Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybory Prezydenckie 2015r.

Immoral

Wybory Prezydenckie 2015r.  

313 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na kogo zaglosujesz w majwoych wyborach prezydenckich?

• Grzegorz Braun
      3
    • Waldemar Deska
      1
    • Andrzej Duda
      24
    • Anna Grodzka
      8
    • Adam Jarubas
      1
    • Bronislaw Komorowski
      20
    • Janusz Korwin-Mikke
      142
    • Marian Kowalski
      1
    • Pawel Kukiz
      29
    • Nie mam ukonczych 18lat
      48
    • Nie zaglosuje
      20
    • Magdalena Ogorek
      16

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z idiotą hrabią nie ma sensu dyskutować, plecie w kółko swoje lewackie bzdury bez pokrycia, pSlav, może pamiętasz? Hitler w wyborach do Reichstagu miał ogromne poparcie i co tacy mądrzy byli Niemcy, że go wybrali? Tacy mądrzy? Korwin ma małe poparcie, bo głosują na niego ludzie inteligentni a takich zawsze jest mniej niż ciemnej masy manipulowanej przez media.Korwin nigdy by nie podpisał ustawy mówiącej o pracy do 67, nigdy by nas nie mieszał w konflikt na Ukrainie, nigdy nie zmieniłby zdania, zawsze trwa twardo przy swoich poglądach.A miejsce Ogórek jest w playboyu a nie w belwederze.Dzisiaj mamy niespokojnie czasy i potrzebujemy twardego prezydenta, nie misiowatego analfabety, nie słodkiej blondyneczki, tylko odważnego faceta z doświadczeniem jakim jest Korwin.W Wielkiej Brytanii wsród polonii (na 100% są to ludzie powyżej 20 roku życia) ma ponad 50% poparcia, coś jeszcze?

• Odpowiedzi 917
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Z idiotą hrabią nie ma sensu dyskutować, plecie w kółko swoje lewackie bzdury bez pokrycia, pSlav, może pamiętasz? Hitler w wyborach do Reichstagu miał ogromne poparcie i co tacy mądrzy byli Niemcy, że go wybrali?

Wyprowadził Niemcy z Wielkiego Kryzysu z 1929, który zresztą przyczynił się do zwycięstwa NSDAP. Doprowadził Niemcy do do roli potęgi gospodarczej i technicznej. Gdyby nie sroga zima, która niemiecką armię zaskoczyła wygrały wojnę z ZSRR. Pamiętamy tutaj historię o pancernym pociągu w ciągłej gotowości do opuszczenia Moskwy, który czekał na Stalina. Zdaje się, że niektóre poglądy Korwin-Mikkego zgadzają się z poglądami Adolfa Hitlera co zresztą potwierdził na jednym ze spotkać z organizacjami młodzieżowymi różnych partii - tutaj wybacz, ale nie dam Ci konkretnej daty audycji, bo zwyczajnie nie pamiętam.

[...] nigdy nie zmieniłby zdania, zawsze trwa twardo przy swoich poglądach.

Po co miałby je zmieniać jak i tak to co mówi, a to co robi to dwie różne bajki? No ja Cię proszę.

Dzisiaj mamy niespokojnie czasy i potrzebujemy twardego prezydenta, nie misiowatego analfabety, nie słodkiej blondyneczki, tylko odważnego faceta z doświadczeniem jakim jest Korwin.

No od ponad 15 lat zdaje się startuje na prezydenta. TO JEST DOPIERO DOŚWIADCZENIE.

W Wielkiej Brytanii wsród polonii (na 100% są to ludzie powyżej 20 roku życia) ma ponad 50% poparcia, coś jeszcze?

Według mnie osoby, które swój kraj opuściły powinny mieć tutaj najmniej do powiedzenia, nie żyją w Polsce, więc po co się wypowiadają?

No i tak... Trochę śmieszne jest to co piszesz, zwłaszcza, że nawet dobrze nie znacz swojego KRULA.

