Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

CraftCore

Invi@Doscraft

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 200
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Czekamy, czekamy, Ja mam tylko nadzieję, że na tej edycji nie będzie tajemniczego znikania itemów z mojego ekwipunku ;) , a tak w między czasie moglibyście napisać plugin na przywracanie itemów komendą sprzed kilku godzin, no chyba że zrobiliście już ten postęp ;D, Pozatym gorąco polecam Serwer. Nie wiem czy autorskie pluginy czy przerobione tirexy, Fg czy tam toolsy z MyHarda, Gra się fajnie, a to jest chyba najważniejsze.

Hmm.. problemy z znikaniem przedmiotów czy z niedziałającymi plecakami zostały poprawione. Tak jak wiadomo to była pierwsza edycja i jak dla mnie najważniejsze rzeczy już wtedy były dopracowane. Nie wiem dlaczego ludzie zarzucają nam korzystanie z jakichś gównianych rzeczy dostępnych za darmo. Jak już pisałem kilkanaście postów wcześniej, mogę zapewnić że wszystko oprócz worldguarda i worldedyita jest pisane przez nas, nie tylko pluginy ale też proxy, silniki i mnóstwo innych rzeczy do których zwykły gracz nie ma dostępu. Tak jak napisałeś na końcu, najważniejsze jest to że gra się fajnie :) Postaramy się utrzymać ten poziom, a wręcz go podnieść. Dodam jeszcze specjalnie dla Ciebie film z zapowiedzią. Pozdrawiam!

WorldEdit, WorldGuard? Jezeli są pisane przez tego gówniarza który nie wie co to jest heuristics to pozdrawiam, nie dziwie sie ze musicie stosowac jakies gówniane kukuSektory bo te wasze pluginy to jedno wielkie gówno.

A najbardziej rozśmieszyły mnie te opisy waszych adminow.

To tylko gra, dzieci.

Tu każdy równie dobrze moze byc starym pedofilem :)

#AntyBlezur

Mowicie, ze macie autorskie rzeczy. Wszystko to było na topowych serwerach.

PS. Autorskie nie znaczy dobre.

A co do Ciebie polaczku, pisałem już wcześniej żebyś tu nie komentował. Nie korzystamy z jakiegoś syfu który wymieniłeś, o worldguardzie i edicie wspomniałem kilkanaście postów wyżej ślepy polaczku. A co do gówno pluginów bardzo się mylisz. Nasze właśnie są autorskie i bardzo dobrze się spisują. To co wymieniasz jak zobaczysz kod tego syfu to śmiać się chce. Nie wiem o co ci chodzi polaczku, ale widzę że zastosowałeś się do moich poleceń wyżej bo dalej ci żal d*** ściska. Napisze też jeszcze raz moją prośbę którą kierowałem do ciebie kilka postów wyżej, ale zmienię przekaz na taki który moim zdaniem zrozumiesz. 

WYPIERDALAJ Z TEGO TEMATU TY ZAKUTY TĘPY SPIERDOLONY J****Y DZIECIAKU. NIE CHCE ŻEBYŚ TU COŚ KOMENTOWAŁ ANI PATRZYŁ SKORO NIE POTRAFISZ SIĘ ZACHOWAĆ I ZARAŻASZ SWOJĄ GŁUPOTA INNYCH. JESTEŚ ZWYKŁYM ŚMIECIEM KTÓREGO NALEŻAŁO BY JAK NAJSZYBCIEJ ZUTYLIZOWAĆ.

PROSZĘ ADMINISTRACJE TEGO FORUM O PERMANENTNE ZBANOWANIE TEGO NISKOPOZIOMOWEGO KRETYNA O NICKU @Enther_ BO JAK WIDAĆ TYMCZASOWE ZABLOKOWANIE KONTA NIE POMOGŁO I DALEJ WYLEWA SWOJE KOMPLEKSY OBRAŻAJĄC INNYCH.

A całą resztę zapraszam na start drugiej edycji która odbędzie się w piątek 24 kwietnia o godzinie 18:00!

Opublikowano

A jeszcze małe pytanko mam :) Jaki będzie spawn? Ten z starej edycji czy może nowy budujecie?

Ekhm Invi, takie fajne rzeczy to w spoilerach pisz :D Kto chce zobaczyć to zobaczy, a jest mniejsza szansa na dostanie warna Hue Hue Hue

Lat: 16
Nick: Imzymiere

Zbuduje spawn na twój serwer or something xDpisz pw

Opublikowano

A jeszcze małe pytanko mam :) Jaki będzie spawn? Ten z starej edycji czy może nowy budujecie?

Ekhm Invi, takie fajne rzeczy to w spoilerach pisz :D Kto chce zobaczyć to zobaczy, a jest mniejsza szansa na dostanie warna Hue Hue Hue

Oczywiście że nowy spawn :)

Opublikowano

Jaki jest border mapy, bo wątpię, że 4k?

