Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 21.01.2019 o 21:52, Jursare napisał:

Nie wiem jaki hosting wybrać pomocy!

Zależy mi najbardziej na: Stosunkowo niska cena, dobry AntyDDoS, VPS, która utrzyma to, co opiszę. Jestem najbardziej wskazany na OVH i tam już zakupiłem taki, lecz czekam na opinię.

Dodatkowe Info: Chcę na takowym VPS'ie postawić serwer TS; osób różnie, najczęściej siedzi nas po 15-20 osób, ale na większe okazje też wolę mieć zabezpieczenie; również postawić boty muzyczne (sinsubot), myślę, że max 5 panelów oraz boty funkcyjne do serwera TS. W przyszłości ewentualnie strona internetowa.

W tej chwili zastanawiałem się nad hostingiem OVH (tam, gdzie mam już zakupiony najtańszy VPS SSD) i poszczególnymi ofertami: VPS SSD 2 i VPS Cloud RAM 1.

Proszę o radę, gdyż moja wiedza nad zużywaniem procka jak i ilościu RAMu przez ts i boty jest dosyć znikoma, nawet po kilku doświadczeniach z tym.

Nagroda za pomoc: Like

Pozderki!

Hosteam Gold, jak ovh to tylko dedyki - game, vps'y nie maja dobrej ochrony (podstawowa)

Dnia 22.01.2019 o 03:10, `.Łukasz. napisał:

Witaj,

Ofertę, którą przedstawiłeś jak dobrze pamiętam, lata z darmowego streserka z internetu. Od wielu lat korzystam z oferty OVH i bywało u nich różnie. Głównie oferta GAME zapewni Ci dobrą ochronę serwera. Od kilku lat dwie duże firmy m.in. (net-speak.pl oraz HosTeam.pl) konkurują między sobą, nie wiem jak jest teraz z ochroną ale jakoś u moich znajomych, którzy korzystają z hostingów, nie mają problemów (serwery w topce). 

Chciałbym jeszcze odnieść się odnośnie botów muzycznych na sinusbot. 

Polecam zobaczyć i poczytać o TS3AudioBot (Mniejsze zużycie maszyny, lepsza jakość dźwiękowa, lepsza obsługa oraz prosta instalacja + panel). 

Jeżeli masz jakieś dodatkowe pytania, zapraszam ;} 

Posiadasz ts'a i nie wiesz jakie firmy ze soba konkuruja? xDDDDDDDDD

• Odpowiedzi 168
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
5 godzin temu, VIBROMAX napisał:

Posiadasz ts'a i nie wiesz jakie firmy ze soba konkuruja? xDDDDDDDDD

Nie interesuje mnie to, jaka firma z którą firmą konkuruje ze sobą.. Bo nie jestem członkiem w żadnej z tych firm.

Opublikowano
Dnia 18.02.2019 o 12:00, `.Łukasz. napisał:

Nie interesuje mnie to, jaka firma z którą firmą konkuruje ze sobą.. Bo nie jestem członkiem w żadnej z tych firm.

Żeby dobrze kupić trzeba takie rzeczy wiedzieć

Opublikowano

Nic nie trzeba wiedzieć a vibromax mnie rozwalił xDD hosteam gold hah a dlaczego nie hosteam silver ? Robimy zakład że nie ruszysz serwera z ovh które skupuje po 8/10 złoty od Włoskiej firmy ? :D

Życie to fabuła. Przestałem bać się wyborów, bo i tak tylko wspomnienia zostają.

https://grzyb.ovh

Pasjonat
Opublikowano

Polecam od siebie i najlepszy hosting tj. BungeeCloud.org i korzystają z Ochrony OVH GAME z zaawansowanymi Filtrami L4/L7,

korzystają z 2 lokalizacji czyli: DE/FR.

na luzie ci pod boty wystarczy 1 GB pod boty muzyczne i pod XBOT'a.

