Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybory Prezydenckie 2015r.

Immoral

Wybory Prezydenckie 2015r.  

313 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na kogo zaglosujesz w majwoych wyborach prezydenckich?

• Grzegorz Braun
      3
    • Waldemar Deska
      1
    • Andrzej Duda
      24
    • Anna Grodzka
      8
    • Adam Jarubas
      1
    • Bronislaw Komorowski
      20
    • Janusz Korwin-Mikke
      142
    • Marian Kowalski
      1
    • Pawel Kukiz
      29
    • Nie mam ukonczych 18lat
      48
    • Nie zaglosuje
      20
    • Magdalena Ogorek
      16

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poparcie prawicy w europie coraz bardziej rośnie. Dlatego ma tak mało bo ludzie żyją z socjalistycznym tokiem myślenia a pomału się z niego budzą, młodzi chętnie na niego głosują bo nieprzesiąkli socjalizmem.

Pisz konkrety co jest niewykonalne, bo piszesz a nic nie negujesz.

nie mam zamiaru dyskutowac, o zaraz najedziesz na lewakow i bedzie to twoj jedyny argument, wiec mowie ci serdeczne żegnam

kurcze rosnace poparcie w wieku 12-25 lat pogrom europy XDD

A pieniądze za niepracowanie jest wykonywalne? Wszystko za darmo to jest wykonywalne? Darmowa szkoła? Darmowa Służba Zdrowia? Tylko idioci w to wierzą i potem płaczą.Nie ma nic za darmo, na wszystko trzeba zapracować, zapłacić za siebie.Wie o tym każdy rozsądny człowiek.Polska ma obecnie 1 bilion długu.Chcesz spłacać kolejny? Chyba nie.Jeżeli np. takie miasto Piła wywala 2 miliony na cytuje: "aktywizacje zawodową cyganów", to coś jest nie tak.

oczywiscie ze nie mam zamiaru, bo czym predzej uciekam z kraju

­

• Odpowiedzi 917
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

nie mam zamiaru dyskutowac, o zaraz najedziesz na lewakow i bedzie to twoj jedyny argument, wiec mowie ci serdeczne żegnam

kurcze rosnace poparcie w wieku 12-25 lat pogrom europy XDD

oczywiscie ze nie mam zamiaru, bo czym predzej uciekam z kraju

piszesz że jego obietnice są niewykonane, a nawet nie umiesz jednej wymienić, beka z lewaczka.

Deus vult

Opublikowano

A pieniądze za niepracowanie jest wykonywalne? Wszystko za darmo to jest wykonywalne? Darmowa szkoła? Darmowa Służba Zdrowia? Tylko idioci w to wierzą i potem płaczą.Nie ma nic za darmo, na wszystko trzeba zapracować, zapłacić za siebie.Wie o tym każdy rozsądny człowiek.Polska ma obecnie 1 bilion długu.Chcesz spłacać kolejny? Chyba nie.Jeżeli np. takie miasto Piła wywala 2 miliony na cytuje: "aktywizacje zawodową cyganów", to coś jest nie tak.

Nikt nie chce niczego za darmo, każdy wie, że wszystko ma swoją cene i w "mniej-wolnym rynku" zgadzają sie na to w imie spokoju i kontrybucji społecznej. Wolnorynkowiec ma wyjebane na społeczeństwo, obchodzi go tylko czubek własnego nosa i nie ma zamiaru pomagać nikomu, jeśli nie ma w tym interesu.

Ale lewaki to podludzie, zawsze zmanipulowani przez media i niezdolni o własnego zdania. Tylko Korwiniści to oświecona, hermetyczna grupa, która poznała prawde o świecie i może go uratować.

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Nikt nie chce niczego za darmo, każdy wie, że wszystko ma swoją cene i w "mniej-wolnym rynku" zgadzają sie na to w imie spokoju i kontrybucji społecznej. Wolnorynkowiec ma wyjebane na społeczeństwo, obchodzi go tylko czubek własnego nosa i nie ma zamiaru pomagać nikomu, jeśli nie ma w tym interesu.