Tak, wiemy że border był zbyt duży w porównaniu do liczby graczy. Oślepiło nas to że mamy sektory i możemy pomieścić tyle graczy ile będziemy chcieli. Na razie ograniczyliśmy border do 3000 kratek więc według mnie to będzie odpowiedni rozmiar na początek serwera. Oczywiście jeżeli graczy przybędzie nie będzie problemu aby go powiększyć. 

Przypominam że jutro o 17:30 jest start drugiej edycji!

Opublikowano

@Enther_

Wszystko co znajduje się na serwerze pisałem ja. Włącznie z proxy i stroną(ale nie desing).

Proszę się nie wypowiadać w tym temacie jeżeli nie masz rzekomych dowodów że korzystamy z twojego kodu.

Opublikowano

Czołem.
Jako iż, byłem na poprzedniej edycji danego serwera, i nie jestem jakoś zniesmaczony do serwera, ale
i też powiem, że serwer nie jest jakoś dopracowany na tzw "ostatni szczebel."
Słysząc od paru osób, że administracja to banda profesjonalistów, nie zdziwiło mnie to, dlaczego?
Samo to, że serwer posiada coś innowacyjnego, czego inne serwery nie umieją zrobić.
Powiem, że jestem naprawdę w oszołomieniu, jaką postawą administracja komentuje "inne" serwery..
Pan Invi@DosCraft nigdy, nie wyraził złej opinii, dlatego że to jest "konkurencyjny" serwer,
jeżeli już napisał coś nie za bardzo miłego, to znaczy że serwer owy powód posiada który można wytknąć palcem.
Szacunek dla Inviego, i pozdrawiam.

#Jeżeli owy administrator dał mi warna, proszę przeczytaj:

Forum dyskusyjne – przeniesiona do struktury stron WWW forma grup dyskusyjnych, która służy do wymiany informacji i poglądów między osobami o podobnych zainteresowaniach przy użyciu przeglądarki internetowej. Na Forum nie istnieje off-topic, połowa administracja mpcforum nie wie co to "off-topic"...

Opublikowano

i też powiem, że serwer nie jest jakoś dopracowany na tzw "ostatni szczebel."

Spokojnie, kiedyś dopniemy wszystko na ostatni guzik ;P My dopiero zaczynamy i to będzie druga edycja tego serwera. Dodaliśmy mnóstwo poprawek i kilka nowości. Na przykład drop jajek niespodzianek z mobów.

Opublikowano

Serwer zapowiada się na prawdę Fajnie :) Świetna prezentacja! :) Duży plusik leci :)
Ktoś chętny do założenia Ekipy ? :) 
Pisać na PW ;)

Opublikowano

Co nie zmienia faktu, że ten serwer jest lepszy od 90% tony gówna czytaj TOPCrafty, xfasty, netherstormy, xmumy, easyhardy i inne.

Jest trochę błędów, ale kwestia poprawienia ich i dostosowania troszkę serwera do aktualnych oczekiwań graczy i tyle. Będzie git. ;)

Na otwarciu ten serwer miał mniej graczy niż wymienione przez Ciebie "gówna" w środku edycji.

PS. Sam reklamujesz serwer gdzie gra max. 30 osób i nie różni się totalnie niczym od takiego serwera stworzonego przez 13-14 latka.

#Antywarn

Serwer niczym się nie wyróżnia od zwykłego EasyHC.

Takie sobie 5/10.

ypvrNww.png

Opublikowano

Podoba mi się ten napis na początku prezentacji. Mapa serwerowa wygląda na dość ogarnięta. Jedynym minusem serwera jest to, że brakuje mi autorskich rozwiązań... Ogólnie mogę go polecić ;)­

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||­

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Opublikowano

Serwer bardzo dobrze dopracowany, pluginy napisane są dobrze (z wyglądu), choć nie wiem jaki jest kod.

Jedynym problemem jest nieco śmieszna administracja z tym ich autorskim proxy które nie ma prawa istnieć.

Mimo dobrej strony technicznej, niektóre serwery bez tego wszystkiego biją was na głowę, na przykład MineSerwer (tryb survival).

~ntsw

Ciekawe :P Szczególnie z tym biciem na głowę.

Podoba mi się ten napis na początku prezentacji. Mapa serwerowa wygląda na dość ogarnięta. Jedynym minusem serwera jest to, że brakuje mi autorskich rozwiązań... Ogólnie mogę go polecić ;)­

Hmm, no faktycznie pomijając to że praktycznie WSZYSTKO jest oryginalne i pisane przez Nas, tylko worldguard & worldedit są ściągnięte to rzeczywiście brak autorskich rozwiązań :)

Opublikowano

Ciekawe :P Szczególnie z tym biciem na głowę.

