Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

No to się szykujcie idziemy w kamasze :(

Necdric

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W lutym w Polsce pośpiesznie przyjęto kilka aktów prawnych przygotowujących nas do wojny. 

Posted by Włodek Kuliński - Wirtualna Polonia w dniu 2015-03-14 

Rządzący Polską politycy planują chyba wysłanie nas wkrótce na wojnę. Stosowne ustawy przygotowujące kampanię wojenną przyjmowano w lutym bieżącego roku. Oczywiście tak zwane media nie informują na ten temat, aby nie wzbudzać paniki wśród Polaków. Wygląda na to, że jest się czego bać, bo opublikowano nie tylko Rozporządzenie, które wprowadza obowiązkowe ćwiczenia wojskowe dla wszystkich w wieku do 50 lat, ale też kilka innych aktów prawnych, które trudno nie odebrać jako przygotowania do wojny. Polskie media jak zwykle zapomniały o tym poinformować. 

Po 23 marca bieżącego roku, kiedy rozporządzenie Ewy Kopacz wejdzie w życie, wojsko polskie będzie mogło się upomnieć o każdego z nas i to w każdym momencie, nawet niedogodnym dla nas. Okazuje się, że to nie wszystko i w lutym podjęto też kilka innych aktów prawnych, które dopiero zestawione ze sobą wskazują na to czego należy się spodziewać w najbliższym czasie. Niestety logicznym wnioskiem jest założenie, że władze spodziewają się wojny i dokonują ostatnich poprawek w prawie. 

Niektóre ustawy wojenne dają nadzieje, że być może wojna jest rozważana w innym horyzoncie czasowym niż miesiące. Żeby szkolić trzeba mieć czas. Tak można odbierać plan wzięcia w kamasze wszystkich Polaków, który podpisała premier Kopacz. Zmiany dotknęły też procedury mobilizacyjne co znalazło się wRozporządzeniu Ministra Obrony Narodowej z dnia 6 lutego 2015 r. w sprawie przydziałów mobilizacyjnych i pracowniczych przydziałów mobilizacyjnych. Do kompletu opublikowano jeszcze Obwieszczenie Ministra Obrony Narodowej z dnia 4 lutego 2015 r. w sprawie sposobu odbywania zasadniczej służby wojskowej. To oczywiście może być zupełny przypadek, ale uwierzyć w to może chyba tylko wyjątkowo zatwardziały wyborca partii rządzącej. 

Interesująco brzmi też koincydencja czasowa publikacji Obwieszczenia Ministra Obrony Narodowej z dnia 4 lutego 2015 r. w sprawie przekraczania granicy państwowej i lotów obcych wojskowych statków powietrznych w przestrzeni powietrznej Rzeczypospolitej Polskiej i Obwieszczenia Ministra Obrony Narodowej również z dnia 4 lutego 2015 r. w sprawie Komisji do rozpatrywania roszczeń z tytułu szkód wyrządzonych przez wojska obce. 

Na koniec warto zauważyć, że 20 marca w życie wejdzie Rozporządzenie Ministra Obrony Narodowej z dnia 17 lutego 2015 r. w sprawie płatności uposażenia i innych należności pieniężnych oraz pokrywania przez Siły Zbrojne Rzeczypospolitej Polskiej kosztów pogrzebu żołnierzy niezawodowych. Tak tak to chodzi o nas, mięso armatnie, które ma iść walczyć na tej wojnie. Jest to po prostu podstawa prawna do wyprawienia naszych państwowych pogrzebów gdy już zginiemy. 

Będziemy mieć wezwanie do wojska?.. 

Co o tym myślicie?

Później to nie ma co , dajcie broń trzeba najpierw zrobić porządek na wiejskiej i możemy lecieć na front

• Odpowiedzi 143
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Gówno prawda. A nawet jeśli to większość ludzi by się zbuntowała i byłyby strajki bo to nie te czasy by tak cywilizowany kraj jak Polska winna walczyć. Jest wystarczająco dużo zołnierzy.