Ale lewaki to podludzie, zawsze zmanipulowani przez media i niezdolni o własnego zdania. Tylko Korwiniści to oświecona, hermetyczna grupa, która poznała prawde o świecie i może go uratować.

Kto komu broni pomagać? Ale ze swoich pieniędzy.

Czy sprawiedliwość jest wtedy jako post komunistyczne marksistowskie spierdolini zabieraja ludziom 50%?

Deus vult

Opublikowano

A ten co jest bezrobotny ma wyjebane na innych.On chce swój zasiłek i koniec.Nie obchodzi go, że żeby państwo mu dało te 500 zł czy ileś tam, to musi komuś najpierw zabrać 600 zł.W socjalizmie każdy płaci ogromne podatki, wszystko idzie do wspólnego koryta i każdy jak ta świnka chce z tego koryta wyciągnąć jak najwięcej.Bezrobotni chcą swoje zasiłki, urzędasy swoje pensje i tak dalej.I to jest ten "solidaryzm" społeczny? Dziękuje bardzo za takie coś.Po za tym kiedyś istniały większe relacje międzyludzkie.Jak ktoś potrzebował pomocy, to mu ludzie pomagali dobrowolnie.Dzisiaj mają wywalone na taką osobę, bo przecież "państwo ma się nim zająć".

Opublikowano

nie wiem nie znam, nie bede glosowal.

na komorowskiego nie zaglosuje bo wywodzi sie z PO

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

A ten co jest bezrobotny ma wyjebane na innych.On chce swój zasiłek i koniec.Nie obchodzi go, że żeby państwo mu dało te 500 zł czy ileś tam, to musi komuś najpierw zabrać 600 zł.W socjalizmie każdy płaci ogromne podatki, wszystko idzie do wspólnego koryta i każdy jak ta świnka chce z tego koryta wyciągnąć jak najwięcej.Bezrobotni chcą swoje zasiłki, urzędasy swoje pensje i tak dalej.I to jest ten "solidaryzm" społeczny? Dziękuje bardzo za takie coś.Po za tym kiedyś istniały większe relacje międzyludzkie.Jak ktoś potrzebował pomocy, to mu ludzie pomagali dobrowolnie.Dzisiaj mają wywalone na taką osobę, bo przecież "państwo ma się nim zająć".

Kto komu broni pomagać? Ale ze swoich pieniędzy.

Czy sprawiedliwość jest wtedy jako post komunistyczne marksistowskie spierdolini zabieraja ludziom 50%?

Powtarzacie to co wam JKM mówi, mniej wiecej słowo w słowo. Ja staram sie bazować na swojej wiezy o człowieku z życia zamiast słuchać kogoś w tej kwestii.

Opublikowano

Powtarzacie to co wam JKM mówi, mniej wiecej słowo w słowo. Ja staram sie bazować na swojej wiezy o człowieku z życia zamiast słuchać kogoś w tej kwestii.

o przepraszam według obliczeń 60% zabierają(kradną, siłą).

Deus vult

Opublikowano

Jakich obliczeń?

nawet 83%

to jest tak proste jak budowa cepa to że socjalne spierdoliny tego nie rozumieją to już ich sprawa, ale niech nie mieszają się do spraw polityki i gospodarki/ 

Deus vult

Opublikowano

nawet 83%

to jest tak proste jak budowa cepa to że socjalne spierdoliny tego nie rozumieją to już ich sprawa, ale niech nie mieszają się do spraw polityki i gospodarki/ 

I gzie niby jest to 60, 80%? Tam nawet czterziestu nie ma.

Opublikowano

Bronisław Komorowski - na niego bede glosowac.

Idiota

Opublikowano

Ta... tylko to nie wybory miss.

