Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

CraftCore

Invi@Doscraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wbije tam! Chce ktoś zagrać razem? Wymagam ts-a +13 i mikrofonu PW :)

Justice rekrutuje więcej info PW !

• Odpowiedzi 200
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jaka wielkość mapy? ile na ile?

A więc wielkość mapy wynosi 9000x9000 kratek.

Robicie jakieś eventy na start lub jakieś nagrody dla pierwszej gildii albo coś?

Jak najbardziej chcemy robić eventy, ale na razie głównym priorytetem dla nas będzie czuwanie nad stabilnością serwera oraz wyłapywaniem i naprawianiem błędów gdyż jak wspomniałem wyżej - wszystkie pluginy są oryginalne i pisane przez nas, wyjątkiem są worldedit i worldguard, gdyż nie ma sensu tego pisać bo zajęło by to dużo czasu który jest bardzo cenny. 

Nie zastanawialiśmy się nad nagrodami dla pierwszej gildii, ale przekonałeś mnie! Ogłaszam event dla pierwszej gildii, opiszę to w prezentacji na górze :)

Opublikowano

No fajnie fajnie, ale czemu ItemShop caly zgapiliscie od EasyHc.pl ?

I nie piszcie mi, ze nie bo to widac golym okiem ...

I gdzie Ty tu podobieństwo widzisz: http://scr.hu/1uqb/h8reg

Kup okularki maj frend!

Na serwer czekam, mimo że Wasz kolega z administracji usilnie proponował mi pisanie pluginów pod jego serwer (ten taki dziwny gość ;_; ) co trochę mnie zniechęca do gry :c

I5 4690 3.5GHz | GeForce GTX 970 | Crucial Ballistix 8GB 1600MHz | SSD Transcend 370 128GB & HDD Seagate 5.4k 500GB | MSI B85-G43 | Corsair CX 500W | Zalman Z3 PLUS

Opublikowano

Poproszę nick osoby która "usilnie proponowała Tobie pisanie pluginów".

CEO doscrafta, ten co jakies spiny chyba zawsze miał. Nicku nie pamietam, a szukanie tego w archiwum na gg to katorga :D

I5 4690 3.5GHz | GeForce GTX 970 | Crucial Ballistix 8GB 1600MHz | SSD Transcend 370 128GB & HDD Seagate 5.4k 500GB | MSI B85-G43 | Corsair CX 500W | Zalman Z3 PLUS

Opublikowano

Nie mogę wbić.

attachicon.gifbłąd.png

Tak, doskonale o tym wiemy i naprawiliśmy już zaistniały problem. Przyczyną był błąd w proxy i wszystkie errory które się pojawiły do tej pory zostały poprawione. 

Dodatkowo aby umilić Wam rozgrywkę na serwerze w ciągu kilku dni dodamy kilka ciekawych pomysłów oraz poprawimy niektóre rzeczy.
Wiem że jesteście ciekawscy więc uchylę wam rąbka tajemnicy...
A więc tak. Dodamy dwa potrzebne interfejsy na temat craftingów, czego brakuje przez co czat zostaje zaśmiecony pytaniami typu "jak się robi stoniarkę".
Po drugie planujemy dodać interfejs w którym możemy modyfikować co ma wypadać ze stona, a co nie. Jest bardo przydatne gdy nie chcemy czymś zaśmiecać ekwipunku. Ustaliliśmy, że służyć do tego będzie komenda /ustawdrop
Również dodamy przydatną komendę o której na śmierć zapomnieliśmy, a mianowicie "/itemy" dzięki którym zobaczymy itemy potrzebne na zalożenie gildii.
Oraz wiele wiele więcej... ale nie będę się już rozpisywał ;-)
Opublikowano

EDIT: Nie polecam serwera. Po 1. Czysta komercja i nawet tego nie ukrywają. Po 2. Duży bałagan i naprawdę trudno się połapać o co kaman (gralem z pol godziny i wciaz nie wiem co potrzeba na gildie.) Nie polecam.

