx 970, to tylko 10%

http://www.videocardbenchmark.net/compare.php?cmp[]=3114&cmp[]=2954&cmp[]=2719
Ale konsumpcja energii też gra tu pewną rolę ;-)

No to dajcie mi już ten gotowy zestaw, bo tu zmieniacie to, tu to i już się pogubiłem ;x Dajcie tą R9 skoro jest lepszy.

jw. i daj znać przy czym zostajesz ? W jakiej sumie chcesz się zamknąć i które podzespoły najbardziej do ciebie przemawiają

Nie lajkuj moich postów chyba że naprawdę zasłużyłem!

Kto sobie wykonał lub zamówił biurko stojące ?
Morele nie ma monopolu na podzespoły ani na najniższe ceny - np. X-KOM montuje za darmo (dla leniwych)

Opublikowano

Jak na to patrzę wolę GTX 960. Do 2 lat może wystarczy, potem zakupię lepszą kartę, bo będę miał bazę pod rozbudowę. Dajcie linki do tych podzespołów all, spytam się jeszcze kilku osób i kupuję ;x

Nowicjusz
Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/topic/1395349-pc-do-36k/page-3#entry11852729

Skonsultuj się i daj znać czy płytę bierzesz na H81 czy troszkę dopłacisz do B85

Nie lajkuj moich postów chyba że naprawdę zasłużyłem!

Kto sobie wykonał lub zamówił biurko stojące ?
Morele nie ma monopolu na podzespoły ani na najniższe ceny - np. X-KOM montuje za darmo (dla leniwych)

Opublikowano

Jak na to patrzę wolę GTX 960. Do 2 lat może wystarczy, potem zakupię lepszą kartę, bo będę miał bazę pod rozbudowę. Dajcie linki do tych podzespołów all, spytam się jeszcze kilku osób i kupuję ;x

na prawdę wolisz potem wywalać jakieś 2 tysiące na kartę, zamiast teraz dopłacić trochę do radeona i do thermaltake? 

Opublikowano

na prawdę wolisz potem wywalać jakieś 2 tysiące na kartę, zamiast teraz dopłacić trochę do radeona i do thermaltake?

Za 2 lata i tak to nie bedzie najlepszy sprzet, a pobor pradu jest duzo wiekszy.

2xup: dobry mi link podales? Tam nic o plytach glownych nie ma.

Opublikowano

@Juri. bo masz do FxJ napisać o wyborze płyty.

Ta co podał czyli H81M jest dobra.

Ale jak chcesz coś na B85M , to zobacz sobie MSI B85M-G43 , ASRock B85M PRO 3 , Gigabyte GA-B85M-D3H .

Bądź B85 , czyli najlepszy modelem będzie tu MSI B85-G43 , ale oczywiście B85 jest tutaj najdroższy.

Którą byś nie wybrał i tak będziesz zadowolony.

Więc to kwestia budżetu , czy możesz dopłacić , czy też nie.

J9rrz3v.png

Opublikowano

Ech, na ssd, grafike i teraz jeszcze plyta glowna ;/ W ilu zl zmiesci sie ten caly zestaw?

Opublikowano

Jak chcesz to nie musisz wydawać na płytę główną , H81M spokojnie tu starczy.

Tu masz ten zesatw :

http://www.morele.net/inventory/info/iJfeDv/

Jak chcesz dokładać do R9 290 to masz tego :

http://www.morele.net/karta-graficzna-msi-r9-290-4096mb-ddr5-512-d-h-pci-e-gaming-4g-r9-290-gaming-4g-621447/

A płyta może zostać , chyba że chcesz, to weź jedną z tych co ci podałęm , jak nie to też jest dobrze .

J9rrz3v.png

Opublikowano

Napęd do wywalenia, zostaje 100zł. Z R9 290 wyjdzie 3800, to już 200zł ponad budżet, a jeszcze klawiaturę potrzebuję. Pobór energii jest dużo większy i wyjdzie przez to drożej. Nie wiem czy warto ;/ Raczej zdecyduję się na ten zestaw, tylko bez nagrywarki (w ogóle co to jest? jakieś za 50zł?):

http://www.morele.net/inventory/info/iJfeDv/ Brać?

Edit: Można dołożyć na tą B85, 4 kości ramu > 2 kości, wolę dołożyć 1x 8GB niż kupować 2x8GB i sprzedawać czy coś 2x 4GB. Tylko tam były komentarze, że problemy z obudową. 

Opublikowano

Sorry , z pośpiechu walnąłęm jeszcze nagrywarkę , cena tego zestawu : 3500,68 zł.

Zestaw jak najbardziej opłacalny dla ciebie.

Skoro cały kompek ma być za 3600 zł , to teraż możesz wziąć coś z B85M ( jak chcesz , możesz sobie wybraż z tych co podałęm ci ).

Moim zdaniem GTX 960 4GB , jest tu dobrym wyborem , na dwa lata powinien starczyć .

J9rrz3v.png

Opublikowano

MX100 jest tak samo wydajny jak BX100.

Oba mają jedno wspólną wadę , gwarancję do zapisu 72TB.

Tylko jeszcze BX ma próbki 4K i 4K64T słabsze od MX.

No i ma mniejszą pojemność.

Tylko jest tańszy o ok. 30 zł.

J9rrz3v.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...