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Wyprowadził Niemcy z Wielkiego Kryzysu z 1929, który zresztą przyczynił się do zwycięstwa NSDAP. Doprowadził Niemcy do do roli potęgi gospodarczej i technicznej. Gdyby nie sroga zima, która niemiecką armię zaskoczyła wygrały wojnę z ZSRR. Pamiętamy tutaj historię o pancernym pociągu w ciągłej gotowości do opuszczenia Moskwy, który czekał na Stalina. Zdaje się, że niektóre poglądy Korwin-Mikkego zgadzają się z poglądami Adolfa Hitlera co zresztą potwierdził na jednym ze spotkać z organizacjami młodzieżowymi różnych partii - tutaj wybacz, ale nie dam Ci konkretnej daty audycji, bo zwyczajnie nie pamiętam.

Bzudra, doprowadził Niemcy do bakructwo, co było jednym z powodów rozpoczęcia wojny.Co zrobił Hitler? Organizował roboty publiczne, rozkręcił przemysł zbrojeniowy, to właśnie przez wydatki zbrojeniowe III Rzesza prawie zbankrutowała.Problem jest dość dobrze opisany w książce "Niemiecka ekonomia w XX wieku".

A jakie poglądy Hitlera są zbieżne z poglądamy Korwina? Kara śmierci? Na pewno, ale to normalne.Morderca ma wisieć a nie śmiać się z wymiaru sprawiedliwośći i swoich ofiar ? Możesz napisać, że np. to, że Hitler kazał zwalniać kobiety z pracy, bo według niego powinny zajmować się domem.Korwin mówi, że dobrze jak kobiety zajmują się tylko domem, ale oczywiście jak chcą to mogą pracować.DOBROWOLNOŚĆ.

No od ponad 15 lat zdaje się startuje na prezydenta. TO JEST DOPIERO DOŚWIADCZENIE.

Miałem na myśli jego wiek (74 lata) i to, że dość długo siedzi w polityce i się na tym zna, jest najstraszym kandydatem na prezydenta.

Według mnie osoby, które swój kraj opuściły powinny mieć tutaj najmniej do powiedzenia, nie żyją w Polsce, więc po co się wypowiadają?

No i tak... Trochę śmieszne jest to co piszesz, zwłaszcza, że nawet dobrze nie znacz swojego KRULA.

A wiesz dlaczego te osoby wyjechały z Polski? Przez wysokie podatki i przez chore prawo.Oni swoimi czynami potwierdzili: "My chcemy zyć w państwie wolności gospodarczej a nie biurokracji i socjalizmu" W Wielkiej Brytanii kwota wolna od podatku wynosi ok. 10 000 funtów czyli 50 000 zł, w Polsce jest to ok. 3000 zł czyli ok. 600 funtów, żenada.

A "KRULA" jak to ująłeś znam dobrze.Pierwszy raz sie z nim zetknąłem nie przez jakieś portale informacyjne typu onet.pl albo pudelek tylko na  youtube, kiedy wysłuchałem jego 2 godzinnego wykładu, potem obejrzałem kolejne, różne wywiady, wystąpienia, program partii i wiem, że się zgadzam z tym człowiekiem i można mu ufać.

Opublikowano

Wszyscy politycy brzmią świetnie w swoich programach. Co ich łączy? Że potem sie z nich nie wywiązują.

Korwin wyróżnia sie innym programem ale nikt nie wie czy by go spełnił po objeciu stanowiska.

Ufają mu tylko i wyłącznie z tego powou że jeszcze nie mieli szansy sie na nim zawieść, to nie jest sensowne poparcie.

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

@Kelar nie wiem czy chcesz pokazać, że jesteś zarazem niespełna rozumu czy nie wiadomo co.

Hitler wyprowadził powojenne Niemcy z kryzysu i to jest fakt ktory ciezko podwazyc. Dzieki robotom publicznym i wydatkom na wojsko zaszedl tak daleko, porownojac do 33. 