Opublikowano

EDIT: Nie polecam serwera. Po 1. Czysta komercja i nawet tego nie ukrywają. Po 2. Duży bałagan i naprawdę trudno się połapać o co kaman (gralem z pol godziny i wciaz nie wiem co potrzeba na gildie.) Nie polecam.

Komercja ;oo Jak nawet nie idzie kupić unbana, konto nonpremium jest za darmo vip prawie nic nie daje haha Invi napisał wyżej że zapomnieli o komendzie na przedmioty na gildię, jest to ich pierwsza edycja więc bałagan trochę mógł być ale wszystko się powinno na dniach ustabilizować :) 

Opublikowano

Można tak łaskawie wiedzieć jakie są potrzebne itemy na gildie? Nigdzie tego nie mogę znaleźć. I gdzie niby mam pójść, żeby ją założyć? Wszędzie mi piszę, że jestem za blisko jakiegoś tam sektora.

Itemy na gildie można sprawdzić, gdy wpiszemy /zaloz <TAG> <NAZWA> Zostaniemy poinformowani o tym ile oraz jakich przedmiotów brakuje nam do jej zalożenia. Nie da się używać tej komendy na sektorze spawn i aby móc dokonać tego czynu wystarczy oddalić się troszkę ponad 500 kratek od miejsca zrespienia, ponieważ wtedy będziemy znajdywali się na innym sektorze. Jeżeli naprawdę nie wiesz czym są sektory polecam wyszukiwarkę google.pl

Dobra... poczekaj... już schodzę do piwnicy... Ja również dziękuję że nie będziesz grał na naszym serwerze. Nie potrzebujemy graczy o tak niskim ilorazie inteligencji, pisałem wiele razy aby informować nas o takich rzeczach na TS3. Nie wiem o jaką komercje Ci chodzi, ale ładnie masz pomieszane w głowie i z tego co widzę to TY nie ukrywasz głupoty, pozdrawiam.

CEO doscrafta, ten co jakies spiny chyba zawsze miał. Nicku nie pamietam, a szukanie tego w archiwum na gg to katorga  :D

Nie masz przypadkiem na myśli osoby zwanej potocznie Arcrosem z którą możemy kontaktować się pod numerem gadu-gadu 33308816?

Opublikowano

O dokladnie Acros! :O

Opublikowano

Prezentacja najlepsza jaką tylko widziałem. Dopracowana pod każdym szczególem - zazdroszcze xD

Co do serwera, szczerze? Jest on fajny, dopracowany, ale nie ma jazdy bez trzymanki.

Większość pluginów to pluginy po prostu z internetu (Sektory, bazary ~ kukubaczek).

Podoba mi się Wasza maszyna, bo zachęca, tak samo mapa - bardzo ładna.

Ale z plikami jazdy nie ma :/

Gdyby mi się chciało zrobił bym w tydzień takie pliki :*

Pozdrawiam

PS: Nie wiem jak gildie, wyglądają "inaczej" ale na moje oko jest to przerobiony FG, jakoś tak :D

Nie hejtować mnie D: Mówię jak mi się wydaje po prostu ;u

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Opublikowano

Prezentacja najlepsza jaką tylko widziałem. Dopracowana pod każdym szczególem - zazdroszcze xD

Co do serwera, szczerze? Jest on fajny, dopracowany, ale nie ma jazdy bez trzymanki.

Większość pluginów to pluginy po prostu z internetu (Sektory, bazary ~ kukubaczek).

Podoba mi się Wasza maszyna, bo zachęca, tak samo mapa - bardzo ładna.

Ale z plikami jazdy nie ma :/

Gdyby mi się chciało zrobił bym w tydzień takie pliki :*

Pozdrawiam

PS: Nie wiem jak gildie, wyglądają "inaczej" ale na moje oko jest to przerobiony FG, jakoś tak :D

Nie hejtować mnie D: Mówię jak mi się wydaje po prostu ;u

Co nie zmienia faktu, że ten serwer jest lepszy od 90% tony gówna czytaj TOPCrafty, xfasty, netherstormy, xmumy, easyhardy i inne.

