Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ApoMU | Season 6 ep3 | Exp: x60 | Drop: 25 | START 13.02.2015 |

Jereziah

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
>>START SERVERA: 13 LUTY godz. 19:00 CET<<

Witam Was gracze. Długo się zastanawiałem jak rozpocząć ten temat.
Na początku może coś o sobie. Większość z Was zna mnie pod nickiem Jereziah, niektórzy znają mnie pod nickiem ScaRRyFroG, bawię się serwerami MuOnline od wersji 97d (około 13 lat temu), prowadziłem takie serwery jak MuRekord, DestinationMU i GMowałem na Dreamworldzie (pozdrawiam Nagana). Od końca listopada 2014 jestem GMem na serwerze ApoMu. Jak większość z Was zapewne wie, ostatnia edycja okazała się, nie ma co ukrywać, (bardzo)delikatnie mówiąc - klapą. Wielu z Was straciło zaufanie do tego serwera i członków administracji i wcale się Wam nie dziwię bo jako gracz pewnie też bym ją stracił. Po ostatniej edycji, morale AT podupadły i zanosiło się na koniec ApoMu lub dłuższą przerwę w historii tego serwera, jednak podjąłem się inicjatywy aby raz jeszcze spróbować, tym razem po swojemu, postawić Apo jakiego jeszcze nie widzieliście i które będziecie miło i długo wspominać. Dostałem całkowicie wolną rękę ze strony Administracji, więc zabrałem się do pracy. Zakupiłem dedyka pod serwer, zorganizowałem pliki s6ep3, antyhacka i przez tydzień czasu siedziałem po kilkanaście godzin (dobrze, że mam wyrozumiałą żonę) aby doprowadzić wszystko do ładu i składu. Nareszcie się udało i z wielką satysfakcją chciałbym Wam zaprezentować jak będzie wyglądała nowa edycja ApoMu. Od siebie dodam jeszcze, że postacie i skille są zbalansowane pod względem PvP, DL pod command (kruka) jest konkurencyjny z innymi postaciami, drop, eventy itp są odpowiednio skonfigurowane pod niski exp, brak podziału na server normalny i ViP. Więcej szczegółów dowiecie się z naszego forum. Dzisiaj wystartowały otwarte Beta-testy i jeżeli wszystko dopisze (zwłaszcza testerzy)to start będzie już niebawem także serdecznie zapraszam do testów i z góry dziękuję za Wasz czas i zaufanie.

9e6b.png

Nazwa serwera: ApoMU

Max il. Graczy Online: 300

Godziny działania: 24/7

Strona serwera: Strona Główna

uxs3.png

Wersja: Sezon 6 Epizod 3 Premium TT

Exp: Pvp / Vip

60X / 70x

Drop: Pvp / Vip

25% / 30%

Bless Bug: Off

HP Mobów: 100%

Reset: 400lvl

Staty: Kasują się po resecie

Punkty po resie: 500punktów do rozdania po resecie.

Max Staty: Nie

50 rr to max Res, 27000 pkt do rozdania na max statach.

Grand Reset na 50 rr- po  Grand Resie postać zostaje cofnięta do 10 resa i otrzyma 600pkt za każdy kolejny reset

-po drugim Grand Resie postać zostaje cofnięta do 10 resa i otrzyma 700pkt za każdy kolejny reset

-po trzecim Grand Resie postać zostaje cofnięta do 10 resa i otrzyma 800pkt za każdy kolejny reset

Maxymalna ilośc Grand Resów na postaci to trzy

Eventy: Tak

Zen Party Bug: Nie

Patry Exp: Tak

Potion Bug: Nie

Gildia: 150 LVL

MG: 220 LVL

DL: 250 LvL

SUM: 300LvL

RF: 350LvL

Max level Itemka: +15+28

Kasowanie Postaci: do 100lvl'a

Serca etc: Tak

X-Shop: Nie

o9g3.png

DK: 5/6

DW: 5/6

Elf: 5/6

SUM: 5/6

MG: 7

DL: 7

RF: 7

a273.png

+10: 75 (+Luck: 85 )

+11: 65 (+Luck: 75 )

+12: 55 (+Luck: 65 )

+13: 45 (+Luck: 55 )

+14: 35 (+Luck: 45 )