Typowa blondynka, Ona chce napisać podobno całą konstytucję od nowa ;d ... Kierują nią inni ludzie i myślą, że wygrają bo wysłali atrakcyjną kobietę .

Powiem tak: Pomysł dobry, ale wykonanie znowu będzie c*****e. Autorem aktualnej konstytucji jest SLD. Idioci na początku myśleli o tym, żeby osłabić urząd prezydenta, ale zauważyli, że bolek nie zostanie wybrany ponownie, to zaczęli umacniać jego pozycję. Stąd mamy gówno nie podział. W ich wykonaniu będzie jeszcze gorzej...

Wracając do tematu, tylko i wyłącznie ktoś, kto będzie realizował program, a nie liczył na populizm. Najbliższy programem jest dla mnie Korwin/Kukiz. Na dalszy plan schodzą kongres i ruch. Jeżeli kierujecie się czymś innym niż program partii, który kandydaci reprezentują, to po prostu nie dorośliście do takiego przywileju jakim są wybory.

Opublikowano

o przepraszam według obliczeń 60% zabierają(kradną, siłą).

ja rozumiem, że program Korwina może być interesujący, ale patrząc na twoją osobe (jeszcze miales stare konto, nie pamiętam nicku, tez wtedy siedzialem na starym :P) i na to co piszesz, slowo w slowo powtarzasz to co Korwin mowi, no po prostu uważam, ze jesteś podatny strasznie na manipulację. Korwin zmanipulował tobą, nie chcąco, ale jednak. Naogladales sie jakichś filmikow na yt i uwazasz Korwina za boga, jedynego slusznego, mogącego uratować Polskę. O ile samo to nie byloby złe, tak brak tolerancji u Ciebie i egocentryzm są już szkodliwe.

@top

szczerze mówiąc to nie mam pojęcia na kogo bym zaglosował. Demokracja jest trochę bez sensu, bowiem według niej, rządzących się wybiera dzięki głosowaniu osób pełnoletnich. Moim zdaniem bycie pełnoletnim to za malo, zeby moc wybierac kto rządzi w polsce. Ludzie glosujący nie znają się na polityce, albo glosują po prostu na te partie, o których słyszały same dobre rzeczy. Ewentualnie dają się manipulować przez telewizję. Są też tacy, którym się dobrze żyje i nie potrzebują zmian, wiec glosują tak, zeby nic sie nie zmienilo.  Korwin nie ma szans. Jest zbyt kontrowersyjny, a ludzie nie ufają ludziom kontrowersyjnym. Może nie powiem, że w Polsce są same debile, ale jednak ludzi inteligentnych (a to oni powinni wybierać kto rządzi) jest stanowczo za mało w porownaniu do całości ludzi pełnoletnich. Dlatego wybory dla mnie są bez sensu.  

XrgAYyk.png

Opublikowano

Nie rozumiem toku rozumowania ludzi, którzy zamierzają głosować na ludzi pokroju Komorowskiego, Ogórek itd.

Tak bardzo pragniecie żyć w państwie socjalistycznym? Chcecie utrzymywać połowę społeczeństwa oraz 500 000 urzędników przy niekompetentej armii liczącej ok. 100 000 ludzi? W Państwie, gdzie cywile mają mniej broni na obywatela niż np. Zimbabwe czy też Mongolia? Głosowanie na lewice jest całkowicie bezsensowne, ponieważ lewica dąży do tego, by 1 obywatel pracował na 4 osoby. Do tego świetna zmiana premiera z Tuska na Kopacz, która zaczęła realizować swoje "przewspaniałe" expose - np. to, że porady prawne są bezpłatne, ale kto za to zapłaci? Oczywiście obywatele. Z podatków. Wypowiedzi na tym forum są na poziomie świni wyżerającej z koryta, do którego dobiera się coraz więcej prosiąt, oczywiście nie wszystkie. Mam nadzieję, że przyszłe wybory wygra Janusz Korwin-Mikke.

