Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PC do 3,6k

Juri.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

OMG. 

Model z HDMI jest o wiele starszy (słabszy kontrast jasność) ma gorsze kąty szczególnie w poziomie, gorsza stopka (brak regulacji) oba mają zbędne głośniki i są na matrycy NT czyli słabe kolory 

Skoro oba są przeciętne, zaproponuj coś lepszego w tej cenie. 

• Odpowiedzi 105
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

OMG. 

Model z HDMI jest o wiele starszy (słabszy kontrast jasność) ma gorsze kąty szczególnie w poziomie, gorsza stopka (brak regulacji) oba mają zbędne głośniki i są na matrycy NT czyli słabe kolory 

Co nie oznacza, że to i tak jeden z lepszych wyborów w tej cenie, nic na TNT i IPS nie kupisz w tej cenie.

­

Nowicjusz
Opublikowano

LG 22MP55HQ-P - 469,00 zł

Tu model 22" wcześniej podałem 23"

Nie lajkuj moich postów chyba że naprawdę zasłużyłem!

Kto sobie wykonał lub zamówił biurko stojące ?
Morele nie ma monopolu na podzespoły ani na najniższe ceny - np. X-KOM montuje za darmo (dla leniwych)

Opublikowano

Wrzuccie mi ten zestaw fxj na morele, prawdopodobnie w tym sklepie bede kupowac

Opublikowano

Dysk Western Digital Caviar Blue, 3.5'', 1TB, SATA/600, 7200RPM, 64MB cache (WD10EZEX)

Pamięć  HyperX Savage 2x4GB 2400MHz DDR3 CL11

Zasilacz Thermaltake Smart SE Modular 530W

Napęd Samsung DVD -/+ R/RW 24x SH-224DB BLACK - SATA BULK

Karta graficzna EVGA GeForce GTX 970 Superclocked ACX 2.0 4GB (256 Bit), 2xDVI, HDMI

Procesor Intel Core  i5-4460 3.20GHz LGA1150 BOX

Płyta główna Gigabyte GA-H81M-HD3, H81, DualDDR3-1600, SATA3, HDMI, mATX

Obudowa SilentiumPC Brutus M25 Pure Black BT-M25 USB 3.0

Zestaw całkiem całkiem 3.5k

sds.jpg

Opublikowano

Dysk Western Digital Caviar Blue, 3.5'', 1TB, SATA/600, 7200RPM, 64MB cache (WD10EZEX)

Pamięć HyperX Savage 2x4GB 2400MHz DDR3 CL11

Zasilacz Thermaltake Smart SE Modular 530W

Napęd Samsung DVD -/+ R/RW 24x SH-224DB BLACK - SATA BULK

Karta graficzna EVGA GeForce GTX 970 Superclocked ACX 2.0 4GB (256 Bit), 2xDVI, HDMI

Procesor Intel Core i5-4460 3.20GHz LGA1150 BOX

Płyta główna Gigabyte GA-H81M-HD3, H81, DualDDR3-1600, SATA3, HDMI, mATX

Obudowa SilentiumPC Brutus M25 Pure Black BT-M25 USB 3.0

Zestaw całkiem całkiem 3.5k

Co ten komputer ma wspólnego z wymaganiami podanymi przeze mnie? Dysku HDD nie chcę, po co pamięć aż 2400MHz, napęd którego pisałem że nie potrzebuję, brak monitora. Warnowałbym za taki spam.

Opublikowano

za 100zł więcej masz radeona 290, który jest w c**j lepszy od słabego gtx970, który jak już pisałem jest bardzo nieopłacalny.

Z tego co wiem gtx970 jest jedną z najlepszych kart do gier, radeony są zawsze niżej w rankingach.

Opublikowano

Z tego co wiem gtx970 jest jedną z najlepszych kart do gier, radeony są zawsze niżej w rankingach.

nie wiem czemu napisałem gtx 970, miałem oczywiście na myśli gtx 960, jeśli chodzi już o gtx 970 to jest to bardzo opłacalna karta, warta zakupu, ale w Twoim  budżecie, gdybyś zrezygnował z monitora wtedy by było na luzie, radeon 290 jest ok 10% mniej wydajny od gtx 970

http://www.morele.net/inventory/info/vfGEsu/

Opublikowano

nie wiem czemu napisałem gtx 970, miałem oczywiście na myśli gtx 960, jeśli chodzi już o gtx 970 to jest to bardzo opłacalna karta, warta zakupu, ale w Twoim  budżecie, gdybyś zrezygnował z monitora wtedy by było na luzie, radeon 290 jest ok 10% mniej wydajny od gtx 970

http://www.morele.net/inventory/info/vfGEsu/

Nie mogę zrezygnować z monitora, ze względu na to, że aktualnie mam staroć, dysk wolałbym jednak 250, a ten zasilacz co podałeś to...?