Korwin? Popierasz go jedynie rzez to iz ma wiele lat na karku? Nie mówie iż nie możesz się z nim zgadzać, ale poparcie dla niego jest poparciem bezcelowym. Dlaczego? Miedzy innymi gdyz Korwin nigdy nie byl u wladzy i nie bedzie, wiec nie zobaczysz ani zobaczyles jak wywiazuje sie ze swoich "obietnic". Przeciwienstwie do Pani Ogórek reprezentuje partie która już widziliśmy u władzy, osoba nie zmienia poglądów, no chyba ze kandydat ustawia wszystko pod siebie. A co po takim Korwinie mozemy sie spodziewac? Niczego, gdyz niczego przez 15 lat nie pokazal. Zreszta nie bez powodu

­

Opublikowano

Wszyscy politycy brzmią świetnie w swoich programach. Co ich łączy? Że potem sie z nich nie wywiązują.

Korwin wyróżnia sie innym programem ale nikt nie wie czy by go spełnił po objeciu stanowiska.

Ufają mu tylko i wyłącznie z tego powou że jeszcze nie mieli szansy sie na nim zawieść, to nie jest sensowne poparcie.

Korwin nie zmienia swoich pogladow wiec mozna uznac ze chce wprowadzic normalnosc.

@Kelar nie wiem czy chcesz pokazać, że jesteś zarazem niespełna rozumu czy nie wiadomo co.

Hitler wyprowadził powojenne Niemcy z kryzysu i to jest fakt ktory ciezko podwazyc. Dzieki robotom publicznym i wydatkom na wojsko zaszedl tak daleko, porownojac do 33.

Korwin? Popierasz go jedynie rzez to iz ma wiele lat na karku? Nie mówie iż nie możesz się z nim zgadzać, ale poparcie dla niego jest poparciem bezcelowym. Dlaczego? Miedzy innymi gdyz Korwin nigdy nie byl u wladzy i nie bedzie, wiec nie zobaczysz ani zobaczyles jak wywiazuje sie ze swoich "obietnic". Przeciwienstwie do Pani Ogórek reprezentuje partie która już widziliśmy u władzy, osoba nie zmienia poglądów, no chyba ze kandydat ustawia wszystko pod siebie. A co po takim Korwinie mozemy sie spodziewac? Niczego, gdyz niczego przez 15 lat nie pokazal. Zreszta nie bez powodu

Dlateego byc moze nie dojdzi do wladzy bo w polsce jest wiecej debili.

Deus vult

Opublikowano

Korwin nie zmienia swoich pogladow wiec mozna uznac ze chce wprowadzic normalnosc.

normalnosc to pojecie wzgledne, wiec nie uzywalbym go w tym temacie :)

to ze Korwin nie zmienia pogladow oznacza iz jest osoa godna zaufania? imo nie 

­

Opublikowano

dlaczego nie jest godzien zaufanja?

Deus vult

Opublikowano

Ja mu ufam, bo znam jego historię.Siedział w więzieniu za komuny, bo jej się sprzeciwiał.Wsadzili go i co? Zmiekł? Wyrzekł się swoich poglądaów? Zaczał wielbić towarzysza Lenina? Związek Radziecki? Układ Warszawski? Nie, twardo stał przy swoich przekoniach: "Ja jestem prawicowcem, ja chce wolnego rynku, ja chce wolności, precz z komuną, precz z czerwoną zarazą, niech żyje wolna Polska".Jak go wyśmiewali, za mówienie, że ZUS zbakrutuje ? Nie."Tak musi się stać, taki patologiczny system emerytarny nie może przetrwać".Czy jak teraz sporo ludzi się z niego naśmiewa i obraża, to się poddaje? Popadł w depresje? Nie, idzie dzielnie do przodu.