Opublikowano

Nie, to najwioczniej ty masz problem z prostą matematyką.

Oglądaj filmik do końca i się nie ośmieszaj.Ponad 40% z samej pensji a gdzie reszta produktów których kupujemy?

ja rozumiem, że program Korwina może być interesujący, ale patrząc na twoją osobe (jeszcze miales stare konto, nie pamiętam nicku, tez wtedy siedzialem na starym :P) i na to co piszesz, slowo w slowo powtarzasz to co Korwin mowi, no po prostu uważam, ze jesteś podatny strasznie na manipulację. Korwin zmanipulował tobą, nie chcąco, ale jednak. Naogladales sie jakichś filmikow na yt i uwazasz Korwina za boga, jedynego slusznego, mogącego uratować Polskę. O ile samo to nie byloby złe, tak brak tolerancji u Ciebie i egocentryzm są już szkodliwe.

@top

szczerze mówiąc to nie mam pojęcia na kogo bym zaglosował. Demokracja jest trochę bez sensu, bowiem według niej, rządzących się wybiera dzięki głosowaniu osób pełnoletnich. Moim zdaniem bycie pełnoletnim to za malo, zeby moc wybierac kto rządzi w polsce. Ludzie glosujący nie znają się na polityce, albo glosują po prostu na te partie, o których słyszały same dobre rzeczy. Ewentualnie dają się manipulować przez telewizję. Są też tacy, którym się dobrze żyje i nie potrzebują zmian, wiec glosują tak, zeby nic sie nie zmienilo.  Korwin nie ma szans. Jest zbyt kontrowersyjny, a ludzie nie ufają ludziom kontrowersyjnym. Może nie powiem, że w Polsce są same debile, ale jednak ludzi inteligentnych (a to oni powinni wybierać kto rządzi) jest stanowczo za mało w porownaniu do całości ludzi pełnoletnich. Dlatego wybory dla mnie są bez sensu.  

każdy ma swoje ideały jeden Korwina a drugi marksa(z małej litery)

Deus vult

Opublikowano

Oglądaj filmik do końca i się nie ośmieszaj.Ponad 40% z samej pensji a gdzie reszta produktów których kupujemy?

Czyli po prostu dodajesz sobie Vat o podatku z pensji. Kurcze, matura z matematyki nie ma szans.

W którym kraju nie ma Vat-u?

Opublikowano

Czyli po prostu dodajesz sobie Vat o podatku z pensji. Kurcze, matura z matematyki nie ma szans.

W którym kraju nie ma Vat-u?

Znowu się ośmieszasz bo ja nic nie dodaje a vat to tyko jedna z wielu  partactwa(akcyza itd)

Wystarczy po tym wszystkich opłatach zobaczyć ile nam zostaje z pensji, czyli około 80% zabiera się nam

Deus vult

Opublikowano

Wygra Bronisław i tyle w temacie, nikt mu nie dorówna. On jest prezydentem od czerwca 2010.

bez gif

Opublikowano

Znowu się ośmieszasz bo ja nic nie dodaje a vat to tyko jedna z wielu  partactwa(akcyza itd)

Wystarczy po tym wszystkich opłatach zobaczyć ile nam zostaje z pensji, czyli około 80% zabiera się nam

A ile zarabiasz w wieku 17 lat, że  tak łatwo ci to zobaczyć jeśli można spytać z czystej ciekawości? ;)

Opublikowano

A ile zarabiasz w wieku 17 lat, że  tak łatwo ci to zobaczyć jeśli można spytać z czystej ciekawości? ;)

Pewnie z 300 złotych miesięczne z tego co ja się orientuje. ;)

bez gif

Opublikowano

Czemu zmieniasz temat. 

Jeśli jesteś za sprawiedliwością społeczną dasz mi połowę swojej wypłaty? bo mi się nie chcę robic.

Deus vult

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...