Opublikowano
Dnia 25.02.2019 o 10:24, muchomor321 napisał:

Nic nie trzeba wiedzieć a vibromax mnie rozwalił xDD hosteam gold hah a dlaczego nie hosteam silver ? Robimy zakład że nie ruszysz serwera z ovh które skupuje po 8/10 złoty od Włoskiej firmy ? :D

Wybacz, nie zakladam sie z dziecmi, ktore nie maja nawet 18lat, seplenia, robia "Serwery" na tydzien, twierdzac ze bedzie to stac DLUGOOO xdddd

P.S. jak tam velgowno?

P.S. Drozszy dlatego, ze lepiej miec lepsze parametry, ale co ty o tym wiesz @muchomor321 malolacie?

Opublikowano

Chciałbym wszystkim polecić Hosteam.pl pod serwery TeamSpeak, w pakiecie za 17 zł netto lub wyżej (zawierają one ochronę przed atakami sieciowymi).

Pod boty muzyczne polecam OVH. Hosteam.pl nie nadaję się do botów z powodu zablokowanego portu 9987 pomiędzy ich serwerami.

• 1 rok później...
Opublikowano (edytowane)

Zależy mi najbardziej na: Szukam VPS'a tylko pod bota a dokładnie fbot. Z pełnym dostępem do root 

Dodatkowe Info:Brak

Nagroda za pomoc: like

Edytowane przez Botek836
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zależy mi najbardziej na: Zebym odpaił bota automatyzującego
Dodatkowe Info: Jak najtańiej bez żadnych faktur (pesel itp)
Nagroda za pomoc: Superka

Opublikowano
56 minut temu, ArturoMines napisał:

Każda legalnie działająca firma będzie potrzebowała Twoich danych teleadresowych do wystawienia faktury (niekoniecznie Peselu, on jest akurat zbędny), jeśli zależy Ci na braku takich formalności to musisz to z kimś załatwić "pod stołem" a w tym nie pomożemy. Z najtańszych (normalnych) opcji na rynku masz np. 2 GB RAM i 1 vCPU w OVH za 14,76 pln w ramach public cloud (sandbox) lub za praktycznie tyle samo VPS w arubacloud tyle że z 1 GB RAM. 

Opublikowano
1 godzinę temu, ArturoMines napisał:

Możesz również skorzystać z oferty rapiddc.pl (Za grosze masz 2 rdzenie, 2gb ram, 20gb ssd)

Oczywiście nie będziesz mieć jakiejś niesamowitej wydajności, bo za taką kwotę niewiele można się spodziewać. Możesz również skorzystać z oferty powyżej, ale tam ostatnio widać niezbyt ciekawe opinie dotyczące stabilności i wydajności. (OVH chyba przesadziło z ilością) No i nie zapominajmy o supporcie, którego w sumie nie masz, natomiast na Rapiddc dostaniesz odpowiedź tego samego dnia. (przeważnie, wszystko zależy od typu zgłoszenia, godziny itp.)

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam, jestem całkowicie zielony w kwestii stawiania serwera TS3 na VPS.
Ale mam kilka pytań bardziej teoretycznych z dziedziny finansowej takiego serwera.
A więc chciałbym mieć serwer TS3 około 100 slotów i tu zaczyna się problem, myślałem pierwsze żeby kupić po prostu ts3 na sloty (koszt 100 slotów to około 80zł) sporo
Stwierdziłem że może tani VPS nada się bardziej, ts3 będzie czysty, żadnych botów muzycznych itp.
Jaki VPS uciągnie powiedzmy 60-80 osób (wątpię że będzie 100 ale to taki zapas) - chodzi o to żeby był najtańszy jaki może być - podajcie jakieś przykłady. 
I jak to jest wtedy z licencją na te 100 slotów (ile kosztuje oczywiście non profit) czy nie wyjdzie mi to drożej niż zakup TS3 w slotach.

