Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sh4ke

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dlaczego drop szkatułek blasku był tak krótko?

Warto robić WP dropka? Co mogę dropić? Na start co mogę bić? Jak metiny to na jakiej mapie? Jaki level expić?

Drop Szkatułek blasku był tak krótko, ponieważ to byłą rekompensata za nieudany OX.

Na twoim miejscu wbijałbym jak najszybciej 75 poziom + parę kont i na DT śmigaj, nie dość, że zawsze masz 100% szans na 2 losowe perły to jeszcze szansa na drop broni 75 poziom z Niebieskiej Śmierci (coś około 10%), a taka truta+0 mix warta 350-400KK, w dodatku zarobek z kowala, więc się nie zastanawiaj i leć z poziomem.

Aha, z Ripa jak i Śmierci dropi także Magiczny Kamień (Metal), dodatkowe 40KK.

Dodatkowo, aby spokojnie ubić Ripa i Śmierć wystarczy mieć wszędzie bonus na Nieumarłych (100%) FMS Śr 30-35 wystarczy.

Opublikowano

­

Jaki poziom trzeba mieć na postaciach, aby wejść na DT?

Porobiłbym kilka i pochodził. Pierw wbił 75 WP, zrobił skile i konia :)

Standardowo, 40.

tenor.gif

Opublikowano

Dlaczego drop szkatułek blasku był tak krótko?

Warto robić WP dropka? Co mogę dropić? Na start co mogę bić? Jak metiny to na jakiej mapie? Jaki level expić?

Tak warto, kupujesz bizu +7 na 54 i lecisz 3-4 postaciami na DT i ulepszasz, ulepszy to 150kk na +, potem lecisz na ripa to lecą metale, perły i inne duperele a ze śmierci lecą też bronie na 75. Na sam początek bij beczki bo chyba z nich egzo i małże lecą, egzo 4kk małż 1,5kk. Bij metiny, możesz chodzić na dangeon z orkami to z tego najsilniejszego wodza orków perły czasem lecą. Możesz dropić ulepki z dt, 2,5kk za 1. 

Opublikowano

Na Crados mamy dwa rodzaje DT, zwykłe i prywatne gdzie idziesz sobie sam, i nie martwisz się, że ktoś ci będzie przeszkadzał czy cokolwiek, aby wejść do DT trzeba mieć 40 poziom.

Z wbiciem poziomu nie będzie dużego problemy, fakt, trochę się pomęczysz od 70 do 75, bez is, jakieś 2-3 godziny. Ja z full is od 85 do 90 expiłem dokładnie 1 godzinę.

Osobiście sam posiadam 6 kont którymi chodzę na DT i nie narzekam, każdy wypad daje mi możliwość zrobienia trzech przedmiotów +7 z łez (warte 10kk) aż do +9 pod warunkiem, że mi nie spali. I tak oto na takim marnym DT zarobiłem sobie coś koło 10kkk =)

Opublikowano

Za wejście do prywatnego DT płacisz 1kk ale opłaca się bo lecisz sobie sam.

Jak chcesz mieć nie lagujące DT to zrób kopie clienta i z tego skopiowanego clienta usuń monster.eix i monster.epk wtedy 0 mobów 0 lagów.

Opublikowano

@ Aysein

Tak zgadza się, zapomniałem napisać, że za prywatne DT pobiera się mała opłatę. Mimo to, warto chodzić, akurat ja sam chodzę na zwykłe, bo nie posiadam aż tak dużych lvli aby zrobić sobie PT z postaciami na DT oraz głównym kontem. A inaczej nimi nie wejdę, musiałbym wbić im 60 poziom.

Opublikowano

@ Aysein

Tak zgadza się, zapomniałem napisać, że za prywatne DT pobiera się mała opłatę. Mimo to, warto chodzić, akurat ja sam chodzę na zwykłe, bo nie posiadam aż tak dużych lvli aby zrobić sobie PT z postaciami na DT oraz głównym kontem. A inaczej nimi nie wejdę, musiałbym wbić im 60 poziom.

Wystarczy że wbijesz jednej postaci 60 będziesz miał zasięg od 30 do 90 lvla.

Opublikowano

No patrz, nawet nie pomyślałem, dzięki, hehe bez kitu. 

Opublikowano

Jeżeli masz słabego kompa, to tak możesz zrobić, jeśli client ci się nie wyłączy.

Opublikowano

Na buffie i postaciach do DT możesz usunąć te pliki, client sie nie wyłączy, nie odpalaj przez patcher. Jedyny minus to, to że buff nie widzi postaci jak siedzi na dziku lub jest przemieniona w marmur.

Opublikowano

Serwer jest ciekawy, jedyny w swoim rodzaju. Nie rozumiem jednego, jak przez 2 miesiące można nie poradzić sobie z lagami?

Opublikowano

Na dt najlepiej miec 70lv, bo postacie 40lv bierzesz sb do pt i na priv chodzisz

Tylko, że na 70 poziomie nie pójdziesz dalej niż do kowala, a to duża strata w zarobku.

Jest problem, serwer co jakiś czas wywala kompletnie na 1minutke.

Niestety ale wszystkich wywala, nie wiadomo czemu ale chyba padają channele lub jakieś ataki są czy coś.

Opublikowano

Ja mialem lekkie zaciecia, ale nie logalo. Mam takie pytanie do osob ktory mixowaly eq do pvp, ciezko to wchodzi? Mam cale eq do zbonowania, oprocz tarcz czyli 7 itemow i na ta chwile 5k zmianek, zaczynac cos wgl? W bizu i zbrojce chce 3x15 i 1.5/2k, bransa hp ludzi magia szycie, kolce 3x15 10lud, bojowy sila ludzi kryt i jakis jeszcze 1 bon. 

Opublikowano

­

Ja mialem lekkie zaciecia, ale nie logalo. Mam takie pytanie do osob ktory mixowaly eq do pvp, ciezko to wchodzi? Mam cale eq do zbonowania, oprocz tarcz czyli 7 itemow i na ta chwile 5k zmianek, zaczynac cos wgl? W bizu i zbrojce chce 3x15 i 1.5/2k, bransa hp ludzi magia szycie, kolce 3x15 10lud, bojowy sila ludzi kryt i jakis jeszcze 1 bon. 

Zaczynaj, wszystko zależy od farta. W szmaragdzie 44śr wbiło mi po 100/200 zmiankach, w lwim po 5 tys. mam 39sr ^^.

tenor.gif

Opublikowano

Ja wydałem 25k zmianek na zbroje (82) i weszło 2x tylko 3x15 miecze, sztylety, dwuręczna, 2k hp, buty mixowałem to poszło 100 zmianek i weszły perfekt, tylko że 1.5k hp. Tak więc dużo zależy od szczęścia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...