+15: 25 (+Luck: 35 )

yk39.png

Golden Goblin: co 8h

Golden Titan: co 8h

Golden Dragon: co 8h

Golden Lizard: co 8h

Golden Tantalos: co 8h

4lw6.png

* Blood Castle *

* Devil Square *

* Chaos Castle *

* Castle Siege *

* Castle Deep Event*

* CryWolf *

* Nightmare *

* Raklion Event *

* Kundun *

6dlo.png

Client w dziale Download na stronie serwera

bw2p.png

Administrator Serwera:

Clever

Lilu

GameMaster:

Winters

Jereziah

• Odpowiedzi 104
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

W takim razie powiedz mi, "dorosły" człowieku - po co tutaj wchodzisz?? pospamowac? ponarzekać? będę poprostu raportował każdy twój spamerski komentarz nie mający się nijak do przeznaczenia tego tematu.

Opublikowano

Wybacz ale nie grałeś nigdy na żadnym serwerze stawianym przeze mnie (bo jak ja stawiałem to ty pewnie jeszcze dupke pudrowałeś) więc twoje wnioski są całkowicie bezpodstawne a swoją opinię opierasz tylko i wyłącznie na tym, że dostałeś bana na poprzedniej edycji więc najlepszym "dorosłym" wyjściem jest się popłakać, powyzywać i pokłamać trochę na forum, a co tam, niech ludzie wiedzą jaki jesteś super. mozesz sobie spamowac do woli, ja będę każdy offtop reportował a tobie dziękuję za podbijanie tematu :). Osoby, które mnie znają wiedzą jaką mam wiedzę i umiejętności jeśli chodzi o konfiguracje serwera, więc może jak jakiś stary wyjadacz tu zajrzy to naświetli ci sprawę aczkolwiek obawiam się, że jesteś już niereformowalny i nastawiony wyłącznie na flame.
Pozdrawiam

Opublikowano

Widzę że dzieciaczek clever odał serwer amatorowi xD

Każda edycja była klapą.

Pisząc takie Posty. sam zachowujesz się jak dzieciak. To miał być hejt czy co? jeżeli tak to po prostu nie wchodź na prezentacje serwera. prosta sprawa

Panu dziękujemy.

Serwer Odwiedzę. jeżeli będę miał wolny czas. Każdemu należy się szansa.

jl2xm7.jpg

Opublikowano

Padnie tak samo jak wszystkie inne edycje APO...

Prędzej czy później każdego serwer każda edycja kiedyś "padnie" :P

A wejdę potestować, a co!

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Opublikowano

Exp: Pvp / Vip

60X / 70x

Drop: Pvp / Vip

no to jak to jest ?

VIP będzie na tym samym serwerze co normalny SUB -.- Czytanie ze zrozumieniem 

Opublikowano

Grałem na poprzednich edycjach a na beta-testach jestem od samego początku. 
Tych którzy twierdzą że szybko padnie odsyłam na WoG gdzie edycje trwały czasem tydzień a server jak był tak jest pełen bugów. 
Tutaj sprawa ma sie inaczej, Jereziah sprawnie naprawił wszystkie bugi, ten server ma mało wspólnego z poprzednimi edycjami Apo - to dodatkowy plus. 
Bardzo fajnie sie gra, chociaż momentami ciężko, goldy są bardzo podkręcone, to nie te cipowate goldy do ubicia bez resa, oj nie.. 
Zachęcam do testowania przed startem edycji, warto sprawdzić. 
A Jereziah bardzo dobrze sie spisał a niedowiarków zapraszam sprawdzić na własne oczy jak to wygląda. 

Opublikowano

Grałem na poprzednich edycjach a na beta-testach jestem od samego początku. 

Tych którzy twierdzą że szybko padnie odsyłam na WoG gdzie edycje trwały czasem tydzień a server jak był tak jest pełen bugów. 

Tutaj sprawa ma sie inaczej, Jereziah sprawnie naprawił wszystkie bugi, ten server ma mało wspólnego z poprzednimi edycjami Apo - to dodatkowy plus. 

Bardzo fajnie sie gra, chociaż momentami ciężko, goldy są bardzo podkręcone, to nie te cipowate goldy do ubicia bez resa, oj nie.. 

Zachęcam do testowania przed startem edycji, warto sprawdzić. 

A Jereziah bardzo dobrze sie spisał a niedowiarków zapraszam sprawdzić na własne oczy jak to wygląda.