Poza tym większość młodzieży nie wytrzymałoby szkolenia. Jak widziałem komu dawali "A" to beka w c**j. Dla mnie - astmatyka dali "A", gdzie ja po 3x150m jestem zmęczony mimo, że nie jestem gruby bo 70kg przy 182 cm.

A reszta ludzi co była ze mną? Grubas 120 kilowy - A. Nawet ludziom z mocnymi wadami wzroku dawali "A".

Jedynie ludziom z chorobami psychicznymi dają grupę np D lub inną niż A.

Jakbym dostał wezwanie to wolałbym wyjechać do Anglii pracować przy zmywaku niż bronić Cebulandi. Bo trzyma mnie tu jedynie rodzina a nie patriotyzm.

579571423327107377857.png

Opublikowano

Korean dobrze pisze. I zanim ktoś zepnie poślady i napisze "NO ŻE JAK TO NIE BĘDZIESZ WALCZYĆ ZA POLSKIE, TY FOLKSDOJCZU" to muszę nadmienić że nie mam zamiaru walczyć za ludzi którzy utrzymują tu władzę. Gdyby dało się tu żyć na poziomie to szkoda byłoby stracić kraj który się o nas troszczy i to byłaby jakaś motywacja. Ale politycy na nas srają to ja osram ich i nie mam zamiaru walczyć o to żeby mogli dalej nas doić. Niemcy mają problem z turkami z którym obudzili się dopiero teraz i podobno są różne udogodnienia dla Polaków i warto tam wyjechać. Oczywiście nie mówi się o tym głośno bo "tolerancja" ale wiadomo że dla nich lepszy już biały Polak niż arab czy turek.

F7FwxF8.png

Opublikowano

Nie ma co owijać gówno w papierek, za ludzi którzy zniszczyli ten piękny kraj nie oddałbym 450ml krwi, a co dopiero zostawić rodzinę i kobietę. Tylko debil poszedłby walczyć za tych idiotów. Wyprzedali pół naszego kraju, niszczą wszystko co się da, a my mamy jak gówna walczyć, gdy oni będą siedzieć, bądź spierdalać gdzie się da ? Niech sami idą ginąć. 

52287137559562145640.png

Opublikowano

Ja bym poszedł tylko po to by pozabijać paru ludzi bez konsekwencji i zginąć jako "Bohater narodowy" a nie amator skoków ze spadochronem bez spadochronu. Choć w polskim wojsku najpewniej postrzelałbym sobie, ale tylko z procy na kamyki...

Gówno prawda. A nawet jeśli to większość ludzi by się zbuntowała i byłyby strajki bo to nie te czasy by tak cywilizowany kraj jak Polska winna walczyć. Jest wystarczająco dużo zołnierzy.

armia_infografika_610a.jpeg

Wystarczająco dużo powiadasz? 

Opublikowano

@karak

Cóż za dziecinne myślenie  <_<  "Poszedłbym żeby pozabijać sobie ludzi". Prawda jest taka że od ilości flaków i krwi jakie byś zobaczył byłbyś pewnie w niemałym szoku, a jak przyszłoby ci dobić kogoś kto błaga o litość ciężko by ci było to zrobić o ile w ogóle. A, co najwyżej byłbyś kolejnym martwym (lub nie) ale zapomnianym żołnierzem a nie bohaterem narodowym. PS. Najliczniejsze nie równa się najpotężniejsze, wyszkolenie też wchodzi w grę, nie twierdzę że mamy jakąś zajebistą armie (chociaż wyszkolenie jest dobre) tylko wytykam błąd w myśleniu. 