A czy przez to życie Niemców się poprawiło? Nie, ograbił Niemców z ich pieniędzy, podatki za NSDAP były cholernie wysokie, wszystko szło na wojsko, Hitler miał głęboko w poważaniu życie Niemców liczyły się tylko jego chore ambicje i chęć zawojowania Europy.Alianci (w tym ZSRR) zrównał z ziemią III Rrzesze.Poczytaj o losie ludności cywilnej.Tak właśnie ona wyszła na popieraniu Hitlera.Dla Hitlera Niemiec był marionetką w rękąch nazistowskiej idologii.Zresztą, jeżeli np. jeszcze chodzisz do szkoły, to zapytaj się dowolnego nauczyciela historii jak ocenia politykę NSDAP i ogólnie rządy Hitlera.A jeżeli szkolni nauczyciele nie są dla ciebie wystarczającym autorytetem to sięgnij po odpowiednią literurę.Tak jak pisałem.Przeczytaj książkę "Ekonomia Niemiec w XX wieku" po ang. to się nazywa jakoś tak: "German economy in xx country"

Mogliście zagłosować dwa razy pod rząd na PO, oszukali was, to teraz zagłosujcie na Korwina i zobaczcie czy faktycznie się wywiąże ze swoich obietnich.Po owocach go poznacie.

Opublikowano

Ja mu ufam, bo znam jego historię.Siedział w więzieniu za komuny, bo jej się sprzeciwiał.Wsadzili go i co? Zmiekł? Wyrzekł się swoich poglądaów? Zaczał wielbić towarzysza Lenina? Związek Radziecki? Układ Warszawski? Nie, twardo stał przy swoich przekoniach: "Ja jestem prawicowcem, ja chce wolnego rynku, ja chce wolności, precz z komuną, precz z czerwoną zarazą, niech żyje wolna Polska".Jak go wyśmiewali, za mówienie, że ZUS zbakrutuje ? Nie."Tak musi się stać, taki patologiczny system emerytarny nie może przetrwać".Czy jak teraz sporo ludzi się z niego naśmiewa i obraża, to się poddaje? Popadł w depresje? Nie, idzie dzielnie do przodu.

A czy przez to życie Niemców się poprawiło? Nie, ograbił Niemców z ich pieniędzy, podatki za NSDAP były cholernie wysokie, wszystko szło na wojsko, Hitler miał głęboko w poważaniu życie Niemców liczyły się tylko jego chore ambicje i chęć zawojowania Europy.Alianci (w tym ZSRR) zrównał z ziemią III Rrzesze.Poczytaj o losie ludności cywilnej.Tak właśnie ona wyszła na popieraniu Hitlera.Dla Hitlera Niemiec był marionetką w rękąch nazistowskiej idologii.Zresztą, jeżeli np. jeszcze chodzisz do szkoły, to zapytaj się dowolnego nauczyciela historii jak ocenia politykę NSDAP i ogólnie rządy Hitlera.A jeżeli szkolni nauczyciele nie są dla ciebie wystarczającym autorytetem to sięgnij po odpowiednią literurę.Tak jak pisałem.Przeczytaj książkę "Ekonomia Niemiec w XX wieku" po ang. to się nazywa jakoś tak: "German economy in xx country"

Mogliście zagłosować dwa razy pod rząd na PO, oszukali was, to teraz zagłosujcie na Korwina i zobaczcie czy faktycznie się wywiąże ze swoich obietnich.Po owocach go poznacie.

Przetestować to ja wole np. Kukiza zamiast obrazoburczego JKM.

Opublikowano

Przetestować to ja wole np. Kukiza zamiast obrazoburczego JKM.