Jest trochę błędów, ale kwestia poprawienia ich i dostosowania troszkę serwera do aktualnych oczekiwań graczy i tyle. Będzie git. ;)

5465845486.png

Opublikowano

A może napisz jaki drop proponujesz? Zwiększenie dropu to jest chwila roboty... sami przeprowadzaliśmy już tyle testów i słuchaliśmy różnych propozycji że nie potrafimy na ten temat "trzeźwo myśleć".

Drop:

Diament 5%

Zloto 6%

Szmaragd 3%

Zelazo 7%

Proch 1%

Obsydian 3.5%

Exp dobry jest

10/20/100/150/200/300/400/500/600/700

Opublikowano

@Risen.

WYJDŹ i nie wracaj. Nie obrażaj innych serwerów które są wiele warte niż ten różowy bu*del... tak da się to określić.

Serwer jest poblokowany, nic nie da się na nim zrobić.

Chat tak samo.

Jedynie co jest OK to drop, ale gdzie tu kopać stone, skoro jest mapa zablokowana... ehh...

bannergif.gif

Opublikowano

Człowieku, jak chcesz doznać jazdy bez trzymanki, dam Ci kontakt do Putina i wystrzeli Cie na rakiecie która pierd***ie gdzieś w księżyc, gdzie twoje miejsce. Dlaczego? Ok wytłumaczę to skoro ludzie potrafią być idiotami i nie czytają ze zrozumieniem. Wszystkie pluginy (oprócz worldguarda i worldedita) są naszą własnością i my je pisaliśmy. Nie korzystamy z jakiegoś gówna które wymieniłeś i mamy wszystko oryginalne, serwer wystartował w wersji 0.1 gdyż jest to nasz pierwszy serwer tego typu. Będziemy systematycznie poprawiać to co nie pasuje oraz dodawać nowe rzeczy, bo jak napisałem wyżej - WSZYSTKO JEST NASZE I NIE MA PROBLEMU CZEGOŚ DOPISAĆ.

@Risen.

WYJDŹ i nie wracaj. Nie obrażaj innych serwerów które są wiele warte niż ten różowy bu*del... tak da się to określić.

Serwer jest poblokowany, nic nie da się na nim zrobić.

Chat tak samo.

Jedynie co jest OK to drop, ale gdzie tu kopać stone, skoro jest mapa zablokowana... ehh...

Eh... dobra już schodzę do piwnicy.. Człowieku, skoro Ci się nie podoba to nie musisz tu grać i tego sobie życzę. Nie jesteś godny aby grać na tym serwerze. Skoro jesteś taki mądry to zrób serwer na sektroy z własnymi pluginami które napiszesz i wystartuj bez większych beta testów. Jesteś żałosny, żegnam i nie wracaj na ten serwer bo tworzymy go z myślą o ludzi z wyższym poziomem inteligencji, a ty na razie się do niej NIE ZALICZASZ.

O dokladnie Acros! :O

Eh, nie mamy już z nim nic wspólnego. To pasożyt który tylko utrudniał pracę i robił nam wrogów... co pokazuje nawet twój przypadek. Na dodatek nadal sprzedaje nasze pluginy które udało mu się wykraść, dlatego taki śmieć jak on nie zasługuje nawet na to aby o nim wspominać, no ale trudno. Wejdź w mój profil i zobacz screenshota którego wysłałem do użytkownika o nazwie Trobol czyli arcrosa. Stronę Tauriosa do której też mam prawa sprzedaje jakby nigdy nic ;)

Opublikowano

Polecam, serwer prowadzony przez ogarnięte osoby.

W tutejszych serwera nie można pozwolić sobie na takie doświadczenie i ogarnięcie jakie znajdziecie tutaj.

Brak debilizmu i dzieciaków to cechy które wyróżniają administracje.

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

prezentacja bardzo zachęcająca do grania..

napewno wbiję z kumplami ;)

mylittleponym.pngSygnatura by Shavire <3

STOP komentarzom typu: "AMD to gówno"! Zanim coś napiszesz, to pomyśl jak odbiorą to inni !

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...