Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Informacja dla ludzi którzy używali hotfixa od Imeha

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam na kompie orginalnego kasperskiego i do tego orginalną Avirę

To gratuluje. Taka mała ciekawostka, trzymanie 2 antywirusów na komputerze jest gorsze od braku antywirusa na komputerze. 

• Odpowiedzi 106
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

mam na kompie orginalnego kasperskiego i do tego orginalną Avirę, przeskanowałem kompa właśnie tym, przeskanowałem też anti-malvare i nic, czysto więc nie wiem co o tym myslec

Słabe antywiry. Darmowy IE 360 odrazu wykrywa,bez mniejszego problemu.

I Twoje anty mogą ze sobą się gryść,w końcu to 2 antywirusy na jednym komputerze.

Opublikowano

administracja l# dodaje do swojego wlasnego projektu wirusy, gdzie tu sens ? no ale zaraz przeskanuje, niby mi nic nie zniknelo ale lepiej dmuchac na zimne

A dlaczego nie? Kim oni niby są, żeby czegoś takiego nie mogli zrobić? To tylko ludzie, a że Wy używacie tego programu to Wasza sprawa. Ludzie wielce napalają się na skrypty, a później wychodzą takie cyrki.

Opublikowano

Ja skanowałem G Data i nic nie wykrył, na szczęście miałem Passa 2 dni na Nortonie i wykrył odrazu #Potwierdzone_Info

Opublikowano

Pobralem Hotfixa, preskanowalem moj komputer anit Malvarem i AVG, w dodatku sprawdzilem sobie netstat -ano i zadnych danych

moj laptop nie wysyla... wiec albo dodal to w pierwszej wersji, albo fake ...

­Keelah se'lai

Opublikowano

Podobnie jak kolega wyzej skanowałem anti malvarem i avastem B)  netstat -ano tez sprawdzałem i nic podejrzanego nie ma.

Opublikowano

Swoją drogą jak już jesteśmy na hotfixach. Sprawdź ktoś ogarnięty ten plik (najnowszy lol.exe) z ich strony głównej obok statusu "Updated". Pewnie też infected.

579571423327107377857.png

Opublikowano

Swoją drogą jak już jesteśmy na hotfixach. Sprawdź ktoś ogarnięty ten plik (najnowszy lol.exe) z ich strony głównej obok statusu "Updated". Pewnie też infected.

O Tym pliku cały czas rozmawiamy. Odrazu przy rozpkowywaniu sypie że jest tam rat,nie wiem co wy macie za gówniane antywiry jak darmowe wykrywają xD

Opublikowano

ISTNIEJE podejrzenie z MOJEJ strony,że w Loaderze również mieści się keylogger/rat. Zrobiłem pełne skanowanie IE 360,i pokazało mi że Loader.exe zawiera keyloggera. Nie chcę was straszyć,lub może antywirus się pomylił,lecz prosze uważnie korzystać. Gdy zorientuje się bardziej w tej sytuacji,przedstawie dodatkowe fakty.

Opublikowano

Skan ESET Smart Security  4.0.467.0 (najnowsza wersja oryginał) nic nie wykrywa.

"...przeważnie zachowuje się rozważnie ... "

Opublikowano

Coś może być na rzeczy. Ostatnio komp mi jakoś przymula a ten lol.exe z ich strony jest 2x większy niż poprzedni (przynajmniej był jak go pobierałem).

Opublikowano

Jakies info lepsze? a nie marna rozmowa? nawet bez screena u mnie czysto więc nie możliwe że coś jest nie tak :)

Przeczytaj całą pierwszą stronę tematu,@Marcoly się wypowiedział i opisał całe zjawisko. Jest to ISP joduski,więc maczali w Tym palce jodus i Imeh (jodus to chytry niemiec na pieniądze,więc nie powinno was to dziwić,epvp kto pamięta,ten wie.)

Opublikowano

Ostatnimi dniami komp mi bardzo przymulał, a zwłaszcza kursor. Antywirus nie wykrył jako takiego zagrożenia, ale również codziennie raz w ciągu dnia pokazuje mi się blue screen oraz komp się resetuje. Jest to trochę podejrzane ;/

Pozdrawiam

K2yjCFw.png

Opublikowano

Była podobna sytuacja z Łysym od keyloggera. Wszyscy go zbesztali a potem się okazało się, że miał racje. Podaje to jako przykład bezmyślnego zapatrzenia w L#.

Skoro coś jest na rzeczy to może lepiej zachować jakieś środki ostrożności, a nie odrazu mieszać z błotem. Ba, nawet ludzie na L# coś o tym piszą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...