Obrazoburczy to jest obecny system, który jest nienormalny.Kiedyś ludzie mogli między sobą swobodnie handlować, zakładać firmy, fabryki i tak dalej.Kiedyś panowła prawdziwa wolność.Tobie się wydaje, że JKM chce zburzyć stary porzadek i zbudować nowy.Nie prawda.JKM chce przywrócić stary porzadek, co prawda z drobnymi innowacjami i zburzyć ten nowy, więc obrazoburczy to jest bardzo niewłaściwe słowo.Obrazoburczy to był np. Marx, Engels, Hegl.Po za tym to nie będzie tak, że JKM dochodzi do władzy (jakby tego nie interpretować) i z dnia na dzień zostaje zmieniony system.Nie.Wszystko będzie przeprowadzane drogą stopniowych reform.W ogólę partia KORWiN powstała, aby zrzeszyć ludzi, którzy widzą co się obecnie dzieje w Polsce i chcą to zmienić.Nie musisz się zgadzać w 100% z Korwinem, żeby  go popierać i na niego głosować.Możesz być np. za podniesiem kwoty wolnej od podatku, ale nie za karą śmierci.Właśnie w ten sposób Korwin też pokazał, że na pierwszym miejscu stoi dobro Polski a nie jego ambicje.Lepiej wprowadzić 1 pomysł wspólnie niż nie wprowadzić nic, bo "albo wszystko moje albo nic nie będzie".

Opublikowano

@hrabia14

A co Ciebie odrzuca tak od Korwina?

To, że uważam, że używa on populistycznych, niewykonalnych haseł. To, że jego elektorat mieści sie w głebokiej prawicy i ulega nastrojom nacjonalistycznym. To, że liberalizm w jego wizji czyli tzw. "Wolny rynek" jest nieosiągalną, kapitalistyczną utopią, która jest okrutna i niehumanitarna w stosunku o określonych grup społecznych. 

Wyborcy Korwina jak tarczą zasłaniają sie argumentami o jego postulatach wskazując w nich logike i kalkulacje. I to jest właśnie główny ich problem bo brakuje w nich empatii.

Opublikowano

To, że uważam, że używa on populistycznych, niewykonalnych haseł. To, że jego elektorat mieści sie w głebokiej prawicy i ulega nastrojom nacjonalistycznym. To, że liberalizm w jego wizji czyli tzw. "Wolny rynek" jest nieosiągalną, kapitalistyczną utopią, która jest okrutna i niehumanitarna w stosunku o określonych grup społecznych. 

Wyborcy Korwina jak tarczą zasłaniają sie argumentami o jego postulatach wskazując w nich logike i kalkulacje. I to jest właśnie główny ich problem bo brakuje w nich empatii.

Populizm to uprawia PiS, PO, SLD, PSL, ciągle chcą dawać zasiłki, taa, praca dla wszystkich, wszystko darmowe to jest kur wa populizm.Utopia to jest teraz .Prędzej czy później to wszystko pier dolnie i zbakrutuje.Przez socjalizm cierpią wszystkie grupy społeczne, ale mówię taki idiota jak ty tego nie zrozumie, nie zrozumie, że podatek nałożony na producenta danego produktu nie płaci producent tylko konsument, ale dla ciebie to jest już zbyt skomplikowany mechanizm ekonomiczny.W normalnym świecie biedny człowiek sobie pracuje ciągle a nie siedzi na zasiłku i chleje wóde przed monopolowym albo w mieszkaniu socjalnym.W normalnym świecie idzie sobie pracować, nie wiem, rozkłada towar w sklepie, czyści kibel, zdobywa doświadczenie zawodowe i po malo wychodzi z biedy.W USA ludzie robili kariere od pucybuta do milionera, bo właśnie był całkowicie wolny rynek i wystarczyły chęci do pracy oraz pomysł, więc nie pier dol, że dawanie zasiłków, mieszkania i innych pierdół komukolwiek pomaga, bo te lewackie bzdury da się obalić w 5 sekund.

Opublikowano

Głosujcie sobie na kogo chcecie a i tak wygra Komorowski. Mogłoby być nawet 100% poparcia na JKM a w sondażach będzie to zawsze jakiś malutki%. I ludzie w to wieżą. W Polsce nie ma co liczyć na uczciwe wybory i tyle w temacie. 