Zestaw który podałeś na moje jest gorszy od powyższych.

Opublikowano

Nie mogę zrezygnować z monitora, ze względu na to, że aktualnie mam staroć, dysk wolałbym jednak 250, a ten zasilacz co podałeś to...?

ten zasilacz co podałem to zasilacz, o co pytasz?

zestaw nie pobierze nawet 390w, po podkręceniu i7 bierze ok. 380w nie całe, zasilacz jest dobry, co do dysku, albo bierzesz mniejszy dysk i bardzo dobrą kartę, albo większy dysk i radeona 280x, bo i tak  jest lepszy od gtx 960

Opublikowano

Zawsze mogę wziąć Twój zestaw, potem kupić lepszy SSD, a ten stary oddać komuś z rodziny (SSD zawsze spoko).

Tylko ten zasilacz mnie martwi... Wszyscy dają 500+, a ja zamierzam w przyszłości rozbudowywać ten zestaw, coś dołożyć, podmienić, także taka moc może nie wystarczyć.

Opublikowano

Zawsze mogę wziąć Twój zestaw, potem kupić lepszy SSD, a ten stary oddać komuś z rodziny (SSD zawsze spoko).

Tylko ten zasilacz mnie martwi... Wszyscy dają 500+, a ja zamierzam w przyszłości rozbudowywać ten zestaw, coś dołożyć, podmienić, także taka moc może nie wystarczyć.

http://static.cms.netshare.pl/cms/2013/11/amd-r9-290-pobor_mocy_-_crysis_3.png

jak będziesz zmieniał coś większego w komputerze to i zasilacz możesz zmienić, ale jak rzeczywiście to takie problematyczne, to możesz dorzucić do thermaltake 530w, ok 60zł.

Opublikowano

Ze starym zasilaczem nic nie zrobię, dlatego płytę główną, zasilacz, obudowę chcę mieć przyszłościową. Resztę mogę wymienić w ciągu roku-2.

Opublikowano

chyba lepiej mieć bardziej przyszłościową kartę, za którą płacisz 1500zł, niż mobo, za które płacisz 300zł? :O

jeśli na to masz to dopłać do thermaltake i bierz mój zestaw, nic lepszego raczej nie da rady w tym budżecie z monitorem.

Nowicjusz
Opublikowano

Wrzuccie mi ten zestaw fxj na morele, prawdopodobnie w tym sklepie bede kupowac

To ja ci podaję w tańszym sklepie żebyś nie przepłacał a ty chcesz dołożyć ? Obie firmy składają w taki sam sposób żadnych różnic nie znajdziesz :P

Nawet ci przedstawie OPINIE

http://www.ceneo.pl/sklepy/x-kom.pl-s1078- X-KOM 98%

http://www.ceneo.pl/sklepy/morele.net-s379- Morele 91%

Nie lajkuj moich postów chyba że naprawdę zasłużyłem!

Kto sobie wykonał lub zamówił biurko stojące ?
Morele nie ma monopolu na podzespoły ani na najniższe ceny - np. X-KOM montuje za darmo (dla leniwych)

Opublikowano

Takich "koszyków" jak na morele tam nie ma :P?

Który zestaw mam w końcu wybrać? Jedni polecają jeden, inni drugi. Długo i ciężko zbierałem ten hajs, nie chcę go wydać na słaby sprzęt.

Opublikowano

może sam się weź za robotę, zamiast czekać na to, aż powiemy Ci co masz kupić, to Twoja decyzja, zobacz sobie testy radeona r9 290, jest tylko o 10% mniej wydajny od gtx 970, a różnica między 960 a 970 jest ogromna

Opublikowano

może sam się weź za robotę, zamiast czekać na to, aż powiemy Ci co masz kupić, to Twoja decyzja, zobacz sobie testy radeona r9 290, jest tylko o 10% mniej wydajny od gtx 970, a różnica między 960 a 970 jest ogromna

Czyli po prostu R9 290 > gtx960? Tak?

Nie znam się, napisałem temat tutaj po to, aby mi złożyli najlepszy zestaw w danym budżecie.

Opublikowano

tylko ???? Według mnie 970 jest dużo wydajniejszy od 290'ki.

A tak jak napisałeś 970 miażdży 960.