Opublikowano
2 godziny temu, pococitox0 napisał:

Witam, jestem całkowicie zielony w kwestii stawiania serwera TS3 na VPS.
Ale mam kilka pytań bardziej teoretycznych z dziedziny finansowej takiego serwera.
A więc chciałbym mieć serwer TS3 około 100 slotów i tu zaczyna się problem, myślałem pierwsze żeby kupić po prostu ts3 na sloty (koszt 100 slotów to około 80zł) sporo
Stwierdziłem że może tani VPS nada się bardziej, ts3 będzie czysty, żadnych botów muzycznych itp.
Jaki VPS uciągnie powiedzmy 60-80 osób (wątpię że będzie 100 ale to taki zapas) - chodzi o to żeby był najtańszy jaki może być - podajcie jakieś przykłady. 
I jak to jest wtedy z licencją na te 100 slotów (ile kosztuje oczywiście non profit) czy nie wyjdzie mi to drożej niż zakup TS3 w slotach.

@pococitox0

Licencji NPL już nie uzyskasz, jedynie gdybyś posiadał wcześniejszą NPL, to teoretycznie mógłbyś się ubiegać o jej przedłużenie.

Co do samych kosztów, dla serwera 100 slotowego wystarczy Ci 1GB RAM, w porywach do dwóch gdybyś w przyszłości chciał coś dodatkowego dodać do serwera np. stronę www z jakimiś dodatkami itd. W przypadku serwera 100 slotowego, to byś musiał zakupić licencję na 128 slotów, co daje w efekcie koszt $100 czyli przy obecnym kursie 374 zł rocznie + utrzymanie VPS.

Przyjmując najtańszą wersję VPS np. w OVH za 24.90 zł/mc wyjdzie Ci w skali roku 672,8 zł razem z licencją 128 slotów. Gdybyś chciał kupować serwer na sloty np. w serwerowni net-speak, to koszt miesięczny wyjdzie 75 złotych, co w skali roku daje 900 zł. Gdybyś od razu kupił maszynę na 12 miesięcy, to koszt wyniesie 855 złotych. 

Finalnie zatem opłaca się kupić licencję, gdyż masz dodatkowe 28 slotów do tej wymaganej 100 + maszynę na własność, gdzie możesz w przyszłości postawić na niej coś dodatkowego. Gdybyś chciał jeszcze zejść po kosztach, to możesz kupić tańszy VPS mający podobne zasoby np. homecloud oferujący VPS o podobnych parametrach za 16 zł/mc brutto, co w skali roku daje 192 złote. Doliczając licencję 128 slotów, mamy finalny koszt w wysokości 566 złotych rocznie.

Pamiętaj również o domenie, gdybyś chciał żeby użytkownicy nie musieli logować się przez wpisywanie adresu IP.

Opublikowano (edytowane)

@Itan  Zdecydowałem się jednak na TS3 "na sloty" nie potrzebuję od razu wszystkich 100 slotów także na początek 40-50 wykupię i w miarę rekrutacji w grze gdy będzie osób przybywać dokupię sloty.
Teraz pytanie jaki hosting wybrać? 
Zależy mi najbardziej na cenie żeby była jak najniższa i na ochronie anty DDoS.
Dodatkowym atutem będzie dobrze rozbudowany panel na stronie i jakieś dodatkowe opcje, przeglądałem wiele hostingów ale nie mogę się zdecydować, proszę o podpowiedź kogoś bardziej doświadczonego.

Pod uwagę brałem:  Gametris, Multigaming, Liveserver, net-speak

A może jest coś innego lepszego czego nie zauważyłem ?

Edytowane przez pococitox0
Opublikowano

@pococitox0

Powiem szczerze, że korzystałem w przypadku slotówek jedynie z hostingu net-speak z uwagi na stabilne serwery jak na tamte czasy (2015-2017) i dobry system z rabatami. 

Przenosiłem też serwer z multigaming ale nie mam większych doświadczeń żeby polecić ten hosting. 

Ciężko mi się odnieść do innych hostingów żeby dać Ci dobre porównanie.