Moje bugi dalej działają i Jereziah nie chce ich naprawić :(

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Opublikowano

Skoro tak uważasz to znaczy, że grałeś na każdej edycji - dlaczego? skoro to były "gnioty" ?? Zresztą jak ktoś wyżej napisał, tą edycję z poprzednimi łączy jedynie nazwa i o ile z ustawieniami z poprzednich edycji nie miałem kompletnie nic wspólnego to przy obecnej ustawiałem wszystko od początku do końca bez jakiejkolwiek ingerencji osób trzecich. Równie dobrze mogłem to zrobić pod inną nazwą ale wtedy napisałbyś coś w stylu "uu nowa marka to na pewno padnie po tygodniu" lub coś w tym stylu... jak to się mówi, chcesz uderzyć psa to kij się zawsze znajdzie a jeżeli ktoś ma uprzedzenia do nazwy serwera i nie potrafi zrozumieć, że zupełnie inna osoba tworzy i prowadzi edycje no to już na to nic nie poradzę... jedyne co mogę to zaprosić do gry - jeżeli komuś się po 2-3 dniach nie spodoba to trudno, wszystkich zadowolić się nie da a krytykowanie serwera tylko i wyłącznie za jego nazwę jest trochę dziecinne i niedojrzałe.
Pozdrawiam.

Opublikowano

Skoro tak uważasz to znaczy, że grałeś na każdej edycji - dlaczego? .

Nie grałem, tylko znajomi propsowali, że miałem rację, nie warto zaglądać na serwer dłużej niż jak tylko na stronę wejść, baaa nawet nie opłaca się im wyświetleń stron nabijać, poZDRo

Opublikowano

Kurde... też chciałem "hejtować" ten serwer. :(
Nic mi nie zostawiliście. Niedobrzy ludzie!

Również dołączam się do tego, że nie warto grać na APO.

ZEROWY BALANS
GM TO DZIECKO
GM TO CZŁOWIEK
GM TO GM (prawie jak ' or 1 = 1 ^^ )

MOIM ZDANIEM po wypowiedziach "Admministratora/GejmMastera" stwierdzam, że edycja długo nie postoi.

Opublikowano

@jeziorekcs - gratuluję gustu i stylu :) koledzy też Ci mówią co masz jeść? które filmy oglądać? może Ci nawet dziewczynę znajdą. Jak to się mówi o gustach się nie dyskutuje ale jeśli ktoś przejmuje gusta innych to znaczy, że nie ma swojego dlatego naprawdę bardzo Ci współczuję.

@theallien - jeszcze raz dzięki wielkie za podbicie tematu i za czas, który poświęciłeś na napisanie posta. W ramach odwdzięczenia, też poświęciłem swój czas dla Ciebie i znalazłem kilka Twoich postów z losowych publikacji serwerów MuOnline z pierwszej strony, a oto efekt:

1. Link: http://www.mpcforum.pl/topic/1354814-invadersgodsofmu-exp500-drop30-s6-e3-start-serwera-20-01-2015/page-7#entry11575613

Wczoraj były wielkie lagi. Ludzie kupili Vipa, a tu nagle VIP offline.
Sprawdź i sam oceń  :)

Choć odradzam.

R.I.P za 2 miechy.

Strata czasu na serwer który postoi z 2-3 miechy max.

Konfiguracja taka sama jak masy innych serwerów.
Nic nowego.

Długo masz zamiar obrażać kogoś kto nie chce twojej maszyny za 150zł i nie chce od ciebie pomocy?

Wiem jakie masz postacie na serwie i zastanawiam się czy to normalne że piszesz sam do siebie ?

Jedną postacią obrażasz GM a 2 piszesz mu na priv miłe słówka

proponuje zasięgnąć porady specjalisty 

trzeba było nie dawać loginu do konta nickiem z forum 

nikt nikogo nie straszy proponuje ci udać się to specjalisty 

pozdrawiam i dzięki za spam w temacie ,dzięki tobie jest gorący kto mądry to wbije i sam przekona sie na własne oczy

jaki jest serwer 

I wezmę sobie twoje słowa do serca , kończę spam z tobą BB

Powiedz nam przyjacielu, jak częst trzeba być bitym w dzieciństwie, jak bardzo wyśmiewanym przez równieśników i odrzuconym przez społeczeństwo aby posiadać tak skrzywioną mentalność i psychikę. Nie udało Ci się w życiu? to miej pretensje do tych, którzy się do tego przyczynili (pewnie głównie Ty sam). Bo nie wiem czy sobie zdajesz sprawę (szczerze wątpię) ale to właśnie Ty jesteś tutaj najbardziej postrzegany jako dzieciuch ze zwichrowaną psychiką z syndromami wczesnej schizofremii, który swoje odrzucenie i niepowodzenia życiowe odreagowuje w wirtualnym świecie z nadzieją, że ktoś uzna jego zdanie za warte jakiejkolwiek uwagi. Wydorośnij człowieku... 