F7FwxF8.png

Opublikowano

xD uwaga bo pójde walczyć za ten zjebany kraj, który nie ma żadnych perspektyw i okrada nas dzień w dzień. Nawet żeby dostać się do zajebanego lekarza  musisz czekać kilka godzin a jak już się dostaniesz to dostaniesz taką pomoc ze o ja perd*e k***a mać nie mówiąc o setkach innych absurdów. Pierwsze co zrobię w razie wojny to stąd wypierdalam a wy sobie walczcie za ten kraj kwitnącej cebuli jeśli jesteście masochistami, elo.

Opublikowano

Ty pójdziesz ratować ojczyznę, a ja będę opalał się na hawajach popijając szampana z bronkiem. Tyle w temacie. Kto normalny ma zamiar umierać za kawałek ziemi? 

Opublikowano

Ja bym poszedł tylko po to by pozabijać paru ludzi bez konsekwencji i zginąć jako "Bohater narodowy" a nie amator skoków ze spadochronem bez spadochronu. Choć w polskim wojsku najpewniej postrzelałbym sobie, ale tylko z procy na kamyki...

armia_infografika_610a.jpeg

Wystarczająco dużo powiadasz? 

A teraz te kraje pod względem rozwinięcia gospodarczego i ogólnie polityki porównaj.

Polska - demokracja, spokój, 0 poważnych zamieszek

USA - wiadomo, że mają spore wojsko skoro kraj jest tak dobrze rozwinięty

Chiny - ilu Chińczyków jest na świecie? No właśnie.

Indie - to samo co Chiny

Korea Płn - dyktatura totalitarna, co tu więcej dodać? Bo wątpie, że dobrowolnie chcą do wojska walczyć dla grubasa.

Zresztą porównaj ile w Egipcie jest ludności a ile u nas ponad 3x jak nie 4x więcej od Polski więc wiadomo, że żołnierzy będzie więcej. Niby według Wikipedii w Polsce 38 mln? bo parsknę śmiechem. 1/3 Polski ludności zagranicą za chlebem wyjechała w tym mój brat.

579571423327107377857.png

Opublikowano

Ty pójdziesz ratować ojczyznę, a ja będę opalał się na hawajach popijając szampana z bronkiem. Tyle w temacie. Kto normalny ma zamiar umierać za kawałek ziemi? 

Nasi przodkowie gineli za tą glebe nieudaczniku uważasz że byli nienormalni śmieciu? 

Ja pójdę na front ale pod warunkiem że albo oni pójdą w pierwszym szeregu , albo my zrobimy porządek na wiejskiej

Opublikowano

Posted by Włodek Kuliński - Wirtualna Polonia w dniu 2015-03-14

http://wirtualnapolonia.com/

Bardzo profesjonalna strona, jeszcze posłuchajcie trochę tvn'u i wirtualnej polski to na pewno dowiecie się jeszcze więcej prawdziwych informacji thumb-up-facebook-emoticon-like-symbol.p

Mam dla Was jeszcze jedną taką stronę z prawdziwymi informacjami.

http://niewiarygodne.pl/

3t6EGVz.png

Opublikowano

obejrzyjcie sobie, ja bym walczył dla Polski jako dla narodu, nie dla fagasów w rządzie bo nie chciałbym żeby jakiś rusek czy niemiec czy ch*j wie kto jeszcze zabił moich bliskich, czy gwałcił moją siostre czy mame... A tak btw podczas wojny to nie ma za dużo zasad, więc można by było zlikwidować nasz rząd :) <-- mało możliwe

Opublikowano

Wątpię by to była prawda. Jak poprzednicy już napisali to się nie uda, byłoby dużo buntów. Zresztą, kto był na komisji ten wie jak przydziela się kategorię. Osoby z astmą, nadwagą, nadciśnieniem, problemami z sercem, ze stawami dawali A.

