Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PC do 3,6k

Juri.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A, bo tu jest 550 odczytu...

http://www.morele.net/dysk-ssd-kingston-ssdnow-v300-120-gb-7mm-odczyt-zapis-450-450mb-s-sv300s37a-120g-534804/

Tu 450/450, więc wolniej będzie się wczytywać,

Ale tu:

http://www.morele.net/dysk-ssd-a-data-xpg-sx900-128gb-sata3-mlc-odcz-zap-550-520mbs-85k-iops-trimm-asx900s3-128gm-c-462851/

550/520.

Jak na moje dużo lepszy, a 25zł różnicy.

Już wiem. To złóżcie mi jakiś finalny zestaw, może 250GB się zmieści?

• Odpowiedzi 105
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Nowicjusz
Opublikowano

Nie lajkuj moich postów chyba że naprawdę zasłużyłem!

Kto sobie wykonał lub zamówił biurko stojące ?
Morele nie ma monopolu na podzespoły ani na najniższe ceny - np. X-KOM montuje za darmo (dla leniwych)

Opublikowano

Dobra, złóżcie mi już coś do końca, jak się da to 250 dysk wcisnąć, 1 zasilacz wystarczy :D

Opublikowano

Zestaw .

Cena : 3618 zł + kod na darmowy montaż + wysyłkę : W3FHN58JFW

Wszystko spoko, tylko co do monitora. Czas reakcji 6ms? Mój aktualny staroć ma 5. Ping od neta, myszka, człowiek i jeszcze monitor. 6ms chyba dużo, ale jak uważacie :P

Ten zestaw będzie dobry?

Edit: W monitorze brak hdmi na którym mi zależało ;x

Nowicjusz
Opublikowano

Jak można dawać pamięci Cruciala gdy w Polsce mamy fabrykę rodzimego producenta Goodram!! Wspierajmy naszych Niemiec tylko Niemieckie kupuje samochody :P

Co to znaczy ze monitor LG ma 2ms a Dell ma 6ms ? Nic. Każdy podaje jak chce, standaryzacji brak, pomiar gray-to-gray nic nie oznacza, nie konfrontując pomiarów z jakimiś testami laboratoryjnymi (portale typu tftcentral.co.uk) to o czasie reakcji nic się nie dowiesz.

Morele nie ma monopolu na podzespoły ani na najniższe ceny - np. X-KOM montuje za darmo (dla leniwych)

Opublikowano

Ok, a jakiś monitor w tym budżecie z HDMI (1 port spokojnie starczy).

Opublikowano

Masz ten w zestawie, tylko że ma wejście DVI-D i VGA, jak ci nie odpowiada pisz.

Mówię przecież że potrzebny mi jest hdmi :D Mam PS3, położyć na biurku i w razie potrzeby odpalam i gram. Brak tego portu zmusi mnie do czekania aż tv się zwolni i będę mógł przejść na spokojnie grę :P

Opublikowano

Ale po co bawić się w adaptery, skoro mogę wybrać inny monitor :P? Chyba że ten najlepszy w swojej klasie.

Nowicjusz
Opublikowano

Może jednak wylicytuj na allegro monitor do 280zł i jego wymień w pierwszej kolejności ;) ?

Opublikowano

nie chce mi się składać zestawu, ale tylko powiem, że gtx 960 to nie opłacalna karta i nie wiem czemu mu ją pchacie na siłę do tego zestawu.

Nowicjusz
Opublikowano

nie chce mi się składać zestawu, ale tylko powiem, że gtx 960 to nie opłacalna karta i nie wiem czemu mu ją pchacie na siłę do tego zestawu.

http://www.videocardbenchmark.net/high_end_gpus.html

A co byś zaproponował ?

Opublikowano

r9 280x bedzie najlepsza w tym budżecie ponieważ 960 jak wczesniej zostało już wspomniane jest dosc kiepska.

Szyna 128? jakies żarty 2gb vramu? tak samo.R9 280x niszczy ją w każdym aspekcie.

Opublikowano

My tu mówimy o karcie z 4GB vramu , nie dwoma.

Co prawda , nie ma jeszcze testów , ale podejżewam , że nowe GTX'y 960 4GB wypadną lepiej od 2GB .

J9rrz3v.png

Nowicjusz
Opublikowano

Chyba jednak podam grafikę z 3 letnią gwarancją zamiast 2 letniej, do zestawu od kolegów.

1 Karta graficzna PCI-E Gigabyte GeForce GTX960 4096MB 128bit WindForce 2X OC 1 130,00 zł
2 Pamięć DDR3 GoodRam 8GB 1600MHz Play CL9 Czarne (2x4096) 264,00 zł
3 Zasilacz komputerowy Thermaltake 530W SMART SE Modular BOX 209,00 zł
4 Monitor LCD/LED 22" BenQ GW2265M czarny 399,00 zł
5 Płyty główne Socket 1150 MSI H81M-P33 (H81 PCI-E DDR3) 169,00 zł
6 Procesory Core i5 (1150) Intel i5-4460 3.20Hz 6MB BOX 799,00 zł
7 Dysk SSD Crucial 256GB 2,5'' SATA SSD MX100 7mm 429,00 zł
8 Obudowa ATX/BTX SilentiumPC Brutus M25 Pure Black - USB 3.0 149,00 zł
3548 zł

Kluczowe pytania: czy kupił bym sobie tą płytę główną do i5 w życiu :P

Minimalnie można dopłacić do:
Gigabyte :: GeForce GTX960 4096MB 128bit Gaming G1 - 1208 zł (gwar 3 lata)

Nie znam się zbytnio na monitorach, chodź na moje oko wygląda iż jedynie tym się różnią.

OMG.

Model z HDMI jest o wiele starszy (słabszy kontrast jasność) ma gorsze kąty szczególnie w poziomie, gorsza stopka (brak regulacji) oba mają zbędne głośniki i są na matrycy NT czyli słabe kolory

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...