Opublikowano

@jeziorekcs - gratuluję gustu i stylu :) koledzy też Ci mówią co masz jeść? które filmy oglądać? może Ci nawet dziewczynę znajdą. Jak to się mówi o gustach się nie dyskutuje ale jeśli ktoś przejmuje gusta innych to znaczy, że nie ma swojego dlatego naprawdę bardzo Ci współczuję.

@theallien - jeszcze raz dzięki wielkie za podbicie tematu i za czas, który poświęciłeś na napisanie posta. W ramach odwdzięczenia, też poświęciłem swój czas dla Ciebie i znalazłem kilka Twoich postów z losowych publikacji serwerów MuOnline z pierwszej strony, a oto efekt:

1. Link: http://www.mpcforum.pl/topic/1354814-invadersgodsofmu-exp500-drop30-s6-e3-start-serwera-20-01-2015/page-7#entry11575613

2. Link: http://www.mpcforum.pl/topic/1356233-unexmu-10x-5-season2-opening-02062015/page-2#entry11623235

3. Link: http://www.mpcforum.pl/topic/1366325-diamondmu-2-worlds-premium-season-8-ep2-x1000-grand-reopening/#entry11612659

4. Link: http://www.mpcforum.pl/topic/1362741-goldenmu-sezon-6-ep-3-exp-x300-drop-x30-long-term/#entry11586392

A tutaj jeszcze opinia o Tobie jednego z Adminów: http://www.mpcforum.pl/topic/1354814-invadersgodsofmu-exp500-drop30-s6-e3-start-serwera-20-01-2015/page-6#entry11560291

Powiedz nam przyjacielu, jak częst trzeba być bitym w dzieciństwie, jak bardzo wyśmiewanym przez równieśników i odrzuconym przez społeczeństwo aby posiadać tak skrzywioną mentalność i psychikę. Nie udało Ci się w życiu? to miej pretensje do tych, którzy się do tego przyczynili (pewnie głównie Ty sam). Bo nie wiem czy sobie zdajesz sprawę (szczerze wątpię) ale to właśnie Ty jesteś tutaj najbardziej postrzegany jako dzieciuch ze zwichrowaną psychiką z syndromami wczesnej schizofremii, który swoje odrzucenie i niepowodzenia życiowe odreagowuje w wirtualnym świecie z nadzieją, że ktoś uzna jego zdanie za warte jakiejkolwiek uwagi. Wydorośnij człowieku...

Troll 1:0 Jereziah

Źle odbijasz piłeczkę i publikacja na tym traci. Zamiast wciągać się w flejmy pokaż, że ten serwer wypali (nie tutaj, na serwerze po starcie). Co jeśli to oni będą mieli rację a nie Ty?

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Opublikowano

Jeżeli będą mieli rację co może się okazać tylko po starcie wtedy będą mogli sobie pisać cokolwiek będą chcieli a ja przyznam się do błędu ale zaznaczam - jeśli będą mieli rację, której na chwilę obecną nie mają. I nie wciągam się we flejmy tylko chcę pokazać, że osoba, która tak bardzo krytykuje serwer i osobę, która go stawia, pomimo tego iż nigdy nie grała na żadnym jego serwerze flejmuje każdy inny serwer nie mając żadnego poparcia swoich słów faktami - jest to pokazanie, że dana osoba jest negatywnie nastawiona do wszystkich innych serwerów i może da to do myślenia osobom neutralnym, szukającym ciekawego serwera do gry, że ze zdaniem tego osobnika nie warto się w ogóle liczyć gdyż jak napisałem powyżej, podobne oceny serwera w wykonaniu tego osobnika można znaleźć w większości publikacji serwerów MuOnline na tym forum.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...