Opublikowano

K***a, jak tak nażekacie na ten kraj to ruszcie te tłuste dupska z fotela i idzćie na wybory zagłosować. A nie kurwa ministrem obrony jest jakiś nieudacznik co ma mniejsze pojęcie na ten temat niż ja. Wypowiada się debil niewiadomo gdzie i niewiadomo jak jakbyśmy byli jakąś niewiadomo jaką potęgą militarną. Tak samo nasz prezydent najwyższy zwierzchnik sił zbrojnych ośmiesza się w Japonii i wszędzie gdzie się da. W mediach zagranicznych śmieją się z Tuska i Polski, w europarlamencie masakrują Tuska co posiedzenia, ale w Polsce żyje tylu starszych ludzi, którzy nie mają styczności z internetem i nie wiedzą co się dzieje. Jedyne co wiedzą o polityce to to co usłyszą w TVN i zagłosują na Komora lub Dude.

Jestem patriotą, ale ginąc za ten kraj póki co nie mam zamiaru, bo nasi rządzący uciekną sobie gdzieś a nas zostawią na pastwę losu.

PS. Korwin i tak w końcu wygra wybory, jak nie te to następnę, bo wiele roczników w których ma poparcie obecnie jest w gimnazjum/liceum (ale nie tylko). Chyba, że szybciej umrze, czego mu nie życzę.

Opublikowano

K***a, jak tak nażekacie na ten kraj to ruszcie te tłuste dupska z fotela i idzćie na wybory zagłosować. A nie k***a ministrem obrony jest jakiś nieudacznik co ma mniejsze pojęcie na ten temat niż ja. Wypowiada się debil niewiadomo gdzie i niewiadomo jak jakbyśmy byli jakąś niewiadomo jaką potęgą militarną. Tak samo nasz prezydent najwyższy zwierzchnik sił zbrojnych ośmiesza się w Japonii i wszędzie gdzie się da. W mediach zagranicznych śmieją się z Tuska i Polski, w europarlamencie masakrują Tuska co posiedzenia, ale w Polsce żyje tylu starszych ludzi, którzy nie mają styczności z internetem i nie wiedzą co się dzieje. Jedyne co wiedzą o polityce to to co usłyszą w TVN i zagłosują na Komora lub Dude.

Jestem patriotą, ale ginąc za ten kraj póki co nie mam zamiaru, bo nasi rządzący uciekną sobie gdzieś a nas zostawią na pastwę losu.

PS. Korwin i tak w końcu wygra wybory, jak nie te to następnę, bo wiele roczników w których ma poparcie obecnie jest w gimnazjum/liceum (ale nie tylko). Chyba, że szybciej umrze, czego mu nie życzę.

Korwin nie wygra wyborów, dopóki urzędasy mają kolegów, rodziny itp. i do tego dochodzi tvn, gdzie 90% to c***a prawda ale ludzie i tak ślepo w to wierzą i myślą że kolejne 5 lat będzie lepsze. Sam jestem za Korwinem i namawiam wszystkich żeby na niego głosowali, bo inaczej ten kraj w końcu zmieni swoje barwy i nikt nie będzie o niego walczył, bo nie warto.

graphic.png

Opublikowano

jezeli mnie wezwa beda walczyl, a nie dorobione gimbusy zdechnijcie.

Jestem Polakiem, moze nie jakims narodowym patriota bo sam siedze za granica, ale nasz kraj kocham i bede za niego walczyl.

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

@karak

Cóż za dziecinne myślenie  <_<  "Poszedłbym żeby pozabijać sobie ludzi". Prawda jest taka że od ilości flaków i krwi jakie byś zobaczył byłbyś pewnie w niemałym szoku, a jak przyszłoby ci dobić kogoś kto błaga o litość ciężko by ci było to zrobić o ile w ogóle. A, co najwyżej byłbyś kolejnym martwym (lub nie) ale zapomnianym żołnierzem a nie bohaterem narodowym. PS. Najliczniejsze nie równa się najpotężniejsze, wyszkolenie też wchodzi w grę, nie twierdzę że mamy jakąś zajebistą armie (chociaż wyszkolenie jest dobre) tylko wytykam błąd w myśleniu. 