Autorze , jeśli chcesz mieć 256GB SSD , 8GB ramu , i5 4460 + zasilacz itp.( także monitor ) to na kartę zostaje ok. 1200 zł , za te pieniądze nic lepszego jak GTX 960 4GB nie znajdziesz. Chyba , że dołożysz 100 zł , to wtedy masz MSI R9 290 4GB.

Ps. Tak , R9 290 > 960.

J9rrz3v.png

Opublikowano

tylko ???? Według mnie 970 jest dużo wydajniejszy od 290'ki.

A tak jak napisałeś 970 miażdży 960.

Autorze , jeśli chcesz mieć 256GB SSD , 8GB ramu , i5 4460 + zasilacz itp.( także monitor ) to na kartę zostaje ok. 1200 zł , za te pieniądze nic lepszego jak GTX 960 4GB nie znajdziesz. Chyba , że dołożysz 100 zł , to wtedy masz MSI R9 290 4GB.

Ps. Tak , R9 290 > 960.

biorąc pod uwagę różnice między r9 290 a gtx 960, to różnica między r9 290 a gtx 970, to tylko 10%

Opublikowano

Skoro aż tak warto, to mogę znaleźć to 100zł na grafike... Dajcie link do koszyka na morele ;x

Opublikowano

To ja ci podaję w tańszym sklepie żebyś nie przepłacał a ty chcesz dołożyć ? Obie firmy składają w taki sam sposób żadnych różnic nie znajdziesz :P

Nawet ci przedstawie OPINIE

http://www.ceneo.pl/sklepy/x-kom.pl-s1078- X-KOM 98%

http://www.ceneo.pl/sklepy/morele.net-s379- Morele 91%

Tylko popatrz, ile zamówień ma morele, a ile x-kom, bez porównania.

ten zasilacz co podałem to zasilacz, o co pytasz?

zestaw nie pobierze nawet 390w, po podkręceniu i7 bierze ok. 380w nie całe, zasilacz jest dobry, co do dysku, albo bierzesz mniejszy dysk i bardzo dobrą kartę, albo większy dysk i radeona 280x, bo i tak  jest lepszy od gtx 960

http://www.pcgameshardware.de/Geforce-GTX-960-Grafikkarte-259742/Tests/4-GB-Test-Vorteile-Benchmarks-1154370/

Tam gdzie się liczy pamięc, 280x nic nie robi 960'tce, nawet z tak słabą szyną, nie pieprzcie głupot o tym jak 960'tka jest bez sensu. Co do 290 vs 960, to jak widać jest 10 % w postaci 4 fps (xD), czyli tyle co nic, a ile prądu oszczędzasz.

­

Opublikowano

Tylko popatrz, ile zamówień ma morele, a ile x-kom, bez porównania.

http://www.pcgameshardware.de/Geforce-GTX-960-Grafikkarte-259742/Tests/4-GB-Test-Vorteile-Benchmarks-1154370/

Tam gdzie się liczy pamięc, 280x nic nie robi 960'tce, nawet z tak słabą szyną, nie pieprzcie głupot o tym jak 960'tka jest bez sensu. Co do 290 vs 960, to jak widać jest 10 % w postaci 4 fps ( xD), czyli tyle co nic, a ile prądu oszczędzasz.

co z tej pamięci gtx 960, jak jest to karta i tak nieprzyszłościowa? 

autorze bierz 290, chyba, że zamierzasz za 2 lata wymieniać gpu to bierz beznadziejną gtx 960

btw tam gdzie podałeś między 290 a 960 jest 15 fps rożnicy, także może lepiej nie pisz w tym temacie trollu, jeśli masz tak pomagać.

Opublikowano

co z tej pamięci gtx 960, jak jest to karta i tak nieprzyszłościowa? 

autorze bierz 290, chyba, że zamierzasz za 2 lata wymieniać gpu to bierz beznadziejną gtx 960

btw tam gdzie podałeś między 290 a 960 jest 15 fps rożnicy, także może lepiej nie pisz w tym temacie trollu, jeśli masz tak pomagać.

Napisałem dokładnie, tam gdzie się pamięć liczy, tam gdzie nie ta karta dalej jaka jest, nie zmienisz tego.

Przyszłościowa karta, sterowniki wydawane co kwartał albo i nie, bo do dziś nie ma jeszcze oficjalnych od amd, u nvidii mniej-więcej co miesiąc.

Podaj mi przynajmniej jeden powód (oprócz szyny pamięci) dlaczego 290 jest bardziej przyszłościowa od 960? 

No tak, dawanie 290 do ledwo co ciągnącego  zasilacza, brawo alpen, możesz już wyjść.

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...