Hmm, no faktycznie pomijając to że praktycznie WSZYSTKO jest oryginalne i pisane przez Nas, tylko worldguard & worldedit są ściągnięte to rzeczywiście brak autorskich rozwiązań :)

Autorskie rozwiązanie =\= autorski plugin

I5 4690 3.5GHz | GeForce GTX 970 | Crucial Ballistix 8GB 1600MHz | SSD Transcend 370 128GB & HDD Seagate 5.4k 500GB | MSI B85-G43 | Corsair CX 500W | Zalman Z3 PLUS

Opublikowano

Jeżeli wasze proxy jest autorskie, a nawet silnik, to się powieszę jutro o godzinie 23.00 w mojej piwnicy.

Topic:

Wasze "autorskie rozwiązania" to pomysły zerżnięte z innych serwerów, tylko że wykonane przez was.

Tak jak przedmówca, autorskie rozwiązanie != autorski plugin.

Wasze "autorskie" permisje, które zapewne sa pełne bugów, bo szczerze wątpie aby ktokolwiek z tego tematu napisał to lepiej niźli dorosły programista t3hk0d3.

Mimo wszystko nie zmienia to gry, nie dodaje grywalności, to jedynie słaba próba przyciagnięcia graczy.

Tak czy inaczej, rangi są, permisje są więc dla graczy to nie ma znaczenia.

~ntsw.

Proponował bym, abyś pochwalił się co tam masz u siebie o ile masz czym jak np. craftcore ;)

Dodatkowo widzę, że jesteś jakimś randomem który chodzi po tematach i hejtuje ^_^

Invi kiedy przewidujesz jakieś zmiany na craftcore?

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Serwer niczym się nie wyróżnia spoza innych.

Kogo to interesuje czy plugin na (przykładowo) stoniarki jest autorski skoro działa identycznie jak taki z bukkit.org.

Gracze na to nie patrzą.

ypvrNww.png

Opublikowano

Jeżeli wasze proxy jest autorskie, a nawet silnik, to się powieszę jutro o godzinie 23.00 w mojej piwnicy.

Proszę nie zabijaj się, nie chce żeby polacy umierali z takich śmiesznych powodów, bo przecież jesteś polakiem nie?

Wasze "autorskie" permisje, które zapewne sa pełne bugów, bo szczerze wątpie aby ktokolwiek z tego tematu napisał to lepiej niźli dorosły programista t3hk0d3.
Mimo wszystko nie zmienia to gry, nie dodaje grywalności, to jedynie słaba próba przyciagnięcia graczy.

O nie jesteśmy zgubieni bo podobno nasze permisje mają mnóstwo bugów, więc może zaczniemy korzystać z tych darmowych pluginów dostępnych w internecie bo i tak po co są nam sektory i cała masa oryginalnych rzeczy stworzonych przez najlepszego programistę na świecie po to aby serwer stał stabilnie oraz aby utrzymywał jakiś poziom skoro gra u nas po 10 osób, a wszystko co zostało zrobione to marna próba przyciągnięcia graczy.  Myślę że kolega ma dużo racji bo powinniśmy brać przykład z lepszych od siebie którzy wybijają się dzięki temu że ich serwery wybiły się dzięki kreatywności i pomysłowości ich twórców bez pomocy reklamy na luncherze zycza. Jak widać jak zwykle nasz poziom to dno i wodorosty bo po co się męczyć i stworzyć coś ruchomego, zależnego od położenia odbiorcy, a mam na myśli przykładową komendę /itemy w której wyświetlają się przedmioty potrzebne na gildie, zamiast wpisać kilka linii w configu darmowego pluginu który jest stały i nieruchomy? 

Pozwolę sobie naruszyć prawa autorskie szefa i pokazać innym czytelnikom tego posta jak należy zrobić komendę /itemy
syfcraft.jpg

A tutaj pokażę nasz syfiasty autorski plugin który jest zwykłą próbą przyciągnięcia graczy bo serwer jest robiony pod hajs i my robaki sprzedajemy wszystko co się da od gotowych przedmiotów na gildie, setów, przedobrzonych VIPów oraz nie wiadomo czego i oczywiście nigdy nie dorównamy do pięt serwerowi szefa.

Perspektywa gracz:
cc.jpg

Perspektywa VIP:
cc_vip.jpg

To jest jedna z wielu rzeczy w których "jesteśmy gorsi" więc dziękuje za słowa krytyki i proszę więcej nie wypowiadać się w tym temacie :P

Aha, jeszcze dopiszę swój podpis bo nikt nie widzi z jakiego konta został napisany post.
~Invi

Invi kiedy przewidujesz jakieś zmiany na craftcore?

Codziennie coś zostaje zmieniane ;-)

Opublikowano

czemu mi ip nie dziala?

Przepraszam za brak polskich znakow w moich postach. Lecz posiadam angielskiego windowska i nie dam rady pisac z polskimi znakami.

Opublikowano

@DoKkUP mi też ip nie działa. Może serwer wyłączony już albo nie wiem 

95 punktów karnych mam i zakaz pisania chu**** wie go na ile.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...