Aha dodam jeszcze że jesteście jacyś pojebani jeśli chodzi o cebule. Wy się wyzywacie od cebul i to jest dla kogoś obraza że jest "cebulą"? Przecież cebula to tanie,antybakteryjne("syrop" z cebuli zawsze mi robiła babcia i choć nie smakował za dobrze, to choroba miała w 1 dzień) i bardzo smaczne warzywo. Więc ja nie wiem dlaczego ktoś kogoś próbując obrazić wyzywa od cebuli.

Opublikowano

Prezydent powinien stawiać interes całego narodu ponad interes własny. Niestety obecny prezydent reprezentuje nie interesy narodu, a interesy PO. (np. zgodził się na ustawę 67).Trzeba mieć ładnie wyprany mózg żeby głosować na PO i Komorowskiego. 

Opublikowano

Anna Grodzka... tylko ktoś upośledzony może głosować na tą kobiete z jajami :)

Juz widzę jakby została prezydentem to w Hollywood kręciliby komedie o naszym kraju xD

Duda duzo gada, mało robi.. tak jak większość pajaców z sejmu.

Magdalena Ogórek to jakaś kpina.. ona prowadzi kampanie prezydencką na facebokku.. w dodatku blondynka :) czy ktoś taki może zostać prezydentem? nie sądzę.

Komorowski to dobry człowiek ale Polska potrzebuje zmian, a z nim dalej będziemy w czarnej d***e.

Korwin Mikke to odpowiedni kandydat. Młode pokolenie Polski to mądrzy ludzie, a on myśli tokiem mlodych ludzi którzy są przyszłością Polski.

Najbardziej to bym chciał żeby Putin został prezydentem Polski ale niestety to nie możliwe :c

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

O czym ty człowieku bredzisz o jakiej empatii? Empatia jest dla słabych frajerów.

Wole kapitalistyczny rozwój niż zacofanie socjalistyczne które prowadzi do równego podziału biedy.

Widać że ostro się lewaczki go boją i mają straszny "bul" pochwy i dupska żeby nie dostał się do władzy.

Deus vult

Opublikowano

O czym ty człowieku bredzisz o jakiej empatii? Empatia jest dla słabych frajerów.

Wole kapitalistyczny rozwój niż zacofanie socjalistyczne które prowadzi do równego podziału biedy.

Widać że ostro się lewaczki go boją i mają straszny "bul" pochwy i dupska żeby nie dostał się do władzy.

dlaczego mamy miec bul skoro przez 15 lat nie mial wiecej niz 5%? XDDDD 

wiekszosc jego obietnic jest niewykonalna, zbyt skrajne poglady reprezentuje by polsza go wybrala

­

Opublikowano

wiekszosc jego obietnic jest niewykonalna, zbyt skrajne poglady reprezentuje by polsza go wybrala

Poparcie prawicy w europie coraz bardziej rośnie. Dlatego ma tak mało bo ludzie żyją z socjalistycznym tokiem myślenia a pomału się z niego budzą, młodzi chętnie na niego głosują bo nieprzesiąkli socjalizmem.

Pisz konkrety co jest niewykonalne, bo piszesz a nic nie negujesz.

Deus vult

Opublikowano

A pieniądze za niepracowanie jest wykonywalne? Wszystko za darmo to jest wykonywalne? Darmowa szkoła? Darmowa Służba Zdrowia? Tylko idioci w to wierzą i potem płaczą.Nie ma nic za darmo, na wszystko trzeba zapracować, zapłacić za siebie.Wie o tym każdy rozsądny człowiek.Polska ma obecnie 1 bilion długu.Chcesz spłacać kolejny? Chyba nie.Jeżeli np. takie miasto Piła wywala 2 miliony na cytuje: "aktywizacje zawodową cyganów", to coś jest nie tak.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...