97 w nicku to Twój rok urodzenia? Człowieku, ja mam 32 lata. Ty myślisz, że jestem takim samym jak Ty niedokarmionym anorektykiem który na widok krwi straci przytomność? "Bohaterem narodowym" byłbym łącznie z resztą poległych czczonych wśród gimnazjalnych patriotów.

Nie wątpię, że tak mała armia gdzie 9/10 nigdy nie walczyło na froncie a kalekom dają A cokolwiek zrobi. Gdzie widzisz mój "błąd w myśleniu" ?

Opublikowano

Nasi przodkowie gineli za tą glebe nieudaczniku uważasz że byli nienormalni śmieciu? 

Ja pójdę na front ale pod warunkiem że albo oni pójdą w pierwszym szeregu , albo my zrobimy porządek na wiejskiej

Bo mieli nierówno pod sufitem. Lubię swój kraj, ale to nie jest powód, by za niego umierać. Nawet w szkołach nie popierają walki za ojczyznę. Nasz pan od wosa powtarza nam ciągle żebyśmy uciekali z tego rynsztoku jak najszybciej. ;) Strach pomyśleć co siedzi w twoim umyślę. Ciągle piszesz o wojnie to nie jest normalne. 

Opublikowano

Walczyć za Komora i wszystkich innych polityków, którzy będą sobie w wygodnych fotelach siedzieli, w międzyczasie jak na frontach będą ginęły tysiące ludzi? Już bym wolał, żeby mnie zgwałciło dwunastu spoconych murzynów.

Opublikowano

Przyznaje - sam nie walczyłbym dla tych komuchów i lewaków którzy siedzą w sejmie, ale za kraj jak najbardziej. 

Edit: Dodam że za ukrainców ginąć nie będę. I tak im już za dużo pomogliśmy..

Opublikowano

Różny wiek, różne poglądy. Jedynie co możemy wszyscy robić w tej chwili to gdybać co może być. Każdy ma swoje, inne zdanie

Ja bym nie walczył za ten kraj, a czasami sobie myślę że naprawdę jakaś bomba powinna pier* i wszystko rozwalić ( a co gdy byśmy zostali faktycznie zmuszeni iść do woja? walczyć za ojczyznę? Nie mielibyśmy nic do powiedzenia? ...)

Ja dostałem A na komisji ( co jest śmieszne no ale cóż ) Braki w wojsku. Nie mamy 1 mil. armii tylko jakieś niecałe 100 tyś żołnierzy. Ponadto psychika naszych żołnierzy nie jest na takim samym poziomie co w takiej Rosji, Korei

Większość ludzi, którzy zostaliby zmuszeni iść na wojnę ( osoby które nie trzymały nigdy broni w ręku ) psychika wysiadłaby im, razem ze mną. Nie tacy już polegli. Widok śmierci towarzyszy? krwi? części ciała? to w końcu nie gra komputerowa

Najlepiej chyba jakby w ogóle nie było wojen, konfliktów ale tak się raczej nie da. 

Opublikowano

No tak, nikt nie będzie walczył, bo w razie wojny to przyjdą i się będą pytać czy może macie ochotę iść walczyć xDD

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Poza tym większość młodzieży nie wytrzymałoby szkolenia. Jak widziałem komu dawali "A" to beka w c**j. Dla mnie - astmatyka dali "A", gdzie ja po 3x150m jestem zmęczony mimo, że nie jestem gruby bo 70kg przy 182 cm.

A reszta ludzi co była ze mną? Grubas 120 kilowy - A. Nawet ludziom z mocnymi wadami wzroku dawali "A".

Jedynie ludziom z chorobami psychicznymi dają grupę np D lub inną niż A.

Jakbym dostał wezwanie to wolałbym wyjechać do Anglii pracować przy zmywaku niż bronić Cebulandi. Bo trzyma mnie tu jedynie rodzina a nie patriotyzm.

Co gdy ktoś wjebie się do twojego domu i chciałby zabić twoją rodzinę uciekniesz?

Deus vult

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...